Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

Jarhead

Öğrenci
Merhaba,
Ben de sayfalarca yorumu okumama rağmen tam cevap bulamadım. Yüksek lisans süresinde verilen 3 yıl 4 ay tecil hakkı içinde yüksek lisansı tamamladıktan sonra doktoraya başlamak için tekrar diploma tarihinden 1 yıl tecil hakkı var mı? Yoksa bu bir yıl tecil zaten yüksek lisans'ın içindeki 3 yıl 4 ay süreye mi dahil? Bir çok yorum okudum ve bir bilgi bulamadım. Genel kanı 1 yıl tecilin olduğu hakkında? Bilgi verirseniz sevinirim.
Teşekkür ederim.

YL bittikten sonra 1 yıl tecil hakkın var. Yani 3+1 şeklinde.

M

Misafir beko

Guest
Yüksek askerlik tecil

Hocam ben şu an yuksek lisansta tez asamasindayim ama Mayıs 2015te tecil bitiyor ve okul da bitmeyecek. 01.01.1988 doğumluyum. Mayıs geldiğinde okul bitmeden tecili uzatabilir miyim? En fazla Ne kadar sure? Şu an kamu gorevlisiyim. Bundan dolayı uzatabilir miyim tecili

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi Hocam Merhaba,

2013 Şubat ayında yükseklisansa başladım 2016 şubata kadar tecilliydim. Fakat 2 dönem üst üste okul ücretini yatırmadığım için okul askeriyeye yazı gönderiyor ve 1-31 Aralık tarihleri arasında şubeye, şubatta da askere gitmem gerekiyor. Fakat okula yeniden para yatırıp devam etme tarihide şubata geliyor.

Sizce bu durumda doğru olan 1 seferliğine bakaya kalıp, ocak ayı içinde teslim olup idari para cezasına tabii tutulup tekrar aynı üniye para yatırmak mıdır? Yoksa ben her şekilde bir şubeye uğrayayım mı bu dönem içerisinde?

Çok sağolun

A

Akademik Forum5

Guest
merhaba,
lisans diploması ile 2 yıllık tecil almada yaş sınırı var mı? şu an 29 içindeyim. askerlik şubesine diploma ile gidip tecil almak istiyorum, tecil hakkım var mı?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi Hocam Merhaba,

2013 Şubat ayında yükseklisansa başladım 2016 şubata kadar tecilliydim. Fakat 2 dönem üst üste okul ücretini yatırmadığım için okul askeriyeye yazı gönderiyor ve 1-31 Aralık tarihleri arasında şubeye, şubatta da askere gitmem gerekiyor. Fakat okula yeniden para yatırıp devam etme tarihide şubata geliyor.

Sizce bu durumda doğru olan 1 seferliğine bakaya kalıp, ocak ayı içinde teslim olup idari para cezasına tabii tutulup tekrar aynı üniye para yatırmak mıdır? Yoksa ben her şekilde bir şubeye uğrayayım mı bu dönem içerisinde?

Çok sağolun
Hocam yaptıkları doğru değil okulun, sizi sırf para yatırmanı ziçin kurkutmuş olabililer çünkü ilişik kesilmeden askeriyeye tecil bozamazlar.
merhaba,
lisans diploması ile 2 yıllık tecil almada yaş sınırı var mı? şu an 29 içindeyim. askerlik şubesine diploma ile gidip tecil almak istiyorum, tecil hakkım var mı?
Hayır, 29 yaşından sonra sadece yüksek lisans ya da doktora ile tecil yapabilirsiniz.

alperz

Öğrenci
Merhaba Nazmi Hocam,
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler. Benim de 2 sorum olacak, cevap bulamıyorum. Zaman ayırabilirsiniz minnettar olurum.
1. Ben bir kamu üniversitesinde uzman kadrosuna başvurmak istiyorum. 31 Aralık'a kadar tecilim var; ancak sevk öncesi işlemleri yaptırmam gerekmektedir (1-31 Aralık 2014). Yasal olarak tecilim bitmeden beni kabul edebilirler mi ve aday memuriyet alabilir miyim?
2. İşe kabul edilirsem, bedelliden yararlanmak istiyorum; ancak en erken 2 Ocak'ta işlemler başlayacağı için en iyi nasıl bir yol izleyebilirim? Sevk için hazırlık işlemlerini mi yapmalıyım? Bakaya mı kalmalıyım?
Teşekkür ederim

