Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

Toygar Tuglu

Öğrenci
Merhabalar ;

2013 yılında 4 yıllık lisanstan mezun oldum ve 2016 ŞUBAT ayına kadar 2 yıllık tecilim var.
2014 yılında y. lisansa başladım ve 2015 HAZİRAN ayında bitirdim.

Yüksek lisans tecili hiç yaptırmadım ve sadece lisans tecilimi kullandım
Burada sormak istediğim soru 3 yıllık Y.lisans tecilini hala alabilirmiyim? (okuduğum dönem düşürülerek) Yoksa sadece Y lisans bitiminden sonraki 1 yıllık tecilimi kullanabilirim?

Şimdiden teşekkürler..

chesterx

Öğrenci
Merhabalar herkese.
Soracağım soru cevaplar içinde var ama hem olumlu hem olumsuz.Kafam çok karıştı. ÇOMÜ'de Tezli YL yapmaktayım.ilk yıl iki dönemde ders kaydı yaptırdım ancak derslere devam etmedim.Bu yıl ders kaydını kaçırdım.Şunu merak ediyorum.Bahar döneminde de ders kaydı yapmazsam pasif öğrenci olacağım(anladığım kadarıyla).Sistemde pasif öğrenci konumuna düşünce askerlik tecilim iptal olur mu?Çünkü öğrencilik haklarından yararlanamazsın diyenler var ayrıca Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin sıkça sorulan sorular[/U] kısmında bu durum için askerlik tecili iptal olunur şeklinde yazılmış

Klimatolog

Öğrenci
Klimatalog merhaba,

Askerlik şubesini aradım, kendileri y.lisans tecilim iptal olsa dahi, 2016 kasıma kadar (lisans tecilimin sonuna kadar) askere gitmeme gerek olmadığını belirttiler, ancak sende tam tersini belirtmişsin acaba askerlik şubesindeki ilgili benim durumumu tam anlayamadı mı? tekrar arayıp teyit etmem gerekir mi? ne önerirsin?

Hocam içinizin rahatlaması için en iyisi siz bölgenizin askerlik şubesini arayın artık tecil işlerine bölge askerlik şubeleri bakmakta. Bulunduğunuz yerin askerlik şubesinden oranın numarasını alabilirsiniz. Ama şunu diyebilirim madem 2016 ya kadar tecil sürecek neden 2018 e kadar uzatmışlar o 1 yılı da eklesinler. Çünkü siz askerlik şubesinde master öğrencisi olarak görünüyorsunuz ve bu nedenle tecilinizi yaptılar ve tecile neden olan neyse o neden ortadan kalkarsa tecil biter burada eski tecili baz almıyorlar. Aynısını ben de yaptım lisans bitti muayene oldum tecili yaptırdım mastera başladım yine tecil oldu tamam eskisi bitti ardından master bitti master diplomasınla bir daha tecil oldu derken hiç harcamadan doktoraya başladım hadi bir tecil daha. Her tecil önceki tecili ortadan kaldırır. Bu durumda benim askerli şubesinden alacağım bir 3 yıl daha var ama yandı şu an doktora tecilimden gidiyor bırakayım doktorayı bu 3 yılı kaideye almazlar tecilin bitti 2.bakayadan sonra başlarlar para cezasına. Ama hocam siz dediğim gibi içinizin tamamen rahatlaması için bölgenizin askerlik şubesini arayın.

- - - Güncellendi - - -

Hocam ben güz döneminde yl yapmayı düşünüyordum malesef başvurular geçen hafta bitmiş.Bahar dönemi başvuruları bildiğim kadarıyla ocak ayı içinde yapılıyor, benim kağıdımda 31 aralığa kadar askerlik işl.yönünden bir sakınca yok yazıyor.Y lisansa bahar döneminde başvururken askerlik durum belgesi istenir mi ve ders kaydı 31 aralıktan sonra olacağı için tecil olur mu?Bir de şubeye ocakta değil de ders kaydı yaptıktan sonra şubatta gitsem ne olur sadece para cezası mı öderim? Cevabınız için tekrar teşekkürler.

