Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

ooonurpolat

Öğrenci
MERHABA;

öncelikle bakaya kaldığınız için geçmiş olsun. ilk sorunuzun cevabı durumunuzun değerlendirilmesinde bir hata yok. evet tezliye başlamamış olsaydınız bile mezuniyet tarihinizin hemen bitiminde yapacağınız başvuru ile 2 yıl tecil hakkınız olur. ancak bıu tarihlerde tezliye başladığınız da ,yapılacak tecilde bu süre hesaba alınmaksızın 3 yıl 4 ay tecil yapılır.

2. sorunuzun cevabında , evet böyle bir durumda tecil yapabilmektesiniz.yalnız iyice araştırmanızı öneririm. çünkü çeşitli yönlendirmelerde 35 yaşına gelmediğiniz takidrde bu şekilde tecil yapılabildiği yazılı yada aktarılıyor ,fakat bazı kısmlarda tezli için 29 yaş tan sonra yapılmaz. doktoraya başlarsanız 35 yaşına kadar tecil işlemi yapılır gibi bir ibare görmüştüm..bireysel olarak araştırmanızı öneirirm.

BİR MANTIK.

tecil ettirme de yapılsa bile bazen istekjleriniz hedefleriniz yerine ulaşmadğından bezdirebilir. plan/program bence bu işlerde çok dahga öneml..bir işe başlamadan sonunu tüm alternatifleriyle görmemiz gerektiğine inanıyorum. bu görünmüyorsa bence başlamak pek karlı değil. benim askerlik 2018 e kadar tecilli. ancak temmuza kadar bazı hedeflerim var ,yerine gelmezse ben tecil bozdurup gidebileceğimi düşünüyorum ,aradan çıkarmak daha hayırlı gibi.ölümden değil sakat kalmaktan korkuyorum inşallah olmaz.

birde , mali imkanınız olursa bedelli askerlik çıkabilir verip kurtulmak da mantıksız değil.

tüm hayatınızda başarılar dilerim.

Hocam teşekkürler, bedelli çıkarsa yapacağım ancak şimdi başlayacağım tezsiz yüksek lisans ekonomik olarak çok avantajlı. 3 dönem için 3200 tl istiyorlar. yaşım 26 yani yaş sorunum da yok ve tecil alabiliyorsam bu fırsatı kaçırmak istemiyorum.

öncelikle herkese merhaba. benim kafama takılan 2 soru var
1. si benim haziranın 6 sında tecil sürem bitiyo ve şu anda kpss ye hazırlanıyorum. eğerki agustos atamasında atanırsam atama durumumda bi sıkıntı olurmu. bazı sitelerde bi belge alamama durumu oluyomuş asker kaçağı görünen kişilerde. yani kısaca haziranda sonra nasıl bi yol izlemeliyim ?
2. olarak ta eğer ağustosta atamam olmadı ve askere gittim askerde şubatta atama durumum oldu bu defa nasıl olacak askerde iken atama işlemlerimi nasıl halledeceğim ?

Y

Yusuf BAYAR

Guest
Askerlik tecill

Merhabalar öncelikle lisans diplomami alalı 6 ay oldu 2 yıl bende tecil ettirebilirmiyjm ocak 2016 da bitiyor tecilim

arp

Öğrenci
2015 Aralık öyp ile atanma hakkı kazandım ve görevlendirme için dilekçe vereceğim; yüksek lisans kayit tarihim temmuz 2012. Atamam yapılmadan önce Geçici Madde 67 den yararlanarak azami süre hesaplanmasinin başlangıç tarihi 2014 Kasım olarak belirlendi. Bu maddeden faydalanarak azami süremi ötelemem mümkün mü? Yani öyp için 3 yıl süresi 2012 Temmuz'da mı yoksa 2014 Kasım'da mı başlar?

Hocam görevlendirme dilekçenizi verirken ÖYP'li olacağınız için bu isteğiniz gerçekleştirilmez; fakat söylediğinizde şu kısmı anlayamadım: "Atamam yapılmadan önce Geçici Madde 67 den yararlanarak azami süre hesaplanmasının başlangıç tarihi 2014 Kasım olarak belirlendi." Bu hesaplatmayı askerlik tecili için mi yaptırdınız?

arp

Öğrenci
Hocam görevlendirme dilekçenizi verirken ÖYP'li olacaðýnýz için bu isteðiniz gerçekleþtirilmez; fakat söylediðinizde þu kýsmý anlayamadým: "Atamam yapýlmadan önce Geçici Madde 67 den yararlanarak azami süre hesaplanmasýnýn baþlangýç tarihi 2014 Kasým olarak belirlendi." Bu hesaplatmayý askerlik tecili için mi yaptýrdýnýz?
Evet hocam askerlik tecili için yaptırmıştım.

