Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

naka25

Öğrenci
slm. az önce şubeyi aradım. Yüksek lisanstan dolayı ilk defa bakaya kaldığımı ve ne yapmam gerektiğini sordum. DİPLOMA ve TRANSKRİPT le beraber askerlik şubesine gelin dedi. önce yazılı ifade vermemiz gerekiyor. Mayıs celbine kalacağımı söyledi ama bu işlemlerin ne kadar süreceğini bilmiyorum. Üniversite kayıtları 15 ocakta başlıyor. yani 2 haftamız var. O zamana kadar bakaya durumdan kurtulmam gerekiyor. Umarım işlemler uzun sürmez. Sen de en yakın askerlik şubesi arayıp bizle paylaşırsan sevinirim. Benim aradığım kişi sorularımı oflayarak cevapladığı için fazla bilgi alamadım. Tatil dönüşü ilk işim şubeye gitmek olacak. işlemler uzun sürerse üniversiteye kayıtta sorun yaşarız... bence hemen ara bilgi edin.

Bekliyorum kardeşim cevap verirsen çok makbule geçer. Umarım savunma da sorun olmaz senden haber bekliyecem

ncaner

Öğrenci
Merhaba hocam. 30 Eylül 2015 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası olmayan biri, 2015 Eylül ayının 20'si ya da yakın tarihlerde yüksek lisansa kesin kayıt yaptırırsa, tecil işlemleri için enstitüye başvuru yaptığı takdirde tecil işlemi 30 Eylül'e kadar yetişir mi? Yani bakaya kalmaya 10-15 gün kala kesin kayıt yaptırsak, tecilimizin gecikme sebebiyle gerçekleşmemesi ihtimali var mı?

jiyanmazlum

Öğrenci
slm. az önce şubeyi aradım. Yüksek lisanstan dolayı ilk defa bakaya kaldığımı ve ne yapmam gerektiğini sordum. DİPLOMA ve TRANSKRİPT le beraber askerlik şubesine gelin dedi. önce yazılı ifade vermemiz gerekiyor. Mayıs celbine kalacağımı söyledi ama bu işlemlerin ne kadar süreceğini bilmiyorum. Üniversite kayıtları 15 ocakta başlıyor. yani 2 haftamız var. O zamana kadar bakaya durumdan kurtulmam gerekiyor. Umarım işlemler uzun sürmez. Sen de en yakın askerlik şubesi arayıp bizle paylaşırsan sevinirim. Benim aradığım kişi sorularımı oflayarak cevapladığı için fazla bilgi alamadım. Tatil dönüşü ilk işim şubeye gitmek olacak. işlemler uzun sürerse üniversiteye kayıtta sorun yaşarız... bence hemen ara bilgi edin.

Tamam ben de tatilden sonra pazartesi günü arayıp burdan yazacam ne söyleyeceklerini

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,

Lisans sonrası iki yıllık tecil hakkım temmuz 2015'te bitiyor ve ben güz döneminde (okullara göre başvurular genelde temmuz, ağustos ve eylül gibi oluyor) tezli yüksek lisansa başlamak istiyorum fakat başvuruda askerlik durum belgesi isteniyor, başvuru yapacağım esnada da tecilim bitmiş olacağı için nasıl bir yol izlemem, ne yapmam gerekiyor, bilemedim. Bu aradaki bir iki aylık sürede bu sebeplerden dolayı yüksek lisansa başlayamama gibi bir durumum olur mu? Bilginiz varsa, paylaşarak mutlu edersiniz. Şimdiden teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
merhabalar
bu ay 2. öğretim tezsiz yuksek lisansa basvuracağım. ilk olarak sorum ilk dönem harcını ödedikten sonra diğer dönem harclarını zamanında ödemezsem ve ya hiç ödemezsem üniversite ile ilişiğim kesiliyor mu? ödemediğim takdirde askerlik tecili iptal ediliyor mu?
cevabınız için şimdiden teşekkürler

jiyanmazlum

Öğrenci
selam aleyküm. Az önce askerlik şubesinden geldim 2 dönem bakaya kaldım yüksek lisans yapacağım ne yapmam gerekir dedim. transkrip verdim ifade verdim ifade dediğime bakmayın hiç bir şey yok ifadenin alınma sebebi 330 tl para cezası kesildi ifade onun için itirazınız var mı diye sordu yok dedim o halde ifade tutanağına mazeretim yok yaz dedi görevli yazdım para cezası sonra gelecekmiş bütün bu işlemlerin sonunda askerlik durum belgesi de aldım 24.04.2015 tarihine kadar askerlik ile ilgili sorunu yoktur yazıyor.yüksek lisans kaydını yapınca gel zaten tecil olacak dedi sağolsun bi çay da ısmarladı yani tüm işlemler 20 dakikamı almadı şimdi Allah'ın izniyle yüksek lisans başvurusu yapacağım sizlere yardımcı olmak için yazdım bi duayı eksik etmeyin kardeşler Allah hepimizin yardımcısı olsun aklına bişey takılan olursa yanıtlarım.