Hocam master programına başvuruda askerlik durum belgesi istenmektedir. Siz ilkbahar döneminde master programına kaydınızı yaptırın teciliniz kesinlikle olur dediğiniz gibi şubatta askerlik durum belgenizi alıp enstitüye verirsiniz onlar bölgenizin askerlik şubesine daha o hafta içinde yollarlar ve kısa bir süre sonra teciliniz yapılır. Ceza hususuna gelince hocam ceza işlemleri 2.bakayadan sonra başlıyor sizin öyle bir sıkıntınızda yok zaten.

- - - Güncellendi - - -

Selamlar,

31.07.2013'te mezun olduktan sonra, askerliği tecil ettirdim. Askerlik Durum kağıdında şunlar yazıyor:

Erteleme Bitim Tarihi: 31.07.2015
Muhtemel Sevk Tarihi: 30.09.2015
Celp Dönemi: Kasım 2015

Bu arada geçen Mayıs ayında da erken kayıt döneminde yüksek lisansa kaydoldum, ancak okullar Eylül sonu ve Ekim başı gibi başlayacak. Bu durumda benim askere gitmem gibi bir durum sözkonusu olur mu? Yoksa okul otomatik olarak benim öğrenci olduğuma dair yazıyı askeriyeye yolluyor mu?

Teşekkürler.

Hocam teciliniz için askerlik durum belgenizi enstitüye verdiyseniz onlar teciliniz için askerlik şubesine gerekli evrakları yollamıştır. Yani teciliniz yapılmıştır.

- - - Güncellendi - - -

Selamlar,

31.07.2013'te mezun olduktan sonra, askerliği tecil ettirdim. Askerlik Durum kağıdında şunlar yazıyor:

Erteleme Bitim Tarihi: 31.07.2015
Muhtemel Sevk Tarihi: 30.09.2015
Celp Dönemi: Kasım 2015

Bu arada geçen Mayıs ayında da erken kayıt döneminde yüksek lisansa kaydoldum, ancak okullar Eylül sonu ve Ekim başı gibi başlayacak. Bu durumda benim askere gitmem gibi bir durum sözkonusu olur mu? Yoksa okul otomatik olarak benim öğrenci olduğuma dair yazıyı askeriyeye yolluyor mu?

Teşekkürler.

Hocam teciliniz için askerlik durum belgenizi enstitüye verdiyseniz onlar teciliniz için askerlik şubesine gerekli evrakları yollamıştır. Yani teciliniz yapılmıştır.

- - - Güncellendi - - -

Merhabalar ;

2013 yılında 4 yıllık lisanstan mezun oldum ve 2016 ŞUBAT ayına kadar 2 yıllık tecilim var.
2014 yılında y. lisansa başladım ve 2015 HAZİRAN ayında bitirdim.

Yüksek lisans tecili hiç yaptırmadım ve sadece lisans tecilimi kullandım
Burada sormak istediğim soru 3 yıllık Y.lisans tecilini hala alabilirmiyim? (okuduğum dönem düşürülerek) Yoksa sadece Y lisans bitiminden sonraki 1 yıllık tecilimi kullanabilirim?

Şimdiden teşekkürler..

Hocam yüksek lisans bitiminden sonraki 1 yıllık tecilinizi yüksek lisans diplomanız aracılığıyla kullanabilirsiniz. Lakin 3 yıllık master tecilinizi alamazsınız.

- - - Güncellendi - - -

Merhabalar herkese.
Soracağım soru cevaplar içinde var ama hem olumlu hem olumsuz.Kafam çok karıştı. ÇOMÜ'de Tezli YL yapmaktayım.ilk yıl iki dönemde ders kaydı yaptırdım ancak derslere devam etmedim.Bu yıl ders kaydını kaçırdım.Şunu merak ediyorum.Bahar döneminde de ders kaydı yapmazsam pasif öğrenci olacağım(anladığım kadarıyla).Sistemde pasif öğrenci konumuna düşünce askerlik tecilim iptal olur mu?Çünkü öğrencilik haklarından yararlanamazsın diyenler var ayrıca Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin sıkça sorulan sorular[/U] kısmında bu durum için askerlik tecili iptal olunur şeklinde yazılmış

