Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

Gallowwalker

Öğrenci
Merhabalar hocam, benim bir sorum olacak, sorum şu ben 2008 de üniye başladım 2012 haziranda okulu tamamladim 2011 dendir yoklama kacagi olarak gorunuyorum. 2012 eylül ayında yüksek lisansa başladım suana kadar öğrenci olarak bulunmaktayım.
Askerlik şubesine gittiğim zaman bana oradaki memur sen yoklama kacagisin dedi, şimdi hocam benim sorum şu bana yüksek lisansdan 2016 haziranina kadar öğrencimizdir adinda bir eke belgesi verdiler.Askerliğimi 2016 hazirana kadar tecil ettirebilirmiyim nisan ayında diplomamin asli ile? ve yüksek lisans icin bana yabancı subeden değil ya elcilikten yada subenden yaptirman gerekli dedi nasil bir prosedur izlicem?

Birde para cezami odemeden tecil ettirebilirmiyim ve para cezasi cikarmi bana?

Peki, sunu söyleyim bu cezayi odemek durumundamiyim?

her halukarda silerlermi böyle bir ihtimal varmidir? yarica okudum tezlilere 3 sene 4 ay veriyorlar.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Peki, sunu söyleyim bu cezayi odemek durumundamiyim?

her halukarda silerlermi böyle bir ihtimal varmidir? yarica okudum tezlilere 3 sene 4 ay veriyorlar.
Cezayi ödeyeceksiniz maalesef her yıl için 330 tl alıyorlar diye biliyorum. 3 sene veriliyor ama 3. senenin sonunda bir sonraki celp dönemi çıkarsa size 4 ay daha ertelenmiş oluyor otomatikman hatta bazen 6 ay olur bazen de hiç olmaz 3 yılı doldurduğunuz gün celp gelir.

Gallowwalker

Öğrenci
Ben konustum subedeki adamla dediki bana, gruptan tecil ettirebilirsin yedek subay adayı karari cikartip grupta soyle oradaki memura seni en son celbe yazsın skntı olmaz gruptanda tecil hakkin olabilir dedi yani dedi sen suanda nisanda yoklama alidirtsan gelecek sene 2016 da gidiceksin dedi bana, benim kafami kurcalayan su ben yine yüksek lisans tecilimi yaptirayimmi? yoksa karistirmayimmi o yüksek lisans isimi hic? Cunku yüksek lisansi karistirirsam gelecek sene ocaga kadar tecilli olarak gorunucem, sizin sahsi gorusunuz nedir napayim?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Ben konustum subedeki adamla dediki bana, gruptan tecil ettirebilirsin yedek subay adayı karari cikartip grupta soyle oradaki memura seni en son celbe yazsın skntı olmaz gruptanda tecil hakkin olabilir dedi yani dedi sen suanda nisanda yoklama alidirtsan gelecek sene 2016 da gidiceksin dedi bana, benim kafami kurcalayan su ben yine yüksek lisans tecilimi yaptirayimmi? yoksa karistirmayimmi o yüksek lisans isimi hic? Cunku yüksek lisansi karistirirsam gelecek sene ocaga kadar tecilli olarak gorunucem, sizin sahsi gorusunuz nedir napayim?
Gruptan tecil nedir bilmiyorum maalesef hocam ama en son celbe yazarsa tabiki siizn için daha iyi olucaktır en uzun öyle vakit kazanırsınız. Sonra yine bir celp dönemi daha bakaya kalırsanız ağustosa kadar bir tecil daha olur benim size tavsiyem daha da süre istiyorsanız 2015 eylüle kadar bir şekilde uzatın ve yeniden bir yüksek lisans kazanın bu süre içinde o zaman bir 3 yıl daha tecil alırsınız ki ben bu şekilde yapmıştım.