naka25

Öğrenci
selam aleyküm. Az önce askerlik şubesinden geldim 2 dönem bakaya kaldım yüksek lisans yapacağım ne yapmam gerekir dedim. transkrip verdim ifade verdim ifade dediğime bakmayın hiç bir şey yok ifadenin alınma sebebi 330 tl para cezası kesildi ifade onun için itirazınız var mı diye sordu yok dedim o halde ifade tutanağına mazeretim yok yaz dedi görevli yazdım para cezası sonra gelecekmiş bütün bu işlemlerin sonunda askerlik durum belgesi de aldım 24.04.2015 tarihine kadar askerlik ile ilgili sorunu yoktur yazıyor.yüksek lisans kaydını yapınca gel zaten tecil olacak dedi sağolsun bi çay da ısmarladı yani tüm işlemler 20 dakikamı almadı şimdi Allah'ın izniyle yüksek lisans başvurusu yapacağım sizlere yardımcı olmak için yazdım bi duayı eksik etmeyin kardeşler Allah hepimizin yardımcısı olsun aklına bişey takılan olursa yanıtlarım.

slm kardeşim. senin adına sevindim. Aynı şeyleri ben de bugün yaşadım. Benimki de 25.04.2015 tarihine kadar askeri yönden sakınca yoktur diyor. AMA Tek farkımız ben ifade verdim ve cazai işlem uygulanmadı. Yani tek kuruş para ödemedim. Bu tarihe kadar(25.04.2015) yüksek lisans kaydı yapmam gerektiğini söylediler. Çünkü bugün bana tecil değil, sevk yapıldı. Başka türlü tecil olmaz dediler. Ben de tamam dedim. İfademe aynen şunu yazdım :
1- Lisans eğitimimi tamamladıktan sonra spor ve eğitim alanında yükselmeye yönelik bir kaç üniversiteye yüksek lisans için başvurular yaptım. Ancak söz konusu başvurulardan olumlu bir netice alamadım ve yüksek lisansı kazanamadım. Bu nedenle askerlik tecil bitiminde bakaya kalmış bulunmaktayım.

2- Dolayısıyla, bakaya kalmakta herhangi bir kastımın bulunmadığını ve bu sırada yine yüksek lisans için tekrar başvuruda bulunduğumu beyan ederim. Bu nedenle celp dönemimin Mayıs ayına ertelenmesini ve buna ilişkin, kazandığım üniversiteye verilmek üzere tarafıma askerlik durum belgesi verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.
Aldığım askerlik durum belgesinde celp dönemim mayıs yazıyor. Sana bir sorum olacak. Sana SEVK ÖNCESİ HAZIRLIK İŞLEM FORMU VERİLDİ Mİ? Bana verildi

Son düzenleme:

jiyanmazlum

Öğrenci
slm kardeşim. senin adına sevindim. Aynı şeyleri ben de bugün yaşadım. Benimki de 25.04.2015 tarihine kadar askeri yönden sakınca yoktur diyor. AMA Tek farkımız ben ifade verdim ve cazai işlem uygulanmadı. Yani tek kuruş para ödemedim. Bu tarihe kadar(25.04.2015) yüksek lisans kaydı yapmam gerektiğini söylediler. Çünkü bugün bana tecil değil, sevk yapıldı. Başka türlü tecil olmaz dediler. Ben de tamam dedim. İfademe aynen şunu yazdım :
1- Lisans eğitimimi tamamladıktan sonra spor ve eğitim alanında yükselmeye yönelik bir kaç üniversiteye yüksek lisans için başvurular yaptım. Ancak söz konusu başvurulardan olumlu bir netice alamadım ve yüksek lisansı kazanamadım. Bu nedenle askerlik tecil bitiminde bakaya kalmış bulunmaktayım.

