Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
Merhaba, evet diğerinden kaydınızı sildirdiğiniz zaman yeni yl ile 3 yıl daha tecil edebilirsiniz hiç bir sıkıntı olmaz önemli olan diğerinin kaydının silinip tecilin iptal olmasıdır.

Tesekkyrler peki islem onceligi olur mu yani once kaydin silinmesi ve daha sonra yeni okula kayit yaptirma gerekmesi gibi yada onceki okuldan kayit suldirmek sart midir?

Fred

Öğrenci
Merhaba herkese. Tecil ile ilgili benim de kafam karıştı.

Ben 4 yıllık lisans programımı 2012 yılında tamamladım ve aynı senenin (2012) Tezli Yüksek Lisans'a girdim. Yüksek Lisans'a kayıt olurken kayıtta askerlik belgesi vermemiz istendi. O belgede 31 Temmuz 2014'e sakıncası yoktur yazıyordu. Daha sonra Enstitü'den dilekçe ile başvurarak, Ocak 2016'ya kadar erteletebildim. (Sevk tarihi Mayıs 2016 diyor.)

Anladığım kadarıyla bu Yüksek Lisans için verilen bir hak. Yani 2+1 yıllık hakkımı kullanmış oldum. Çünkü benim normal yüksek lisans dönemim zaten Eylül 2015'te bitiyor.

Benim sorum ise şu;

1) Ben Mayıs sonu tezimi teslim edip diplomamı almak istiyorum çünkü doktoraya başvurum için bu tarihe kadar bitirmem gerekiyor. Ama olur da teslim edemezsem, ara dönem doktoraya başvuracağım. (o da tahminim 2016 Ocak ya da Şubat gibi olur) Tecil bitiş tarihim Ocak 2016 diyor. Sevk tarihi ise Mayıs 2016. Ben bu durumda hangisi dikkate almalıyım?

2) Yüksek Lisans'tan mezun olduğumda, bana +1 yıl daha tecil hakkı verecekler mi? Birkaç yerde bununla ilgili şeyler gördüm. Yani söz gelimi, diplomamı Eylül 2015'te aldığımda, tecilimi Eylül 2016'ya kadar uzatabilir miyim, şubeye gidip? Bu benim için önemli çünkü olur da Eylül'de diplomamı alamazsam, ara dönemde de doktora programı açmazlarsa, Eylül 2016 doktora başvurularını beklemek durumunda kalabilirim. O durumda kaçak ya da bakaya düşmek istemiyorum.

Cevap verebilen olursa, minnettar kalırım. Şimdiden çok teşekkürler.

ahmedoff

Profesör
Merhaba herkese. Tecil ile ilgili benim de kafam karıştı.

Ben 4 yıllık lisans programımı 2012 yılında tamamladım ve aynı senenin (2012) Tezli Yüksek Lisans'a girdim. Yüksek Lisans'a kayıt olurken kayıtta askerlik belgesi vermemiz istendi. O belgede 31 Temmuz 2014'e sakıncası yoktur yazıyordu. Daha sonra Enstitü'den dilekçe ile başvurarak, Ocak 2016'ya kadar erteletebildim. (Sevk tarihi Mayıs 2016 diyor.)

Anladığım kadarıyla bu Yüksek Lisans için verilen bir hak. Yani 2+1 yıllık hakkımı kullanmış oldum. Çünkü benim normal yüksek lisans dönemim zaten Eylül 2015'te bitiyor.

Benim sorum ise şu;

1) Ben Mayıs sonu tezimi teslim edip diplomamı almak istiyorum çünkü doktoraya başvurum için bu tarihe kadar bitirmem gerekiyor. Ama olur da teslim edemezsem, ara dönem doktoraya başvuracağım. (o da tahminim 2016 Ocak ya da Şubat gibi olur) Tecil bitiş tarihim Ocak 2016 diyor. Sevk tarihi ise Mayıs 2016. Ben bu durumda hangisi dikkate almalıyım?

2) Yüksek Lisans'tan mezun olduğumda, bana +1 yıl daha tecil hakkı verecekler mi? Birkaç yerde bununla ilgili şeyler gördüm. Yani söz gelimi, diplomamı Eylül 2015'te aldığımda, tecilimi Eylül 2016'ya kadar uzatabilir miyim, şubeye gidip? Bu benim için önemli çünkü olur da Eylül'de diplomamı alamazsam, ara dönemde de doktora programı açmazlarsa, Eylül 2016 doktora başvurularını beklemek durumunda kalabilirim. O durumda kaçak ya da bakaya düşmek istemiyorum.

Cevap verebilen olursa, minnettar kalırım. Şimdiden çok teşekkürler.

