YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

mr.galata

Öğrenci
Öğretim görevliliği sınavına girdim onca ay bekledikten sonra sınava 3 kişi girdik diğerleri başvuru yapıp gelmemiş neyse bölümümle alakalı olmayan sorular sorulmuş kalem oynatamadım 10 soru sormuşlar 3 tanesini zor yaptım 30 almışım, önümde ki bayan ise 4 kağıt doldurdu bir saat boyunca durmadan yazdı 80 üstü puan aldı, hep iyi düşündüm sinirlenmedim ama gün geçtikçe daha da çok sinirlenmeye başlıyorum, ilerleyen günlerde yazacam herşeyi..

kalamarr123

Öğrenci
Arkadaşlar fikri olan varsa lütfen yardımcı olsun benim için çok önemli, Küçük bir devlet Üniversitesinde geçtiğimiz hafta araştırma görevlisi sınavına girdim ve 1. olan kişi ciddi anlamda sağlam bir torpil ile 95 alarak birinci oldu, yaptığım incelemeler sonrasında lisans notunun Yök karşılığını girmediğini fark ettim. Ben yedek adayım, notunu Yök karşılığındaki puanı girseydi yine asil olamıyordum ancak bu sebepten dolayı ataması gerçekleştirilmeme gibi bir durum olup beni çağırırlar mı? Bu durumda ne yapabilirim yök'ü arasam fayda sağlar mı ?

Mr December

Baş Editör
Arkadaşlar fikri olan varsa lütfen yardımcı olsun benim için çok önemli, Küçük bir devlet Üniversitesinde geçtiğimiz hafta araştırma görevlisi sınavına girdim ve 1. olan kişi ciddi anlamda sağlam bir torpil ile 95 alarak birinci oldu, yaptığım incelemeler sonrasında lisans notunun Yök karşılığını girmediğini fark ettim. Ben yedek adayım, notunu Yök karşılığındaki puanı girseydi yine asil olamıyordum ancak bu sebepten dolayı ataması gerçekleştirilmeme gibi bir durum olup beni çağırırlar mı? Bu durumda ne yapabilirim yök'ü arasam fayda sağlar mı ?

Zaten asil olamıyormuşsunuz sizi neden çağırsınlar? İlgili kişinin Yök karşılığındaki puanı girince gene asil olduğunu anladım ben mesajınızdan.

Merve

Baş Editör

Üniversiteler bazen bu şekilde yapıyor. Yani transkriptte her ikisi de varsa 4'lük notu çevirmek yerine oradaki 100'lüğü yazıyorlar direkt.

enerjim

Öğrenci
Kadronun sahibi varsa başvuru yapmaya gerek yokki istedikleri adam kisteye giremezse kimseyi almıyolar genelde. En iyi ihtimal referansı sağlam olan varsa o giriyor. Bir siz biliyonuz herşeyi. Ben sahipli kadro için kastetmedim. 4-5 farklı alandan başvuru alan ilanlara başvuru yaptım. Yani bahsettiğim ilanlar genel alım ilanları. Onların sınavına gelen yok.
Ülkemizde Akademia malesef pis bir alan. Açgözlülük, kıskançlık, profesyonel ve acımasızca rakip eleme vs. Bu kadar usülsüzlük boş yere olmuyor çünkü talep edenlerin durumu ordada. Sadece hakettiğini isteyen akademisyen adayı sayısı çok az malesef.

eem90

Öğrenci
Arkadaşlar Bolu üniversitesinde 22.01.19 tarihinde araştırma görevlisi sınavına girdim. Resmi gazetede 25.01.19 tarihinde açıklanan sonuçlarda girdiğim bölümün sonuçları açıklanmamış. Üniversiteyle iletişime geçtiğimde herhangi bilgi alamıyorum. Bugün 29.01.19 üstünden 6 gün geçmesine rağmen hala açıklanmadı. Böyle bir durumla karşılan var mı ? Böyle bu durumda ne yapmalıyım ? Kiminle iletişime geçmeliyim ?

F

Firun73627

Guest
Forum344

Kadrosu şahısa göre açılan bir ilana başvurup, günlerce kazanabilirmirmiyim diye kafa patlatan ülkemin sevgili insanları. Hepimize Allah yardim etsin. Sizlere yanlızca iki sorum olacak. Yine şahısa göre açılan bir ilanda değerlendirme sonucunda yedek adayım. Asil kazanan guvenlik sorustirmasindan elenirse sıra bana gelirmi ? Memur biri kazandıktan sonra güvenlik soruşturması sonucunu beklemeden, kayıt aşamasında istifa etmesi gerekiyor mu. Teşekkürlr...

Adessss

Öğrenci
Arkadaşlar Bolu üniversitesinde 22.01.19 tarihinde araştırma görevlisi sınavına girdim. Resmi gazetede 25.01.19 tarihinde açıklanan sonuçlarda girdiğim bölümün sonuçları açıklanmamış. Üniversiteyle iletişime geçtiğimde herhangi bilgi alamıyorum. Bugün 29.01.19 üstünden 6 gün geçmesine rağmen hala açıklanmadı. Böyle bir durumla karşılan var mı ? Böyle bu durumda ne yapmalıyım ? Kiminle iletişime geçmeliyim ?

