Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

S

Selmanus

Guest
Yüksek lisansa kayıt yaptırmaya hak kazanan arkadaşlar, şu anda gidip askerlik şubesine ben askere gitmek istiyorum demek suretiyle bir sonraki celb dönemine kadar sevk tehiri alıp YL'ye kayıtlarını yaptırabilirler. Ondan sonra okuldan öğrenci belgeleri ile askerlik şubesine gidip 3 yıl 3 aylık YL' tecillerini alabilirler.

qerol

Öğrenci
Hocam benim belgemde en altta ''1eylül - 30 eylül arasında sevk öncesi hazırlık işleminin yapılması gerekiyor yazıyor.'' en
üstte de 28 ekim 2015 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakınca yoktur yazıyo. şimdi ben eylülde yüksek lisansı kazanırsam askerliğim askerliğim erteleniyor mu? ce.vaplarsanız çok sevinirim

Son düzenleme:

tssezen

Öğrenci
Merhabalar, eminim daha önce sorulmuştur ancak bu başlık o kadar karışık ki birşey bulmak çok zor, şimdiden kusura bakmayın.
12 Haziran itibari ile Lisans programımdan mezun oldum, yüksek lisansa kabul edildim ve ağustos sonunda kayıt yaptıracağım. Kayıt için askerlik durum belgesi isteyeceklerinden şuan yapmam gereken nedir ?
Gidip lisans sonrası 2 yıllık tecil hakkımı mı kullanmalıyım ? Teşekkürler

Mhd

Öğrenci
Yüksek lisansa kayıt yaptırmaya hak kazanan arkadaşlar, şu anda gidip askerlik şubesine ben askere gitmek istiyorum demek suretiyle bir sonraki celb dönemine kadar sevk tehiri alıp YL'ye kayıtlarını yaptırabilirler. Ondan sonra okuldan öğrenci belgeleri ile askerlik şubesine gidip 3 yıl 3 aylık YL' tecillerini alabilirler.

Hocam bu sevk tehiri , 2 yıllık tecil hakkını kullandıktan sonra mı oluyor yoksa üni bittikten sonra 2 yıl tecil etmeye mi sevk tehiri diyorsunuz ?

Sksk

Öğrenci
Hocam öncelikle vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim.
Ben 1988 doğumluyum. 31.12.2014 e kadar tecilim var idi. Bende bahar Dönemi'ne yüksek lisans a kayıt oldum. Ardından okulumdan mail geldi askerlik şubesine tecil için yazı yazmışlar ancak bakaya kaldığımı belirtmişler. Şuan ne yapacağımı bilmiyorum. Pasaport falan almam lazım ailevi sebeplerden çocuk falan askere şuan gidemem ne yapmam gerekiyor. Öğrenci belgemi alıp gitsem şubeye beni askere gönderirler mi?
Teşekkür ediyorum. Saygılarımla

Sercan

Profesör
Hocam öncelikle vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim.
Ben 1988 doğumluyum. 31.12.2014 e kadar tecilim var idi. Bende bahar Dönemi'ne yüksek lisans a kayıt oldum. Ardından okulumdan mail geldi askerlik şubesine tecil için yazı yazmışlar ancak bakaya kaldığımı belirtmişler. Şuan ne yapacağımı bilmiyorum. Pasaport falan almam lazım ailevi sebeplerden çocuk falan askere şuan gidemem ne yapmam gerekiyor. Öğrenci belgemi alıp gitsem şubeye beni askere gönderirler mi?
Teşekkür ediyorum. Saygılarımla

Sorun olacağını sanmıyorum. YL'ye kayıt olduğunuza dair öğrenci yada kesin kayıt belgesi alıp götürürseniz, tecilinizi yapacaklardır. En fazla cuzzi bir miktar para cezası ödersiniz, onu da dilekçe yazarsanız almayacaklarıdır. YL kayıt tarihi için beklemek durumunda kaldım, bu sebeple bakaya kaldım derseniz sorun kalmayacaktır.

