YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

pHDoktor

Öğrenci
Konya Selçuk Üniversitesi ilanlarını bir inceleyin, bu ülkede adamına göre kadro nasıl açılıyor görün. Nokta atışı, adrese teslim ilanlar.

Sanırım en rahat ilan veren üniversite hangisi diye sorsalar kesin Selçuk Üniv. derim. Ne zamana, ne kado yönetmeliğine ne de ilan kriterlerine takıldı. Acaba verdiği ilanlar hangi kurala uygun. Diğerleri beklesin bakalım. Benim normum dolu diyip ilan da etmesin, beklesin.

A

Akademi5282

Guest
...

Sanırım en rahat ilan veren üniversite hangisi diye sorsalar kesin Selçuk Üniv. derim. Ne zamana, ne kado yönetmeliğine ne de ilan kriterlerine takıldı. Acaba verdiği ilanlar hangi kurala uygun. Diğerleri beklesin bakalım. Benim normum dolu diyip ilan da etmesin, beklesin.

Ne zamana, ne kado yönetmeliğine ne de ilan kriterlerlerine uymama nedeni kendi adamları. İlana erken çıkmak önemli diil, önemli olan şeffaf ve adil olmasi.

ogulhero06

Öğrenci
bugünkü resmi gazetede yüzüncü yıl üniversitesi uygulamalı jeoloji anabilim dalı için çıkan ilan norm yönetmeliğinin hiçbir maddesine uymuyor gibi görünüyor. bölümde öğrenci sayısıda taban. acaba atanma gerekçesi nedir. yada norm yönetmeliği rafamı kaldırıldı?

pHDoktor

Öğrenci
bugünkü resmi gazetede yüzüncü yıl üniversitesi uygulamalı jeoloji anabilim dalı için çıkan ilan norm yönetmeliğinin hiçbir maddesine uymuyor gibi görünüyor. bölümde öğrenci sayısıda taban. acaba atanma gerekçesi nedir. yada norm yönetmeliği rafamı kaldırıldı?

Hocam sendikalar norm kadro yönetmeliğine dava açmıştı acaba yürütme durdurma falan alınmış olabilir mi? Şimdi ben de inceledim çok bariz norm dışı kadro ilanına rahat rahat çıkılmış, bölümde yeterince öğretim üyesi de varken

A

Akademi5282

Guest
Norm kadro ?

Norm kadro yönetmeliği 1 yıl için geçerli. Yök bu zaman zarfında üniversiteleri izleyecek, sistem iyi yürürse devam, yürümezse 2020 de eski sisteme devam. 2019 da norm kadro yönetmeliğini çiğneyen üniversitelere herhangi bir uygulama yok. Bu zaman zarfında yök sadece izleme yapacak. Yönetmeliğe aykırı davrananlar en kârlı üniversiteler olacak.

pHDoktor

Öğrenci
Norm kadro yönetmeliği 1 yıl için geçerli. Yök bu zaman zarfında üniversiteleri izleyecek, sistem iyi yürürse devam, yürümezse 2020 de eski sisteme devam. 2019 da norm kadro yönetmeliğini çiğneyen üniversitelere herhangi bir uygulama yok. Bu zaman zarfında yök sadece izleme yapacak. Yönetmeliğe aykırı davrananlar en kârlı üniversiteler olacak.

Hocam sanırım yönetmeliğe aykırı davrananlar ilanlarını veriyor. YÖK'ün de ne yapıyorsun dediği yok. İzleyince gelecek yıl ceza mı verecek? Norm kadro yönetmeliğinin tutmayacağı zaten belli. Bunu bile bile üniversiteler neden ilana çıkmıyor o düşündürücü

- - - Güncellendi - - -

Hocam bu düşünceleriniz de aldığınız bir bilgi nedeniyle mi yoksa kendi yorumunuz mu :)

A

Akademi5282

Guest
Hocam sanırım yönetmeliğe aykırı davrananlar ilanlarını veriyor. YÖK'ün de ne yapıyorsun dediği yok. İzleyince gelecek yıl ceza mı verecek? Norm kadro yönetmeliğinin tutmayacağı zaten belli. Bunu bile bile üniversiteler neden ilana çıkmıyor o düşündürücü

- - - Güncellendi - - -

Hocam bu düşünceleriniz de aldığınız bir bilgi nedeniyle mi yoksa kendi yorumunuz mu :)

Hocam kendi yorumum değil ne yazık ki. Şöyle ki, YÖK'ün farklı tarihlerde yaptığı açıklamalarda bu duruma sıklıkla bire bir değinildi zaten.

