Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar,ben de öyle biliyorum.Takıldığım konu Tezli bitmeden tezsiz YL kayıt yaptirildiginda tecil olamayacaginin söylenmesi.
Bu konu ile ilgili net bilgisi olan varsa ki belki birebir yapan ,bilgilerinize ihtiyacım var.

P

pls

Guest
Merhaba herkese,

5 Kasım 1990 dogumluyum. Ocak 2014'te 4 yıllık lisans mezunu oldum. Tecil hakkımı kullanarak askerliği Ocak 2016'ya kadar erteledim.

Ekim 2015'te de TEZSİZ yüksek lisansa kaydoldum. Agustos 2016'da ise mezun olacağım. 1 yıllık tecil sonrası ise Agustos 2017'de tecilim bitecek.

Programı bitirdikten sonra askerliğimi nasıl uzatabilirim? Kıbrıs'ta tezsiz yüksek lisans kabul eden doktora programları var mıdır?

ACİL YARDIM.

subaşı

Öğrenci
iyi günler benim bir sorum var cevaplarsanız sevinirim.
benim askerlik erteleme bitim tarihi:06.09.2016
muhtemel sevk tarihi :31.12.2016 şimdi benim 31.12.2016 ya kadar bir yükseklisansa başvurursam tecil olurmuyum?

Pythagoras

Öğrenci
Merhaba,

31.12.2015 e kadar tecilim var.

Yüksek Lisansımı bu ay bitirdim,

İsteğe bağlı olarak 1 yıl tecilimi uzatabilir miyim.

Üniversiteden de mezun olduğumda 2 yıl isteğe bağlı olarak tecil ettirmiştim, sonra yüksek lisansa kayıt oldum

Merhaba,

31.12.2015 e kadar tecilim var.

Yüksek Lisansımı bu ay bitirdim,

İsteğe bağlı olarak 1 yıl tecilimi uzatabilir miyim.

Üniversiteden de mezun olduğumda 2 yıl isteğe bağlı olarak tecil ettirmiştim, sonra yüksek lisansa kayıt oldum

Fahrittn

Öğrenci
arkadaşlar forumda 39 sayfa yazı var tek 1 sayfa açıklamalı yazı yok...bu işten anlayan arkadaşlara bir sorum olacak...bu işin sırasıyla alakalı...
1-tecilim 2016 nisanda bitiyor..bu temmuzda yeni bir yl ye başlayacağım..bu yeni yl ye kesin kaydımı yaptırdıktan sonra eski yl nin bulunduğu yere gidip kaydımı sildirip tekrar askerlik şubesine gidip tecilimi bozun mu diyorum?yoksa kaydı sildirip yeni yl nin bulunduğu fen bilimlerine gidip bana yeniden tecil yapın mı diyorum?
2-işlem sırası : önce yeni yl ye kesin kayıt yaptır sonra eski yl den kaydı sildir şeklinde mi?
3-yeni yapacağım yl formaliteden olacak,yani kaydımı yaptırıp gitmeyi düşünmüyorum bir kere 3 yıl 4 ay tecili aldığımda bak sen derslere gelmiyorsun bunu bozarız seni atarız deme durumları var mı devlet üniversitesinde?

böyle bir yazı var ;
Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin daha önce başka bir kurum veya üniversiteden yapılmış tecilleri varsa mevcut tecil iptal edilmeden Öğrenci İşleri birimi tarafından tekrar tecil yapılması mümkün değildir. Dolayısıyla öğrencilerin eski tecillerini iptal ettirip, iptal işleminin gerçekleştiğini gösterir bir askerlik durum belgesi ile Öğrenci İşleri birimine müracaat etmeleri gerekir.

tecili iptal ettirmem için illa eski yl nin bulunduğu şehire gidip kaydımı sildirmem gerekmiyor buradan anladığım kadarıyla,askerlik şubesine gidip tecili bozun demek yetmiyor mu?

- - - Güncellendi - - -

arkadaşlar forumda 39 sayfa yazı var tek 1 sayfa açıklamalı yazı yok...bu işten anlayan arkadaşlara bir sorum olacak...bu işin sırasıyla alakalı...
1-tecilim 2016 nisanda bitiyor..bu temmuzda yeni bir yl ye başlayacağım..bu yeni yl ye kesin kaydımı yaptırdıktan sonra eski yl nin bulunduğu yere gidip kaydımı sildirip tekrar askerlik şubesine gidip tecilimi bozun mu diyorum?yoksa kaydı sildirip yeni yl nin bulunduğu fen bilimlerine gidip bana yeniden tecil yapın mı diyorum?
2-işlem sırası : önce yeni yl ye kesin kayıt yaptır sonra eski yl den kaydı sildir şeklinde mi?
3-yeni yapacağım yl formaliteden olacak,yani kaydımı yaptırıp gitmeyi düşünmüyorum bir kere 3 yıl 4 ay tecili aldığımda bak sen derslere gelmiyorsun bunu bozarız seni atarız deme durumları var mı devlet üniversitesinde?

