Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

A

Akademik Forum

Guest
yüksek lisans erteleme

Hocam ne kadar erteleme olur yeni bir yüksek lisansa geçersem ?

barisyildiz1

Öğrenci
Yüksek lisans sonrası bir yıllık tecil hakkından faydalanmak için, askerlik şubesine hangi belgelerin götürülmesi gerekiyor? Askerlik şubesine gitmeden önce; e-devlet kapısı üzerinden, randevu veya başka bir şey için yapılması gereken şeyler var mı? Bir de sanırım diploma yerine, geçici mezuniyet belgesini de kabul ediyorlar. Yardımcı olursanız,çok sevinirim

naka25

Öğrenci
slm Nazmi hocam. Benim tecil 30 eylülde 2014 te bitti ve celp dönemim kasımdı. Yani şu an bakaya kalmış durumdayım. Yüksek lisansa başvurdum ve kayıtlar ocak ayının sonunda. Askerlik durum belgesi alıp kayıt yaptırma şansım var mı acaba? Şu anda ne yapmam gerekiyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

jiyanmazlum

Öğrenci
iyi günler Nazmi Hocam yüksek lisans için başvuru yapacağım ilk kez bakaya kaldım 2 ay oluyor.kafkas ünverstesinin geçen dönem başvuru şartlarında bakaya kalmama yazıyor diğer cevaplarınızı okudum askerlik durum belgesinin içeriği önemli değil demişsiniz kayıtta sorun çıkmaz demişsiniz başvuru yaparsam bu sorunu nasıl aşabilirim ? bu arada 26 yaşındayım

5_harfli

Öğrenci
merhaba arkadaşlar şu anda yüksek lisans yapıyorum ancak çalıştığım için devam etmekde zorluk çekiyorum çalıştığım yerdede sözleşmem oldu için yaza kadar bırakamıyorum dondurma imkanım var mı yüksek lisansı dondurursam kaldığım yerden devam edebilirmiyim

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar Allah rızası ıcın benı su konuda bır aydınlatın..forumu okudum orneklerıde var ancak anlayamadığım bır durum var.. sımdı benım tecilim 2015 kasımda biticek.(subat celbine tabiyim) başka yüksek lisansa haziran-temmuz gibi kabul alırsam(illaki birine yazılcam) yeni tecil işlemim nasıl olacak? simdi kabulü aldım, askerlik subesine gidip ben tecili bozdurmak istiyorum dersem subat ayına asker olarak gozukmezmiyim? dolayısı ile yeni okulumda tecili yapmaz? Allah askına bir aydınlatın benı bu konuda abilerim.

Y

Yardım Lütfen

Guest
Merhaba,

1 senedir bakaya durumdayım. Önümüzdeki Eylül gibi yüksek lisansa başlamak istiyorum. Hatta bir okuldan daha önce kazandığım burs bile var. Ancak bu bana tecil sağlar mı? Yani yukarıda bakaya durum belgesi ile kayıt yapılabildiği söylenmiş. Ancak kaydı yaptırdıktan sonra alacağım öğrenci belgesi ile ben askerlik şubesinden tecil alabilecek miyim?

Teşekkür ederim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba,

1 senedir bakaya durumdayım. Önümüzdeki Eylül gibi yüksek lisansa başlamak istiyorum. Hatta bir okuldan daha önce kazandığım burs bile var. Ancak bu bana tecil sağlar mı? Yani yukarıda bakaya durum belgesi ile kayıt yapılabildiği söylenmiş. Ancak kaydı yaptırdıktan sonra alacağım öğrenci belgesi ile ben askerlik şubesinden tecil alabilecek miyim?

Teşekkür ederim.
Kaç yaşındasınız?

apuo

Öğrenci
hocam merhabalar benim tecilim 2015 temmuz ben yüksek lisansla askerliği ertelemek istiyorum ama agustos celbinde bakaya ya düşeceğim bakayaya düşen birisi yüksek kazansa dahi tecil yaptıramıyor mu ?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
hocam merhabalar benim tecilim 2015 temmuz ben yüksek lisansla askerliği ertelemek istiyorum ama agustos celbinde bakaya ya düşeceğim bakayaya düşen birisi yüksek kazansa dahi tecil yaptıramıyor mu ?
Yoo yaptırabiliyor sıkıntı yok sonrasında kendiniz tecil ettirebiliyorsunuz.

jiyanmazlum

Öğrenci
iyi günler Nazmi Hocam yüksek lisans için başvuru yapacağım ilk kez bakaya kaldım 2 ay oluyor.kafkas ünverstesinin geçen dönem başvuru şartlarında bakaya kalmama yazıyor diğer cevaplarınızı okudum askerlik durum belgesinin içeriği önemli değil demişsiniz kayıtta sorun çıkmaz demişsiniz başvuru yaparsam bu sorunu nasıl aşabilirim ? bu arada 26 yaşındayım

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar Allah rızası ıcın benı su konuda bır aydınlatın..forumu okudum orneklerıde var ancak anlayamadığım bır durum var.. sımdı benım tecilim 2015 kasımda biticek.(subat celbine tabiyim) başka yüksek lisansa haziran-temmuz gibi kabul alırsam(illaki birine yazılcam) yeni tecil işlemim nasıl olacak? simdi kabulü aldım, askerlik subesine gidip ben tecili bozdurmak istiyorum dersem subat ayına asker olarak gozukmezmiyim? dolayısı ile yeni okulumda tecili yapmaz? Allah askına bir aydınlatın benı bu konuda abilerim.