Askerlik durum belgenizde ...... tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakınca yoktur yazması lazım, sevk Mayıs ise o tarihin Mart olması lazım. O tarih önemli, ama yüksek lisans bitince 1 yıl daha tecil hakkınız olacak, dolayısıyla endişelenecek bir durum yok :cool:

Nokia 3330 cihazımdan gönderildi

Fred

Öğrenci
Askerlik durum belgenizde ...... tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakınca yoktur yazması lazım, sevk Mayıs ise o tarihin Mart olması lazım. O tarih önemli, ama yüksek lisans bitince 1 yıl daha tecil hakkınız olacak, dolayısıyla endişelenecek bir durum yok :cool:

Aslında belgede yazan bir şey değil bu. Enstitünün sayfasından öğrenci bilgilerimle giriş yapınca gördüğüm bilgi. Okul halletti çünkü o işlemi. Ama gidip bu tecil bilgilerime dair belgemi alacağım yine de.

Lisansüstü bitince 1 yıl hak alacağımı öğrenmem çok iyi oldu. Cevap için teşekkürler ahmedoff :)

ahmedoff

Profesör
Aslında belgede yazan bir şey değil bu. Enstitünün sayfasından öğrenci bilgilerimle giriş yapınca gördüğüm bilgi. Okul halletti çünkü o işlemi. Ama gidip bu tecil bilgilerime dair belgemi alacağım yine de.

Lisansüstü bitince 1 yıl hak alacağımı öğrenmem çok iyi oldu. Cevap için teşekkürler ahmedoff :)

Rica) Önce askerlik durum belgesi alıp durumu netleştirmekte fayda var)

K

kayıppp

Guest

ahmedofff öyle birşey var mı ki ?? yani yl mezun olduktan sonra 1 yıl daha tecil hakkı oluyor mu?? yanlış anlamayın ben bunu ilk defa duydum da şaşırdım hem öyle olsa yl okurken de olması gerekmez mi anlattığınıza göre 4 yıl 4 ay gibi bir tecil hakkı olmuş oluyo totalde... (???)

ahmedoff

Profesör
ahmedofff öyle birşey var mı ki ?? yani yl mezun olduktan sonra 1 yıl daha tecil hakkı oluyor mu?? yanlış anlamayın ben bunu ilk defa duydum da şaşırdım hem öyle olsa yl okurken de olması gerekmez mi anlattığınıza göre 4 yıl 4 ay gibi bir tecil hakkı olmuş oluyo totalde... (???)

Var tabii) Mezun olduktan sonra 1 yıl daha tecil hakkınız oluyor.

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar ben yüksek lisanstan dolayı bir yıl tecil hakkımı kullanıyorum kasıma kadar tecilliyim.ben eylül ayında 2.bir yüksek lisansa kayıt yaptırsam 29 a kadar tecil edilebilir miyim..böyle bir imkan var mıdır ?? cok tesekkur ederım yardımlarınız ıcın sımdıden.

blackboy22

Öğrenci
Hocam merhaba. Yüksek lisans öğrencisiyim. 2017 kasım'a kadar tecilim var Bu dönem kayıt yenileme işlemi yapmadım. Tecilim iptal olur mu?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar merhabalar..
sadece askeril tecili icin onerebileceginiz universiteler hangileri ? cok pahalı olmasın donemı 2300 tl yı gecmesın. ahmet yesevı 2000 tl. varmı baska unıversıte sız hangılerıne gıdıyorsunuz.. tabi TEZSİZ VE UZAKTAN olacak. :)

sadak

Öğrenci
ilk yüksek lisansla askerlik tecilim 31 martta dolacak. yüksek lisans bitmedi. geçtiğimiz eylülde farklı bir yüksek lisans programına daha kayıt oldum. ilkinden kaydı sildirmem gerekiyor sanırım tecil için. bununla ilgili tam olarak ne yapmam gerekiyor yardımcı olabiliecek birileri var mı? malum hata şansım yok çok vsaktim de kalmadı.

yemre16

Öğrenci
5 yıllık matematik öğrt. mezunuyum diplomda yüksek lisans mezunu yazıyor.simdi yuksek lisans kaydı yaptırırsam askerlik tecil eder mi

brtvrdrl

Öğrenci
Yuksek lisans ogrencisiyim, 3 yillik tecil hakkimin 2 senesini doldurmus durumdayim, tekrardan farkli bir yuksek lisans programina yazilip askerligi 3 yil daha tecil ettirmek istiyorum. Kafam işlem sırası konusunda karıştı. İlk önce şu an yüksek lisans yaptığım okuldan kaydımı sildirip daha sonra askerlik şubesine gidip tecili iptal ettirip yeni bir yüksek lisans programına kaydolup tekrardan askerlik şubesine gidip tecilmi ettireceğim. İşlem sırası tam olarak nedir ?

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar,

Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde uzaktan tezsiz yüksek lisans yapıyordum. 2 dönemdir harç yatırmadım. Daha önce forumda yaptığım araştırmalar sonucu harç yatırmama sebebiyle okuldan atılma olmadığını, öğrencilik haklarımdan faydalanamayacağımı, askerlik tecilinin de zarar görmeyeceğini okumuştum farklı başlıklarda.

