Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

ee_tolga

Öğrenci
Merhabalar.

Askerlik durum belgemde aşağıdaki bilgiler mevcut,

CELP DÖNEMİ:Kasım 2015
ERTELEME BİTİM TARİHİ:08.07.2015
SEVK TARİHİ:01.09.2015-30.09.2015

Belgenin en başında şu ifade yazıyor:
Aşağıda kimliği yazılı yükümlünün 30.09.2015 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur.

Belgenin en altında ise:
Yükümlünün 01.09.2015-30.09.2015 tarihleri arasında sevk öncesi hazırlık işlemlerini yaptırması gerekmektedir.

Şimdi ben bir yüksek lisansı kazandım.Yüksek lisansın kesin kayıtları Eylül(2015)'ün ilk haftası olacak.
Eğer Eylül'ün ilk haftası kesin kaydımı yaptırırsam Askerliği tecil ettirebilir miyim?

Aslında belgenin en üstünde yazan 30.09.2015 tarihini baz almam gerektiğini biliyordum.Ama bu belgenin en altında yazan:
Yükümlünün 01.09.2015-30.09.2015 tarihleri arasında sevk öncesi hazırlık işlemlerini yaptırması gerekmektedir.

yazısı kafamı karıştırdı.Ben şimdi atıyorum 07.09.2015'te yüksek lisansa kayıt yaptırıp askerliğimi erteletebilir miyim?

Bu konu hakkında bilgi verebilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum.Teşekkürler.

Merhaba. Bir problem olmaz , yüksek lisansa kaydını yaptır hemen öğrenci işlerine git dilekçeni alacaklar ertelenir askerliğin
Celp dönemin kasım, eylülün son gününe kadar vaktin var

Son düzenleme:

can2

Öğrenci
merhabalar. şu an tezsiz yüksek lisans öğrencisiyim tecilim şubat 2017. başka bir üniversitede tezli yüksek lisans kazandım ve kayıt yaptıracağım. kayıttan sonra tezsiz yüksek lisansımı sildirsem tecil durumum ne olur?

A

Akademik Forum

Guest
Derslere devam zorunluluğu var, ama tecil için kayıt yaptırmanız ve enstitünüzün ilgili askerlik şubesine yazı geçmesi yeterlidir. Yani yapılan 3 yıllık teciliniz devamsızlıktan kalsanız bozulmuyor.

Merhaba,

4 yarıyıl sonunda okul ile ilişiği kesiyorlar mı acaba? bilginiz var mı?

pesimm

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

Tezli YL de okul ile ilişiğin kesilmesi oluyor mu ben 4. yarıyılı doldurdum ve derslerin bir kısmından devamsız bir kısmından ise başarısız olarak kaldım. bilgisi olan var mıdır?=

A

Akademik Forum

Guest
30.09.2015 tarihine kadar tecilliyim. Bir yüksek lisans programını kazandım fakat okul ekimde bildiriyormuş. Okulun bildirmesini beklemeden kendimiz şubeye öğrenci olduğumuzu 30 eylülden önce bildirebiliyor muyuz ? Teşekkürler.

Sercan

Profesör
30.09.2015 tarihine kadar tecilliyim. Bir yüksek lisans programını kazandım fakat okul ekimde bildiriyormuş. Okulun bildirmesini beklemeden kendimiz şubeye öğrenci olduğumuzu 30 eylülden önce bildirebiliyor muyuz ? Teşekkürler.

Askerlik yönünden sıkıntı olacağını sanmıyorum. Zaten o tarihteki ilk alım yanılmıyorsam Kasımda. Şube elden yapmayacaktır tecili büyük ihtimal ile, enstitüden yazıyla gidecektir.

brkygns

Öğrenci
Bende 2 yıldır bir doktora programına kayıtlıyım. Çalıştığım için son yıl derslere devam edemedim. Şuan özel sektörde çalıştığım için okula dönmeyi düşünmüyorum. Ders kaydı yaptırmazsam, 03/2019'a kadar olan tecilim devam eder mi? Sürekli yurtdışına çıkmam gereken bir işim var bu sebeple askerlik önemli bir konu. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Y

yukseklisanzzzz

Guest
Merhabalar,
Yuksek lisansa basvuracagim fakat guncel askerlik durum belgesi istiyorlar. elimdeki belgeye gore MUHTEMEL SEVK TARIHI 30.09.2015 ve ERTELEME BITIM TARIHI 23.06.2015 gorunuyor. guncel belgeyi almak icin gittigimde erteleme bitim tarihi gectigi icin bir problem cikar mi?
bir de guncellendiginde muhtemel sevk tarihinin erkene alinma ihtimali var midir?
Cok tesekkurler yardimlariniz icin