2- Dolayısıyla, bakaya kalmakta herhangi bir kastımın bulunmadığını ve bu sırada yine yüksek lisans için tekrar başvuruda bulunduğumu beyan ederim. Bu nedenle celp dönemimin Mayıs ayına ertelenmesini ve buna ilişkin, kazandığım üniversiteye verilmek üzere tarafıma askerlik durum belgesi verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.
Aldığım askerlik durum belgesinde celp dönemim mayıs yazıyor. Sana bir sorum olacak. Sana SEVK ÖNCESİ HAZIRLIK İŞLEM FORMU VERİLDİ Mİ? Bana verildi
Merhaba,
Evet bana da o formdan verildi durum belgesinin yanında

A

Akademik Forum

Guest
Tecil Bitimi Sonrası Yükseklisans

Merhaba,

Benim şöyle bir sorum olacak: Benim askerlik tecil belgemde "Celp Dönemi: KASIM 2015", "Muhtemel Sevk Tarihi : 30.09.2015", "Erteleme Bitim Tarihi : 27.06.2015" yazıyor. Ben 2015 yılı güz (sonbahar) dönemi için yükseklisans başvurusunda bulunmak istiyorum. Fakat, yükseklisans için başvuru+kabul işlemlerinin bitimi eylül sonu veya ekim ayını falan bulabiliyor. Tecil işlemi ancak yükseklisansa kesin kayıt sonrası yapılacağı için de, "Muhtemel Sevk Tarihi" yazan kısımdan daha ileri bir tarih olmuş oluyor.

Bu durumda ne olur? Benim 2015 güz (sonbahar) döneminde yükseklisansa başvurup kabul alıp askerliğimi tecil ettirmem mümkün olur mu?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

ersinersin

Öğrenci

merhaba;
benimde 08.01.2015 tarihi itibariyle tecilim sonra erdi. mayısta askere gitmem gerektiği söylendi. şuan yabancı dil sınavına hazırlanıyorum. temmuz ayındaki başvurulardan yararlanarak yuksek lisans yapmak istiyorum. sizin gibi askerlik yönünden sakıncası yoktur yazısı alabilmek için ne zaman gitmem gerekir. amacım temmuz agustos ayını içine alan bir yazı alabilmek.

melamy

Öğrenci
merhaba;
benimde 08.01.2015 tarihi itibariyle tecilim sonra erdi. mayısta askere gitmem gerektiği söylendi. şuan yabancı dil sınavına hazırlanıyorum. temmuz ayındaki başvurulardan yararlanarak yuksek lisans yapmak istiyorum. sizin gibi askerlik yönünden sakıncası yoktur yazısı alabilmek için ne zaman gitmem gerekir. amacım temmuz agustos ayını içine alan bir yazı alabilmek.
Bende bunu merak ediyorum yüksek lisanstan ayrıldım ve öyp liyim dil kursundayım. Büyük ihtimal üniverste yakında ilişiğimin kesildiğini askerlik şubesine bildirecek ve askere gitmem gerekecek. Sorum şu öyp liyim ve dil kursundayım tıp mezunuyum eylülde öyp kapsamında doktoraya başlıcam. Ağustosta gidip cezamı ödesem ve 3 aylık askerlikle ilişiğimin olmadığını gösteren bi belge verirlermi doktoraya başlayabilirsem zaten 6 yıl tecik ediliyor. Sizce ne yapıyım eğer olmaz derseniz mzel üniversteye bir dönem için 2.500 lira daha verip uzatcam ve eylülde doktoraya başlıcam. Sizce gerek varmı 2500 vermeye. 300 500 ceza ödeyerek olcaksa hiç gerek yok sanki

ersinersin

Öğrenci
Artık kayıt olurken sadece askerlik durum belgesi veriyorsunuz içeriği önemli değil bakaya da olsanız asker kaçağı da olsanız kaydınız yapılıyor ama o zaman tecil işlemlerini siz takip ediyorsunuz tek farkı bu.

sn nazmi hocam,

benim şuan tezli yl var ama tez aşamasındayım bir türlü bitmiyor. 08.01.2015 itibariyle tecilim bitti. yds ye hazırlanıyorum. temmuz ayında yeni bir yüksek lisansa başvurmak istiyorum. enstitü ilanlarında hala askerlik tecil yada ilişiği olmamak diyor. siz sorun değil diyorsunuz nasıl olucak? tüm enstitüler bu yönde bilgi sahibi mi?
ayrıca eski yüksek lisansım ile ne zaman ilişiğimi kesmeliyim? diğer yl kazandıktan sonra mı? önce mi?
saygılar

slmozcy

Öğrenci
Hocam aralığı da geçirseniz sorun değil en fazla 1-2 ay bakaya kalırdınız sonra yine tecil edilirdiniz merak etmeyin ama tabiki aralığı geçirmemeye çalışın :)

