Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar, benim şu an temmuz 2016 tarihine kadar tecilim var. ben bunu yaklaşık olarak aralık 2016-ocak 2017ya kadar uzatmak istiyorum. şu an bahar dönemi kayıtları açık. tezsiz yüksek lisansa başvursam ilk dönem ücreti ödeyip otomatik 3 sene tecilim uzayacak mı ? 2016 güz dönemi harcını ödemesem bu tecilim silinir mi ? çünkü 2016 eylülde DUS'a gireceğim ve tecilim bitmiş bakaya duruma düşmüş oluyorum. OSYM TUS-DUS yerleştirmelerinde kazananların otomatik olarak 6 ay tecil ettiriyomuş diyorlar, kaytıt işlerinde sorun olmaması için ama bu iş kesin mi bilmiyorum. yardımcı olursanız sevinirm.

argeste

Öğrenci
Merhabalar, benim şu an askerlik tecilim 2016 temmuz ayında bitiyor. 25 Eylül 2016da DUS'a gireceğim için ve kayıt işlemleri falan aralık ayını buluyor o tarihe kadar tecilimi uzatmak istiyorum bakaya kalmadan. şu an bahar döneminde yüksek lisansa başvursam tecilim otomatik olarak 3 sene uzar mı ? 2016 güz dönemi ücretini yatırmasam tecilim sıkıntıya girer mi ? OSYM kazananların tecilini 6 ay uzatıyormuş diyorlar DUS TUS için ancak buna kesin olarak güvenemiyorm, yardımcı olursanız sevinirm. [MENTION=3]Nazmi[/MENTION]

A

Akademik Forum

Guest
Yüksek Lisans Hakkında

Merhabalar Nazmi Hocam,
Bir konu hakkında değerli görüşlerinize ihtiyacım bulunmakta.Şu anda yüksek lisans yapmaktayım fakat farklı şehirde ikamet ettiğim için bitiremeyecegim.3.cü seneme gireceğim yüksek lisansta ve tecilim 2017 de bitmekte.Şimdi ben kaydımı sildirip ikamet ettiğiö şehirde yüksek lisans yaparsam tecil olacak mı ? Bir de bunun yaş sınırlaması var mı ? 88 Doğumluyum.
Teşekkürler.
Saygılarımla.

kandevali

Öğrenci
Nazmi hocam lütfen sorularimiza cevap verirmisinzz.. Uzaktan egitimle yüksek lisansa başvuru yapmayı dusunuorm. kaydim kabul olduktan sonra derslere grmesem sınavlara grmesem kayt ücretlerini yatrsam sadece ne olr. Kaydım silinrmi okuldan atılırmıym bu süreç nasil olur. Rica etsem iki kelimede olsa bi cevap verin lütfen

P

padawan

Guest
Değerli arkadaşlar merhabalar benim aklıma da şu takıldı yazılanları okuduktan sonra umarım aydınlatacak birileri çıkar:

Lisanstan mezun olduktan sonra 2 yıl tecil hakkımı kullanır kullanmaz hemen akabinde yüksek lisansa başladım dolayısıyla lisans tecilim geçersiz olup yerine yüksek lisans mı geçti yoksa 3 yıllık yüksek lisans tecil hakkım o 2 senenin sonunda mı başlıyor? Şimdiden çok teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
@padawan

evet lisans teciliniz geçersiz olup yüksek lisans teciliniz kabul edilir. yani yüksek lisansa basladıgınız andan itibaren 3 yıl teciliniz var. eğer bitmezse 4 ay daha verilebiliyor maksimum. yani en fazla 3 yıl 4 ay.

kerem55

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba benim askerlikle ilgili sorunum var 1 yuksek birde butunlesik doktoraya kayıtlıyım. gazi üniversitesi yuksek lisans tecilim 10 ocakta bitiyor. bu tarihten sonra yuksek lisanstan kaydımı sildirmeksizin eskisehir osmangazi universitesinden doktora tecili isteyebilir miyim? illaki yuksek kaydını sildirmek zorundamıyım. Askerlik mevzuatından anlayan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim [MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam

Son düzenleme:

myigitoguz

Öğrenci
Merhabalar arkadaşlar,

Sizlere birşey danışmak istiyorum. Şimdi ben uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans yapıyorum. 2013 şubatta kaydolmuştum yararlanayım diye bu zamana kadar uzattım. Şimdi tek bir dersim var ve 6. dönemim. 7 şubat 2016 tecilim bitiyor. Yılbaşından sonra final sınavı var ve zaten tek dersten gireceğim için geçerim ve mezun olurum. Mezuniyetten sonra tecil hakkım var mı acaba? Bazı yerlerde 1 yıl daha tecil yaptırma süresi var diyor bazıları 3 yılı kullandıktan sonra daha tecil olmuyor diyorlar. Beni aydınlatabilir misiniz arkadaşlar? birde mezuniyet belgesi felan alma süresi 7 şubatı geçerse tecil ettirmede nasıl bir yol izlemeliyim. yani mezun olduktan sonra ne kadar sürem var eğer tecil yaptırabiliyorsak. [MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam senden de cevaplar bekliyorum.

