Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
iki kez bakaya kalınca memuriyete engel teşkil ediyormu? bir de hani ben kasımda askere gitmeyeceğim için 1. bakayı alacağım 2. bakaya kadar kaç ay geçiyor bilginiz var mı? çünkü tez hocam ocakta yaparsın savunmanı dedi
Hayır memuriyete hiç bir şekilde etki etmiyor, ama kaçak olarak olarak görüneceksiniz.

A

Akademik Forum

Guest
slm arkadaşlar.az önce askerlik şubesini aradım en geç 30/09/2015 tarihinde yüksek lisansa kabul edilirsen askerliğin tecil olunur dedi.acaba doğruluk payı nedir.

Muratx

Öğrenci
Nazmi hocam,
İki yüksek lisans programına kayıtlıyım. Birincisi (Yesevi uzaktan eğitim) üzerinden tecilim 2017 şubatta bitiyor. İkincisine (devlet üniv.) ağustos 2015'te kaydoldum.
1- Birinci üniversiteden kaydımı şimdi sildirmeyip 2017 şubatta (yani 2 sene sonra) sildirsem ve ikincisi üzerinden yeniden 3 yıl tecil yapabilir miyim?
2- Enstitü tarafından tecil teklifi biz 2. Sınıfta olsak ve başvuruda bulunsak yapabiliyor muyuz? İlk sene mi tecil olması gerekiyor?
3- Enstitüye eylül dışında örneğin şubatta tecil teklifi için dilekçeyle başvurulur mu?
4-Kayıt sildirmeden sadece tecil iptali diye bir şey var mı? Belki ileride tekrar okurum.

Klimatolog

Öğrenci
1. 2017 yılında kaydınızı sildirirseniz 2015 yılında kaydolduğunuz program 1 yıl 4 ay daha tecili uzatır yani kalan normal öğrenim süresi için tecil olur
2. Enstitü tecil için her dönem askerlik şubesine tecil teklifinde bulunabilir
3. İstediğiniz her ay tecil teklifinizi yapabilirsiniz
4. Kayıt sildirmeden tecil iptali olmaz ve kayıtlı olduğunuz diğer master programı tecil sürenizi uzatmaz. Çünkü askerlik şubesinde zaten bir master programına kayıtlı olarak görünmeye devam edeceksiniz. Bu durumda da tecil sürenizi ancak doktora programı uzatır.

bendeniz46

Öğrenci
---Eylül 2013'te y.lisansa başladım. 26 aralık 2016'ya tecil, mayıs 2017 sevke tabi diye yazı gelmişti o zaman şubeden. Ben 1 senede derslerin hepsini verdim.

----Eylül 2014 - Eylül 2015 arası kayıt dondurdum (2 Dönem)

-----Eylül 2015'de yatay geçişle yeni bir üniversiteye geçtim, ilk üniversitede aldığım tüm dersleri saydılar ve teze kaydımı yaptırdım

------Öğrenci işleri eylül 2018'e kadar askerlik şubesinden tecil isterim dedi ama netice ne olur emin değilim dedi. 26 aralık 2016 olarak geri gelebilir dedi?

BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ ARKADAŞLAR???

Not: Bir de tecil belgesinde tecile sebep olan durum son bulursa tecil biter gibi bir ifade var o nedir?

Son düzenleme:

Burrock

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

2014 yılında linsanstan mezun oldum ve 2 yıl tecil işlemini gerçekleştirdim. 2015 yılında yuksek lisansa başladım ve 2018 e kadar tekrar tecil işlemim gerçekleşti. Sormak istediğim konu ise, yüksek lisans kaydolmama ragmen sehir değişikliği sebebiyle 2015 sonunda yüksek lisanstan kaydımı sildirmek durumunda kalabilirim. bu durumda lisanstan gelen 2016 ya kadar olan tecil hakkım devam eder mi? çok teşekkürler.