Hocam pasif öğrenci olursunuz evet ama siz hala master öğrencisiniz ve askerlik şubesinde de o şekilde görünmektesiniz kaydınız silinmediği sürece teciliniz iptal olmaz içiniz rahat olsun. Pasif öğrenci olmanız size araştırma görevlisi kadro başvurularında yüksek lisans okuyor olmak ibaresi varsa sıkıntı oluşturur bunun dışında okul kütüphanesinden kitap vermezler öğrenci kimliğini yenilemezler falan ama tecil devam eder.

Hocam içinizin rahatlaması için en iyisi siz bölgenizin askerlik şubesini arayın artık tecil işlerine bölge askerlik şubeleri bakmakta. Bulunduğunuz yerin askerlik şubesinden oranın numarasını alabilirsiniz. Ama şunu diyebilirim madem 2016 ya kadar tecil sürecek neden 2018 e kadar uzatmışlar o 1 yılı da eklesinler. Çünkü siz askerlik şubesinde master öğrencisi olarak görünüyorsunuz ve bu nedenle tecilinizi yaptılar ve tecile neden olan neyse o neden ortadan kalkarsa tecil biter burada eski tecili baz almıyorlar. Aynısını ben de yaptım lisans bitti muayene oldum tecili yaptırdım mastera başladım yine tecil oldu tamam eskisi bitti ardından master bitti master diplomasınla bir daha tecil oldu derken hiç harcamadan doktoraya başladım hadi bir tecil daha. Her tecil önceki tecili ortadan kaldırır. Bu durumda benim askerli şubesinden alacağım bir 3 yıl daha var ama yandı şu an doktora tecilimden gidiyor bırakayım doktorayı bu 3 yılı kaideye almazlar tecilin bitti 2.bakayadan sonra başlarlar para cezasına. Ama hocam siz dediğim gibi içinizin tamamen rahatlaması için bölgenizin askerlik şubesini arayın.

- - - Güncellendi - - -

Hocam master programına başvuruda askerlik durum belgesi istenmektedir. Siz ilkbahar döneminde master programına kaydınızı yaptırın teciliniz kesinlikle olur dediğiniz gibi şubatta askerlik durum belgenizi alıp enstitüye verirsiniz onlar bölgenizin askerlik şubesine daha o hafta içinde yollarlar ve kısa bir süre sonra teciliniz yapılır. Ceza hususuna gelince hocam ceza işlemleri 2.bakayadan sonra başlıyor sizin öyle bir sıkıntınızda yok zaten.

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

Hocam yüksek lisans bitiminden sonraki 1 yıllık tecilinizi yüksek lisans diplomanız aracılığıyla kullanabilirsiniz. Lakin 3 yıllık master tecilinizi alamazsınız.

- - - Güncellendi - - -

Hocam pasif öğrenci olursunuz evet ama siz hala master öğrencisiniz ve askerlik şubesinde de o şekilde görünmektesiniz kaydınız silinmediği sürece teciliniz iptal olmaz içiniz rahat olsun. Pasif öğrenci olmanız size araştırma görevlisi kadro başvurularında yüksek lisans okuyor olmak ibaresi varsa sıkıntı oluşturur bunun dışında okul kütüphanesinden kitap vermezler öğrenci kimliğini yenilemezler falan ama tecil devam eder.