böyle bir yazı var ;
Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin daha önce başka bir kurum veya üniversiteden yapılmış tecilleri varsa mevcut tecil iptal edilmeden Öğrenci İşleri birimi tarafından tekrar tecil yapılması mümkün değildir. Dolayısıyla öğrencilerin eski tecillerini iptal ettirip, iptal işleminin gerçekleştiğini gösterir bir askerlik durum belgesi ile Öğrenci İşleri birimine müracaat etmeleri gerekir.

tecili iptal ettirmem için illa eski yl nin bulunduğu şehire gidip kaydımı sildirmem gerekmiyor buradan anladığım kadarıyla,askerlik şubesine gidip tecili bozun demek yetmiyor mu?

- - - Güncellendi - - -

günceldir...

- - - Güncellendi - - -

günceldir...

Ben de bu sorunun net cevabini bulamadim lutfn yardimci olabilirmisiniz?

colomb

Öğrenci
Hayır hocam azami süreyi aşarsanız tecil devam etmez, 35 yaşına tecil olabilme hakkınız var doğru biliyorsunuz ama yasal süreler içinde var. Zaten yüksek lisansın tecil süresi 3 yıldır, 3 yıl sonra bitirseniz de bitirmesiniz de sizi askere alırlar yukarıdaki örnek gibi, bundan kurtulmanın tek yolu ise 3 senenin sonuna doğru yeni bir yüksek lisans programı kazanıp eskisinden kaydı sildirip onunla yeniden 3 yıl tecil yaptırmaktır bu şekilde 35 yaşına kadar tecil edilebileceği doğrudur ki ben bu şekilde 35 yaşına ertelettim :)

Nazmi hocam merhaba,

ben 3.yılımdayım tezli yuksek lısans yapıyorum.Kayıt sildirip tezsiz yuksek lısansa başlasam benimde tecilim olur mu? tezli den sonra tezsize geçmem bir sorun doğurur mu tecil yönünden.
teşekkürler şimdiden

ercinozan

Öğrenci
merhaba arkadaşlar
Benim durum 31.12.2016 tarihinde tecilim bitiyor fakat ben 2017 yılının ilk ayında mezun olucam bu sebeple kısa dönem yapma şansım varmıdır yoksa uzun dönemmi gidicem 1 ay kaçak durumunda olup okulu bitirdikten sonra yapabiliyormuyum başvurumu

A

Akademik Forum

Guest
deneme123456

- - - Güncellendi - - -

Arkadaslar danısmanımın onayını aldım, yuksek lısansı bıtırmemen askerlıgı ne kadar uzatır? 1987 dogumluyum.

rezzak

Öğrenci
meraba hocam
ben lisanstan haziran 2013te mezun oldum. şubat 2014 te öyp ile atandım. tecilim eylül 2015te bitti. şu an bakaya düşmüş durumdayım. ayrıca 65 dil puanımı daha alamadım. 65 dil puanımı alınca yüksek lisansa başlayabiliyor muyum ? bakaya düştüğümden dolayı cezayı ödediğim takdirde tecil edebiliyor muyum yüksek lisans yapmak için ?
lütfen yardımcı olursanız çooook sevinirim..

kursatkemal

Öğrenci
Arkadaşlar şöyle bir durumum var. 2012 Lisans mezunuyum. Mezun olduğum sene 2 yıllık tecil hakkımı kullandım. 2013 şubat yüksek lisansa başladım ve enstitü de tecil yaptırdı. Şu an tecilimin bitişi sistemde 2016 Mayıs gözüküyor. Ben düşündüm ki lisanstan sonraki 2 yıllık tecilimin üstüne 3 yıllık yüksek lisans tecili gelicek ancak sistemde yüksek lisansa başladığım tarihten 3 yıl sonrası için tecil bitim zamanı veriyor. Burda bir yanlışlık var mı yoksa 2. tecili yaptırdığımızda ilki düşmüş mü oluyor?

cemal1907

Öğrenci
yanlışlık yok, yüksek lisansa kayıt olduğunuz tarihten itibaren 3 yıl 4 ay tecil ediliyor.
Arkadaşlar şöyle bir durumum var. 2012 Lisans mezunuyum. Mezun olduğum sene 2 yıllık tecil hakkımı kullandım. 2013 şubat yüksek lisansa başladım ve enstitü de tecil yaptırdı. Şu an tecilimin bitişi sistemde 2016 Mayıs gözüküyor. Ben düşündüm ki lisanstan sonraki 2 yıllık tecilimin üstüne 3 yıllık yüksek lisans tecili gelicek ancak sistemde yüksek lisansa başladığım tarihten 3 yıl sonrası için tecil bitim zamanı veriyor. Burda bir yanlışlık var mı yoksa 2. tecili yaptırdığımızda ilki düşmüş mü oluyor?

