ooonurpolat
Öğrenci
MERHABA;
öncelikle bakaya kaldığınız için geçmiş olsun. ilk sorunuzun cevabı durumunuzun değerlendirilmesinde bir hata yok. evet tezliye başlamamış olsaydınız bile mezuniyet tarihinizin hemen bitiminde yapacağınız başvuru ile 2 yıl tecil hakkınız olur. ancak bıu tarihlerde tezliye başladığınız da ,yapılacak tecilde bu süre hesaba alınmaksızın 3 yıl 4 ay tecil yapılır.
2. sorunuzun cevabında , evet böyle bir durumda tecil yapabilmektesiniz.yalnız iyice araştırmanızı öneririm. çünkü çeşitli yönlendirmelerde 35 yaşına gelmediğiniz takidrde bu şekilde tecil yapılabildiği yazılı yada aktarılıyor ,fakat bazı kısmlarda tezli için 29 yaş tan sonra yapılmaz. doktoraya başlarsanız 35 yaşına kadar tecil işlemi yapılır gibi bir ibare görmüştüm..bireysel olarak araştırmanızı öneirirm.
BİR MANTIK.
tecil ettirme de yapılsa bile bazen istekjleriniz hedefleriniz yerine ulaşmadğından bezdirebilir. plan/program bence bu işlerde çok dahga öneml..bir işe başlamadan sonunu tüm alternatifleriyle görmemiz gerektiğine inanıyorum. bu görünmüyorsa bence başlamak pek karlı değil. benim askerlik 2018 e kadar tecilli. ancak temmuza kadar bazı hedeflerim var ,yerine gelmezse ben tecil bozdurup gidebileceğimi düşünüyorum ,aradan çıkarmak daha hayırlı gibi.ölümden değil sakat kalmaktan korkuyorum inşallah olmaz.
birde , mali imkanınız olursa bedelli askerlik çıkabilir verip kurtulmak da mantıksız değil.
tüm hayatınızda başarılar dilerim.
Hocam teşekkürler, bedelli çıkarsa yapacağım ancak şimdi başlayacağım tezsiz yüksek lisans ekonomik olarak çok avantajlı. 3 dönem için 3200 tl istiyorlar. yaşım 26 yani yaş sorunum da yok ve tecil alabiliyorsam bu fırsatı kaçırmak istemiyorum.