Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

kerem55

Öğrenci
Nazmi hocam acil yardiminiza ihtiyacim var. Hali hazirda gazide yl yapiyorum yl tecilim ocak 2016 da doluyor. Su an gazide uzatmadayim. Eylulde ogrencilik hakkimda kaybolacak. Ogrencilik hakkim kaybolacagi icin tecilim bozulur mu? Bir ikinci sorum ben bu yaz doneminde butunlesik doktoraya baslasam gazideki kaydimi sildirmesem yenideen askerligim tecil olur mu? Yardimlariniz icin simdiden tskler. Gercekte cok sikintidayim hoca temmuzda yuzde 90 oyp ile atanicam ve askerlik zor duruma sokuyor beni. tecilim bozulursa oyp he basvuramiycam

- - - Güncellendi - - -

Yani kisacasi 8.donem e giris yapicam ve ogrencilik hakkim kaybolacak ama tecil ocak 2016 da bozuluyor bundan once tecilimin bozulmasi diye birsey soz konusu olur mu

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba arkadaşlar, karışık bir durumum var. Askerliğimi daha önceden tecil ettirmiştim. Tecil belgemdeki bilgiler şu şekildedir:

Celp Dönemi: Şubat 2016
Muhtemel Sevk Tarihi: 31.12.2015
Erteleme Bitim Tarihi: 25.09.2015

Ara dönemde yüksek lisansa başlamak istiyorum. Üniversiteyle konuştum kayıt tarihleri belli olmamakla beraber yaklaşık olarak başvuru tarihi Ocak ortası, kesin kayıt tarihi Şubat ortası. Fakat maalesef ki askerliğimle çakışmakta.
Şöyle bir çıkmaza girdim, yüksek lisans kesin kayıt için askerlik durum belgesi isteyecektir, askerlik şubesi de bir kez daha tecil için muhtemelen öğrenci belgesi isteyecektir.
Ben hiç askerlik şubesine gitmeyip bakaya kalsam, sonradan yüksek lisans başvurum kabul olduğunda kesin kayıt için Şubat ayında şubeye gidip yüksek lisans için askerlik durum belgesi istesem nasıl bir muameleyle karşılaşırım? :)
Veya nasıl bir yol izleyebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
askerlik erteleme

diş hekimliği mezunuyum 2 yıllık tecil sürem dolmak üzere uzaktan eğitim yüksek lisansa başvursam askerliğimi erteletebilir miyim yada nasıl erteletebilirim şimdiden teşekkürler

mdemiryurek

Öğrenci
kasım 2015 e kadar tecillyim. yl den tecili devam ettirmem için en rahat yol nedir? uzaktan eğitim sakarya mı ? uzaktan eğitim tezsiz midir ?
ales puanım 71 ea, yds 88,75

teşekkürler

yumrucan

Öğrenci
Merhaba. 01.03.1991 doğumluyum. 01.07.2013 tarihinde üniversiteden mezun oldum. Mezuniyet sonrası tecil işlemlerinin öğrenci işleri tarafından yapıldığını sanıyordum. Yanlış bildiğim üzere mezuniyet tarihinden bu güne tecil işlemi yaptırmadım. Maalesef bunu bu gün öğrendim. Askeri açıdan ne durumdayım bilmiyorum. Yüksek lisansa başlayacağım ve büyük ihtimalle de kazanacağım. Fakat kesin kayıt esnasında e-devlet üzerinden “askerlik durum belgesi” istiyorlar. e-devlet’ten bu belgeyi almak istediğimde ise “Askerlik durumunuz ile ilgili bilgi almak istiyorsanız askerlik şubesine gitmeniz gerekmektedir.” uyarısı alıyorum. Yüksek lisans kesin kayıt tarihi ise 20.07.2015 Şu durumda askerliğimi tecil ettirme durumum söz konusu olur mu? Yüksek lisans kesin kayıt esnasında istenen askerlik durum belgesini alamaz mıyım? Askerlik şubesine gittiğim takdirde askerlik işlemlerimi başlatıp önümüzdeki celp döneminde asker mi olurum? Şu an kaçak mıyım bakaya mıyım? Mezuniyet sonrası askerlikle ilgili hiç bir işlem yaptırmadım.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Oğuz Kağan

