Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

A

AAA1905

Guest
Askerlik Yüksek Lisans Tecil

Merhaba arkadaşlar ,

Bir üniversitede yüksek lisans kaydım var. Dün de bir devlet üniversitesinde yeni bir yüksek lisans programına kaydoldum. Şimdi gidip ilk kaydolduğum özel üniversiteden kaydımı sildirmeden sadece tecilimin bozulması için dilekçe versem daha sonra ikinci kaydolduğum üniversiteden tecil talep edebilir miyim? (eğer mecbur kalırsam ilk kaydolduğumdan kaydımı da sildirebilirim, ancak eğer ki oluyor ise kaydımı sildirmeden sadece tecilimi bozdurup yenisine yaptırmak daha mantıklı böylece eski yüksek lisansta boşuna gitmemiş olacaktır.)

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

r10aldinho

Öğrenci
Hocam merhaba, ben tezli yüksek lisansımın 5. dönemindeyim ve alttan dersim bulunmuyor. Bu dilekçeyi enstitüye verdiğimde tezimi sunmam için belirlenen tarih de ileri bir tarihe ertelenecek değil mi?

Hocam tezinizi sunmanız gereken tarihi danışman hocanızla belirlediniz mi? Evetse, bunun bir faydası olmaz. Hayırsa istediğiniz zaman belirleyebilirsiniz sunacağınız tarihi. Bu sadece askerliğinizin tecil süresini uzatmak için.

- - - Güncellendi - - -

Dostlar konu çok faydalı ancak bir soru sormak istiyorum,
Dediğiniz madde ile tecil yaptırmak istiyorum ancak bu maddeden yararlanmak için;

Af kanunu kapsamına mı girmemiz gerekir yada bırakmış olmamız mı gerekir ?

Ben sürekli devam ettim ama hocaların azizliğine uğradım bitirtmediler, ondan ötürü kısacası 2013 Kasımdan beri daimi devam etmekteyim yüksek lisansa, bu maddeden yararlanma ihtimalim var mı ?

Evet hocam siz de yararlanabilirsiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam iyi akşamlar ben bu sene yani geçen eylül ayında uzaktan yüksel lisansa başladım ve askerliğimi 3 yıl erteledik ancak 2. Döneme maddi durumlar yüzünden kayıt yaptıramıcam eğer 1 yıl dondurursam tecilim bozulırmu yada okula parayı yatrmasam direk okulla ilişkimmi kesilir teşekkürler

[MENTION=11702]r10aldinho[/MENTION] Hocam henüz teslim tarihimi belirlemedik ama sorumda asıl önemli noktayı belirtmeyi unutmuşum, son öyp'de atanma hakkı kazandım ve görevlendirme için dilekçe vereceğim; yüksek lisans kayit tarihim temmuz 2013, atanmam yapılmadan bu maddeden faydalanarak azami süremi ötelemem mümkün mü?

M

Misafiraaa

Guest
Hocam ben enstitüde görevliyim, 2 yıllık tecili lisans sonrası tecildir o yüksek lisasn tecili ile iptal eidlir başlandığı günden itibaren 3 yıla döner. Yüksek lisans yaparken kimseyi beklemiyorlar ne yazık ki, 3 senesi dolunca tecil hakkı bitiyor.

Hocam merhaba, enstityye sordum ben 3 yıl tecil ederiz dediler benim anlamadigim konu 3 yil 4 ay meselesi tezim bitmiyo 4 ay daha ekstra mi ertelenecek

dbn

Öğrenci
Yeni lisansüstü yönetmeliğine göre (şubat 2013) yüksek lisans'ın 3. yılı bitince öğrencilik haklarından yararlanamıyorsunuz ve askere alınıyorsunuz. Yoksa yüksek lisans 10 yıl sürüyor öğrencilik hakkı olmadan askeriye beklemez bu kadar süre tabiki.