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba Nazmi Hocam,
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler. Benim de 2 sorum olacak, cevap bulamıyorum. Zaman ayırabilirsiniz minnettar olurum.
1. Ben bir kamu üniversitesinde uzman kadrosuna başvurmak istiyorum. 31 Aralık'a kadar tecilim var; ancak sevk öncesi işlemleri yaptırmam gerekmektedir (1-31 Aralık 2014). Yasal olarak tecilim bitmeden beni kabul edebilirler mi ve aday memuriyet alabilir miyim?
2. İşe kabul edilirsem, bedelliden yararlanmak istiyorum; ancak en erken 2 Ocak'ta işlemler başlayacağı için en iyi nasıl bir yol izleyebilirim? Sevk için hazırlık işlemlerini mi yapmalıyım? Bakaya mı kalmalıyım?
Teşekkür ederim
Atamanız yapılır hiç bir sorun olmaz, aday memurluk diye bir kavram akademisyenlikte yoktur. Atandıktan sonra askere gidebilirsiniz. Bakaya kalmanız gerekecek 330 tl bir cezası olacak ve sonra bedelli yapacaksınız kurumunuzla ilgili bir sıkıntı olmaz.

A

Akademik Forum

Guest
Cevap lütfen

Merhaba ben 2013 yılında yüksek lisansa kayıt oldum ve askerliğimi 2015 yılına kadar tecilli bu yıl yüksek lisans harcımı ödemedim. durum benim için nasıl işler tecilim bozulur mu cevaplarınızı bekliyorum.

merhaba ben 2011 yılı eczacılık fakültesi mezunuyum tecilim yaklaşık bir bir buçuk sene önce bitti ve şuan bakaya durumundayım . askerliğimi ertelemek istiyorum bunun içinde yüksek lisans hakkımı kullanmak istiyorum. bu mümkün müdür? astsubay arkadaşım şöyle dedi: gelirsin sevk işlemlerini başlatırız bakaya borçlarını ödersin sonra şubatta gitmek üzere sevk işlemlerin yapılır . bu işlemleri yapınca askerlik durum belgeni alırsın üniversiteye götürürsün onlarda kaydını yapıp şubeye tecilini yaptırırlar dedi. sizce bu bilgiler doğru mu? askerliği geciktirelim derken olası bi şubat askere gitme durumundan çekiniyorum

S

Serhat Ayan

Guest
Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle tüm dostlara iyi akşamlar dilerim.

Sormak istediğim şey şu;

Bir Üniversite'ye Tezsiz Yüksek Lisans başvurusunda bulundum, kabul edildim ve Bahar Dönemi için kayıt olacağım ancak bu sanırım ön kayıt gibi bir nitelikte.

Üniversite benim askerlik tecilimi Ocak 2015 sonu veya Şubat ilk haftası gibi ASAL'a teklif edecekmiş ancak benim durum belgemde " 25.01.2015" tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur" yazıyor.

Üniversite'nin dediği şey; "Biz sana şimdi x programına kayıt yaptırdığın ve Şubat ayında derslere başlayacağına dair resmi bir yazı vereceğiz onu alıp askerlik şubene verdiğinde bir problem olmayacak, en geç Şubat ayının ilk haftasıda askerliğini resmi olarak tecil ettireceğiz" gibi bir yanıt veriyor. Ancak Askerlik Şubemi aradığımda böyle bir uygulamanın olmadığını belirtiyor.

Ben aslında kayıt sürecimi Aralık ayında tamamlayacağım ancak okul zannedersem bu kayıt sürecini Ocak ayının sonu veya Şubat ayının başı gibi bir döneme denk getirmekte.

Bu konu hakkında nasıl ilerlemem lazım veya okulun dediği gibi bu verecekleri geçici kağıt benim askerliğimi ertelemem için fayda sağlar mı?