ncaner

Öğrenci
Merhaba hocam. 30 Eylül 2015 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası olmayan biri, 2015 Eylül ayının 20'si ya da yakın tarihlerde yüksek lisansa kesin kayıt yaptırırsa, tecil işlemleri için enstitüye başvuru yaptığı takdirde tecil işlemi 30 Eylül'e kadar yetişir mi? Yani bakaya kalmaya 10-15 gün kala kesin kayıt yaptırsak, tecilimizin gecikme sebebiyle gerçekleşmemesi ihtimali var mı?

shamil

Öğrenci
y.lisansta askerlik tecili

arkadaşlar şimdi burada durumuma yakın tüm olayları inceledim.bende aynı durumdayım.yani yüksek lisans tez aşamasındayım.ama tezim maalesef
imkansız hoca ile ilgili büyük bir problem var ve benim askerlik 2015 ocak son diyor yani mayıs ayında son rütuşlar yapılıp göndermek isteyecekler.

ben o tarihe değil hocanın sözlerine inanıp devam etsem daha 5 yıl sürer.neyse bende bu bahar döneminde kayıt sildirip tekrar yüksek lisansa başlamaya karar verdim ama bu konu için anlatılanlarda gözden kaçan bi durum var askerlik durum belgesi isteniyor bu konuda karşılaşacağım bir sorun varmış gibi geliyor.

bu konuda bir problem yaşarmıyım.kaydı sildirip şubeden durum belgesi istediğimde bana nasıl bir karşılık verecekler.bu bir risk midir?

Erkan_3

Öğrenci
Nazmi Hocam merhabalar,

Daha önce de sordum ama cevap alamadım, bu konuda bilginize ihtiyacım var çok acil olarak;

Örnek olarak, İstanbul Üniversitesi Kimya Bölümünde Yüksek Lisans okuyorum. Bölüme girdikten 2 sene sonra bölümden kaydımı silip, hemen kayıt sildiğim hafta İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümüne kayıt yaptırıyorum. Kısaca bir YL programını bırakıp başka bir YL programına başlıyorum, tek farkı iki YL programının da aynı üniversitede olması.

Bu durumda tecilimde bir sıkıntı olur mu? Mantıken olmaması lazım, ama ASAL yönetmeliğinde aynı üniversiteden başka bölüme geçilmesi halinde sıkıntı yaratan bir durum var mıdır?

Şimdiden çok teşekkürler, iyi çalışmalar.

zanta

Öğrenci
NAZMİ HOCAMA VERDİĞİ CEVAPLARDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM

Hocam 2 aydır bakayayım ocak ayında tezsiz yüksek lisansa yerleşecem inşallah sorularım
1) bakayalıktan dolayı tecil edebilme hakkım var mı
2)tezsiz yüksek lisans 1 senede bitecek ben 3 sene sonra mı diplomayı götürüp 1 sene daha tecil isteyeceğim

TEŞEKKÜR EDERİM

jiyanmazlum

Öğrenci
merhabalar arkadaşlar ben de bakayayım üniversite mezunu oldum tecilim doldu kasımdan beri bakayayım ocak veya şubatta yüksek lisans yaparsam tecil edebilir miyim bu durumda olup da düzelten cevap verecek kimse yok mu Allah rızası için

naka25

Öğrenci
- - - Güncellendi - - -

merhabalar arkadaşlar ben de bakayayım üniversite mezunu oldum tecilim doldu kasımdan beri bakayayım ocak veya şubatta yüksek lisans yaparsam tecil edebilir miyim bu durumda olup da düzelten cevap verecek kimse yok mu Allah rızası için

slm. ben de aynı durumdayım ama cevap yazan yok. yrn Askerlik şubesini arayıp bilgi edinmeye çalışacağım. Tatilden sonra da askerlik şubesine bizzat gidip savunmamı vereceğim. Savunma da ne yazacağımı bilmiyorum. yüksek lisans için bakaya kaldığımı ya da bedelli askerliği beklediğim için bakaya kaldığımı ifademe yazacağım. Umarım kovuşturmaya gerek yoktur yazısını alırım. Sonra ise mayıs celbine kalırım. Bu süre içinde yüksek lisansa kayıt yaptırabilirim. Tek sorun savunmada ne yazacağımız bence...

jiyanmazlum

Öğrenci
- - - Güncellendi - - -

slm. ben de aynı durumdayım ama cevap yazan yok. yrn Askerlik şubesini arayıp bilgi edinmeye çalışacağım. Tatilden sonra da askerlik şubesine bizzat gidip savunmamı vereceğim. Savunma da ne yazacağımı bilmiyorum. yüksek lisans için bakaya kaldığımı ya da bedelli askerliği beklediğim için bakaya kaldığımı ifademe yazacağım. Umarım kovuşturmaya gerek yoktur yazısını alırım. Sonra ise mayıs celbine kalırım. Bu süre içinde yüksek lisansa kayıt yaptırabilirim. Tek sorun savunmada ne yazacağımız bence...

Bekliyorum kardeşim cevap verirsen çok makbule geçer. Umarım savunma da sorun olmaz senden haber bekliyecem

A

Akademik Forum

Guest
Bu yil mezun oldum. 1 Ocak a kadar tecil ettirmem gerekiyor. Birkaç gün gecikmem durumunda bi sıkınti olur mu?