Merhaba arkadaşlar,
Yüksek lisans yaparken azami sürede(3 yıl 4 ay içinde) yüksek lisansı bitirilmesi beklenir. Ancak bu sürede bitirilemezse okumaya devam edebilirsiniz. Ancak askerliğiniz yüksek lisansa kayıt olduğunuz tarihten itibaren 3 yıl 4 ay kadar tecil edilebilir.
Ben temmuz 2012'de yüksek lisansa kayıt yaptırdım bazı sebeplerden dolayı tezimi tamamlayamadım ve 2015 Kasım'da tecilim doğal olarak bitti. Aşağıda belirteceğim yöntemle tecilimi 2018 Mart'a kadar tecil ettirebildim. Benimle aynı durumda olan bir çok arkadaş gördüm forumda, onlara da yardımcı olmak için bu mesajı paylaşıyorum.
Teciliniz bitmek üzere olsun ya da bitsin farketmez. Ama bitmediyse eğer geç kalmayın en kısa zamanda bu işlemi yaptırın.
Yapmanız gereken tek şey: enstitünüze dilekçe yollamak. Dilekçe içeriği ve örnek bir dilekçe ekliyorum bunu kendi üniversitenize göre düzenlersiniz. Bir-iki üniversitenin enstitüleri bu konu hakkında öğrencileri bilgilendirmiş ama çoğunun bundan haberi yok. İnternette de yok hiç bir bilgi bu yüzden paylaşma gereği duydum. Bazı üniversiteler hakkında link ekliyorum.
Sinop Üniversitesi
Yani 2547 sayılı Kanuna eklenen geçici 67. Madde ye göre; "Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler bakımından azami sürelerin hesaplanmasında, daha önceki öğrenim süreleri dikkate alınmaz." Bu madde 26 kasım 2016 da yürürlüğe girmiştir. Yani bu tarihten itibaren 3 yıl ve 4 ay kadar başka bir deyişle 26 Mart 2018 tarihine kadar tecil ettirebilirsiniz.
Örnek dilekçe:
PHP:
T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ
â⬦â⬦â⬦â⬦â⬦â⬦â⬦â⬦â⬦â⬦â⬦â⬦â⬦.. ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE
(ÖĞRENCİ İŞLERİ )
6569 sayılı kanunun ilgili maddeleri ile 2547 sayılı Kanuna eklenen geçici 67. Madde doğrultusunda askerlik sevk tehir süremin uzatılması hususunu arz ederim.
Adı Soyadı :
T.C. Kimlik No :
Lisansüstü Programı :
Öğrenci No :
Adres :
Telefon :
Tarih :
İmza :
Özet: Enstitünüze 2547 sayılı Kanuna eklenen geçici 67. Madde'den yaralanmak istediğinizi ve buna göre askerlik tecili yaptırmak istediğinizi belirten bir dilekçe yazıyorsunuz. Enstitünüz bağlı bulunduğunuz askerlik şubenize yazı gönderiyor ve tecil işleminiz yapılıyor.