Öğrenci
arkadaşlar forumda 39 sayfa yazı var tek 1 sayfa açıklamalı yazı yok...bu işten anlayan arkadaşlara bir sorum olacak...bu işin sırasıyla alakalı...
1-tecilim 2016 nisanda bitiyor..bu temmuzda yeni bir yl ye başlayacağım..bu yeni yl ye kesin kaydımı yaptırdıktan sonra eski yl nin bulunduğu yere gidip kaydımı sildirip tekrar askerlik şubesine gidip tecilimi bozun mu diyorum?yoksa kaydı sildirip yeni yl nin bulunduğu fen bilimlerine gidip bana yeniden tecil yapın mı diyorum?
2-işlem sırası : önce yeni yl ye kesin kayıt yaptır sonra eski yl den kaydı sildir şeklinde mi?
3-yeni yapacağım yl formaliteden olacak,yani kaydımı yaptırıp gitmeyi düşünmüyorum bir kere 3 yıl 4 ay tecili aldığımda bak sen derslere gelmiyorsun bunu bozarız seni atarız deme durumları var mı devlet üniversitesinde?

böyle bir yazı var ;
Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin daha önce başka bir kurum veya üniversiteden yapılmış tecilleri varsa mevcut tecil iptal edilmeden Öğrenci İşleri birimi tarafından tekrar tecil yapılması mümkün değildir. Dolayısıyla öğrencilerin eski tecillerini iptal ettirip, iptal işleminin gerçekleştiğini gösterir bir askerlik durum belgesi ile Öğrenci İşleri birimine müracaat etmeleri gerekir.

tecili iptal ettirmem için illa eski yl nin bulunduğu şehire gidip kaydımı sildirmem gerekmiyor buradan anladığım kadarıyla,askerlik şubesine gidip tecili bozun demek yetmiyor mu?

- - - Güncellendi - - -

arkadaşlar forumda 39 sayfa yazı var tek 1 sayfa açıklamalı yazı yok...bu işten anlayan arkadaşlara bir sorum olacak...bu işin sırasıyla alakalı...
1-tecilim 2016 nisanda bitiyor..bu temmuzda yeni bir yl ye başlayacağım..bu yeni yl ye kesin kaydımı yaptırdıktan sonra eski yl nin bulunduğu yere gidip kaydımı sildirip tekrar askerlik şubesine gidip tecilimi bozun mu diyorum?yoksa kaydı sildirip yeni yl nin bulunduğu fen bilimlerine gidip bana yeniden tecil yapın mı diyorum?
2-işlem sırası : önce yeni yl ye kesin kayıt yaptır sonra eski yl den kaydı sildir şeklinde mi?
3-yeni yapacağım yl formaliteden olacak,yani kaydımı yaptırıp gitmeyi düşünmüyorum bir kere 3 yıl 4 ay tecili aldığımda bak sen derslere gelmiyorsun bunu bozarız seni atarız deme durumları var mı devlet üniversitesinde?

böyle bir yazı var ;
Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin daha önce başka bir kurum veya üniversiteden yapılmış tecilleri varsa mevcut tecil iptal edilmeden Öğrenci İşleri birimi tarafından tekrar tecil yapılması mümkün değildir. Dolayısıyla öğrencilerin eski tecillerini iptal ettirip, iptal işleminin gerçekleştiğini gösterir bir askerlik durum belgesi ile Öğrenci İşleri birimine müracaat etmeleri gerekir.

tecili iptal ettirmem için illa eski yl nin bulunduğu şehire gidip kaydımı sildirmem gerekmiyor buradan anladığım kadarıyla,askerlik şubesine gidip tecili bozun demek yetmiyor mu?

- - - Güncellendi - - -

günceldir...

- - - Güncellendi - - -

günceldir...

Son düzenleme:

deadnote

Öğrenci

böyle bir yazı var ;

- - - Güncellendi - - -

böyle bir yazı var ;

- - - Güncellendi - - -

günceldir...

- - - Güncellendi - - -

günceldir...

Nazmi Hocam merhaba,

Ben de tamamen aynı soruyla karşı karşıyayım. Forumu baştan sona gezdim, okudum, kimseyi aynı şeyleri tekrarlamaya zahmet ettirmemek için ama hakikaten bu konuda net bir bulgu yok.