Hocam kusura bakmayın master programına başvuruda ask.durum belg. istenir demişsiniz tecil nasıl olur anlamadım.Şubatta alacağım ask durum belgesinde son tecil tarihim 31 aralık olarak görülmeyecek mi?Gerçekten anlamadım cevabınızı biraz açıklayabilir misiniz?

secondchance

Öğrenci
İyi günler hocam benim bir sorum olacak cevaplarsanız memnun olurum. Az önce Gazi Üniversitesi Öğrenci işlerini aradım ve yüksek lisans harcını yatırmayıp ders seçmezsem tecilin nasıl etkileneceğini sordum. Görevli bayan bu zamana kadar kimsenin tecili bozulmadı sadece öğrenci haklarınızdan yararlanamazsınız dedi. Ama yökten bir emir gelirse bilemem tarzında bir çelişkili ifade kullandı sizce bunun ihtimali nedir ? Ya da ben risk almayıp 2 zorunlu ders seçip harcını yatırmalı mıyım ? Geçen dönem askeriyeden aldığım tecil belgesinde 2018 şubatına kadar tecilli olduğum gözüküyor harcı yatırmazsam o tarihe kadar devam eder mi acaba ..

Ogzkgn

Öğrenci
Merhabalar, öncelikle özür dilerim forumda sorumun cevabı muhakkak vardır ama aramaya vaktim olmadı.
2012 yılından beri yl kaydım bulunuyor ve tecilim kasım ayında son bulacak. Askerlik şubesi ile görüştüğümde 35 yaşına kadar tecil yapabilirsin dediler okulla görüştüğümde ise yok öyle bir şey bir yl yalnızca bir tecil hakkı kazandırır o da üç yıl dört aydır, yl dengi bir program ile tecil yapamazsın ancak doktora olursa dedi. Geçen yıl bir kanun çıktı ve o tarihte öğrenci olanların durumları sıfırlandı sen de o tarihte öğrencimiz olduğun için dilersen tecil tarihinden bir ay önce dilekçe yazarsın buraya yollarsın biz de askerlik şubesi ile iletişime geçip tecil yaptırırız. Yalnız bunu bazı askerlik şubeleri bilmiyor artık senin şansına kalmış dedi. Eğer kabul olursa bu dilekçe bir yl süresi kadar daha tecil yaptıracak.
Bu durumda ben kime inanacağım yardımcı olun lütfen askerliği tecil ettirmek istiyorum bunlar dışında bir yol mevcut mu ? Başka bir yl beni kurtarır mı?
Yazının uzunluğundan dolayı özür dilerim umarım derdimi anlatabilmisimdir
Şimdiden teşekkür ederim yanıtlarınızı merakla bekliyor olacağım

A

Akademik Forum

Guest
askerlik tecil

Merhabalar,

Benim tecilim Kasım 15'te bitiyor. Aralık'ta ALES sınavı varmış. 2. dönem için yüksek lisansa yazılsam okula girebiliyor muyum ? Tecil yaptırabiliyor muyum ? Veya yurtdışında okumaya gidebilir miyim ?

deadnote

Öğrenci
Klimatolog hocam merhaba,

Ben şu anda eski yüksek lisansımdan kayıt sildirip (bitiremedim), yeni kayıt olduğum yüksek lisans programı üzerinden tecil yaptırma aşamasındayım. Hepimizin forumda çokça okuduğu gibi kayıt sildirmeden ikinci yüksek lisanstan tecil yapılamıyor. Her neyse;

Askerlik durum kağıdında:
*31.03.2016 tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur.
*Celp Dönemi Mayıs 2016
*Muhtemel sevk tarihi: 31.03.2016
*Erteleme Bitim tarihi: 08.12.2015

yazıyor. Buna göre benim kayıt sildirmedeki zamanlamam nasıl olmalı? Kayıt sildirip okul, asal a haber verdiğinde tecilim kalkmış olacak ve bakaya kalabilirim diye endişeliyim. Neye göre dikkat etmeliyim? ASAL'ın sitesinde 2016 celp dönemleri de yok. Bir takım güvenilmez internet sitelerinde ise tutarsız bilgiler var. Örneğin benim nüfus kütüğüm çanakkale - gelibolu ama çanakkalenin celbi farklı, gelibolununki farklı. Ben hangisine bakmalıyım? Tecil bozulunca bölgelere göre belirlenen celbe mi tabii olunuyor yoksa denk gelen ilk celb dönemine mi? En doğrusu askerlik şubesine gidip öğrenmek mi? Orada ne demek lazım?

Çok teşekkürler

A

Akademik Forum

Guest
Yeni yl yi kazan eskisinden kayıt sildir yeniye kesin kaydı öyle yaptır. Ortalama kayıt sildirdikten 1 ay sonra tecilin iptal oluyor ,en kötü 1 dönem bakaya kalmacezası ödersin, Askerlik şubesine er mi yedek subay mı ne olarak hangi protokole tabiysen o birime sor yedek subaylar merkeze yada büyük illere bağlı oluyo genelde... Bende yazın senin yaptığını yapacam askerlik şubesi ve öğrenci işleri bana öyle dedi 😀

erencumra

Öğrenci
3 yıl geçtiği için Yüksek Lisans ile teciliniz devam etmez, bu arada tezinizi verir ve bitirirseniz 1 yıl daha tecil alabilirsiniz sonra doktoraya başlarsanız 6 yıl da tecil alabilirsiniz (35 yaşına kadar)

Nazmi hocam benim 2012 kayıtlı bir yüksek lisansım vardı,tecilimi o yaptırmıştı. 2015 16 kasımda tecil doluyor. 2014 yılında da başka bir yüksek lisansa kayıt yaptırmıştım. bu yüksek lisansıma devam ediyorum ve tez aşamasında. 2012 yılında kayıt olduğumdan kaydımı sildirsem 2014 yılında kayıt olduğum tecil yaptırabilir mi? yıl 2015 siz 2014 te kayıt olmussunuz diye sorun çıkarır mı acaba askerlik şubesi, birde kayıt sildirme ve yeniden tecil ortalama ne kadar sürüyor. Yardımcı olabilirmisiniz

dönerci

Öğrenci
merhabalar ben temmuz 2015'de ytüye, ağustos 2015'te istanbul ü'ye tezli yüksek lisansa kaydoldum. ytü kayıt esnasında askerlik belgesi istememişti tecil işlemleri sonradan yapılacaktı, iü ise kayıt esnasında istemişti tecil işlemini gerçekleştirdiler mi bilmiyorum. iki ayrı bölümde y.lisans yapanlara harç ödeme zorunluğu geldikten sonra ister istemez şüpheye düştüm çünkü iki üniversitemde de ders seçebildim, harç konusunda iki üniye de sordum kimse ne yapılacağını bilmiyor. sorularım şunlar olacak ben harç ödemedim diye istanbul üni kaydımı siler ve tecilimi iptal ettirir mi? y.lisansa kayıt olmadan önce 31.12.2015'e kadar tecilim bulunmaktaydı bunu istanbul üniversitesi tek seferde 3 yıl olarak mı tecil ettiriyor ve 3 yıl boyunca herhangi bir şekilde iptal ettirebiliyorlar mı tecili (ders kaydı yapmama, harç ödememe, derslerden devamsızlıktan kalma gibi), şayet istanbul üniversitesinden kaydımı sildirirsem eski belgemle yıldızdan tecil ettirebilir miyim, bir de kaydımı sildirirsem tecil iptali etmeleri durumunda şu tarihe kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur tarihi 31.12.2015'ten önceki bir tarihe gelir mi?

teşekkürler şimdiden

A

Akademik Forum

Guest
Bir soru sormak istiyorum, yüksek lisans kayıt oldum tecil işlemi için üniversite ye askerlik durum Belgesi mi götürmek gerekiyor

byeark

Öğrenci
Askerlik Tecih Acil!!!

Arkadaşlar merhaba ben 2012 eylül döneminde yüksek lisansa kayıt oldum. bu eğitim öğretim yılında yüksek lisansda 4. yılım askerliğimi tecil ettirebilir miyim? 3 yıl azami süreyi aştığım için böyle bir şansım yok mu yoksa yönetmelikte bir değişiklik oldu mu?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Arkadaşlar merhaba ben 2012 eylül döneminde yüksek lisansa kayıt oldum. bu eğitim öğretim yılında yüksek lisansda 4. yılım askerliğimi tecil ettirebilir miyim? 3 yıl azami süreyi aştığım için böyle bir şansım yok mu yoksa yönetmelikte bir değişiklik oldu mu?
Okulunuz devam ediyorsa öğrenci belgenizle birlikte askerlik şubesine gidiniz 1 celp dönemi erteleme hakları var.

