Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

Yüksek lisansa yeni kayıt olacağım MEB tarafından ağustos ayına kadar tecilliyim üniversite tecilimi bozdurmamı istiyor. Tecilimi bozdursam bir sıkıntı olur mu ? Bozdurmazsam kaydımı yapmazlar mı ? Kayıt için askerlik durum belgesi isteniyor e devletten alsam bu belgeyi bir sıkıntı olur mu?

lucky

Öğrenci
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam merhaba, 2013 lisans mezunuyum. Aynı yıl y.lisansı kazandım ve kayıt aşamasında askerlik durum belgesi istenmişti. Şubeye gidip tecil işlemlerini kendim yaptım. Kasım'da tecil hakkım doluyor. Y.lisans tez dönemi azami sürem ise Haziran'da bitiyor. Tecil hakkımı uzatma konusunda enstitü ile görüştüğümde harcımı yatırmam dahilinde askerliği tecil ettirip ettiremeyeceğimi sordum, ettiremezsiniz dediler. Şimdi sorum şu Haziran'da tezimi bitiremezsem askerliği tecil ettirebilmenin bir yolu var mıdır? Yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Teşekkürler.

Bu durumda olan değerli hocalarım ve konu hakkında bilgisi forum yöneticileri [MENTION=3]Nazmi[/MENTION] [MENTION=22501]Sercan[/MENTION] [MENTION=49232]Kutadgu[/MENTION] [MENTION=52046]47[/MENTION] hocalarım yardımcı olabilirseniz sevinirim.

r10aldinho

Öğrenci
Bu durumda olan deðerli hocalarým ve konu hakkýnda bilgisi forum yöneticileri [MENTION=3]Nazmi[/MENTION] [MENTION=22501]Sercan[/MENTION] [MENTION=49232]Kutadgu[/MENTION] [MENTION=52046]47[/MENTION] hocalarým yardýmcý olabilirseniz sevinirim.

http://www.akademikpersonel.org/30483-yuksek-lisans-ve-askerlik-tecili-50.html#post422459

Hocam bu mesaji okuyun, Enstitünüze dilekçe vererek 26 Mart 2018 tarihine kadar tecil ettirebilirsiniz.

İyi günler hocalarım,
Benimde merak ettiğim bir sorum var cevap verebilirseniz memnun olurum. .
2014 haziranda lisanstan mezun oldum ondan sonra lisans diplomamla 2 yıllık tecil yaptım (kasım 2016ya kadar devam ediyor) şimdi ise bir yükseklisans programına kayıt hakkı kazandım ve kaydımı yaptırmaya gideceğim derslerimi de seçeceğim ama özel sebeplerden dolayı derslere gidrmeyeceğim..yükseklisansa kayıt yaptırdıktan sonra enstitü kendisimi askerlik şubesine ulaşıp 3 yıl tecil yaptırır yoksa kendim mi gidip askerlik şubesine öğrenci belgemi vermeliyim..ayrıca her dönem sadece internetten derslerimi seçip almam ama derslere hiç gitmemem bir sıkıntı yaratırmı? Yüksek lisansa kayıt tarihinden itibaren 3 yıl boyunca kaydımı sildirmediğim sürece tecilim devam eder mi ?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

r10aldinho

Öğrenci
Hocam ilginiz için teşekkür ederim. Bu işlem yeterli olacak mıdır? Şubeye gitmemize gerek kalmıyor değil mi?

evet yeterli, ben bu sekilde yaptım. dilekce verdikten sonra, enstitünüz askerlik şubenize yazı gönderir. 10 gün kadar sonra işlem yapılmış olur. E-devletten durum belgenize bakabilirsiniz tecilinizin olup olmadığına.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
İyi günler hocalarım,
Benimde merak ettiğim bir sorum var cevap verebilirseniz memnun olurum. .
2014 haziranda lisanstan mezun oldum ondan sonra lisans diplomamla 2 yıllık tecil yaptım (kasım 2016ya kadar devam ediyor) şimdi ise bir yükseklisans programına kayıt hakkı kazandım ve kaydımı yaptırmaya gideceğim derslerimi de seçeceğim ama özel sebeplerden dolayı derslere gidrmeyeceğim..yükseklisansa kayıt yaptırdıktan sonra enstitü kendisimi askerlik şubesine ulaşıp 3 yıl tecil yaptırır yoksa kendim mi gidip askerlik şubesine öğrenci belgemi vermeliyim..ayrıca her dönem sadece internetten derslerimi seçip almam ama derslere hiç gitmemem bir sıkıntı yaratırmı? Yüksek lisansa kayıt tarihinden itibaren 3 yıl boyunca kaydımı sildirmediğim sürece tecilim devam eder mi ?

Merhaba, enstitü sizin dilekçenize istinaden tecil işlemlerinizi başlatır sizin belge vermenize gerek yoktur. Tecil edildikten sonra ders seçip seçmemeniz önemli değil 3 yıl boyunca da devam ederim.