Hocam merhaba 3 yıl tecil hakkımız var 3. yılın sonunda tezim bitmedi 4 ay daha nasıl erteletebilirim 3 yıl 4 ay hakkımız yok muydu enstitü 4 ay için bir daha yazı gönderir mi

Hocam merhaba 3 yıl tecil hakkımız var 3. yılın sonunda tezim bitmedi 4 ay daha nasıl erteletebilirim 3 yıl 4 ay hakkımız yok muydu enstitü 4 ay için bir daha yazı gönderir mi

Hocam o durum şu şekilde: 6 dönemin sonunda teziniz hala bitmediyse jüriden düzeltme alarak 3 ay daha ek süre elde edebiliyorsunuz; fakat bunu yapmanız mümkün değilse harcınızı yatırarak 7. döneme kaydolup tecil sürenizdeki fazladan 4 ay içinde tezinizi verebilirsiniz ya da askerliğinizi yaptıktan sonra harçlarınızı dönem başlarında ödeyerek yüksek lisansınızı sürdürebilirsiniz. Buradaki önemli nokta yasal süre içinde eğitiminizi tamamlamanız ve 7. döneme kaydolmamanız; aksi halde evet yüksek lisansla ilişiğiniz kesilmez ama askere gitmeden önce tezinizi teslim edip mezun olsanız bile yüksek lisans mezunlarının elde edeceği 1 yıl tecil hakkını kaybedersiniz. Fakat yüksek lisansa 2013 yılı içinde kaydolduysanız (2014 öncesi), geçici 67. maddeden faydalanarak yüksek lisans başlangıç tarihini 2014 güz dönemine çektirebilir ve bu tarihe atıfla askerlik tecilinizi uzatabilirsiniz.

dbn

Öğrenci
Hocam o durum şu şekilde: 6 dönemin sonunda teziniz hala bitmediyse jüriden düzeltme alarak 3 ay daha ek süre elde edebiliyorsunuz; fakat bunu yapmanız mümkün değilse harcınızı yatırarak 7. döneme kaydolup tecil sürenizdeki fazladan 4 ay içinde tezinizi verebilirsiniz ya da askerliğinizi yaptıktan sonra harçlarınızı dönem başlarında ödeyerek yüksek lisansınızı sürdürebilirsiniz. Buradaki önemli nokta yasal süre içinde eğitiminizi tamamlamanız ve 7. döneme kaydolmamanız; aksi halde evet yüksek lisansla ilişiğiniz kesilmez ama askere gitmeden önce tezinizi teslim edip mezun olsanız bile yüksek lisans mezunlarının elde edeceği 1 yıl tecil hakkını kaybedersiniz. Fakat yüksek lisansa 2013 yılı içinde kaydolduysanız (2014 öncesi), geçici 67. maddeden faydalanarak yüksek lisans başlangıç tarihini 2014 güz dönemine çektirebilir ve bu tarihe atıfla askerlik tecilinizi uzatabilirsiniz.

Hocam ben 7. döneme kaydımı yaptıracağım tezimde büyük ihtimal 2-3 aya biter benim tecilim 7. döneme kaydımı yaptırdıktan sonra devam eder mi yoksa bakaya mı kalacağım eğer 4 aylık bir sürem varsa problem yok

O 4 ay içinde problem olmaz hocam ama dediğim gibi sonrasında direk sevk işlemleriniz başlar, askerliğinizi tecil ettiremezsiniz. Eğer bu sizin için sıkıntı yaratacaksa dediğim gibi okula dilekçe vererek geçici 67. maddeden faydalanmak istediğinizi belirtir ve askerlik tecil tarihinizi uzatabilirsiniz. İlgili dilekçe örneği önceki sayfalarda mevcut.

dbn

Öğrenci
O 4 ay içinde problem olmaz hocam ama dediğim gibi sonrasında direk sevk işlemleriniz başlar, askerliğinizi tecil ettiremezsiniz. Eğer bu sizin için sıkıntı yaratacaksa dediğim gibi okula dilekçe vererek geçici 67. maddeden faydalanmak istediğinizi belirtir ve askerlik tecil tarihinizi uzatabilirsiniz. İlgili dilekçe örneği önceki sayfalarda mevcut.

Hocam peki sevk islemleri basladginda mezun olup 1 sene daha tecil ettirebilirmiyim sevk islemi baslasa bile mezun olduktan sonra tecil hakkimi kullanabilirmiyim

Maalesef hocam tecil ettiremezsiniz, tecil hakkı için azami süre içinde mezun olmanız gerekli, şuan yapabileceğiniz en iyi şey enstitünüze geçici 67. maddeyle ilgili dilekçeyi vererek tecil tarihinizi ötelemek.

dbn

Öğrenci
Maalesef hocam tecil ettiremezsiniz, tecil hakkı için azami süre içinde mezun olmanız gerekli, şuan yapabileceğiniz en iyi şey enstitünüze geçici 67. maddeyle ilgili dilekçeyi vererek tecil tarihinizi ötelemek.
Hocam tesekkur ederim forumda bazıları bakaya kaldiktan sonra mezun olup 1 sene daha erteleyebiliyoruz demis kesin bi bilgi yok heralde bakaya kalip mezuniyet belgemi goturup 1 yıl tecil hakkimi kullanmak istyorum en kotu

yusuf06gs

Öğrenci
arkadaşlar bende bişey sorcam bilgisi tecrübesi olan arkadşların yardımını bekliyorum.iki tane sorum var.birincisi yüksek lisans başvurusu 2 3 kere yapıp tekinde seçilirsem ve gitmezsem bu bundan sonraki başvurularımı etkiler mi.ikincisi misal 33 34 yaşında başlasam yüksek lisansa yine 3yıl mı alırım tecil yoksa 35 yaş sonuna kadar mı.aydınlatırsanız çok sevinirim.

Seçilip gitmemeniz daha sonrası için bir sorun yaratmaz.. maksimum yaş sınırı 35 bildiğim kadarıyla yüksek lisans için

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

M

M18

Guest
Arkadaşlar, askerlik durum belgesinde "yükümlünün 30.09.2016 tarihine kadar askerlik islemleri yönünden bir sakıncası yoktur." yazıyor. Ayrica "muhtemel sevk tarihi: 30.09.2016" ve "erteleme bitim tarihi: 14.07.2016" tarihleri belirtilmiş.

Bu bahar dönemi yüksek lisans başvurumda yedek sıraya düştüm. Yani yuksek lisans şansım azaldı. Bu yuzden güz dönemini beklesem ve yukarıda yazdığım tarihler göz önüne alınırsa askerlik tecili konusunda bir sıkıntı yaşar mıyım?

ooonurpolat

Öğrenci
Arkadaşlar Merhaba,
hepinize özellikle de Nazmi Hocaya sormak istediğim iki durum var.

1.si : 2013 haziranda lisans mezunu oldum,2013 eylülde yüksek linsansa başlamak için askerlik durum belgesi istediler. Şubeye gittiğimde bakaya olduğumu söylediler, ben de durum belgesini alabilmek için mecburen muayene olup üniversite sonrası 2 yıllık tecil hakkımı kullandım. Kasım 2014e gelince ise özel bir şirkette işe kabul aldım ancak 2015 eylül olan tecilimi yeterli görmediler, üniversiteye dilekçe verdim tecil için, üniversite de okula başlangıç tarihim olan eylül 2013ten eylül 2016ya kadar tecilimi yaptı. benim 2 sene lisans mezuniyet ile gelen 3 sene de yüksek lisans ile gelen tecilim toplamda 5 sene tecil hakkım olması gerekip eylül 2018de bitmeliydi ancak eylül 2016 da bitecek. Tekrar bir uzatma yapmam söz konusu olabilir mi?

2. sorum ise şu, birkaç gün içinde yeni bir yüksek lisansa başlamayı düşünüyorum. 10 şubatta kayıt olacağım. Diğer yüksek lisansımdan mart ayında yani yeni yüksek lisansa başladıktan sonra kaydımı sildirip, yeni üniversitemden 3 sene tecil talep edebilir miyim? eğer edersem de bunun askerlik şubesi tarafından reddedilme ihtimali var mı?

Acilen cevap verebilirseniz sevinirim, şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

- - - Güncellendi - - -

http://www.akademikpersonel.org/30483-yuksek-lisans-ve-askerlik-tecili-50.html#post422459

Hocam bu mesaji okuyun, Enstitünüze dilekçe vererek 26 Mart 2018 tarihine kadar tecil ettirebilirsiniz.

Merhaba Ronaldinho :)

ben eylül 2013te yüksek lisans kaydımı yaptım, eylül 2016da tecilim bitecek. Sizin bahsettiğiniz süreçten nasıl faydalanabilirim? Öğrenci işleriyle görüşünce tecilim otomatik uzar mı?