Ceza ve yaptırımlara gelince, bu konuda doğrudan YÖK ile görüştüm, ilgili herhangi bir ilanın iptaline ilişkin tek bir yol var. YÖK personel daire başkanlığına şikayet dilekçesi vermeniz gerekiyor.

ilanın norm kadro yönetmeliğe aykırı olduğuna dair veya belli bir adayın kriterlerini ön plana çıkaran ilanlara ilişkin durumlarda, YÖK dilekçeyi inceleyerek ilanı iptal eder. Aksi taktirde YÖK asla bu ilanlara müdahale etmeyeceği bilgisini doğrudan YÖK ile görüşerek aldım.

Kullandıkları ifadeyi yazıyorum; ''Yetki devri yaptığımız için ilanlara müdahale edemiyoruz, tarafımıza şikayet dilekçesi vermeniz gerekiyor''.

pHDoktor

Öğrenci
Sürekli öğretim görevlisi ilanı çıkarken neden hiç araştırma görevlisi ilanı çıkmıyor acaba, merak ettim ben de.

Hocam sanırım bu durum üniversitelere verilen araş. gör. sayıları ile ilgili. Şu an araştırma görevlisi kadroları öğretim üyesi kadrolarından daha değerli gibi görünüyor. Üniversitelerde bu kadroları düzgün kullanmak istiyor. bir kaç tanesi ilana çıkmaya başlasa arkası gelir diye düşünüyorum. Şu an üniversiteler rahatça öğretim üyesi ilanına da çıkabiliyor, yök onayı vs. yok herşey rektörlerin insiyatifinde

Melakademi

Öğrenci
Hayır dr.öğretim uyesi sahsen teslim ettim dosyalarimi fazlasiyla tamdi adimi ilan ettiler ama yazdilar ama yanlis yazdilar soyadimi simdide ...ard nietliler ve pis kokular fazlasiyla doğrudur hocam :(((uzulmemek elde değil uc kisilik kadroya kendi gorev yapan hocasini tekrar deneme dersi adiyla sinava sokmakta kadro isgal zaten torpillilerle ...

- - - Güncellendi - - -

Hayır dr.öğretim uyesi sahsen teslim ettim dosyalarimi fazlasiyla tamdi adimi ilan ettiler ama yazdilar ama yanlis yazdilar soyadimi simdide ...ard nietliler ve pis kokular fazlasiyla doğrudur hocam :(((uzulmemek elde değil uc kisilik kadroya kendi gorev yapan hocasini tekrar deneme dersi adiyla sinava sokmakta kadro isgal zaten torpillilerle ...

Dr.ogretim uyesi olarak calisan hocasi birinci kadroyu alicak ikinci ve ucuncu kadroda kendiadamlari onca belge ve cd hazirladim.yol km gittim taa nerelere... benim puan ve eserlerim daha yüksek hakkım yenmekte :(((Hakkimi.helal etmiyorum uc.kisilik kadroda ucude torpilli alincak yaziklar olsun!sikayet yeri yokmu?

- - - Güncellendi - - -

Oncelikle kargonuzun zamaninda gidip gitmediginden emin olun ben bu sıkıntıyı 2 defa yaşadım. Ikinci olarak da belgeleri istenildigi gibi yolladiginizdan emin olun. Örneğin orjinal transkript istemislerdir ve siz fotokopi yollamissinizdir. Bunlari tekrar gozden gecirin. Eger bu ve buna benzer durumlar yoksa boyle birsey yapamazlar. Ancak ben artniyetli birsey yapacaklarini sanmam. Sebepleri vardir siz ilgili kurumu bir arayin.

Degil hocam dr.Öğrt.üyesi 3 kisilik kadro kendi adamlarina hemde.teki ayni departmanda farkli bolumde kadrolu calisan hocalarına ayrılmış yani misal iktisad calisiyor ama yeni acilan bu kadro ilanina basvurmakta sozlu deneme dersine giricek dolaplar pis oyunlar var ...diger kalan 2 kisilik kadroda gene torpilli hak.etmeyenler! bu kadarda hukuksuzluk olmaz bilen birileri bana yol gostersin ltf

- - - Güncellendi - - -

Adamina göre , hakkaniyetsiz alim örneğini aci sekilde şekilde yaşıyorum ....denir ama kul hakkı en güzel yenir sinir olmamak uzulmemek elde degil ...sikayet mekanizmasi denetleme olmali ,?

Son düzenleme:

pHDoktor

Öğrenci
Hocam genellikle yeni açılan bir bölüm değil ise kadro sahiplidir. Dr. Öğretim Üyesi kadroları genelde ilan çıkan bölümde doktorasını bitirmiş Araş. Gör. yad öğretim görevlileri için çıkar. Bazen sahibi olmaz ama bu durum nadir olur. Genellikle şartlarda tek kadroyu verilecek kişinin ismi yazmaz.

Melakademi

Öğrenci
Anlatamadim hakaniyetli olmali bakin uc kisilik yeni bolumun kadrosuyani yeni bolum aciliyor diyorum !ucude adrese teslim eminim! neden benimde hakkim eser puanlarim yonetmelige gore en yuksek ama kadro bulamiyorum gunah yahu:((( hatta teki a bolumunde calisan dr ogr.uyesi kadronun tekini isgal ediyor var pis nietleri planlari bu unv.deneme dersi diye bizleri mulakata aliyor dr.ogr.uyelerini anlatabildimmi Hocam?orda isimler aciklandi zoraki itirazla ve tanidik torpilli olanlar uc kisilik kadroyu kapacaklar belli oldu !yaziklar olsun

pHDoktor

Öğrenci
Anlatamadim hakaniyetli olmali bakin uc kisilik yeni bolumun kadrosuyani yeni bolum aciliyor diyorum !ucude adrese teslim eminim! neden benimde hakkim eser puanlarim yonetmelige gore en yuksek ama kadro bulamiyorum gunah yahu:((( hatta teki a bolumunde calisan dr ogr.uyesi kadronun tekini isgal ediyor var pis nietleri planlari bu unv.deneme dersi diye bizleri mulakata aliyor dr.ogr.uyelerini anlatabildimmi Hocam?orda isimler aciklandi zoraki itirazla ve tanidik torpilli olanlar uc kisilik kadroyu kapacaklar belli oldu !yaziklar olsun

Deneme dersi pek çok üniversitenin dr. öğretim üyesi atamasında var.

Melakademi

Öğrenci
Hocam genellikle yeni açılan bir bölüm değil ise kadro sahiplidir. Dr. Öğretim Üyesi kadroları genelde ilan çıkan bölümde doktorasını bitirmiş Araş. Gör. yad öğretim görevlileri için çıkar. Bazen sahibi olmaz ama bu durum nadir olur. Genellikle şartlarda tek kadroyu verilecek kişinin ismi yazmaz.

Yeni acilan bölüm ve uc kisilik dr.ogretim uyesi kadro alimidir. Hakkim yenicek göz göre en yüksek univ. yönetmelik bağlı eser toplam jüri puanı benim ama hakkaniyetsizler işte hocam ...tek kisilik kadroyu alamiyorum:(((

üç kadroda adrese kul hakki yenerek teslim edilcek ...arti deneme dersi mülakat tarzı icad edilmis bu universitede orada dolap çevirecekler anlatabildim mi hocam ?çözüm yokmu sikayet yeri?

pHDoktor

Öğrenci
Yeni acilan bölüm ve uc kisilik dr.ogretim uyesi kadro alimidir. Hakkim yenicek göz göre en yüksek univ. yönetmelik bağlı eser toplam jüri puanı benim ama hakkaniyetsizler işte hocam ...tek kisilik kadroyu alamiyorum:(((

üç kadroda adrese kul hakki yenerek teslim edilcek ...arti deneme dersi mülakat tarzı icad edilmis bu universitede orada dolap çevirecekler anlatabildim mi hocam ?çözüm yokmu sikayet yeri?

Sendikanız ile iletişime geçerseniz yardımcı olabilirler diye düşünüyorum. Tabi ki bunun bir çıkar yolu varsa.

A

AkademikBezgn

Guest
Arkadaşlar, hiç bir yönetmelikte veya idare hukukunda jürinin 1. sıraya koyduğu aday atanır veya akademik performansı yüksek olan aday atanır gibi bir yaklaşım yok. Jürinin asli görevi adayların ilan edilen kadroya atanabilecek yeterliliğe sahip olup olmadığıdır. Her bir aday için ayrı ayrı görüş bildirir. Eskii usule göre bir sıralama yapabilir fakat ilgili dekanlık veya yüksek okul gerekçeli kararıyla birlikte atanabilecek yeterliliğe sahip olan adaylar arasında tercihini yaparak rektöre sunar. Atayıp atamamak Rektörün oluruna kalır.... Juri değerlendirmesi bir ALES veya bilim sınavı değildir, birinin 10 yayını vardır, diğerinin 1 yayınını nitelik olarak karşılamayabilir... Kısaca Rektör istediğin umarım açıklayabilmişimdir...

A

AkademikBezgn

Guest
Sendikanız ile iletişime geçerseniz yardımcı olabilirler diye düşünüyorum. Tabi ki bunun bir çıkar yolu varsa.

Hukuken "benim atanmam gerekirdi" diye davacı olamıyor. Ancak atanan kişi hukuka aykırı bir şekilde atandıysa, o atamaya dava açabiliyorsunuz. (jüri olumsuz raporu, yönetim kurulu başkasını önermiş fakat rektör kafasına göre atamış, resmi gazetedeki şartları yerine getirmemiş vs). Ancak atanan kişi resmi gazetedeki ilan şartlarını karşılıyor, jüri bu kişi hakkında "atanabilecek yeterliliğe sahip /haiz değildir" gibi bir ibare koymamışsa, evrakları tam ve orijinal ise ve yönetim kurulu da gerekçeli kararıyla o kişinin atanması yönünde görüş bildirdiyse, bu durumda hukuka ve yönetmeliğe aykırı bir durum olmadığından bir usulsüzlük yoktur...

Nerden biliyorum,? hukukçu değilim ancak tersi durum başıma geldiği için yoğun bir şekilde araştırdım... Beni atamadılar zalımlar :p

NJNJ

Öğrenci
Hocam sanırım bu durum üniversitelere verilen araş. gör. sayıları ile ilgili. Şu an araştırma görevlisi kadroları öğretim üyesi kadrolarından daha değerli gibi görünüyor. Üniversitelerde bu kadroları düzgün kullanmak istiyor. bir kaç tanesi ilana çıkmaya başlasa arkası gelir diye düşünüyorum. Şu an üniversiteler rahatça öğretim üyesi ilanına da çıkabiliyor, yök onayı vs. yok herşey rektörlerin insiyatifinde

Yine ne yaptıkları belli değil. Norm Kadro Yönetmeliği öğretim üyelerini etkileyecekti; öğretim görevlilerini ve araştırma görevlilerini değil. Şimdi ise öğretim üyesi ilanları hiçbir engele takılmadan çıkıyor ama araştırma görevlisi olarak verilen kullanım izinleri sıkı sıkıya uygulanacak gibi duruyor. Üstelik sayılar çok az. Her üniversitenin bir bölümüne bir kadro düşüyor sene boyunca neredeyse. Sanırsın Norm Kadro Yönetmeliği araştırma görevlisi kadrosu için çıktı.

Ne olacak bu Norm Kadro Yönetmeliği ben anlayamıyorum. Çıkan öğretim üyesi ilanlarının çoğu norm dışı görünüyor, yani YÖK'ten izin almadan çıkamaz. Bu kadar kısa zamanda izinlerin alınması zor. Bazı arkadaşların da dediği gibi dikkate almadan çıkıyor üniversiteler, denetleyen de yok. Yönetmelik geçerli mi değil mi bir karar verseler artık.

Son düzenleme:
M

mracademy

Guest
İzinler alınıyor. çoğu universite için uygun olan isteklere norm fazlası verildi. Online olarak yazılar gidiyor ilk kurul toplantısında hemen kararlar alınıyor.