Hocam ben de sizinle aynı sorunun cevabını merak ediyorum; fakat birkaç gün önce enstitüyü aradığımda görüştüğüm arkadaş tarihe dair bir güncelleme yapamadıklarını, ÖYP konusunda çok bilgili de olmadığını, bu durumun ÖYP'de bir sorun yaratabileceğini söyledi. Evet biz görevlendirme dilekçesi verirken bir hesaplama yapılacak; fakat kanunda bu tekrar hesaplamadan "halen ÖYP'li" olanların faydalanamayacakları belirtilmiş, bu dilekçeyi verirken de ÖYP'li olacağımız için faydalanabileceğimizi pek sanmıyorum.

arp

Öğrenci
Öyp li olmadan önce faydalanma durumu farklı mı oluyor ki acaba. Yani oypliyken yararlanilamiyor, tamam. Ama önceden faydalanima ve oyp yi etkileme durumu olur umarım.

symo++

Kısıtlanmış Üyelik
Hocam teşekkürler, bedelli çıkarsa yapacağım ancak şimdi başlayacağım tezsiz yüksek lisans ekonomik olarak çok avantajlı. 3 dönem için 3200 tl istiyorlar. yaşım 26 yani yaş sorunum da yok ve tecil alabiliyorsam bu fırsatı kaçırmak istemiyorum.

çok avantajlı demişsiniz önce bi maşallah diyim karizmaya :) yanlış anlamayın para herzaman kıymetlidir ,fazla ise biriktirin önceki açıklamaları hatırlayamadığımdan genel iki hususu hatırlatmakta fayda var..

a)tezli master programları halen ücretsizdir. ve tecil süresi eğitim süresi de daha fazla olduğundan daha fazladır.
b)dilediğiniz kadar tezli programa başvurabilmektesiniz (aynı enstitü içersinde olmamak ve koşulları sağlamak kaydıyla).

...

gönlünüz daha da zengin olsun ne diyim :)

- - - Güncellendi - - -

öncelikle herkese merhaba. benim kafama takılan 2 soru var
1. si benim haziranın 6 sında tecil sürem bitiyo ve şu anda kpss ye hazırlanıyorum. eğerki agustos atamasında atanırsam atama durumumda bi sıkıntı olurmu. bazı sitelerde bi belge alamama durumu oluyomuş asker kaçağı görünen kişilerde. yani kısaca haziranda sonra nasıl bi yol izlemeliyim ?
2. olarak ta eğer ağustosta atamam olmadı ve askere gittim askerde şubatta atama durumum oldu bu defa nasıl olacak askerde iken atama işlemlerimi nasıl halledeceğim ?

1.bakaya kalmadan kpss ye girebilecekseniz hem atama da hem tercihte bir sıkıntı olmaz. askerde iken de tercih yapabilmektesiniz. ancak işe başlayamayacağınızdan ilgili resmi belgeleri tarihinde atandığınız kuruma göndermeniz gerekmektedir.askerde iken hakkınız saklı tutulur ,askerlik bittikten sonra göreve başlayabilirsiniz.

2.ilk cevapta söylendiği gibi.

- - - Güncellendi - - -

Merhabalar öncelikle lisans diplomami alalı 6 ay oldu 2 yıl bende tecil ettirebilirmiyjm ocak 2016 da bitiyor tecilim

bakaya kalmadan acele edin lütfen. çok vakit kaybetmeden bir askerlik şubesine gidin , basit bir işlemle askerliğiniz (mezuniyet tarihiniz itibari ile)(2 yıl)tecil edilir. bakaya kalırsanız ,mahkeme veya para cezası ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Son düzenleme:

ghoryom

Öğrenci
Merhaba Nazmi Hocam, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Askerliğimi tecil ettirmek için 2015'te bir uzaktan öğretim tezsiz yl'a girdim, 2018'e kadar tecil ettiler.
Eğer ikinci dönem harcımı yatırmazsam, askeriyeye bilgi gider mi, tecil konusunda problem oluşur mu?