Açıkçası bu konuyu önemli ve sık rastlanılmamış bir sorun olarak görüyorum. Benimle aynı durumda olan arkadaşlarım için cevapların faydalı olacağını ümit ediyorum.

Saygılarımla

Serhat

meku

Öğrenci
Yüksek lisansa yeniden başlamak ve askerlik tecili

Merhaba arkadaşlar,

Şu an sakarya üniversitesinde uzaktan yüksek lisans yapıyorum bitirmeme son 3 ders kaldı, ancak bırakıp farklı bir üniversitede tezli yüksek lisansa başlamak istiyorum. Askerliği yeniden tecil eder mi bu durumda ?

Ayrıca bıraktığım yüksek lisansa ileride devam edebilir miyim ? Tasdikname gibi bir belge mi alıyorum yoksa verdiğim dersler boşa mı gidiyor ?

Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

Şu an sakarya üniversitesinde uzaktan yüksek lisans yapıyorum bitirmeme son 3 ders kaldı, ancak bırakıp farklı bir üniversitede tezli yüksek lisansa başlamak istiyorum. Askerliği yeniden tecil eder mi bu durumda ?

Ayrıca bıraktığım yüksek lisansa ileride devam edebilir miyim ? Tasdikname gibi bir belge mi alıyorum yoksa verdiğim dersler boşa mı gidiyor ?

Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler
Evet askerliğiniz baştan tecil edilir ama buradan kaydınızı sildirmeniz gerekiyor. Dersler boşa gitmez yeni başladığınız yerde aynı dersler varsa muaf olursunuz.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam acil cevaplarınızı bekliyorum 2013 yılında yüksek lisansa başladım bir yıl harcımı ödedim fakat bu yıl yani 2014 eylül dönemi harcını yatırmadım 2016 şubata kadar tecilim vardı şimdi tecilim bozulur mu ? Cevaplarınızı rica ediyorum saygılar...

meku

Öğrenci
Evet askerliğiniz baştan tecil edilir ama buradan kaydınızı sildirmeniz gerekiyor. Dersler boşa gitmez yeni başladığınız yerde aynı dersler varsa muaf olursunuz.

Merhaba teşekkür ederim cevabınız için aklıma şu soru takılıyor kaydımı sildirdiğim gibi tecil hakkım bozulacak, yeni kayıt yaptırdığım üniversite de tecil belgesi isteyecek bu durumda asker kaçağı durumuna düşeceğimden problem olur mu ?

ya da sildirmeden hemen önce tecil belgesini almam mı gerekiyor ?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba teşekkür ederim cevabınız için aklıma şu soru takılıyor kaydımı sildirdiğim gibi tecil hakkım bozulacak, yeni kayıt yaptırdığım üniversite de tecil belgesi isteyecek bu durumda asker kaçağı durumuna düşeceğimden problem olur mu ?

ya da sildirmeden hemen önce tecil belgesini almam mı gerekiyor ?
Artık kayıt olurken sadece askerlik durum belgesi veriyorsunuz içeriği önemli değil bakaya da olsanız asker kaçağı da olsanız kaydınız yapılıyor ama o zaman tecil işlemlerini siz takip ediyorsunuz tek farkı bu.

Erkan_3

Öğrenci
Nazmi Hocam merhabalar,

Size bir şey sormak istiyorum;

Örnek olarak, İstanbul Üniversitesi Kimya Bölümünde Yüksek Lisans okuyorum. Bölüme girdikten 2 sene sonra bölümden kaydımı silip, hemen kayıt sildiğim hafta İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümüne kayıt yaptırıyorum. Kısaca bir YL programını bırakıp başka bir YL programına başlıyorum, tek farkı iki YL programının da aynı üniversitede olması.

Bu durumda tecilimde bir sıkıntı olur mu? Mantıken olmaması lazım, ama ASAL yönetmeliğinde aynı üniversiteden başka bölüme geçilmesi halinde sıkıntı yaratan bir durum var mıdır?

Şimdiden çok teşekkürler, iyi çalışmalar.