emreipekci

Öğrenci
slm arkadaşlar.az önce askerlik şubesini aradım en geç 30/09/2015 tarihinde yüksek lisansa kabul edilirsen askerliğin tecil olunur dedi.acaba doğruluk payı nedir.
Bilgiyi en doğru yerden almışsınız neden şüphe duyuyorsunuz ki. Bilgi doğrudur o tarihe kadar bir programa kayıt yaptırın ve tecil geçekleşin. Yinede tam emin olmak istiyorsanız kütüğünüzün bulunduğu şubeyi arayabilirsiniz.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

deadnote

Öğrenci
Bilgiyi en doğru yerden almışsınız neden şüphe duyuyorsunuz ki. Bilgi doğrudur o tarihe kadar bir programa kayıt yaptırın ve tecil geçekleşin. Yinede tam emin olmak istiyorsanız kütüğünüzün bulunduğu şubeyi arayabilirsiniz.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba. Burada onemli olan, siz ne sordunuz da onlar oyle cevap verdi? Sizin durumunuz nedir, teciliniz bitti mi bakaya misiniz? O yuzden mi askerlik subesi en son su tarihte yuksek lisansa kabul edilmenizle ilgili bir yorum yapti? Burada sayfalarca yazilanlara bakilirsa, askerlik subesi yuksek lisansa kabul tarihinizle degil, kendilerine tecil talebinin ulasma tarihiyle ilgileniyor olmali. Siz biraz detay verir misiniz?
Teşekkürler

Arkadaşlar benim askerlik kağıdımda 31 aralık 2015 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakınca yoktur yazıyor.Şubat celbine mi yoksa mayısa mı yetişirim? Çünkü şubat celbi için son başvuru kasımın 15 inde oluyor.Ben aralıkta başvurursam mayısa mı yetişirim. Bilgisi olan var mı?

yarenneşe

Öğrenci
Bir konuda acil yardımınıza ihtiyacım var. Yüksek Lisans sebebiyle 2017 mayısa kadar tecilim var. Ancak sanırım o tarihe kadar bitmeyecek. 6 aylık da bir kızım var ayrıca engelli bir ablam var şu an için askere gitmem çok kötü etkileyecek hepimizi.. Bu sebeple şundan emin olmak istiyorum. Eğerki bu yüksek lisans kaydını sildirip yeni bir yüksek lisansa kayıt yaptırırsam askerlik tekrar tecil olur mu ?

Yardımcı olursanız cok sevinirim arkadaşlar

Klimatolog

Öğrenci
Hocam 35 yaşın altındaysanız tecil işleminiz yapılır içiniz rahat olsun

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar benim askerlik kağıdımda 31 aralık 2015 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakınca yoktur yazıyor.Şubat celbine mi yoksa mayısa mı yetişirim? Çünkü şubat celbi için son başvuru kasımın 15 inde oluyor.Ben aralıkta başvurursam mayısa mı yetişirim. Bilgisi olan var mı?

Evet doğru biliyorsunuz şubat celbi için son başvuru 15 kasım bu nedenle sizin ancak mayısa yetişir

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar merhaba,

2014 yılında linsanstan mezun oldum ve 2 yıl tecil işlemini gerçekleştirdim. 2015 yılında yuksek lisansa başladım ve 2018 e kadar tekrar tecil işlemim gerçekleşti. Sormak istediğim konu ise, yüksek lisans kaydolmama ragmen sehir değişikliği sebebiyle 2015 sonunda yüksek lisanstan kaydımı sildirmek durumunda kalabilirim. bu durumda lisanstan gelen 2016 ya kadar olan tecil hakkım devam eder mi? çok teşekkürler.

Malesef hocam devam etmez bu nedenle yüksek lisans kaydınızı sildirmeyin

- - - Güncellendi - - -

---Eylül 2013'te y.lisansa başladım. 26 aralık 2016'ya tecil, mayıs 2017 sevke tabi diye yazı gelmişti o zaman şubeden. Ben 1 senede derslerin hepsini verdim.

----Eylül 2014 - Eylül 2015 arası kayıt dondurdum (2 Dönem)

-----Eylül 2015'de yatay geçişle yeni bir üniversiteye geçtim, ilk üniversitede aldığım tüm dersleri saydılar ve teze kaydımı yaptırdım

------Öğrenci işleri eylül 2018'e kadar askerlik şubesinden tecil isterim dedi ama netice ne olur emin değilim dedi. 26 aralık 2016 olarak geri gelebilir dedi?

BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ ARKADAŞLAR???

Not: Bir de tecil belgesinde tecile sebep olan durum son bulursa tecil biter gibi bir ifade var o nedir?