Teşekkürler Hocam...

mrtcn92

Öğrenci
Arkadaşlar benim askerlik işlemlerinde Sevk Tarihi: 03.09.2016 ve Sevke Tabi Tarih: Şubat 2017 yazıyor. Şu an ben yüksek lisans yapıyorum. Güz döneminde ikinci bir yüksek lisans ile tekrar başvurarak tecili uzatmak istiyorum.
a) Yeni yüksek lisansa kayıt yaptırdıktan sonra, eski okulla ilişiği kesip, yeni yl tecil başvurusu yapabilir miyim? (Garanti olması açısından) Tecil işlemini okul hallediyor mu yoksa askerlik şubesine de ilişiği kesmeyi bildirmem gerekiyor mu?
b) İlişiği kestikten sonra yeni YL tecil işlemi başvurusu kısa sürede sonuçlanır mı? Yoksa bakaya mı kalırım.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Herkese merhaba özellikle konu ile ilgili çalışan değerli hocalarımdan bilgi almak istiyorum. 1 günlük sürem var. Şöyle bir durumdayım;
Yüksek lisans kaydım var ders dönemindeyim. Güz yarıyılı harç istemediler fakat ikinci lisansım devam ettiği için şuan 129 güz dönemi borcu olmak üzere 258 TL toplam ödemem gerekiyor yoksa kayıt yenilemiyemiyorum. Zaten asıl alanım değil askerlik için yapmaktayım ve seneye alanımı değiştereceğim.Bu yüzden boşa ödemek istemiyorum bu parayı SORmak istediğim şu?
Öğrenim ücreti yatırmasam ve kayıt yenilemesem yasal olarak Askerliğimin tecili iptal edilecek mi? Teşekkürler.

kaptann

Öğrenci
Arkadaşlar benim askerlik durum belgesinde 20/08/2016 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR yazıyor.Ancak ben bunu yeni farkettim.Kasım 2016 biliyordum.O yüzden 2016 bahar yılı yüksek lisansına başvurmadım.Benim sorum şu 2016 güz dönemine yetişebilirmiyim tecil için. eğer yetişemezsem ne olur.askere gitmek zorunda kalırmıyım.İşi yeni kurdum biraz ertelemeliyim askerliği.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Merhaba arkadaşlar 2014 te lisansı bitirdim ve gittim askerliği 2 yıl tecil ettirdim ardından tezli yüksek lisansa başladım şimdi bitiriyorum ve benim bir yıl daha tecil hakkım oluyor mu?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba Nazmi Hocam, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Askerliğimi tecil ettirmek için 2015'te bir uzaktan öğretim tezsiz yl'a girdim, 2018'e kadar tecil ettiler.
Eğer ikinci dönem harcımı yatırmazsam, askeriyeye bilgi gider mi, tecil konusunda problem oluşur mu?

Teşekkürler Hocam...​

ghoryom

Öğrenci
arkadaşlar, forumdan ve aldığım özel mesajlardan görüyorum ki aşağıdaki sorunun cevabını bilemediğinden binlerce lirayı (belki de gereksiz yere) yl harcına yatıracak birçok kişi var.
lütfen, gören-bilenler, yardımcı olun, paralar boşa gitmesin:)

2. dönem yl. harcımızı yatırmazsak, tecilimizde sorun oluşur mu? risk durumu nedir?
teşekkürler:)

A

Akademik Forum

Guest
Yatırmak zorundayım zira bugün son gün benim enstitüm için. Kesin bir bilgi kimse veremiyor o yüzden yatırmak zorundayım.Her kuruşu haram olsun inşallah.Asgari ücreti Suriyelileri kimin sırtından barındırdıkları ortaya çıkıyor.Binlerce lira gss primi aldıkları yetmiyor gibi birde harç alıyorlar.

myigitoguz

Öğrenci
Hocam merhabalar,

Sizlere birşey sormam lazım. Şimdi ben u.e.y.l. işletme yöneticiliğini bitirdim. 2013 te kaydolmuştum ve 7şubat 2016ya kadar tecil hakkım vardı. bu 6. dönemimde bitirdim ve 3 şubat 2016 da mezun oldum. Yalnız diplomam 10 şubat gibi çıkacak. Acaba yüksek lisans sonrası 1 yıllık tecil için bir sıkıntı olur mu?

Cevaplarınızı merakla bekliyorum, saygılarımla...