Gallowwalker

Öğrenci

Benim ihtiyacim olan uzatmak degil hocam 2016 ocağına kadar tecil başka birşey istemiyorum. Zaten benim okula giriş tarihim 10.02.2013 Subat cunku bi donem oncesinde ozel ogrenci statusunde bulunuyordum. Muhtemel mezuniyet tarihimde sistemde okulda 06/06/2016 olarak gorunuyor. Ben napayim yani şimdi Nisanda yedek subay adayı kararımı cıkartıp ondan sonra lefkoşa büyük elciliginden tecil mi ettireyim askerliği Yüksek lisans kabul ve öğrenci belgemle? En iyisi bumu olur hocam?

Monsalve

Öğrenci
Kayýt olur olmaz üniversite sizin yerinize yaptýrýyor zaten. Tecil üreniz bittikten sonra yaptýrma gibi bir seçenek yok.

Yalniz universite tecilli oldugum icin tecil istemedigime dair bir dilekce yazmami istedi. Ayrica yuksek lisans yaparken istersem diger tecilimi bozdurup tecil yaptirabilecegimi soylediler.

Son düzenleme:

47

Moderator
Yalniz universite tecilli oldugum icin tecil istemedigime dair bir dilekce yazmami istedi. Ayrica yuksek lisans yaparken istersem diger tecilimi bozdurup tecil yaptirabilecegimi soylediler.
Hocam şimdi lisans bitince 2 yıl tercih hakkınız oluyor, yüksek lisansa başlarsanız 3 yıl. Eğer dedğiniz gibi olsa tecil hakkı 5 yıl olur. Şimdi siz yüksek lisans başvuru ile tecil etmeye kalksanız sizin yüksek lisansa giriş tarihiniz baz alınır ondan itibaren 3 yıldır. Tecil bozdurma hakkına her zaman sahipsiniz.

Monsalve

Öğrenci
Hocam şimdi lisans bitince 2 yıl tercih hakkınız oluyor, yüksek lisansa başlarsanız 3 yıl. Eğer dedğiniz gibi olsa tecil hakkı 5 yıl olur. Şimdi siz yüksek lisans başvuru ile tecil etmeye kalksanız sizin yüksek lisansa giriş tarihiniz baz alınır ondan itibaren 3 yıldır. Tecil bozdurma hakkına her zaman sahipsiniz.[

Anladim hocam. Ben dilekcemi yazip verdim. Anladigim kadariyla simdi yuksek lisansa basladigimda diger tecilimi bozdurup yuksek lisans tecili yapabiliyorum oyleyse?

ismael1

Öğrenci
Öncelikle merhabalar,

Benim sorum karmaşık bir durumum ile ilgili. Şu an iki üniversitede yüksek lisans yapıyorum; ancak daha önce başladığım programdan elde ettiğim tecilim 2014 eylül sonunda bitti. ikinci yüksek lisans kaydımı bakaya kalmadan önce, ama önceki yüksek lisans kaydımı sildirmeden yaptırdım. yoklama durumundayken tezi bitiririm diye düşündüm ama olmadı ne yazık ki. şu an bakaya durumundayım. önceki yüksek lisans kaydımı sildirip ikinci yüksek lisansım üzerinden tekrar tecil yaptırabilir miyim? ve bu bakaya durumunun yaptırımı ne olur? eğer acilen cevap verebilirseniz çok minnettar olacağım. teşekkür ederim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Öncelikle merhabalar,

Benim sorum karmaşık bir durumum ile ilgili. Şu an iki üniversitede yüksek lisans yapıyorum; ancak daha önce başladığım programdan elde ettiğim tecilim 2014 eylül sonunda bitti. ikinci yüksek lisans kaydımı bakaya kalmadan önce, ama önceki yüksek lisans kaydımı sildirmeden yaptırdım. yoklama durumundayken tezi bitiririm diye düşündüm ama olmadı ne yazık ki. şu an bakaya durumundayım. önceki yüksek lisans kaydımı sildirip ikinci yüksek lisansım üzerinden tekrar tecil yaptırabilir miyim? ve bu bakaya durumunun yaptırımı ne olur? eğer acilen cevap verebilirseniz çok minnettar olacağım. teşekkür ederim.