Aralık 2015'te tecilim bitiyor, halihazırda bitiremeyeceğim bir yüksek lisans programına kayıtlıyım. "Eskisinden kayıt sildirmek + yeni yüksek lisansa kayıt olmak" suretiyle askerliğimi tekrar tecil ettirmek istiyorum. Yalnız burada ben de kesinlikle bu işlemin sırası konusunda tereddüt yaşıyorum. Forumda birçok insan var ki tecilleri ya geçmek üzere ya da geçmiş bakaya durumuna düşmüşken mevzuya uyanıp aksiyon almışlar. Benim durumum öyle değil; benim tecilin bitmesi bakımından Aralık 2015'e kadar sürem var.

Dolayısıyla, benim sorum; rahat rahat, geniş geniş, yeni bir yüksek lisans programına kaydolduktan sonra, eski yüksek lisanstaki kaydımı silerek (ve onlar da askerlik şubesine bildirerek tecilimi düşürerek) yeni başlayacağım yüksek lisansın öğrenci işlerine giderek tecilimi yaptırabilir miyim? Yoksa, eski yüksek lisansıma kayıtlı olduğumu gösterir askerlik durum belgem ile yeni yüksek lisansa kaydolmaya gittiğimde "sana tecil yapmayız" sürpriziyle karşılaşma ihtimalim var mı? Ya da başka bir deyişle, okula kayıt olduktan sonra "herhangi bir tarihte" öğrenci işlerine tecil işlemlerimin yapılması için başvurabiliyor muyum yoksa sorun çıkartırlar mı?

Yardımlarınız çok ama çok sevindirecek...

A

Akademik Forum

Guest
Bende aynı durumla karşı karşıyayım mevcut yüksek lisansımın olduğu yer kayıt silince tecil iptalinin 1 ay içersinde anca iptal olacağını söylediler, kayıt sildirince şubeden biz direk yüksek lisans kayıt sildirme nedeniyle tecili bozamıyomuyuz, sonrada yeni yüksek lisansa kayıt. Öbür türlü prosedür uzuyo çünkü...

Ş

şişko

Guest
Bende aynı durumla karşı karşıyayım mevcut yüksek lisansımın olduğu yer kayıt silince tecil iptalinin 1 ay içersinde anca iptal olacağını söylediler, kayıt sildirince şubeden biz direk yüksek lisans kayıt sildirme nedeniyle tecili bozamıyomuyuz, sonrada yeni yüksek lisansa kayıt. Öbür türlü prosedür uzuyo çünkü...

- - - Güncellendi - - -

Merhaba arkadaşlar. Alan dışı yapacağım tezsiz yüksek lisans askerliği tecil ettirir mi ?

Ş

şipşişko

Guest
Merhaba arkadaşlar. Alan dışı yapacağım tezsiz yüksek lisans askerliği tecil ettirir mi ?​

Avukat a

Öğrenci
merhaba

askerliği tecil ettirmek için yüksek lisans başvurusunda bulunmak ıstıyorum. devam zorunluluğu olmayan tezli yada en ucuz tezsiz Yüksek lisans nerde var. Hukuk mezunuyum. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim.

havacı01

Öğrenci
Dostlar merhaba;
Benim 30 haziranda tecilim bitiyor, yüksek lisans yapmak istiyorum, yüksek lisans kayıtları ise bildiğiniz gibi temmuz, ağustos aylarında yani tecilim bittikten 15 20 gün sonra başlıyor. Bu durumda temmuz veya ağustos ayında kayıt hakkı kazandığımda enstitü benden YL kesin kayıt için askerlik durum belgesi isteyecek, askerlik şubenin verdiği o belgede durumum nasıl görünecek kayıt yaptırabilecek miyim veya ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim ki kayıt yaptırabileyim ve askerlik yüzünden emeklerim,hayallerim boşa gitmesin?

Not: 15dk. önce askerlik şubedeydim ama maalesef hiç bir memurdan tam bir yanıt alamadım sanırım şubedekiler benden az şey biliyor :)

Bilgisi olanlar veya daha önce bu durumu yaşayanlar yardımcı olursa çok çok sevinirim, şimdiden teşekkürler...

Oğuz Kağan

Öğrenci
Dostlar merhaba;
Benim 30 haziranda tecilim bitiyor, yüksek lisans yapmak istiyorum, yüksek lisans kayıtları ise bildiğiniz gibi temmuz, ağustos aylarında yani tecilim bittikten 15 20 gün sonra başlıyor. Bu durumda temmuz veya ağustos ayında kayıt hakkı kazandığımda enstitü benden YL kesin kayıt için askerlik durum belgesi isteyecek, askerlik şubenin verdiği o belgede durumum nasıl görünecek kayıt yaptırabilecek miyim veya ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim ki kayıt yaptırabileyim ve askerlik yüzünden emeklerim,hayallerim boşa gitmesin?