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba, eşim 06.2013 lisans mezunu.Tecili 09.2015te bitiyor.Yaptığımız araştırmalara göre de Şubat 2016da askere gitmesi gerekiyor.Kasım ayında yapılacak olan ALES e girerek yüksek lisansa kaydolmayı düşünüyor.Bloglardan yaptığımız araştırmalar bizi çok yönlendirmedi malesef.Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor, teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhabalar,
Yuksek lisansa basvuracagim fakat guncel askerlik durum belgesi istiyorlar. elimdeki belgeye gore MUHTEMEL SEVK TARIHI 30.09.2015 ve ERTELEME BITIM TARIHI 23.06.2015 gorunuyor. guncel belgeyi almak icin gittigimde erteleme bitim tarihi gectigi icin bir problem cikar mi?
bir de guncellendiginde muhtemel sevk tarihinin erkene alinma ihtimali var midir?
Cok tesekkurler yardimlariniz icin
Erteleme bitim tarihi bir sorun çıkartmaz sevk tarihine kadar belgenizi alabilirsiniz. İleri atabilir ama geriye çekilmez o tarih.
Merhaba, eşim 06.2013 lisans mezunu.Tecili 09.2015te bitiyor.Yaptığımız araştırmalara göre de Şubat 2016da askere gitmesi gerekiyor.Kasım ayında yapılacak olan ALES e girerek yüksek lisansa kaydolmayı düşünüyor.Bloglardan yaptığımız araştırmalar bizi çok yönlendirmedi malesef.Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor, teşekkürler.
Ocak ayında herhangi bir yüksek lisansa kayıt olursa sıkıntısız bir 3 yıl tecil daha alabilir. Zaten şubata kadar herhangi bir sorunu yok.

iyi günler ben yüksek lisans öğrencisiyim tezimi daha teslim etmedim şuanda 6.dönemimdeyim askerlik tecil tarihim 26.07.2015. Bügün askerlik şubesine gittiğimde kasımda askersiniz dediler. Ben hala öğrenciyim ama okuldan dilekçe aldığım zaman tekrar tecil ederler dedi üniversitem. sizce bu doğrumu? birde tecil edilse bile yüksek lisansım bittikten sonra hemen doktoraya başlamam mı lazım?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
iyi günler ben yüksek lisans öğrencisiyim tezimi daha teslim etmedim şuanda 6.dönemimdeyim askerlik tecil tarihim 26.07.2015. Bügün askerlik şubesine gittiğimde kasımda askersiniz dediler. Ben hala öğrenciyim ama okuldan dilekçe aldığım zaman tekrar tecil ederler dedi üniversitem. sizce bu doğrumu? birde tecil edilse bile yüksek lisansım bittikten sonra hemen doktoraya başlamam mı lazım?
3 yıl geçtiği için Yüksek Lisans ile teciliniz devam etmez, bu arada tezinizi verir ve bitirirseniz 1 yıl daha tecil alabilirsiniz sonra doktoraya başlarsanız 6 yıl da tecil alabilirsiniz (35 yaşına kadar)

öğrenci işleri bana yeni bir tasarı çıktığını ve dilekçeyle 1 yıl daha uzatabileceğimi söylemişti ama.

- - - Güncellendi - - -

eğer ki bu söylenen yanlış ise askerlik için kasım denildiği için ben savunmamı eylülde yada ekimde yapsam yüksek lisansı bitirdiğim an yani kasımda gitmek zorunda kalmam değil mi?

- - - Güncellendi - - -

bi arkadaşımın eşi de askerliğini sürekli ertelemişti doktora bittikten sonra gitti. onunla konuştuğumuzda onun bize söylediği şey şu " savunmasını vermediği sürece tecil ettirebilir " ki kendisi öyle yapmıştı.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
öğrenci işleri bana yeni bir tasarı çıktığını ve dilekçeyle 1 yıl daha uzatabileceğimi söylemişti ama.

eğer ki bu söylenen yanlış ise askerlik için kasım denildiği için ben savunmamı eylülde yada ekimde yapsam yüksek lisansı bitirdiğim an yani kasımda gitmek zorunda kalmam değil mi?

