Norm kadro planlaması ile ilgili 4 hususu sormak istiyorum.
1.si, bir üniversite web sitesinde ilan ettiği norm kadro planlamalarından başka alımlar yapabilecek midir, yapamıyacak mıdır?
Bu konuyu belge ile örneklendirirsem, muğla üniversitesi linkteki belgede görüldüğü üzere hangi bölüme hangi sayıda hangi ünvanda akademik personel alacağını 31.12.2018 tarihinde üniversite web sitesinde duyurmuştur.
http://sablon.mu.edu.tr/Icerik/personel.mu.edu.tr/Duyuru/2019 Yılı Norm Kadro Planlaması.pdf
07.03.2019 tarihli resmi gazetedeki çeşitli ilanlar linkininin içinde buraya eklediğim muğla üniversitesi linki tıklanınca norm kadro planlamasında gösterilmeyen bölümlere öğretim üyesi ilanları çıkıldığı görülmektedir.
http://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2019/03/20190307-4-29.pdf
Norm kadro planlamasında göstermediği bölümlere öğretim üyesi alması hususunda Muğla üniversitesinin bu yaptığı nasıl mümkün olmaktadır? Diğer ilanlarda da bu şekilde üniversitenin planlamaları ile verilen ilanlarda farklılık görülmekte midir?
2. sorum ise üniversite norm kadro planlamasında göstermedi ama norm kadro fazla sıkıntısı ya da 2/3 oran engeli gibi hususlara hiç takılmayan öğretim üyesi almasına hiç bir engeli olmayan, öğrencili açık olan A bölümüne bir dr. öğretim üyesi almak istiyor, ancak norm kadro planlamasında bunu göstermemiş, bu bölüme öğretim üyesi yıl içinde alınabilir mi yoksa 2019 yılı sonu yapılacak norm planlaması ilanı ve o onaylanmış, yayınlaşmış ve resmi süreçlerin tamamlandığı 2020 yılına geçilip öğretim üyesi ilanı çıkılması mı beklenecektir?
3. husus, ise üniversitede norm kadrosu uygun, açık, öğrencili, dr. öğretim üyesi norm planlaması ve ilana çıkmasında herhangi engeli olmayan bölüm içinde dr. öğretim üyesi olmayı bekleyen araştırma görevlisi dr var ve norm kadro planlamasında hiç bir engel yok, ancak bu kişiye yönelik herhangi norm planlaması bölümde yapılmaz ve bu doğrultuda da ilan edilen norm planlamasında kişinin doktor öğretim üyesi olmasını sağlayacak bir planlama oluşmazsa kişi bu durumda kadrosunu alabilmek için nasıl bir yol izleyebilir?
4-Şu ana kadar çıkan ilanlarda görünen ve tecrübe edilenlere göre değerlendirme yapıldığında bölümlere ya da anabilim dallarına öğretim üyesi alımları 2/3 kuralına göre mi olmaktadır, yoksa istisnalar olmakta mıdır?
Daha önceki yorumlar ve cevaplarda sorulmuş kaçırmış olabilirim. Teşekkürler