A

Akademik asker

Guest
Merhaba,

Yüksek lisansa kayıt olduğum süreden itibaren 3 yıl 4 ay doldu. Ancak tezim henüz bitmedi, bir sene daha zaman lazım. E-devlet'ten askerlik durumuma baktığımda "sınıf ve tertibat bekliyor" diyor. Askere henüz gitmek istemiyorum. 1989 doğumluyum. Tecil ettirme şansım var mı 1 sene daha? Ne yapabilirim?

C

cbilge

Guest
Arkadaşlar merhaba,
Lisansımı bitirdikten sonra Kıbrıs'ta yüksek lisansa kaydoldum. 3 yıl ertelemeyle Şubat 2016'da tecilim bitecek. Üçüncü yılın dolmasıyla beraber Eylül'de Marmara'da tezli yüksek lisansa başladım. Ancak kaydımı sildirmek için yakın doğuyu aradığımda gitmediğim okuldan bana 3300 euro gibi saçma bir borç çıkardılar. Şimdi soracağım kaydımı sildirmeden tecilimi askerlik şubesinden iptal ettirip Marmara'nın tecil ettirmesini sağlayabilir miyim? Şubat'ı bekleyip tecilin kendiliğinden düşmesinin bir faydası olur mu?

big lebowski

Öğrenci
Merhaba,

Yüksek lisansa kayıt olduğum süreden itibaren 3 yıl 4 ay doldu. Ancak tezim henüz bitmedi, bir sene daha zaman lazım. E-devlet'ten askerlik durumuma baktığımda "sınıf ve tertibat bekliyor" diyor. Askere henüz gitmek istemiyorum. 1989 doğumluyum. Tecil ettirme şansım var mı 1 sene daha? Ne yapabilirim?

Arkadaşın sorusuna cevap verebilecek var mı? Yetkili-yönetici kim?

A

Akademik Forum

Guest
askerlik başvuru yaptım. şubat ayında asker olucam fakat yüksek lisans programı için ocak ayı sonunda başvuru yapmam gerekiyo eğer kabul edilirsem, askerliğimi tecil edebilir miyim?

ebraremre

Öğrenci
Sizlere bir sorum olacaktı forumda yazmışınız fakat anlayamadım. Cevaplarsanız sevinirim.
Sorum şu an yüksek lisans tez dönemindeyim ve tecilim 27.05.2017 tarihinde bitiyor yüksek lisansı sildirip yeni bir yl'a başlamak ve tecili 3 yıl daha ertelemek istiyorum.Ben 2016 eylülde yeni bir yl başlamayı düşünüyorum.Şu an yaptğım ilk yl'ımı hangi tarihte sildirmeliyim.İkinci Yl kayıdı askerlik belgesini hangi tarihte almalıyım.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dreamland

Öğrenci
Aynı anda iki farklı üniversitede yüksek lisans yapıyorum; askerlik tecilim, ikinci üniversite üzerinden yapıldı; lakin ben ikinci üniversiteden kaydımı sildirmek istiyorum(Harç mevzusu yüzünden). Bu durumda, tecilim düşer mi ?Yoksa birinci üniversite üzerinden-hiçbir işlem yapmaksızın- devam eder mi ? [MENTION=3]Nazmi[/MENTION]

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Aynı anda iki farklı üniversitede yüksek lisans yapıyorum; askerlik tecilim, ikinci üniversite üzerinden yapıldı; lakin ben ikinci üniversiteden kaydımı sildirmek istiyorum(Harç mevzusu yüzünden). Bu durumda, tecilim düşer mi ?Yoksa birinci üniversite üzerinden-hiçbir işlem yapmaksızın- devam eder mi ? [MENTION=3]Nazmi[/MENTION]
Tecil düşer diğerinden başlatırsınız bunun için enstitüye dilekçe vermelisiniz ayrıca diğerinin kaydı ne zaman yapılmışsa o tarihten itibaren 3 yıl tecilli olursunuz.