bi arkadaşımın eşi de askerliğini sürekli ertelemişti doktora bittikten sonra gitti. onunla konuştuğumuzda onun bize söylediği şey şu " savunmasını vermediği sürece tecil ettirebilir " ki kendisi öyle yapmıştı.
Dediğiniz yönetmeliği bilmiyorum, ama bakaya kalsanız bile yanı kasımı bile geçseniz bitirdiğiniz tarihten itibaren 1 yıl tecil alırsınız. Doktorada zaten 6 yıl tecil ediliyor o şekilde gitmiştir diye düşünüyorum.

avc

Öğrenci
Merhabalar,

Benim durumum biraz daha farklı. 31 Mayıs 2013'te üniversiteden mezun oldum. 30 eylül 2015e kadar askerliğim tecilli idi. Elimde belge var. Ancak haziran 2015 sonunda bağlı bulunduğum askerlik şubesinden beni arayıp yönetmeliğin değiştiğini ve tecilimin 2015 mayıs sonunda bittiğini söylediler. Şuan itibariyle bakaya durumdayım. Şimdi bir kaç üniversitede yüksek lisansa başvurdum tabii başvurularımı yaparken her ne kadar askerlik şubesi geçersiz olduğunu söylese de elimdeki resmi kağıtta yazılı olan 30 Eylül 2015 tarihini girdim formları doldururken. Sonuçlarını beklerken sizlere sormak istiyorum. Bu durumda ne yapmam lazım? Üniversite benim askerliğimi tecil ettirir mi?

Not: Üniversiteler şuana kadar benden askerlik ile ilgili bi belge istemedi. başvurduğum üniversitelerden biri kesin kayıtta askerlik belgesi istiyor. Diğerlerinin web sayfalarında bir bilgi henüz yok.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
AVC

bendeniz46

Öğrenci
Eminim çok acil diye size mail atan birçok kişi vardır. Ancak son çare olarak bu şekilde sizin fikrinize müracaat etmem gerekti lütfen mazur görünüz.

Doğum Tarihim: 02.01.1989
Yüksek Lisans Başlangıç Tarihi: 17.09.2013 (Özel Üniversite)
Kayıt Dondurma: Eylül 2014-Eylül 2015 (2 Dönem)

Yatay geçiş ile bu ay başka bir özel üniversiteye başvurdum, derslerimi saydırdım ve kesin kayıt yaptırırsam (son gün 3 eylül 2015, 3.000 TL kayıt ücreti peşin) karşılığında yalnızca tez alacağım.

Ocak 2016 Bir devlet üniversitesi bölümümün yüksek lisans programını açacağını ilan etti.

Bu durumda sizce yapmam gereken en mantıklı şey nedir? Ortada 3 üniversite var, VE askerlik, maddi durumlar, doktoraya yetişebilme vb. bileşenler var

1) Halihazırda kaydımı henüz sildirmediğim ilk üniversitem
2) yatay geçişimi kabul etmiş ve kesin kaydımı bekleyen 2. özel üniversite
3) Ocak 2016 da alım yapacak olan devlet üniversitesi

* Devlet Üniversitesi 0cak 2016'da sıfırdan başvuru yapıp dersleri saydırabileceğimi ve teze geçebileceğimi ANCAK 2 dönem zorunlu tez dönemi olduğunu söyledi (Tecil ?) (İlk üni. kaydı silinirse?)
veya yatay geçiş yaptığın üniversitede teze başla dönem ortasında açtığımızda buraya yatay geçiş yaparsın diye de bir teklif sundu (Maddi Kayıp !)

Askerlik Tecil Belgesindeki ifade: Yükümlünün sevki 26.12.2016 tarihine kadar tehir edilmiştir. Sevk tehiri bitim tarihine göre yükümlü Mayıs 2017 de sevke tabi olacaktır

MÜMKÜNSE CEVAP LUTFEDERSENİZ ÇOK SEVİNECEĞİM, İNANIN HERKES FARKLI ŞEY SÖYLEDİĞİNDEN KAFAM İNANILMAZ KARIŞTI VE GÜVENİLİR KAYNAĞIM YOK.

iki kez bakaya kalınca memuriyete engel teşkil ediyormu? bir de hani ben kasımda askere gitmeyeceğim için 1. bakayı alacağım 2. bakaya kadar kaç ay geçiyor bilginiz var mı? çünkü tez hocam ocakta yaparsın savunmanı dedi