Arkadaşlar Merhaba,
hepinize özellikle de Nazmi Hocaya sormak istediğim iki durum var.
1.si : 2013 haziranda lisans mezunu oldum,2013 eylülde yüksek linsansa başlamak için askerlik durum belgesi istediler. Şubeye gittiğimde bakaya olduğumu söylediler, ben de durum belgesini alabilmek için mecburen muayene olup üniversite sonrası 2 yıllık tecil hakkımı kullandım. Kasım 2014e gelince ise özel bir şirkette işe kabul aldım ancak 2015 eylül olan tecilimi yeterli görmediler, üniversiteye dilekçe verdim tecil için, üniversite de okula başlangıç tarihim olan eylül 2013ten eylül 2016ya kadar tecilimi yaptı. benim 2 sene lisans mezuniyet ile gelen 3 sene de yüksek lisans ile gelen tecilim toplamda 5 sene tecil hakkım olması gerekip eylül 2018de bitmeliydi ancak eylül 2016 da bitecek. Tekrar bir uzatma yapmam söz konusu olabilir mi?
2. sorum ise şu, birkaç gün içinde yeni bir yüksek lisansa başlamayı düşünüyorum. 10 şubatta kayıt olacağım. Diğer yüksek lisansımdan mart ayında yani yeni yüksek lisansa başladıktan sonra kaydımı sildirip, yeni üniversitemden 3 sene tecil talep edebilir miyim? eğer edersem de bunun askerlik şubesi tarafından reddedilme ihtimali var mı?
Acilen cevap verebilirseniz sevinirim, şimdiden herkese çok teşekkür ederim.
- - - Güncellendi - - -
Merhaba Ronaldinho
ben eylül 2013te yüksek lisans kaydımı yaptım, eylül 2016da tecilim bitecek. Sizin bahsettiğiniz süreçten nasıl faydalanabilirim? Öğrenci işleriyle görüşünce tecilim otomatik uzar mı?