Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

secondchance

Öğrenci
Arkadaşlar benim durumda biraz karışık askeri şubeden aldığım kağıtta 25 ocak'a kadar askeri işlem yapılasında bir sakınca yoktur yazıyor ancak yüksek lisansa hak kazandığıma dair belgeyi 28 inde alabileceğim. Askeri şubeye dilekçe verebileceğimi söyledim ama bizim yapabileceğimiz birşey yok y.lisansa kayıt yaptırmaya hak kazandığın belgeyi getir dediler. Şimdi ben ne yapmalıyım 14 ünde ön kayıt için ankaraya gideceğim acaba ön kayıt için hak kazandığıma dair bir belge verirler mi ve ben bunu tecil için kullanabilir miyim ?

Ayrıca 25 inde gideceğim yer belli olduktan sonra tekrar tecil ettirmem mümkün mü bunu öğrenmek istiyorum.. Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim. Saygılarımla

C

can deniz

Guest
Nazmi hocam oncelikle verdiğiniz yanıtlar için çok tesekkurler. Benim sormak istediğim bir soru var durumum biraz karışık. Ben lisans bittikten sonra tecil surem içerisinde yüksek lisansa kayıt yaptım ancak tecil işlemlerini yapmadim. 3. Dönemimde kayıt yenileme yapmadim ve bu donemde de (kasim ayinda) bakaya kaldim ve ogrenci haklarimi kaybettigimden tecil ettiremedim. Burada isler biraz karıştı arastirma görevlisi olarak basvurmam için sartli askerlik belgesi aldim 25 ocaga kadar. Şimdi ben ikinci dönem başladığımda askerlik tecili için edebilir miyim ? Bunun bir yolu var midir ?

composer

Öğrenci
Yüksek lisansa (tezli) kayıt yaptırıp ilk dönem hiç gidilmezse derslere, ikinci dönem de kayıt yenilemeden ders seçmeden devam edilmezse, enstitü askerlik teciline dair askerlik şubesine bir bildirimde bulunur mu? Yani 3yıl+4ay tecil bu durumda bozulur mu acaba?

Son düzenleme:

bigthunder

Doçent
yükseklisansa kayıt sırasında askerlik durum belgesi istendiği için askerliğimi tecil ettirdim tecil süreci eylülde doluyor ancak yükseklisansım uzadı ben eylülde muayene girecekmiyim yoksa bitmesini mi bekleyecekler?

47

Moderator
yükseklisansa kayıt sırasında askerlik durum belgesi istendiği için askerliğimi tecil ettirdim tecil süreci eylülde doluyor ancak yükseklisansım uzadı ben eylülde muayene girecekmiyim yoksa bitmesini mi bekleyecekler?

Lisansı bitirip tecil ettirdiğinizde muayene olmanız şart tekrar muayeneye gerek yok diye biliyorum.

bigthunder

Doçent
Celp, Sülüs falan mı?

yarın durum kağıdından tam ismini söylicem:)

sevk eylül askere alım kasımda mesela o tarih eylülde yoklama galiba ismini bulayım :)

- - - Güncellendi - - -

erteleme bitiş tarihi temmuz hocam sevk tarihi eylül ancak yükseklisansım daha aralıktan önce bitmez ne olacak askerlik bu durumda

@ 47

prop

Öğrenci
Selamun aleykum. Ben kayseri de yl ongrencisi olarak gorunmekteyim. Fakat derslere gitmiyorum. Konya da branşıma daha uugun bir yuksek lisansa kayit yaptirmak uzereyim. Askerliğin tekrar 3 yıl ertelenmesini istiyorum. Kayseriye gidip kaydımı sildirecek vaktim olmazsa. Kayserideki yl kaydımı sildirmeden bunu yapabilmemin bir yolu var mi? Veya kayseriye gitmeden kaydimi sildirebilirmiyim? Bir de yl sonrasi tecil kac yıl? Bunlarla ilgili yeni duzenlemeler oldu mu? Tesekkurler..

G

gökhankk

Guest
asd

2011`de yl tecili yaptırmıştım. eylül 2014te ikinci yüksek lisansa kayıt yaptırdım. 30.03.2015 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur ibaresi var askerlik durum belgesinde. tecili uzatmak için ilk ylden kaydı sildirip ikincisinden tecil yaptırmam gerekiyormuş.

bununla ilgili hangi işlemleri hangi sıra ile yapmam gerekiyor? malum hassas mesele yanlışlık yapmayayım.

okuldan kaydı sildirip oradan aldığım belgeyle şubeye gidip tecili bozduruyorum. sonra ikinci yl enstitüden belge alıp tekrar şubeye gidiyorum sanırım. ikinci enstitüden alacağım belgenin adı nedir. bir de bunlar kayıt yaptırınca şubeye göndermiştir herhalde o belgeyi. onunla ilgili bir sıkıntı yaşar mıyım?

A

Akademik Forum

Guest
iyi geceler herkese. benim günlerdir uykumu kaçıran bir problem var yardımcı olursanız sevinirim gerçekten. Benim lisans tecilim haziranın 20sinde bitiyor. son erteleme tarihi bu. 2014 kpssye hazırlandım ve haziran döneminde atama isteyeceğim inşallah. fakat sorun şu benim tercih yapacağım zaman haziranın son haftası olcak. yanitecilim yeni dolmuş olacak bu atanmam için bir engel teşkil eder mi acaba
şimdiden cevabınız için teşekkürler

jiyanmazlum

Öğrenci
iyi geceler herkese. benim günlerdir uykumu kaçıran bir problem var yardımcı olursanız sevinirim gerçekten. Benim lisans tecilim haziranın 20sinde bitiyor. son erteleme tarihi bu. 2014 kpssye hazırlandım ve haziran döneminde atama isteyeceğim inşallah. fakat sorun şu benim tercih yapacağım zaman haziranın son haftası olcak. yanitecilim yeni dolmuş olacak bu atanmam için bir engel teşkil eder mi acaba
şimdiden cevabınız için teşekkürler

hocam lisans mezunuysanız yüksek lisansa kayıt yapmanızı öneririm bu aralar bazı ünilerde var süreyi geçirmeyin sonra sorun olmasın

A

Akademik Forum

Guest
askerlik

Arkadaslar bn okulumun parasini yatirmaya unuttum bnm askerligim ertelenir mi 2 +2 yim bahar donemi parasini yatirmaya unuttum acaba askerligim ertelenir mi bilginiz var mi.

selimpaşa14

Öğrenci
Hocam iyi akşamlar, yüksek lisansımı 7 yarıyılda bitiremedim. Askerlikte bakaya durumuna düştüm. Ama hala öğrenciyim. Acaba bakaya durumunu nasıl kladırabilirim?

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
yl ders kayıt ve askerlik tecil

selamlar arkadaslar yl (tezli) programım 1. dönemi bitirdim ,2. dönem hiç ders almasam tecilim bozulur mu?,teşekkürler.

Monsalve

Öğrenci
Arkadaslar merhaba ben 2014 mezunuyum ve 2016 Mart'ta tecil surem bitiyor. Ayrica su an bir yuksek lisans programini kazandim. Simdi tecil yaptirmak zorunda miyim? Yoksa tecil surem bittikten sonra yaptirmam daha mi mantikli?

47

Moderator
Arkadaslar merhaba ben 2014 mezunuyum ve 2016 Mart'ta tecil surem bitiyor. Ayrica su an bir yuksek lisans programini kazandim. Simdi tecil yaptirmak zorunda miyim? Yoksa tecil surem bittikten sonra yaptirmam daha mi mantikli?

Kayıt olur olmaz üniversite sizin yerinize yaptırıyor zaten. Tecil üreniz bittikten sonra yaptırma gibi bir seçenek yok.

Gallowwalker

Öğrenci
Yüksek lisansla ilgili askerlik durumum

Merhabalar hocam, benim bir sorum olacak, sorum şu ben 2008 de üniye başladım 2012 haziranda okulu tamamladim 2011 dendir yoklama kacagi olarak gorunuyorum. 2012 eylül ayında yüksek lisansa başladım suana kadar öğrenci olarak bulunmaktayım.
Askerlik şubesine gittiğim zaman bana oradaki memur sen yoklama kacagisin dedi, şimdi hocam benim sorum şu bana yüksek lisansdan 2016 haziranina kadar öğrencimizdir adinda bir eke belgesi verdiler.Askerliğimi 2016 hazirana kadar tecil ettirebilirmiyim nisan ayında diplomamin asli ile? ve yüksek lisans icin bana yabancı subeden değil ya elcilikten yada subenden yaptirman gerekli dedi nasil bir prosedur izlicem?

Birde para cezami odemeden tecil ettirebilirmiyim ve para cezasi cikarmi bana?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhabalar hocam, benim bir sorum olacak, sorum şu ben 2008 de üniye başladım 2012 haziranda okulu tamamladim 2011 dendir yoklama kacagi olarak gorunuyorum. 2012 eylül ayında yüksek lisansa başladım suana kadar öğrenci olarak bulunmaktayım.
Askerlik şubesine gittiğim zaman bana oradaki memur sen yoklama kacagisin dedi, şimdi hocam benim sorum şu bana yüksek lisansdan 2016 haziranina kadar öğrencimizdir adinda bir eke belgesi verdiler.Askerliğimi 2016 hazirana kadar tecil ettirebilirmiyim nisan ayında diplomamin asli ile? ve yüksek lisans icin bana yabancı subeden değil ya elcilikten yada subenden yaptirman gerekli dedi nasil bir prosedur izlicem?

Birde para cezami odemeden tecil ettirebilirmiyim ve para cezasi cikarmi bana?

2015 Eylül ayında yüksek lisans teciliniz dolmaktadır o zamana kadar tecil ederler. Başlama tarihi üzerine 3 yıl eklenir.