Nazmi hocam,

ne yazıkki Aralık ayını geçirdim :)

Kısmetse Ocak sonunda tezimi savunmuş ve geçici mezuniyet belgemi almış olacağım.
Tabi 31 Aralık 2014 tarihine kadar askerlik hazırlık işlemlerimi yaptırmam gerekiyordu.
Çünkü, Şubat 2015'de askere gidecek gözüküyorum.

Sanırım şu an bakaya durumdayım.
Bürokratik işler beni hep korkutmuştur :culpability:

31 Aralık 2014 tarihine kadar askerlik hazırlık işlemlerimi yaptırmadım ve Ocak ayından sonra inşallah geçici mezuniyet belgemle şubeye giderek +1 yıl ek tecil hakkımdan yararlanmak isteyeceğim.

Olası her hangi bir sorunla karşılaşır mıyım? Benim şu an yapmam gerekenler nelerdir?

Teşekkürlerimle :)

jiyanmazlum

Öğrenci
merhaba;

hocam bakaya kalsanız da ne zaman şubeye giderseniz askerlik durum belgesi verilir ben iki dönem bakaya kaldım 330 tl ceza aldım işlemler sonunda askerlik durum belgesi aldım fakat şimdi giderseniz mayıs ayına yazılırsınız mayıstan sonrası için istiyorsanız mayıstan sonra gidebilirsiniz şubeye.

Merhaba,
Ben su an yuksek lisansla 2016 yili subat ayina kadar tecilliyim.baska universitede Yeni bir yuksek lisansa baslasam tekrar sifirdan tecil hakki verilirmi . Yasim 26. Bazi kimseler sadece 1 defaya mahsus alinabilir diyorlar. Cevaplariniz icin Teşekkürler

merzer

Doçent
Merhaba,
Ben su an yuksek lisansla 2016 yili subat ayina kadar tecilliyim.baska universitede Yeni bir yuksek lisansa baslasam tekrar sifirdan tecil hakki verilirmi . Yasim 26. Bazi kimseler sadece 1 defaya mahsus alinabilir diyorlar. Cevaplariniz icin Teşekkürler

İlk yerinize gidip benim tecilimi iptal ettirin deyin.
İkinci yerinize gidip benim askerliğimi tecil ettirin deyin.

Askerlik şubesinden arkadaşıma verilen bilgi bu kayıt sildirmeden bu şekilde YL tecili yapılabilir demiş.

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar merhaba
ben lisans mezuniyetimi 2013 haziranda aldım ve 2015 ağustosa kadar tecil yaptırdım daha sonra şubat 2014 de yüksek lisansa kaydımı yaptırdım ve yeni tecil 2017 ye kadar oldu. Yalnız çeşitli nedenlerden dolayı yüksek lisansa hiç devam edemedim ve iki dönemdir devamsızlıktan kalıyorum. sorum şu ki acaba yüksek lisansı şimdi bıraksam hangi celb dönemine tabi olurum? Sırf askerlik yüzünden yüksek lisans kaydımın durmasını istemiyorum çünkü hiç derslere gitmiyorum ve ders kaydı dönemlerinde danışman hocadan çekiniyorum. ancak en azından önümüzdeki temmuza kadar askere gitmemem gerekiyor işe girmem için. Ne yapacağımı şaşırdım. Bölümdeki hocalar derslere gitmiyorum diye kaydımı silerler mi bilmiyorum? Yoksa derslere gitmesek bile 3 yıllık tecil sürekli geçerli olur mu?
biraz fazla soru sordum biliyorum ama yardımınıza ihtiyacım var.
şimdiden teşekkür ederim.

kuramci

Araştırma Görevlisi
İlk yerinize gidip benim tecilimi iptal ettirin deyin.
İkinci yerinize gidip benim askerliğimi tecil ettirin deyin.

Askerlik şubesinden arkadaşıma verilen bilgi bu kayıt sildirmeden bu şekilde YL tecili yapılabilir demiş.

2. üniversiteye kaydı yaptırınca 1. üniversiteye gidip tecili iptal edin deyince tekrar 3 yıl süre veriliyor mu? İyiymiş bu. Teşekkürler.