Not: 15dk. önce askerlik şubedeydim ama maalesef hiç bir memurdan tam bir yanıt alamadım sanırım şubedekiler benden az şey biliyor :)

Bilgisi olanlar veya daha önce bu durumu yaşayanlar yardımcı olursa çok çok sevinirim, şimdiden teşekkürler...

sana ufukta askerlik gözüküyor hocam...sınavı kazansan bile kayıt esnasında askerlik durum belgesi isteyecekler senin tecil süren doldu diye kayıt yapmazlar...keşke aralık döneminde yl yapsaydın bu kadar son güne sıkıştırman hiç iyi olmamış..

havacı01

Öğrenci
hocam aralık dönemine yetişemedim maalesef, daha önce forumdan bir arkadaş şöyle bir durumdan bahsetti yüksek lisans kesin kayıt hakkı kazandığımda gidip sevk öncesi hazırlık işlemini başlatıyorum onlarda bana sevk için tarih veriyorlar örneğin kasım ayının sonunda askere gideceksin deniliyor ve bu durumda ben askerlik durum belgesi istediğimde kasım ayının sonuna kadar askerlikle ilgili bir engeli bulunmamaktadır benzeri bi şey yazıyor ve ben o belgeyle kayıt yaptırabiliyorum, bu durumla ilgili sizin bi bilginiz var mı?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba arkadaşlar aynı soruyu tekrar tekrar sormuş olacağım sanırım ama erteleme bitim tarihi 05.07.2015 gözüküyor. Muhtemel cep dönemi Kasım, belgenin üst tarafında da 30.09.2015 tarihine kadar askerlik ile ilişiği bulunmamaktadır yazıyor . Temmuz ortası sonu gibi yüksek lisans a kayıt olup tecilimi ertelete bilir miyim ?? O sırada okulun istediği askerlik durum Belgesi bana sıkıntı çıkarır mi ?

Cok Teşekkürler

A

Akademik Forum

Guest
Okul askerliğimi tecil ettirmemiş

Nazmi Hocam Merhabalar,

2013 haziranda lisanstan mezun oldum. dahasonra askerliğimi 2015 eylüle kadar tecil ettiler. sonra yüksek lisansa yazıldım ve 2015 haziranda mezun oldum askerlik için okulla görüştüğüm okul bana sizin askerliğiniz yapıldı gözüktüğü için biz sizin askerliğinizi tecil ettirmedik dedi. Belge hatasından dolayı kayıt döneminde askerliğimi yapıldı yazmışlar. Şimdi tekrar yüksek lisansa yazılsam ve yazıldığım okul askerliğimi tecil ettirebilir mi ? çünkü ilk yüksek yaptığım yer askeriyeye herhangi bir belge yollamamış. Askeriye benim yüksek lisans yapyığımı nerden görecek. Böyle bir şey yapabilir miyim?

korn261

Öğrenci
aynı durumu ben de yaşıyorum askerlik şubesine telefonla ulaştığımda görüştüğüm kişi 1 ekimden önce herhangi bir üniversitede yüksek lisansını başlatırsan sorun olmaz dedi. 1 ekim ve sonrası askerliğini tecil ettirmez dedi. selamlar.

- - - Güncellendi - - -

hocam aralık dönemine yetişemedim maalesef, daha önce forumdan bir arkadaş şöyle bir durumdan bahsetti yüksek lisans kesin kayıt hakkı kazandığımda gidip sevk öncesi hazırlık işlemini başlatıyorum onlarda bana sevk için tarih veriyorlar örneğin kasım ayının sonunda askere gideceksin deniliyor ve bu durumda ben askerlik durum belgesi istediğimde kasım ayının sonuna kadar askerlikle ilgili bir engeli bulunmamaktadır benzeri bi şey yazıyor ve ben o belgeyle kayıt yaptırabiliyorum, bu durumla ilgili sizin bi bilginiz var mı?

aynı durumu ben de yaşıyorum askerlik şubesine telefonla ulaştığımda görüştüğüm kişi 1 ekimden önce herhangi bir üniversitede yüksek lisansını başlatırsan sorun olmaz dedi. 1 ekim ve sonrası askerliğini tecil ettirmez dedi. selamlar.