Dün aldığım bir maille tecilimin bozulduğunu ve Ağustos 2015 celpine sevk olduğumu öğrendim. Okulu aradığımda da yönetim kurulu kararı gereği kaydımın pasif duruma düşürüldüğü ve tecilimin bozulduğunu, tekrar aktifleştirsem de tecil yapılamayacağı söylendi. Referans olarak da aşağıdaki linkte belirtilen duyuruyu gösterdiler.

Bu yaptıklarının yasal dayanağı var mıdır yoksa yaptıkları yasa dışı veya yasal bir açıklıktan faydalanmak mıdır?

http://www.yesevi.net/#!duyurular#177

Teşekkürler,

Sercan

Profesör
Merhabalar,

Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde uzaktan tezsiz yüksek lisans yapıyordum. 2 dönemdir harç yatırmadım. Daha önce forumda yaptığım araştırmalar sonucu harç yatırmama sebebiyle okuldan atılma olmadığını, öğrencilik haklarımdan faydalanamayacağımı, askerlik tecilinin de zarar görmeyeceğini okumuştum farklı başlıklarda.

Dün aldığım bir maille tecilimin bozulduğunu ve Ağustos 2015 celpine sevk olduğumu öğrendim. Okulu aradığımda da yönetim kurulu kararı gereği kaydımın pasif duruma düşürüldüğü ve tecilimin bozulduğunu, tekrar aktifleştirsem de tecil yapılamayacağı söylendi. Referans olarak da aşağıdaki linkte belirtilen duyuruyu gösterdiler.

Bu yaptıklarının yasal dayanağı var mıdır yoksa yaptıkları yasa dışı veya yasal bir açıklıktan faydalanmak mıdır?

Ahmet Yesevi Üniversitesi

Teşekkürler,

Hocam bu söyledikleriniz devlet üniversiteleri için geçerli, Ahmet Yesevi bildiğim kadarı ile Türk-Kazak vakıf üniversitesi. Vakıf üniversiteleri bu durumu bir koz gibi kullanıyor, harç yatırmazsanız tecili bozarız diyor :S Ama eğer yeni bir devlet üniversitesi yada vakıf üniversitesi kazanırsanız teciliniz tekrar yapılabilir.

slmozcy

Öğrenci
Merhabalar,

Ahmet Yesevi Üniversitesi

Teşekkürler,

Merhaba,

tavsiyem üniversiteniz ilgili enstitü eğitim-öğretim yönetmeliğini okumanız.
Bununla ilgili olarak geçen maddelerde tam olarak ne yazıyor?

Ben de vakıf üniversitesinde lisans üstü öğrenimimi tamamladığım için karar "öğrenciliğin devam edeceği (atılmama) ancak öğrencilere tanınan haklardan yararlanamama" şeklinde idi.

Dolayısıyla, anladığım kadarıyla sizin de öğrenciliğiniz devam ediyor ancak öğrencilere tanınan haklardan (askerlik tecil işlemi vb.) gibi yararlanamıyorsunuz.

Henüz bakaya kalmadıysanız, 2015-2016 Güz Yarıyılında yeni bir üniversitede lisansüstü programa kayıt yaptırmanız mantıklı olabilir.

ersinersin

Öğrenci
Yoo yaptırabiliyor sıkıntı yok sonrasında kendiniz tecil ettirebiliyorsunuz.

merhaba Nazmi Hocam;
1nisan itibariyle bakaya durumunda olacağım. şuan yl tez aşamasındayım ama bitmiyor. haziran temmuz ayında yeni bir yl başvuracağım.bakaya olmam sıkıntı yaratır mı? üniversitelerin sitelerinde hala askerlik durum belgesi isteniyor.
bir de kayıt silmeyi ne zaman yapmam lazım? yeni yl kazandıktan sonra mı? önce mı?
şimdi enstitüyü aradım.bakaya durumundaki bir kişi kayıt yapabilir fakat bize bakaya durumundan kurtulduğunu belgelendirirse tecilini yapabiliriz diyor.
Selamlar

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar ylisansta ders kaydı yapmadım. Ders kaydı yapmadan okula uğramadan tecili bozsam önümüzdeki sene kayıtta bir sıkıntı olur mu? yoksa kaldığım yerden devam edebilir miyim?

naka25

Öğrenci
Merhaba Nazmi Hocam.
Ben 3 aydır yüksek lisans öğrencisiyim ve derslerim devam ediyor. okuldan öğrenci olduğuma ilişkin bilgilerim askerlik şubesine bildirilmiş ama Tecilim yapılmamış. Hatta sevk tarihim açıklanmış ve 13 mayısta teslim olmam gerekiyormuş. Şimdi ne yapmam gerekiyor? Yardımınız için teşekkürler.