Bakaya durumunda yaklaşık 300 tl gibi bir ceza alırsınız ilkinde. Dİğerinin tecil süresi dolmuş olabilir kaç yaşındasınız ve ne zakan kayıt oldunuz diğer programa.

ismael1

Öğrenci
Öncelikle çok teşekkür ederim. Şu an 31 yaşındayım. İlkinin tecil süresi bitti dediğim gibi. İkinci programa bu 2014 Eylül başında kayıt oldum, yoklama ve bakaya kalmadan önce.

can2

Öğrenci
merhabalar hocam ben tezsiz yüksek lisans öğrencisiyim askerlik tecilim 2017. yüksek lisansta okuldan atılma kalktı diye biliyorum ama bu dönem katkı payı yatırmayıp ders seçmesem acaba askerlik tecilim iptal olur mu?

ismael1

Öğrenci
Bakaya durumunda yaklaşık 300 tl gibi bir ceza alırsınız ilkinde. Dİğerinin tecil süresi dolmuş olabilir kaç yaşındasınız ve ne zakan kayıt oldunuz diğer programa.

Öncelikle çok teşekkür ederim. Şu an 31 yaşındayım. İlkinin tecil süresi bitti dediğim gibi. İkinci programa bu 2014 Eylül başında kayıt oldum, yoklama ve bakaya kalmadan önce.

Gallowwalker

Öğrenci
merhabalar hocam ben tezsiz yüksek lisans öğrencisiyim askerlik tecilim 2017. yüksek lisansta okuldan atılma kalktı diye biliyorum ama bu dönem katkı payı yatırmayıp ders seçmesem acaba askerlik tecilim iptal olur mu?

Cezayi sonra odesende olur zaten o kaymakamlıkta snn boynunun borcu işlemini yaptirabilirsin bende yoklama kacagiyim 3 yildir sknti yok ama bnm belgelerim var ki ona yari yariya indirebileceklerini soylediler :) Ben 2012 haziranda mezun oldum 20.02.2013'te yüksek lisansa kayıt oldum alesimle ondan oncede ozel ogrenci statusundeydim simdi bnm hocam tecil hakkim 3 sene 4 ay olarak ( tezli ) haziran 2016 ya kadar yapilabilir midir?

slmozcy

Öğrenci
Bir süredir beni endişelendiren sorunu sonunda çözüme kavuşturdum ve tüm detaylarıyla sizlerle de paylaşmak isterim.

Nazmi hoca, aslında uzayan yüksek lisansımdan dolayı bir kaç ay bakaya kalsam dahi mezuniyet belgemi aldığımda tecil hakkımdan yararlanabileceğimi söylemişti. Dediği gibi de oldu :)

2014 yılı sonunda mezun olmam gerekirken, jüri sınavımın Ocak 2015'te gerçekleşti. Askerlik hazırlık işlemlerimi 31 Aralık 2014 tarihine kadar gerçekleştirmem gerekirken 1 ay geç mezun olmam, ayrıca tez jüri savunma sınav tarihinin kesinlik kazanmayışı sebebiyle işlem yaptıramamıştım. Zaten sonrası benim için gergin bir süreç olmuştu. Aslında çok panik olmamı gerektirecek bir şey yokmuş ortada :)

Tezim kabul olur olmaz ve enstitü geçici mezuniyet belgemi verir vermez en yakın askerlik şubesine gittim.
Öncelikle ifade vermem istendi. Çünkü 31 Aralık 2014 tarihinde askerlik hazırlık işlemi yaptırmadığım için bakaya kaldığım söylendi. Bunun için 3 ayrı sayfaya neden bakaya kaldığınızın genel özetini yazmanız ve imzalamanız isteniyor. İlgili ifade bağlı bulunduğunuz askerlik şubesine gönderildikten sonra, muhtemelen para cezasına dönüştürülüyor. Sanırım 300TL civarında idari bir para cezam olacak :) Daha sonra da, yüksek lisans mezuniyetiniz sonrası 1 yıllık tecil hakkınızdan yararlanıyorsunuz. Doktora öğrenimi devam ettiği sürece yine tecil olacağı bilgisi de iletiliyor.