İyi çalışmalar, saygılarımla...

zubrowka

Öğrenci
24 ocak 2016'da yuksek lisansin 6. Dönemi olmasi dolayısıyla tecil bitiyor. Sevk mart, Celp ise nisan. Yarin kaydımi sildirmeyi dusunuyorum. Kaydımı sildirirsem ve 24 ocaktan once bir tarihte baska bir yuksek lisansa kayit yaptırırsam tekrar 2 3 sene uzar mi tecil? Yoksa okulun kayit sildirme işlemi kurul filan toplanmasi askeriyeye yazi gitmesi filan uzun bir surec olduğundan kurtaramaz miyim gec mi kaldim?
Teşekkürler.

H

halimdag61

Guest
sayın hocam ben suan a üniversitesinde yüksek lisans yapıyorum 3. senemdeyim derslere devam etmiyorum yani tez asamasında değilim. 2015-2016 bahar dönemi için b üniversitesinde herhangi bir bölüme kayıt yaptırsam ve a üniversitesindeki kaydımı sildirsem askerlik tecilimi tekrar 3 yıl uzatmış olur muyum.cevaplarsanız sevinirim.

Davutt

Öğrenci
slm hocam.ben 2011 eylül ayında yüksek lisansa başladım.suan tez asamasındayım.2014 şubat gibi yeğenimi kışlada ziyarete gittim kimlğimi verince yoklama kaçağı olduğum söylendi.enstitüden öğrenci belgsiyle askerlik şubesine gittim.bana kağıt verdiler.15 mayıs 2015 celp dönemi yazıyordu yada 5 mayıs. geçen gün otelde kaldım polis memurları geldi tutanak imzalattılar 15 gün içinde askerlik şubesine gitmem gerektiğini söylediler. bugün okuldan öğrenci belgesi aldım.askerlik şubesinden tekrar tecil işlemi olur mu? yada nasıl yapmam gerekiyor. evliyim 15 aylık çocuğum var maddi manevi hazır değilim. %45 engelli raporu olan annem yanımda kalıyor.bir kardeşim üni 2. sınıfta okuyor başka şehirde. başka kimsem yok. şuan için askerliğe gidemem. ve kpss ye hazırlanıyorum.yarın bir gün memurluk kazanırsam sorun olurmu??? lütfen cvp. kusura bakmayın çok sordum acil yardım lütfen.teşekkür ederim

kandevali

Öğrenci
hocam suan yuksek lısans ıcın on basvuru yaptım. fakat bu ayın 25 ınden sonra bakayaya dusuyomusum bunu subeden ogrendım. enstıtununde kaydı elıme subatın en gec 10unda ulasıo anlıcagınız en fazla 15 -20 gun bakaya kalmıs oluyorum. bu durumda enstıtu subeye oranın ogrencısı oldguma daır evrakları yollayınca sube tecılımı yapıyormu. lutfen yardımcı olun hocam sızden rıcam cevap beklıorum..

memurum

Öğrenci
hocam suan yuksek lısans ıcın on basvuru yaptım. fakat bu ayın 25 ınden sonra bakayaya dusuyomusum bunu subeden ogrendım. enstıtununde kaydı elıme subatın en gec 10unda ulasıo anlıcagınız en fazla 15 -20 gun bakaya kalmıs oluyorum. bu durumda enstıtu subeye oranın ogrencısı oldguma daır evrakları yollayınca sube tecılımı yapıyormu. lutfen yardımcı olun hocam sızden rıcam cevap beklıorum..
[MENTION=8148]Gamze[/MENTION] [MENTION=49232]Kutadgu[/MENTION] [MENTION=3]Nazmi[/MENTION] [MENTION=22501]Sercan[/MENTION] adminlerim yardımcı olabilir misiniz bence sıkıntı olmaz da arkadaş baya panik yapmış

Sercan

Profesör
valla acayp panık ettrdıler benı ne yalan soylım :)

Askerlik şubeye dilekçe yazın ve lisansüstü kesin kayıt tarihinin şubatın 10'u olduğu için sevk tehir süresinin geçeceği ve bakaya durumuna düşeceğinizi belirtin. Lisansüstü kesin kayıdınızın sıkıntıya düşmemesi için gereğini arz edin. Yardımcı olacaklardır.

A

Akademik Forum

Guest
İyi Günler 1984 doğumluyum Tezsiz Yüksek Lisans sebebiyle 23/07/2016 tarihine kadar tecilim var. Yüksek Lisansın bitmesi ve askere gitmem gibi bir imkan yok maalesef. Tezli Yüksek lisansa başvurmayı düşünüyorum ancak bahar dönemi ilanlarında ya benim bölümüm yok ya da alım miktarları çok düşük dolayısıyla güz dönemine kalacak başvurum. Sorum ise şu,
1- Haziran 15 gibi tezsiz yüksek lisanstan kaydımı sildirip askerlik işlemlerini başlatıp Kasım 2016 celbine tabi olsam bu arada ağustos veya eylül gibi yüksek lisansa kayıt yaptırsam sıkıntı olur mu askerlik açısından?
2- Birinci seçenekte sıkıntı yaşamamak adına bahar alımlarında herhangi bir tezsiz bölüme kayıt yaptırıp 3 yıl tecil aldıktan sonra mı Güz dönemi tezli için kaydolmayı denemeliyim?