frtdlr

Öğrenci
Hocam elbet daha önce sorulmuştur. Ancak ben teyit etmek için tekrar sormak durumundayım. Kusuruma bakmayın. Hocam kpss a hazırlandığım için askerlik sıkıntı çıkardı ve bende geçen sene 2. dönem için Çukurova Tezsiz YL başladım. 3/2018 e kadar tecilliyim. Ancak bu dönem maddi durumum kötü ve harç yatıramayacağım. Tecilim bozulur en yakın celpe alınır mıyım yoksa 2018 e kadar hala tecil geçerliliği devam eder mi? Hocam net bi cevabı alabilirsem çok sevinirim. Çünkü gözüme uyku girmiyor. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkürler...

havacı01

Öğrenci

Selmanus hocam ve diğer arkadaşlar cevaplarsanız çok makbule geçer;
ben şu an bakaya durumda olduğum için öyp başvurusu yapamıyorum 12 ağustosta yüksek lisansa kayıt yaptıracağım kayıt yaptırdıktan hemen sonra öğrenci belgesi verirler mi ben bu yorumda yazdığı gibi kayıt yaptırdığım an öğrenci belgesi alıp tecil yaptırmayı düşünüyorum ama bazı yerlerde enstitü tecil yapar siz yapamazsınız vs deniyor, net bilgi yok mu amacım öypye yetiştirmek(öyp şu anda belli değil ama 12 ağustosa kadar uzarsa ben de tercih yapabilme umudundayım)

Ö

öğretmen4444

Guest
bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum yüksek lisansa kayıt olduktan sonra askerliği tecil ettirmemiz en az ne kadar sürer

havacı01

Öğrenci
arkadaşlar az önce askerlik şubeyle görüştüm kayıttan sonra öğrenci belgesi ile gelip tecil işlemlerini kendim yaptırmak istediğimi söyledim onu öyle yapamayız tecil işlemlerini okul yapar diyor, bununla ilgili net bir şey yok mu bu nasıl iştir anlamadım

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar az önce askerlik şubeyle görüştüm kayıttan sonra öğrenci belgesi ile gelip tecil işlemlerini kendim yaptırmak istediğimi söyledim onu öyle yapamayız tecil işlemlerini okul yapar diyor, bununla ilgili net bir şey yok mu bu nasıl iştir anlamadım

bildiğim kadarıyla siz kayıt olur olmaz tecil işlemi üniversite tarafından yaptırılıyor. Sadece gecikme, bakaya kalma durumlarında bizzat başvuru oluyor.

Ahmed Osman

Öğrenci
Özellikle Nazmi hocam ve diğer bilgi sahibi arkadaşlardan cevap bekliyorum.
2013 te lisan bitti ve 2015 e,kadar tecil kullandım o da bu yıl bitti.Sanırım okul vs.olmadan tekrar bi tecil hakkım yok.
Şubeyle az evvel görüşmemde tek seçeneğimin Yüksek Lisans olduğunu söyledi.
YL başvurusu yapmış olmak tecil için yeterli mi?
Yoksa Ales sonucu vs.üniversite onayından sonra tecil hakkı doğuyor?
Cevaplarınızı bekliyorum...

ahmedoff

Profesör
Özellikle Nazmi hocam ve diğer bilgi sahibi arkadaşlardan cevap bekliyorum.
2013 te lisan bitti ve 2015 e,kadar tecil kullandım o da bu yıl bitti.Sanırım okul vs.olmadan tekrar bi tecil hakkım yok.
Şubeyle az evvel görüşmemde tek seçeneğimin Yüksek Lisans olduğunu söyledi.
YL başvurusu yapmış olmak tecil için yeterli mi?
Yoksa Ales sonucu vs.üniversite onayından sonra tecil hakkı doğuyor?
Cevaplarınızı bekliyorum...