Yüksek lisans devam ederken bakaya kaldığınızda ve mezun olduğunuzda, ifade vermeniz gerekiyor ve sonrasında yüksek lisans mezuniyetiniz sonrası askerlik tecil hakkınızdan yararlanabiliyorsunuz. Panik olmayı gerektirmiyormuş gerçekten. Tüm işlemler yaklaşık 15 dakikamı aldı.

Bol şans ve başarı dileklerimle.

Son düzenleme:

secondchance

Öğrenci
Arkadaşlar bana acil cevap verebilir misiniz tezsiz yüksek lisans için ders seçimi yapmam gerekiyor. Ancak benim amacım şimdilik askerliği tecil ettirmek sistemde 2 zorunlu ve 5 adet seçmeli ders gözüküyor. Zorunlu dersi seçtiğim de kayıt olunan ders ücreti gözükmezsen seçmeli de ders başına 300 tl olarak hesaplanıyor.
Peki benim ne yapmam daha mantıklı hiç ders seçmesem mi yoksa tek ders seçip danışmanın onaylamasını mı beklemeliyim ? İllaki kendisiyle iletişime geçmem gerekir mi onaylamazsa ne olur yardımcı olabilir misiniz ?

Chiko34

Öğrenci
merhaba benim sorum yüksek lisansım 2013 sonunda bitti fakat yüksek lisansla ilgili hiç tecil yaptırmadım cünkü smmm stajım dolayısıyla 2015 mayıs ına kadar sevk tehirim agustosta sevkim yapılacaktır ibareli tecilim var ancak su asamada yüksek lisans yapsam 3 yıl 4 ay tecilden faydalanabilirmiyim cevabınızı bekler simdiden teşekkür ederim

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
++askerlik tecil

selamlar arkadaslar şu anda kendi alanımda tezli yl yapmaktayım ancak alan geleceğe yönelik çok şey vadetmediğini düşündüğümden başka bi alana yeniden başvurmayı planlamaktayım ,peki kazanmam dahilinde kendi alanımdan o okuldan kaydımı sildirip istediğim alana kayıt yaptırdığımda yeniden tecil etme hakkını elcde eder miyim , şu an yaş 26 ..2017 ye kadar tecili şu an , ama bu yıl sonunda kayıt sildirmeyi planlamaktayım.. ilgili iki alan da fen bilimleri enstitüsü bünyesindedir.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
selamlar arkadaslar şu anda kendi alanımda tezli yl yapmaktayım ancak alan geleceğe yönelik çok şey vadetmediğini düşündüğümden başka bi alana yeniden başvurmayı planlamaktayım ,peki kazanmam dahilinde kendi alanımdan o okuldan kaydımı sildirip istediğim alana kayıt yaptırdığımda yeniden tecil etme hakkını elcde eder miyim , şu an yaş 26 ..2017 ye kadar tecili şu an , ama bu yıl sonunda kayıt sildirmeyi planlamaktayım.. ilgili iki alan da fen bilimleri enstitüsü bünyesindedir.
Merhaba, evet diğerinden kaydınızı sildirdiğiniz zaman yeni yl ile 3 yıl daha tecil edebilirsiniz hiç bir sıkıntı olmaz önemli olan diğerinin kaydının silinip tecilin iptal olmasıdır.

Maturk

Öğrenci
Merhaba, evet diğerinden kaydınızı sildirdiğiniz zaman yeni yl ile 3 yıl daha tecil edebilirsiniz hiç bir sıkıntı olmaz önemli olan diğerinin kaydının silinip tecilin iptal olmasıdır.
Merhaba Nazmi Hocam,
geçen dönem bir üniversitede yüksek lisans hakkı kazandım kaydımı yaptırdım dersleri de seçtim, lakin devam edemedim bu dönem devam etmek istiyorum yalnız enstitü yönetmeliğinde ilk yarıyılda not ortalaması 2.00 'ın altında kalan öğrencinin ilişiği kesilir ibaresi var. ilişiğimin kesilme ihtimali var mı? böyle bir durumda ne yapmalıyım? askerlik tecilimin bozulmasından da korkuyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler