Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

ahmedoff

Profesör
arkadaşlar merhaba. bu aralar özel bir şirketten kabul alma durumum var yanlız 2 yıl tecil istiyorlar ve ben de geçen ay ankara üniversitesine 2. öğretim yüksek lisans kaydı yaptırdım. Şimdi ankara üniversitesi tecilimi bir seferde 3 yıl olarak mı yapacak yoksa her yıl birer sene mi tecil yapacak benim için çok önemli cevaplarsanız çok sevinirim şimdide teşekkürler.

Teciliniz tek seferde 3 yıllık olarak yapılacak.

Merhaba arkadaşlar

Benim sorum biraz acil! Daha önceki mesajlarda da cevap verildiği gibi yüksek lisans kaydı sildirilip yeni bir yüksek lisans programına kayıt yaptırıldığında askerlik tecili sıfırdan 3 yıl 4 ay tecil ediliyor. Benim durumum ise biraz daha farklı. Daha önce bir yüksek lisans programına kayıt oldum ve askerlik tecilim 3 yıl 4 ay olarak yapıldı.Bu süre geçtiğimiz celp dönemi sona erdi ve rapor alarak kasım celbine sevke tabi oldum. Askerlik durum belgemde 30.10.2015 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyor. Bu süreçte eski yüksek lisansımdan kaydımı sildirip yeni bir yüksek lisansa kayıt yaptırdım. Bu durumda askerlik tecilimde bir sıkıntı oluşur mu? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleme:

selcuk02

Öğrenci
yüksek lisansta askerlik 3 yıl tecil ediliyor peki yüksek lisans bittikten sonra ikinci bir yüksek lisans aynı şekilde askerliğimizi tecil ettirebilirmiyiz ( özelliklede yüksek lisansın uzaktan eğitim olması )

slmozcy

Öğrenci
yüksek lisansta askerlik 3 yıl tecil ediliyor peki yüksek lisans bittikten sonra ikinci bir yüksek lisans aynı şekilde askerliğimizi tecil ettirebilirmiyiz ( özelliklede yüksek lisansın uzaktan eğitim olması )

Yüksek lisans öğreniminiz tamamlandıktan sonra askerliğinizi +1 yıl daha tecil ettirebilirsiniz ancak, ikinci bir yüksek lisans öğrenimine başlamanız ile yeniden tecil hakkı kazanmanız pek mümkün değil diye biliyorum. ASAL'a göre mezun olunan derecenin bir üst seviyesinde eğitim görmeniz halinde belirlenen azami süre kadar askerliğiniz tecil oluyor. Yani, yüksek lisans öğreniminizden sonra doktora öğreniminiz devam ederse yeniden eğitim-öğretime ilişkin tecil hakkınız olacaktır.

M

meÇ O

Guest
uzmanlık

30 eylül itibariyle tecilim bitti.1 sene kadar bakaya kalmayı düşünüyorum yakalanmadan. 2016 eylülünde uzmanlık sınavına giricem. eylülde gidip sevk için teslim olsam bakaya durumum düşer mi. düşerse bana askerlik durum belgesi verirler mi? verirlerse üzerinde yüksek lisans , doktora vs. kayıt için sıkıntı yoktur ibaresi yer alır mı? bu arada sınavı kazansam techil ettirebilirmiyim. sonuçta sınıflandırma işlemim yapılcak ve bakaya durumum kalkcak. yani kafamı allak bullak ediyo bu konu. yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkrler

Murattrb

Öğrenci
Merhaba;

Yüksek lisans tecilim Kasım 2016. Haziran 2016 ya kadar mezun olacağım ( tezim muhtemelen 3 ay daha süre alacak). Haziran 2016 da mezun olacağım için 1 yıl tecil alıp Haziran 2017 ye erteletebilir miyim? Ya da doktoraya başlayacağımı belirtsem tecilimi uzatırlar mı?

O

OZCAN38

Guest
Yüksek lisans ve askerlik

merhabalar hocalarım yüzksek lisansa başladığımız zaman tecil bozup askere gidecek olursak yüksek lisans yaptığımız şehirde askerlik yapabiliyormuşuz. bilgisi olan varmı. teşekkürler.

I

Iktisadiyat

Guest
Hocam merhaba, ben şu anda bir bölümde yüksek lisansa kayıtlıyım ders aşaması bitti bu yıl 2. yıl. 2. bir yüksek lisans bölümüne kabul alıp tecil süresini ileri bir tarihe attırmak için önceki master programından kayıt sildirme sürecindeki o nüans nasıl işliyor yardımcı olabilir misiniz? Önce kaydı sildirip sonra mı diğer bölüme kaydı gerçekleştirmeliyiz? Bunu yaparken kayıtta askerlik durum belgesi isteniyor mu?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
merhabalar hocalarım yüzksek lisansa başladığımız zaman tecil bozup askere gidecek olursak yüksek lisans yaptığımız şehirde askerlik yapabiliyormuşuz. bilgisi olan varmı. teşekkürler.
Hayır öyle bir durum söz konusu değildir.
Hocam merhaba, ben şu anda bir bölümde yüksek lisansa kayıtlıyım ders aşaması bitti bu yıl 2. yıl. 2. bir yüksek lisans bölümüne kabul alıp tecil süresini ileri bir tarihe attırmak için önceki master programından kayıt sildirme sürecindeki o nüans nasıl işliyor yardımcı olabilir misiniz? Önce kaydı sildirip sonra mı diğer bölüme kaydı gerçekleştirmeliyiz? Bunu yaparken kayıtta askerlik durum belgesi isteniyor mu?
Önce kayıt sildirmeniz ve sonra diğerine kayıt yaptırmanız lazım, bu arada sildirdiğiniz kayıttan teciliniz düşecek ve diğerinden tecil yaptırtacaksınız enstitüye. Hayır artık kayıtta zorunlu değil askerlik belgesi daha doğrusu "askerlikle ilişiği bulunmamaktadır" belgesi zorunlu değil.

A

Akademik Forum

Guest

Önce kayıt sildirmeniz ve sonra diğerine kayıt yaptırmanız lazım, bu arada sildirdiğiniz kayıttan teciliniz düşecek ve diğerinden tecil yaptırtacaksınız enstitüye. Hayır artık kayıtta zorunlu değil askerlik belgesi daha doğrusu "askerlikle ilişiği bulunmamaktadır" belgesi zorunlu değil.

sevgiii nazmi hocam bu işlem sırası önemli mi?

yani bana göre ilk yüksek lisans kaydını sildirmeden 2. yüksek lisansa kayıt olup daha sonra ilkinden kayıt sildirip tecilini düşürüp 2.sinden tekrar tecil ettirmek daha mantıklı.

- - - Güncellendi - - -

yani bana göre ilk yüksek lisans kaydını sildirmeden 2. yüksek lisansa kayıt olup daha sonra ilkinden kayıt sildirip tecilini düşürüp 2.sinden tekrar tecil ettirmek daha mantıklı.

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

Merhaba arkadaşlar yüksek lisansımın tez aşamasındayım bitirmeden kayıt sildirsem ve başka bi üniversitede tekrar başlasam tekrar erteleme hakkı kazanabilir miyim ? Bu konuda bi fikriniz var mı ?

A

Akademiksdfsd

Guest
okulu bitirmeden kayıt sildirip tekrar başka yüksek lisans programına başlarsan tecilin sıfırlanır yani tekrar tecil alırsın...Ama ben de işlem sırası önemli mi onu merak ediyorum.

önce kayıt sildirip sonradan diğerine kayıt yaptırmak yerine 1.sinden kayıt sildirmeden gidip 2.sine kayıt olursun sonra rahat kafayla ilkinden kaydını sildirip tecilini düşürürsün ve 2.sinden tekrar alırsın..

yani 2. programdan tecil almak için yeni kayıt yapılan programın kayıt tarihinin, kayıt silinen 1. programdan sonra bir tarih olması mı gerekli?

böyle olduğunu sanmıyorum..Çünkü diğer yorumlarda 2 programa aynı anda kayıt olanlara bir programdan kayıt sildirip tecili iptal ettirip kayıtlı olduğu diğer programdan tecil alınabileceği aktarılmış..

A

Akademik Forum

Guest
hocam peki ben şuan yuksek lisans yapıyorum 3 yılımı doldurdum bu subatta eski yuksek lisansımı bırakıp yeni bir yuksek lisansa başvuruda bulunucam yeni yuksek lisansla yeni bir 3 yıl hakkı oluyor mu?

- - - Güncellendi - - -

hocam peki ben şuan yuksek lisans yapıyorum 3 yılımı doldurdum bu subatta eski yuksek lisansımı bırakıp yeni bir yuksek lisansa başvuruda bulunucam yeni yuksek lisansla yeni bir 3 yıl hakkı oluyor mu?

- - - Güncellendi - - -

Merhaba kolay gelsin benim sorum su 2013de yuksek lisansa basladim ancak bitirmedim sadece ders kaydi yaptim tecilim 2017 ocakta son bulacak tecilim son bulmadan baska bir universitede yuksek lisansa baslasam tecilim 3 sene daha oteye gider mi beni aydinlatirsaniz sevinirim.

Q

qwertyzxv

Guest
2014 güz döneminde aynı dönemde 2 yüksek lisans programına kayıt oldum 2.kayıt olduğum program üzerinden tecil yaptırdım...peki şu an kayıt olduğum 2.programdan kaydımı sildirirsem kayıtlı olduğum ilk program üstünden tecil yaptırabilir miyim?

horozigo

Araştırma Görevlisi

- - - Güncellendi - - -

- - - Güncellendi - - -

Merhaba kolay gelsin benim sorum su 2013de yuksek lisansa basladim ancak bitirmedim sadece ders kaydi yaptim tecilim 2017 ocakta son bulacak tecilim son bulmadan baska bir universitede yuksek lisansa baslasam tecilim 3 sene daha oteye gider mi beni aydinlatirsaniz sevinirim.

Hocam bir daha tecil alabilmeniz için ancak doktora yapmanız gerekir. İkinci yüksek lisansa ikinci bir tecil hakkı olmuyor.

Pythagoras

Öğrenci
Merhaba,

31.12.2015 e kadar tecilim var.

Yüksek Lisansımı bu ay bitirdim,

İsteğe bağlı olarak 1 yıl tecilimi uzatabilir miyim.

Üniversiteden de mezun olduğumda 2 yıl isteğe bağlı olarak tecil ettirmiştim, sonra yüksek lisansa kayıt oldum

A

Akademik Forum

Guest
Hocam bir daha tecil alabilmeniz için ancak doktora yapmanız gerekir. İkinci yüksek lisansa ikinci bir tecil hakkı olmuyor.
merhaba,
Ben TEZLİ yüksek lisans yapıyorum 3.yılımdayım,buradan kaydımı sildirip TEZSİZ yüksek lisansa kaydımı yaptırsam bir 3 yıl daha tecil almaz mıyım.

Mesala ; x üniversitesinde lisans öğrencisiniz lisansı bitirmeden bırakıp açık öğretim okursak 29 yaşa kadar tecil edilebiliyor diye biliyorum.

Aynı mantık TEZLİ yl mezunu olmadan kayıt sildirip TEZSİZ yl başlasak neden tecil olmuyor.
Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

horozigo

Araştırma Görevlisi
merhaba,
Ben TEZLİ yüksek lisans yapıyorum 3.yılımdayım,buradan kaydımı sildirip TEZSİZ yüksek lisansa kaydımı yaptırsam bir 3 yıl daha tecil almaz mıyım.

Mesala ; x üniversitesinde lisans öğrencisiniz lisansı bitirmeden bırakıp açık öğretim okursak 29 yaşa kadar tecil edilebiliyor diye biliyorum.

Aynı mantık TEZLİ yl mezunu olmadan kayıt sildirip TEZSİZ yl başlasak neden tecil olmuyor.
Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Hocam lisans icin nasil oluyor bilmiyorum ancak yuksek lisans icin hem forumlarda okudugum hem de askerlik subesinden sahsen bilgi aldigim icin olmadigini soyluyorum. Ancak yine de askerlik subesine sormanizda fayda var.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

K

Kkljhkkllşokm

Guest
Hocam lisans icin nasil oluyor bilmiyorum ancak yuksek lisans icin hem forumlarda okudugum hem de askerlik subesinden sahsen bilgi aldigim icin olmadigini soyluyorum. Ancak yine de askerlik subesine sormanizda fayda var.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mezun olmadan kayıt sildiğiniz tekrar aynı eğitim düzeyine kayıt yaparsanız tecil işlemini tekrar yapılır. Mesela lisans okurken lisanstan mezun olmadan kayıt sildim yapıp tekrar lisans programına kayıt olursanız tekrar tecil alırsınız..

Yüksek lisans için de geçerli aynı durum. Mezun olmadan kayıt sildirip tekrar yüksek lisansa kayıt olursanız teciliniz tekrar yapılır yeni kaydınz üzerinden. Ama yüksek lisanstan mezun olursanız ozaman tekrar yüksek lisansa başvurup tecil alamazsınız. Mezun olduktan sonra bir üst eğitim seviyesine kayıt yaptırmalırsınız.