A

Akademik Forum

Guest
askerlik tecil

öncelikle meraba. benim merak ettiğim 2 önemli konu var
benim tecil tarihi 6 haziranda bitiyor. fakat kpss ye hazırlanıyorum. tecil bittikten sonra nasıl bi yol izlemeliyim. tecilin bitmesi benim atamamı etkilermi
olaki ağustosta atanamadım ve askere gittim şubat atamasında atanma durumum ortaya çıktı bu defa nasıl olacak atama işlemim gerçekleşmeyecek mi ?

ghoryom

Öğrenci
Merhaba Nazmi Hocam, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Askerliğimi tecil ettirmek için 2015'te bir uzaktan öğretim tezsiz yl'a girdim, 2018'e kadar tecil ettiler.
Eğer ikinci dönem harcımı yatırmazsam, askeriyeye bilgi gider mi, tecil konusunda problem oluşur mu?

Teşekkürler Hocam...

symo++

Kısıtlanmış Üyelik
Arkadaşlar Merhaba,
hepinize özellikle de Nazmi Hocaya sormak istediğim iki durum var.

1.si : 2013 haziranda lisans mezunu oldum,2013 eylülde yüksek linsansa başlamak için askerlik durum belgesi istediler. Şubeye gittiğimde bakaya olduğumu söylediler, ben de durum belgesini alabilmek için mecburen muayene olup üniversite sonrası 2 yıllık tecil hakkımı kullandım. Kasım 2014e gelince ise özel bir şirkette işe kabul aldım ancak 2015 eylül olan tecilimi yeterli görmediler, üniversiteye dilekçe verdim tecil için, üniversite de okula başlangıç tarihim olan eylül 2013ten eylül 2016ya kadar tecilimi yaptı. benim 2 sene lisans mezuniyet ile gelen 3 sene de yüksek lisans ile gelen tecilim toplamda 5 sene tecil hakkım olması gerekip eylül 2018de bitmeliydi ancak eylül 2016 da bitecek. Tekrar bir uzatma yapmam söz konusu olabilir mi?

2. sorum ise şu, birkaç gün içinde yeni bir yüksek lisansa başlamayı düşünüyorum. 10 şubatta kayıt olacağım. Diğer yüksek lisansımdan mart ayında yani yeni yüksek lisansa başladıktan sonra kaydımı sildirip, yeni üniversitemden 3 sene tecil talep edebilir miyim? eğer edersem de bunun askerlik şubesi tarafından reddedilme ihtimali var mı?

Acilen cevap verebilirseniz sevinirim, şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

- - - Güncellendi - - -

Merhaba Ronaldinho :)

ben eylül 2013te yüksek lisans kaydımı yaptım, eylül 2016da tecilim bitecek. Sizin bahsettiğiniz süreçten nasıl faydalanabilirim? Öğrenci işleriyle görüşünce tecilim otomatik uzar mı?

MERHABA;

öncelikle bakaya kaldığınız için geçmiş olsun. ilk sorunuzun cevabı durumunuzun değerlendirilmesinde bir hata yok. evet tezliye başlamamış olsaydınız bile mezuniyet tarihinizin hemen bitiminde yapacağınız başvuru ile 2 yıl tecil hakkınız olur. ancak bıu tarihlerde tezliye başladığınız da ,yapılacak tecilde bu süre hesaba alınmaksızın 3 yıl 4 ay tecil yapılır.

2. sorunuzun cevabında , evet böyle bir durumda tecil yapabilmektesiniz.yalnız iyice araştırmanızı öneririm. çünkü çeşitli yönlendirmelerde 35 yaşına gelmediğiniz takidrde bu şekilde tecil yapılabildiği yazılı yada aktarılıyor ,fakat bazı kısmlarda tezli için 29 yaş tan sonra yapılmaz. doktoraya başlarsanız 35 yaşına kadar tecil işlemi yapılır gibi bir ibare görmüştüm..bireysel olarak araştırmanızı öneirirm.

BİR MANTIK.

tecil ettirme de yapılsa bile bazen istekjleriniz hedefleriniz yerine ulaşmadğından bezdirebilir. plan/program bence bu işlerde çok dahga öneml..bir işe başlamadan sonunu tüm alternatifleriyle görmemiz gerektiğine inanıyorum. bu görünmüyorsa bence başlamak pek karlı değil. benim askerlik 2018 e kadar tecilli. ancak temmuza kadar bazı hedeflerim var ,yerine gelmezse ben tecil bozdurup gidebileceğimi düşünüyorum ,aradan çıkarmak daha hayırlı gibi.ölümden değil sakat kalmaktan korkuyorum inşallah olmaz.

birde , mali imkanınız olursa bedelli askerlik çıkabilir verip kurtulmak da mantıksız değil.

tüm hayatınızda başarılar dilerim.