YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

qrace07

Öğrenci
Selamlar değerli hocamlarım bilgisi olan cevaplaması umuduyla sormak istedim lakin sağlıklı ve tatmin edici bir cevap bulamadım farklı forumlardan.
İstanbul�da ki vakıf üniversitelerinde öğretim görevlisi maaşları ne kadar? Evli birisinin bu alacağı maaşla geçinmesi mümkün mü ? Cevaplamanız beni sevindirecek...
Merhabalar hocam, bu konuda açılmış bir konu başlığı var zaten. Orada da pek fazla bir bilgi yok bunun farkındayım ama lafı fazla uzatmakta istemiyorum. [emoji4] Vakıf üniversiteleri kendi içerisinde birer özel işletme gibi ve her birinin maaş politikası farklı. İstanbul Gelişim Üniversitesi 2 ay önce 2500 ücret teklif ettiler. Yok + yemek yok. Giriş çıkış kartlı sistem, erken çıkarsanız maaşınızdan kesiliyor denildi.

Geri kalanlarında aşağı yukarı bu civarda olacağını düşünüyorum.

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Y

Y.Musaoglu

Guest
Öğrt gör. Öncelikli alanlar

Gerçekten belirlenen özellikteki bölümlerde öğretim görevlisi konusunun anlaşılamaması ilginç...Durum şu ;
Bildiğiniz gibi 4 yıllık eğitim veren bölümlere,yani lisans programlarına "öğretim üyesi temininde güçlük çekilen özellikli alanlar ile sağlık programlarındaki klinik ve laboratuvar uygulamaları veya mühendislik laboratuvar uygulamalarında ihtiyaç duyulanlar bölümler" haricinde Öğretim görevlisi alımını Yök kabul etmiyordu..Sadece araştırma görevlisi alınabiliyordu(Öğretim üyeleri bu karara dahil değil tabi).Geçen ay yapılan yüksek öğretim toplantısında lisans programlarına öğretim görevlisi alımı için ihtiyaç duyulan alanlar belirlenmiş,bu alanlar için 2019 sonuna kadar öğr. gör alınabileceği belirtilmiş.Bir diğer kriter olarakta bu bölümler haricinde yine de öğretim görevlisi alınnmak isteniyorsa alınacak kişinin doktora/ sanatta yeterlilik mezunu olması gerekiyormuş.Yani öğretim görevlisi sadece bu bölümlere alınacak diye bir konu yok,MYO lara her bölüme yine öğretim görevlisi alınabiliyor..

parafiskalite

Yardımcı Editör
Merhabalar hocam, bu konuda açılmış bir konu başlığı var zaten. Orada da pek fazla bir bilgi yok bunun farkındayım ama lafı fazla uzatmakta istemiyorum. [emoji4] Vakıf üniversiteleri kendi içerisinde birer özel işletme gibi ve her birinin maaş politikası farklı. İstanbul Gelişim Üniversitesi 2 ay önce 2500 ücret teklif ettiler. Yok + yemek yok. Giriş çıkış kartlı sistem, erken çıkarsanız maaşınızdan kesiliyor denildi.

Geri kalanlarında aşağı yukarı bu civarda olacağını düşünüyorum.

[MENTION=44943]genetikter[/MENTION]
[MENTION=97396]qrace07[/MENTION] Hocamın da dedıgı gıbı hepsı bırer ısletme, ucret polıtıkaları da ozluk hakları da farklı. 2500den baslar 4500e kadar devam eder. Basvurmadan once kurumun ucret durumunu arastırırsanız daha saglıklı olur.

genetikter

Öğrenci
Doğrudur hocam Genel olarak bilgiler bu şekilde ancak hani belki çalışan hocalarım vardır fikir verirler bilgi verirler de ben de ona göre karar verebileyim :(

Merhaba arkadaşlar. Her gün tek tük de olsa üniversitelerin öğretim üyesi kadrolarının ilanlarını görüyoruz ve henüz hiç bir üniversite araştırma görevlisi ilanı vermedi. Cumhurbaşkanlığının üniversitelere son kadro dağıtımına baktığımızda üniversiteler kendilerine verilen kadroların yüzde 80 - 90'ını öğretim üyeliği için kullandığını görüyoruz. Verilen kadrolardan geriye kalan 1 veya 2 kadroyla mı bundan sonra üniversiteler araştırma görevlisi ilanına çıkacak bilgisi olan hocalarım cevaplayabilir mi ?