Hocam sizin tecil sürenizi 2016 olarak geri gönderirler. Hocam tecile sebep olan durum son bulursa yani yüksek lisans kaydınızı sildirirseniz teciliniz o anda biter demek istemiş.

- - - Güncellendi - - -

Evet doğru biliyorsunuz şubat celbi için son başvuru 15 kasım bu nedenle sizin ancak mayısa yetişir

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

Hocam sizin tecil sürenizi 2016 olarak geri gönderirler. Hocam tecile sebep olan durum son bulursa yani yüksek lisans kaydınızı sildirirseniz teciliniz o anda biter demek istemiş.

Hocam teşekkürler bi sorum daha var.Bahar döneminde yani ocak ayı içinde yüksek lisansa başlarsam tecil olur mu? Yoksa 31 aralığı geçtiği için tecil olmaz mı? Askerlik başvuru işlemini ocakta başlattıktan sonra yüksek lisansa başlarsam tecil olur mu?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar lütfen yardım edin.Bu sene ktü uzaktan eğitim işletme yüksek lisans a kaıt oldum.Kayıt olurken harç dekontu istemediler ama harcı yatırmadan askerliği ertelemiyeceğiz dediler. 2 hafta askerlik şubesine gittm askerlik durum belgesi aldım ve 2018 e kadar tecil etmiş okul.Ben şimdi harç yatırmasam ve ders seçmesem acaba askerlik tecilimi okul iptal ettirir mi. Yada kaç dönem yatırmama hakkım var harcı haftaya ders seçimler başlıyor lütfen yardım edin arkadaşlar bilen biri bilgilendirirse çok mutlu olacağım.

Klimatolog

Öğrenci
Hocam teşekkürler bi sorum daha var.Bahar döneminde yani ocak ayı içinde yüksek lisansa başlarsam tecil olur mu? Yoksa 31 aralığı geçtiği için tecil olmaz mı? Askerlik başvuru işlemini ocakta başlattıktan sonra yüksek lisansa başlarsam tecil olur mu?

Hocam işlemlere başlarsanız tecil olmaz madem master eğitimine başlama gibi fikriniz var bence hocam hiç işlemlerinizi başlatmayın programa kaydınızı yaptırın ve 3 yıl 4 ay sürelik teciliniz yapılsın

Hocam ben güz döneminde yl yapmayı düşünüyordum malesef başvurular geçen hafta bitmiş.Bahar dönemi başvuruları bildiğim kadarıyla ocak ayı içinde yapılıyor, benim kağıdımda 31 aralığa kadar askerlik işl.yönünden bir sakınca yok yazıyor.Y lisansa bahar döneminde başvururken askerlik durum belgesi istenir mi ve ders kaydı 31 aralıktan sonra olacağı için tecil olur mu?Bir de şubeye ocakta değil de ders kaydı yaptıktan sonra şubatta gitsem ne olur sadece para cezası mı öderim? Cevabınız için tekrar teşekkürler.

Burrock

Öğrenci

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

Klimatalog merhaba,

Askerlik şubesini aradım, kendileri y.lisans tecilim iptal olsa dahi, 2016 kasıma kadar (lisans tecilimin sonuna kadar) askere gitmeme gerek olmadığını belirttiler, ancak sende tam tersini belirtmişsin acaba askerlik şubesindeki ilgili benim durumumu tam anlayamadı mı? tekrar arayıp teyit etmem gerekir mi? ne önerirsin?

A

Akademik Forum

Guest
Selamlar,

31.07.2013'te mezun olduktan sonra, askerliği tecil ettirdim. Askerlik Durum kağıdında şunlar yazıyor:

Erteleme Bitim Tarihi: 31.07.2015
Muhtemel Sevk Tarihi: 30.09.2015
Celp Dönemi: Kasım 2015

Bu arada geçen Mayıs ayında da erken kayıt döneminde yüksek lisansa kaydoldum, ancak okullar Eylül sonu ve Ekim başı gibi başlayacak. Bu durumda benim askere gitmem gibi bir durum sözkonusu olur mu? Yoksa okul otomatik olarak benim öğrenci olduğuma dair yazıyı askeriyeye yolluyor mu?

Teşekkürler.