Böyle gecikmeler oluyor diye biliyorum. Personel daire başkanlığını ararsanız belki bilgi verebilirler.

eem90

Öğrenci
Personel daire başkanlığından bilgi alamıyorum.Bölümü aradığımda ise teslim edildi bilgimiz yok diyorlar. Bu kadar gecikmesi normal mi ? Teslim edilmiş sonuçlar neredeyse tüm bölümler açıklanmış. Açıklamama gibi bir durum olur mu üstünden 1 hafta geçti hala yok ?

Adessss

Öğrenci
Personel daire başkanlığından bilgi alamıyorum.Bölümü aradığımda ise teslim edildi bilgimiz yok diyorlar. Bu kadar gecikmesi normal mi ? Teslim edilmiş sonuçlar neredeyse tüm bölümler açıklanmış. Açıklamama gibi bir durum olur mu üstünden 1 hafta geçti hala yok ?
Açıklanmama gibi bir durum olacağını sanmıyorum.

selam5454

Öğrenci
hocalarım araştırma görevlisi sınavında en az 85-90 lık kağıdıma ayarlı bir şekilde 58 vermişler kıl payı yedeğin altına düşürmüşler... dilekçe verince yüne aynı jüri okuyormuş galiba... ne yaparım nasıl yaparım en azından yanlarına kalmasını istemiyorum... nasıl bir dilekçe ve şilayet yapmalıyım... farklı kişişerin okuması talep edilebilir mi..çünki aynı kişiler aynı sonuca ulaşacaktır büyük ihtimalle.. lütfen acil cevap verirseniz sevinirim çünki başvuru süresi dolacak bugün atmak istiyorum dilekçeyi

D

dtcfli1201

Guest
Arkadaşlar asil kisinin kayit evraklarini vermesi icin olan 15 günlük süre sonucun aciklandigi günden mi başlıyor yoksa eve tebligat falan mi gelcek? Dıger sorumda Çankırı üniye evraklari teslim ettik ama ege ünide de asil durumdayim.Ben ilk evrak verdigim Cankiriyi degilde izmiri secebiliyormuyum sorun olur mu?önceden evrak falan verdik guvenlik sorusturmasi başlamış olabilir vs.

htaysi

Öğrenci
hocalarım araştırma görevlisi sınavında en az 85-90 lık kağıdıma ayarlı bir şekilde 58 vermişler kıl payı yedeğin altına düşürmüşler... dilekçe verince yüne aynı jüri okuyormuş galiba... ne yaparım nasıl yaparım en azından yanlarına kalmasını istemiyorum... nasıl bir dilekçe ve şilayet yapmalıyım... farklı kişişerin okuması talep edilebilir mi..çünki aynı kişiler aynı sonuca ulaşacaktır büyük ihtimalle.. lütfen acil cevap verirseniz sevinirim çünki başvuru süresi dolacak bugün atmak istiyorum dilekçeyi
Hocam ben de aynı durumdayım, ben de cevap bekliyorum. Başvuru süresi dediğiniz itiraz başvuru süresi midir?

A

Akademik09

Guest
2019 Bütçe Kanununda öğretim üyesi kadro sayıları belli olmadığından üniversiteler verdikleri öğretim üyesi ilanlarını iptal ediyor. Bu sayı ne zaman belli olur? Öğretim üyesi ilanları ne zaman verilir? Bilgisi olanlar cevap verirlerse memnun olurum teşekkürler.

Merak eden çok, zamanını bilen yok

B

beklenti

Guest
Kk

Bu hafta universitenin rektörü ile görüştüm. Yakın zamanda 1-2 hafta içinde cumhurbaşkanlığı onayının cıkacagını ve ilana cıkacaklarını söyledi. Personel daire başkanı ile de görüştüm o da aynısını söyledi. Umarım doğru çıkar
Bir yıldır Dr Öğr üyesi kadrosu bekliyorum.

A

AkademikZ

Guest
Hocam memurlar.net'te beklenen kararnamenin geçen yıl şey çıktığı yazıyor. Yönetime yakın, tecrübeli bir hocam da bana "Şubat'ın ortasını bulur." demişti. Velhasıl, bu ay içinde bir hareketlenme olabilir diye ümit ediyorum ben.

ogulhero06

Öğrenci
Hep birlikte kararname bekliyoruz. Seçim sonrası kalırsa işimiz daha da zor olur kanaatindeyim.

sayın hocalarım, çok ciddi olarak soruyorum. bir kararname gerektiğinin ve beklendiğinin, kararname çıkarması gerekenler farkında mı acaba. ya da birileri soruyor mu, söylüyor mu böyle bir şeyin gerekli olduğunu. her hangi bir sendika, oluşum.

pHDoktor

Öğrenci
sayın hocalarım, çok ciddi olarak soruyorum. bir kararname gerektiğinin ve beklendiğinin, kararname çıkarması gerekenler farkında mı acaba. ya da birileri soruyor mu, söylüyor mu böyle bir şeyin gerekli olduğunu. her hangi bir sendika, oluşum.

Beklenen bir şey olmasaydı kadro ilanları iptal olur muydu? Neden iptal olduklarını araştırınca ortaya çıkıyor neye göre iptal edildi? Durum açık gibi görünüyor. Bekleyeceğiz