Merhaba arkadaşlar. Her gün tek tük de olsa üniversitelerin öğretim üyesi kadrolarının ilanlarını görüyoruz ve henüz hiç bir üniversite araştırma görevlisi ilanı vermedi. Cumhurbaşkanlığının üniversitelere son kadro dağıtımına baktığımızda üniversiteler kendilerine verilen kadroların yüzde 80 - 90'ını öğretim üyeliği için kullandığını görüyoruz. Verilen kadrolardan geriye kalan 1 veya 2 kadroyla mı bundan sonra üniversiteler araştırma görevlisi ilanına çıkacak bilgisi olan hocalarım cevaplayabilir mi ?
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile üniversitelere dağıtılan kadro atama izinleri öğretim elemanları içindir. Öğretim üyesi kadroları için kadro atama izni gerekmiyor. Norm içi ise doğrudan, norm dışı kadrolar YÖK izni ile öğretim üyesi kadrolarına atama izni sınırlaması olmaksızın atama yapılabilir.

tokyocu

Öğrenci
Araş. Gör ilanları Nisan sonrası mı çıkmaya başlıcak..Yoksa sadece Aralikta mı çıkcak..Yetki devrinden sonra artık Arş. Gör alimları sadece sene sonunda olcak diye duyumlar var

qrace07

Öğrenci
Araş. Gör ilanları Nisan sonrası mı çıkmaya başlıcak..Yoksa sadece Aralikta mı çıkcak..Yetki devrinden sonra artık Arş. Gör alimları sadece sene sonunda olcak diye duyumlar var
Hocam geçen hafta birkaç üniversite ilana çıktı. Üniversitelerin ihtiyaç duyması halinde ilana çıkacaklarını düşünüyorum. Bir yandan da zaten kısıtlı bir kodro sayısı verildiği için temkinli adım atacakları da aşikar.

( Bu tamamem kendi yorumum, haftaiçinde görüşme yapacağım birkaç üniversite de olacak, aldığım duyumlara göre yine burada paylaşım yaparım. )

MobGen

Öğrenci
Ben mart sonunda 2019 araştırma görevlisi alım olabileceği duyumunu aldım. Gerçeklik payı nedir bilemiyorum ama umut ediyorum mart sonu alım olur.

sgk152535

Öğrenci
Zaten 2018 kadrolarını kazananların atamaları bile yapılmadı, adamlar kazananların göreve başladıklarını görmeden yeni ilan açmaz. Belki soruşturma olumsuz olacak ve kadro yanacak, yeni kadro tahsisinin gerekeceği durumları görmeden kadro ilanı çıkmaz.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Norm kadro planlaması ile ilgili 4 hususu sormak istiyorum.

1.si, bir üniversite web sitesinde ilan ettiği norm kadro planlamalarından başka alımlar yapabilecek midir, yapamıyacak mıdır?

Bu konuyu belge ile örneklendirirsem, muğla üniversitesi linkteki belgede görüldüğü üzere hangi bölüme hangi sayıda hangi ünvanda akademik personel alacağını 31.12.2018 tarihinde üniversite web sitesinde duyurmuştur.

http://sablon.mu.edu.tr/Icerik/personel.mu.edu.tr/Duyuru/2019 Yılı Norm Kadro Planlaması.pdf

07.03.2019 tarihli resmi gazetedeki çeşitli ilanlar linkininin içinde buraya eklediğim muğla üniversitesi linki tıklanınca norm kadro planlamasında gösterilmeyen bölümlere öğretim üyesi ilanları çıkıldığı görülmektedir.

http://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2019/03/20190307-4-29.pdf

Norm kadro planlamasında göstermediği bölümlere öğretim üyesi alması hususunda Muğla üniversitesinin bu yaptığı nasıl mümkün olmaktadır? Diğer ilanlarda da bu şekilde üniversitenin planlamaları ile verilen ilanlarda farklılık görülmekte midir?

2. sorum ise üniversite norm kadro planlamasında göstermedi ama norm kadro fazla sıkıntısı ya da 2/3 oran engeli gibi hususlara hiç takılmayan öğretim üyesi almasına hiç bir engeli olmayan, öğrencili açık olan A bölümüne bir dr. öğretim üyesi almak istiyor, ancak norm kadro planlamasında bunu göstermemiş, bu bölüme öğretim üyesi yıl içinde alınabilir mi yoksa 2019 yılı sonu yapılacak norm planlaması ilanı ve o onaylanmış, yayınlaşmış ve resmi süreçlerin tamamlandığı 2020 yılına geçilip öğretim üyesi ilanı çıkılması mı beklenecektir?

3. husus, ise üniversitede norm kadrosu uygun, açık, öğrencili, dr. öğretim üyesi norm planlaması ve ilana çıkmasında herhangi engeli olmayan bölüm içinde dr. öğretim üyesi olmayı bekleyen araştırma görevlisi dr var ve norm kadro planlamasında hiç bir engel yok, ancak bu kişiye yönelik herhangi norm planlaması bölümde yapılmaz ve bu doğrultuda da ilan edilen norm planlamasında kişinin doktor öğretim üyesi olmasını sağlayacak bir planlama oluşmazsa kişi bu durumda kadrosunu alabilmek için nasıl bir yol izleyebilir?