Mbug

Öğrenci
Selamın aleyküm Nazmi hocam, 30.09.2015 itibariyle tecilim sonlanıyor. yüksek lisansa temmuz ayında kayıt oldum ders seçimi yaptıktan sonra 14 eylülde belgeleri askerlik şubesine yolladıklarını söylediler. araya malum idari tatil de girince işlemlerin yapılması gecikecek gibi görünüyor sizce bir sorun yaratır mı? yoklama kaçağı kalıp ceza alma durumu olur mu? üniversiteden kayıt tarihi esas alınıyor zaten demişlerdi ama yinede içim rahat değil bu konuda geç ulaşması durumunda sıkıntı olursa diye.

dönerci

Öğrenci
Acil yardımlarınızı rica ediyorum.

Lisans Mezuniyet tarihi: Şubat 2013
Tecil Belgemdeki askerlikle ilgili sakıncası yoktur tarihi : 31.12.2015

Bu dönem 2 yüksek lisans kazandım, ytü ve iü. ytü kayıtlarda askerlik belgesi istemedi eylül 15 - ekim15 arası durum belgeni getir dediler sadece, istanbul ise istedi. istanbul kayıtlardan 20 gün geçmesine rağmen askerliğimi tecil etmemiş bulunmakta, 2.yüksekte harç ödemesi getirilmesinden sonra lisansımı istanbulda yaptığımdan ve de sistemindeki işgüzarlıkları bildiğimden iü'den kaydımı sildirmek istiyorum. öğrenci işlerindeki görevliler askerliğimin direkt ne kadar tecil edileceği konusunda yeterli bilgiye sahip değiller. derslerden kalırsam ya da harç ödemezsem tecilimin bozulabileceğini söylediler ( işin tuhaf kısmı borç bilgim 0 gözüküyor ve 2 üniden de ders seçtim), borç işlemi hakkında bilgi vermeyip gereksiz bilgi kirliliği yapıyorlar.

öncelikle

harç ödemedim diye tecilimi bana haber vermeden iptal ettirirler mi?

belgelerimi bölge askerlik şubesine yollamışsalar ve tecil aşamasındaysa ve ben istanbuldan kaydımı sildirirsem yeni tecil belgemde şu anki tecil belgemde yazan şu tarihe kadar askerlikle ilişkisi yoktur tarihi olan 31.12.2015 değişir mi? bir sorun olur mu ytüdeki işlemlerim için.

kusura bakmayın, ne de uğradığım şubedeki görevli tam bilgi veremediği için soruyorum.

İyi günler herkese.

A

Akademik Forum

Guest
tecil bitiminden sonra yuksek lisans

Merhaba
2013 te lisans mezunu oldm ve 2 yil askerligimi tecil ettirdim.Tecil bitis tarihim 30.09.2015.Ben agustos 24 te yuksek lisans icin belgelerimi verip kaydimi yaptirdim.Bundan sonra olan isleri okul ile askerlik sube arasinda olacagi icin karismadim.ancak gecen hafta okula sordugunda henuz tecil ettirmemislerdi.eger 30undan sonra islem yaparlarsa bir sikinti olur mu.sonucta yuksek lisans ogrencisiyim ama 30undan sonrada eger okul yazi gondermezse bakaya kalmis olacagim.bu durum bir sikinti yaratir mi

M

msankara

Guest
arkadaşlar merhaba. bu aralar özel bir şirketten kabul alma durumum var yanlız 2 yıl tecil istiyorlar ve ben de geçen ay ankara üniversitesine 2. öğretim yüksek lisans kaydı yaptırdım. Şimdi ankara üniversitesi tecilimi bir seferde 3 yıl olarak mı yapacak yoksa her yıl birer sene mi tecil yapacak benim için çok önemli cevaplarsanız çok sevinirim şimdide teşekkürler.