droideka

Öğrenci
Özel bir üniversitede yüksek lisans yaparken ÖYP'yi kazandım. Okul özelle ilişiğimi kesmemi istiyor kayıt için. Atama işleri de malum uzun sürüyor.İlişik kesme ve atama arası geçecek süreçte kaçak durumuna düşer miyim? Kazandığım okulun ÖYP birimiyle görüştüm ama tatmin edici bir cevap alamadım,yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba, enstitü sizin dilekçenize istinaden tecil işlemlerinizi başlatır sizin belge vermenize gerek yoktur. Tecil edildikten sonra ders seçip seçmemeniz önemli değil 3 yıl boyunca da devam ederim.
Çok teşekkürler hocam son bir sorum olacaktı .. Sgk için öğrenci belgemizi getirdiğimiz takdirde sigortalı velimizin üzerinden yükseklisans öğrencilerininde sağlık sigortasından yararlanabildiğini duumuştumm.. her dönem ders kaydımı yaptırmasam dahi enstitüden 3 yıl boyunca öğrenci belgesi talep edebilir miyim ? (Sgk ya her yıl öğrenci olunduğuna dair belge götürmek gerekiyormuş sanırsam)

chilecAsh

Araştırma Görevlisi
Çok teşekkürler hocam son bir sorum olacaktı .. Sgk için öğrenci belgemizi getirdiğimiz takdirde sigortalı velimizin üzerinden yükseklisans öğrencilerininde sağlık sigortasından yararlanabildiğini duumuştumm.. her dönem ders kaydımı yaptırmasam dahi enstitüden 3 yıl boyunca öğrenci belgesi talep edebilir miyim ? (Sgk ya her yıl öğrenci olunduğuna dair belge götürmek gerekiyormuş sanırsam)

25 yas ustu sigortalanmiyor diye biliyorum. Yasinizi bilmiyorum da.

"OYP/2015-1 YL"

Oldholborn

Öğrenci
evet yeterli, ben bu sekilde yaptım. dilekce verdikten sonra, enstitünüz askerlik şubenize yazı gönderir. 10 gün kadar sonra işlem yapılmış olur. E-devletten durum belgenize bakabilirsiniz tecilinizin olup olmadığına.

Hocam selamlar sizin mesajınızı görüp ona göre bir dilekçe yazıp bugün öğrenci işlerine götürdüm ama böyle bişeyden haberleri yokmuş. Daha önce böyle bişey yapmadık, böyle bir yazı yazamayız dediler. İlgili maddelere de baktım dediğiniz gibi yazıyor ama bunu öğrenci işlerine nasıl anlatmak lazım nasıl bir yol izlenir onu bilemedim.

Son düzenleme:

dorukan

Öğrenci

hocam merhaba, ben yüksek lisansı bitirdim şu an doktoraya devam ediyorum. İkinci bir yüksek lisansa kayıt olabilir miyim? (askerliğimi yapmadım) [MENTION=3]Nazmi[/MENTION] [MENTION=7087]Mr December[/MENTION]

Son düzenleme:

r10aldinho

Öğrenci
Hocam selamlar sizin mesajınızı görüp ona göre bir dilekçe yazıp bugün öğrenci işlerine götürdüm ama böyle bişeyden haberleri yokmuş. Daha önce böyle bişey yapmadık, böyle bir yazı yazamayız dediler. İlgili maddelere de baktım dediğiniz gibi yazıyor ama bunu öğrenci işlerine nasıl anlatmak lazım nasıl bir yol izlenir onu bilemedim.

Merhaba hocam, daha bilgili bir kişiyle görüşmeyi deneyin. Benimle benzer durumdaki kişiler de yapmıştı bunu. Maltepe, İstanbul Ticaret üniversitesi, Sinop üniversitesi vb üniversitelerin sayfalarında örnek dilekçe bile paylaşılmış. İlgili kanuna göre azami sürenizin yeniden hesaplanıp buna göre tecil istemesi lazım enstitünüzün. Sadece yazı yazacaklar. Sonra zaten askerlik şubeniz erteleme işlemini yapıyor. Üniversiteyle tekrar konuşun, umarım halledilir.

- - - Güncellendi - - -

hocam merhaba, ben yüksek lisansı bitirdim şu an doktoraya devam ediyorum. İkinci bir yüksek lisansa kayıt olabilir miyim? (askerliğimi yapmadım)

Kayıt yaptırabilirsiniz hocam, ama yüksek lisansı kullanarak tecil yaptıramazsınız diye biliyorum. Doktoranızın başlangıcından itibaren 6 yıl tecil edilebilir.

dorukan

Öğrenci
Merhaba hocam, daha bilgili bir kişiyle görüşmeyi deneyin. Benimle benzer durumdaki kişiler de yapmıştı bunu. Maltepe, İstanbul Ticaret üniversitesi, Sinop üniversitesi vb üniversitelerin sayfalarında örnek dilekçe bile paylaşılmış. İlgili kanuna göre azami sürenizin yeniden hesaplanıp buna göre tecil istemesi lazım enstitünüzün. Sadece yazı yazacaklar. Sonra zaten askerlik şubeniz erteleme işlemini yapıyor. Üniversiteyle tekrar konuşun, umarım halledilir.

- - - Güncellendi - - -

Kayıt yaptırabilirsiniz hocam, ama yüksek lisansı kullanarak tecil yaptıramazsınız diye biliyorum. Doktoranızın başlangıcından itibaren 6 yıl tecil edilebilir.

Tamam hocam doktoradan dolayı tecil var zaten. Ben öyp tercihi yapacağım da baştan yüksek lisansa kayıt olacağım. Askerliğimi yapmadığım için sorun olmaz değil mi? Çünkü tecil yaptırmam gerekmeyecek.

Oldholborn

Öğrenci

Teşekkürler hocam öyle biraz daha deniycem artık

DadasH25

Öğrenci
Dostlar konu çok faydalı ancak bir soru sormak istiyorum,
Dediğiniz madde ile tecil yaptırmak istiyorum ancak bu maddeden yararlanmak için;

Af kanunu kapsamına mı girmemiz gerekir yada bırakmış olmamız mı gerekir ?

Ben sürekli devam ettim ama hocaların azizliğine uğradım bitirtmediler, ondan ötürü kısacası 2013 Kasımdan beri daimi devam etmekteyim yüksek lisansa, bu maddeden yararlanma ihtimalim var mı ?