4-Şu ana kadar çıkan ilanlarda görünen ve tecrübe edilenlere göre değerlendirme yapıldığında bölümlere ya da anabilim dallarına öğretim üyesi alımları 2/3 kuralına göre mi olmaktadır, yoksa istisnalar olmakta mıdır?

Daha önceki yorumlar ve cevaplarda sorulmuş kaçırmış olabilirim. Teşekkürler

Son düzenleme:

Kartvel

Öğrenci
Hocalarım yorumlarınıza ihtiyacım var.

Daha önce de ifade ettiğim gibi, Öğr.Gör.Dr.'um. Çeşitli kaynaklarım, üniversitemin benim pozisyonuma Dr. Öğr. Üyesi kadrosu açılacağını söylemesine rağmen, bu son süreçte açılan ilanda böyle bir ilan yoktu. Bu ilandan önce birkaç kişinin de söylediği gibi nisanda bir ilana daha çıkılacakmış. Söylenen şey, ilk ilanın, 2018 Aralık'tan önce planlamaya dahil edilenlerle ilgili olduğu, acil durumda olanların ilanlarının bu ilanda çıktığı. Ama daha birkaç gün önce doçent olan bir kişi de bu ilanda yer aldı.

Sorum şu: Seçimden sonra ilana çıkılacağı söyleniyor bir anlamda nisan denerek. Ekonomist Atilla Yeşilada'ya göre seçimden sonra ülke olarak bizleri acı reçeteler bekliyor. Hükümetin seçimden sonra tüm bu kadro alımlarını durdurma ya da fazlasıyla ince elemesi ihtimali var mı sizce? Ben tabii hayal kırıklığına uğradım. Bundan sonrası için umutlanmamak en iyisi diye düşünüyorum. Benim pozisyonuma 2019 yılı için norm kadro açılması, mutlaka o pozisyon için ilana çıkılacağı anlamına gelmiyor galiba. Bir de tabii Rektör'ün mayıs ayında görev süresinin dolması handikapı da var.

Kimseyle konuşamadığım için buraya yazıyorum, kusura bakmayın, kafanızı şişirmek istemem ama bir yandan da beni bu duruma düşürenler utansın diyorum.

S

Sabır taşıı

Guest
Yardım

Merhaba, ilk defa yazıyorum. Bu başlığın konusu olmadığı için öncelikle özür dilerim. Ancak, bu konu başlığı çok aktif olduğu için buradan sormak istedim. Bilgisi olanlar cevaplayabilirse çok memnun olurum. Bildiğiniz gibi, bazı üniversiteler akademik kadro ilanlarında "doçentler dr.öğretim üyesi kadrosuna, profesörler de doçent kadrosuna başvuramaz" koşulunu bildiriyor. Bazılarında ise, böyle bir koşul yok... Anlayamadığım konu şu: doçent unvanlı bir kişi dr. öğretim üyesi kadrosuna razı ise; üniversiteler neden daha donanımlı olan bu kişiyi almamak için direnir??

Bu koşulun yasal bir dayanağı var mıdır? Hukuki açıdan yapılabilecek bir şey var mıdır, acaba? Örneğin, bu koşul dava edilip, yürütmeyi durdurma kararı alınması mümkün müdür? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

pHDoktor

Öğrenci
Son yayınlanan ilanlara bakıldığında norm kadro yönetmeliğinin rafa kalktığı ve isteyen rektörün rahatça ilana çıktığı görülüyor. Örneğin Atatürk Üniversitesinde bir kaç tane ilana bakmanız yeterli. Öğretim üyesi sayısı oldukça fazla olan bölümlere bile yeni ilanlar çıkmış

finduilas

Profesör
Merhaba, ilk defa yazıyorum. Bu başlığın konusu olmadığı için öncelikle özür dilerim. Ancak, bu konu başlığı çok aktif olduğu için buradan sormak istedim. Bilgisi olanlar cevaplayabilirse çok memnun olurum. Bildiğiniz gibi, bazı üniversiteler akademik kadro ilanlarında "doçentler dr.öğretim üyesi kadrosuna, profesörler de doçent kadrosuna başvuramaz" koşulunu bildiriyor. Bazılarında ise, böyle bir koşul yok... Anlayamadığım konu şu: doçent unvanlı bir kişi dr. öğretim üyesi kadrosuna razı ise; üniversiteler neden daha donanımlı olan bu kişiyi almamak için direnir??

Bu koşulun yasal bir dayanağı var mıdır? Hukuki açıdan yapılabilecek bir şey var mıdır, acaba? Örneğin, bu koşul dava edilip, yürütmeyi durdurma kararı alınması mümkün müdür? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Hukuki dayanagini bilmiyorum ama bence o kadroya girdikten sonra docent ya da prof kadrosu actirmak icib ugrasmasinlar diye bastan boyle bir sart konuluyordur.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

S

Sabır taşıı

Guest
Cevabınız için çok teşekkür ederim... Hukuki dayanağı konusunda bilgisi olanlardan yardım bekliyorum...