Tecil için YL'yi kazanıp kayıt yaptırmış olmanız gerekiyor.

Ahmed Osman

Öğrenci
Hım teşekkür ederim hocam.
Ayrıca bilmediğim,YL de derslere girme zorunluluğu var mı?İlçede olduğum için git gel sıkıntı olabilir.

Teşekkür ederim.

ahmedoff

Profesör
Hım teşekkür ederim hocam.
Ayrıca bilmediğim,YL de derslere girme zorunluluğu var mı?İlçede olduğum için git gel sıkıntı olabilir.

Teşekkür ederim.

Derslere devam zorunluluğu var, ama tecil için kayıt yaptırmanız ve enstitünüzün ilgili askerlik şubesine yazı geçmesi yeterlidir. Yani yapılan 3 yıllık teciliniz devamsızlıktan kalsanız bozulmuyor.

Ahmed Osman

Öğrenci
Şu cevaplardan sonra rahatladım hocam çok saolun: )
Siz benim anlamayışıma ve bu konuda da bilgi edinmek isteyenler olabilir;
Süreci nasıl yöneltmeliyim şu dakikadan sonra?
Malum tecil için YL kaydı düşünüyorum.
ALES+SONRASI YL Kaydı sanırım.+Diplma notum 2.33 yeterli olur mu ayrı bi mesele...
Her durumda Alese girip , Üniversite kabul ettikten sonra tecil durumumu bu aşamada belirtiyorum sanırım.
K.bkmayon sıfır bilgim var bu konuda...

ahmedoff

Profesör
Şu cevaplardan sonra rahatladım hocam çok saolun: )
Siz benim anlamayışıma ve bu konuda da bilgi edinmek isteyenler olabilir;
Süreci nasıl yöneltmeliyim şu dakikadan sonra?
Malum tecil için YL kaydı düşünüyorum.
ALES+SONRASI YL Kaydı sanırım.+Diplma notum 2.33 yeterli olur mu ayrı bi mesele...
Her durumda Alese girip , Üniversite kabul ettikten sonra tecil durumumu bu aşamada belirtiyorum sanırım.
K.bkmayon sıfır bilgim var bu konuda...

Evet, diploma notunuz düşük, ama ne kadar çok yere başvurursanız girme şansınız o kadar çok olur.

horozigo

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar, dün arkadaşımla askerlik şubesine gittik ve arkadaşım askerlik durum belgesi istedi. Tecili 2014 kasımda bitmişti ve 3 dönem bakaya durumunda imiş. Normalde hemen askerlik işlemlerinin başlatılması lazım ama oradaki memura yüksek lisans başvurusu yapacağını ve tezsiz olduğu için kesin kabul edileceğini söyledi. Memur da arkadaşıma 2015 eylül ayına kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur diye bir belge verdi.

Belki sizlere de faydası olur bu bilginin çünkü ülkemizde işlemler hukuk üzerinden değil de kişiler üzerinden yürüyor.

A

Akademik Forum

Guest
Okul askerliğimi tecil ettirmemiş

arkadaşlar merhaba,

2013 haziranda lisanstan mezun oldum. dahasonra askerliğimi 2015 eylüle kadar tecil ettiler. sonra yüksek lisansa yazıldım ve 2015 haziranda mezun oldum askerlik için okulla görüştüğüm okul bana sizin askerliğiniz yapıldı gözüktüğü için biz sizin askerliğinizi tecil ettirmedik dedi. Belge hatasından dolayı kayıt döneminde askerliğimi yapıldı yazmışlar. Şimdi tekrar yüksek lisansa yazılsam ve yazıldığım okul askerliğimi tecil ettirebilir mi ? çünkü ilk yüksek yaptığım yer askeriyeye herhangi bir belge yollamamış. Askeriye benim yüksek lisans yapyığımı nerden görecek. Böyle bir şey yapabilir miyim?