Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba Arkadaşlar,
Benim biraz karmaşık bir o kadar önemli bir sorum vardı;
Öyle ki,

Yurt dışında iki senelik bir üniversite'de master programına başvurdum, başvurum kabul edilirse ve gerekli belgeleri gerekli kurumlara iletirsem Eylül'de tamamen bitecek olan tecil tarihim nasıl bir işleyiş gösterecek?

Türkiye'de bilinen tanınan bir kurumda, kameralar önünde çalışan birisiyim. Yurt dışındaki Üniversite'deki programa kaydolup oradan oturum alırsam; ancak derslere hiç gitmezsem ve sadece sınavlarımı teslim edersem nasıl bir işleyiş olur? Hakkımda şikayet açılır mı? Bu adamın x ülkesinde oturumu var askerlik tecili için gitmiş; ama Türkiye'de yaşıyor ve çalışıyor diye?
Bir de merak ettiğim husus Üniversite'ye kaydolduktan sonra hiç gitmezsem ne olur? 3 sene boyunca devam mı eder uzama yoksa?

Lütfen cevaplarsanız çok mutlu olacağım,

suleymankurt

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar askerlik durumuyla ilgili sorum olacak 01eylul 30eylul 2016 arası sevk işlemlerimin olacağı söylendi ve kasımda askersin dendi.ozel bi üniversitede yüksek lisans yapmayı planlıyorum guz donemi kayıtları ağustos ve eylül ayında oluyormuş .muhtemelen eylül ayı içersinde kaydınız olur dendi .ama bu sefer sevk tarihleri arasında olduğu için askerlik şubesi kabul eder mi ?

TarIk1

Öğrenci
2016 kasımda 3 yıl 4 aylık tecil sürem dolacak. okulun sitesinde (marmara sbe) öğrencilik durumu devam ederse 1 yıl daha tecil hakkımın olduğu söyleniyor. yani mezun olmazsam 1 sene daha uzatma şansım var, öyle mi?

kuramci

Araştırma Görevlisi
2016 kasımda 3 yıl 4 aylık tecil sürem dolacak. okulun sitesinde (marmara sbe) öğrencilik durumu devam ederse 1 yıl daha tecil hakkımın olduğu söyleniyor. yani mezun olmazsam 1 sene daha uzatma şansım var, öyle mi?

Hayır, 3 yıl 4 ayda bitmezse askere alınıyor. Bitirirseniz 1 yıl daha tecil hakkınız oluyor.

TarIk1

Öğrenci
Nerede yanlış mı yazmışlar?

https://sbe.marmara.edu.tr/ogrenci/sik-sorulan-sorular sitede yazan şey şu:

"30- Askerlik tecilinin süresini 3 yıl 4 aydan fazla uzatabilme imkânım var mı?
Öğrencilik durumu devam ediyorsa 1 yıl daha uzatılabilmektedir."

yani öğrencilik devam ediyorsa 1 sene daha tecil edilebiliyor. yanlış mı anlıyorum, yanlış mı bilgi vermişler?

- - - Güncellendi - - -

öyleyse büyük bir hata var. kabul edilebilir gibi değil. yanıltıcı.

kuramci

Araştırma Görevlisi
https://sbe.marmara.edu.tr/ogrenci/sik-sorulan-sorular sitede yazan şey şu:

"30- Askerlik tecilinin süresini 3 yıl 4 aydan fazla uzatabilme imkânım var mı?
Öğrencilik durumu devam ediyorsa 1 yıl daha uzatılabilmektedir."

yani öğrencilik devam ediyorsa 1 sene daha tecil edilebiliyor. yanlış mı anlıyorum, yanlış mı bilgi vermişler?

- - - Güncellendi - - -

öyleyse büyük bir hata var. kabul edilebilir gibi değil. yanıltıcı.

Şunu deneyin bir de. Enstitüye danışmanız daha iyi olur. Benim de 1 yılım var tecilimin bitmesine.
http://www.akademikpersonel.org/30483-yuksek-lisans-ve-askerlik-tecili-50.html#post422459

TarIk1

Öğrenci
Şunu deneyin bir de. Enstitüye danışmanız daha iyi olur. Benim de 1 yılım var tecilimin bitmesine.
http://www.akademikpersonel.org/30483-yuksek-lisans-ve-askerlik-tecili-50.html#post422459

teşekkür ederim. bundan hiç haberim yoktu. yani + 3 yıl 4 ay ekliyor bu geçici madde. varsa böyle bir şey ikinci yüksek lisansla niye uğraşıyor insanlar?

- - - Güncellendi - - -

pardon, yanlış anladım. maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 yıl 4 ay diyor? yani her halükarda ronaldinho gibi benim durumumda da mart 2018'e kadar tecil ettirilebilir. ekstra 1 yıl 4 ay kazanmış oluyorum...

Son düzenleme:

kuramci

Araştırma Görevlisi
teşekkür ederim. bundan hiç haberim yoktu. yani + 3 yıl 4 ay ekliyor bu geçici madde. varsa böyle bir şey ikinci yüksek lisansla niye uğraşıyor insanlar?

- - - Güncellendi - - -

pardon, yanlış anladım. maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 yıl 4 ay diyor? yani her halükarda ronaldinho gibi benim durumumda da mart 2018'e kadar tecil ettirilebilir. ekstra 1 yıl kazanmış oluyorum...

26 Kasım 2014'ten önce kayıt yaptırdıysanız ekstra 3 yıl daha ekleniyormuş.

TarIk1

Öğrenci
26 Kasım 2014'ten önce kayıt yaptırdıysanız ekstra 3 yıl daha ekleniyormuş.

evet 2013 girişliyim. önce ben de öyle anladım ama ronaldinho maddenin yürürlüğe girdiği tarihin esas alındığını söylemiş. 2012, 2013, 2014 girişliler için tecil tarihi aynı süreye denk geliyor. 2014 girişliler 4 ay kazanıyor.

ronaldinho böyle söylemiş:

"kanunun yayınlandığı 26 kasım 2014'ten itibaren 3 yıl 4 ay şeklinde ertelenecek. "

ben de yanlış anlıyor olabilirim. açıklama hiç sarih değil. tecilin bittiği tarihe 3 yıl 4 ay ekleniyor da olabilir.

Son düzenleme:

mrtcn92

Öğrenci
evet 2013 girişliyim. önce ben de öyle anladım ama ronaldinho maddenin yürürlüğe girdiği tarihin esas alındığını söylemiş. 2012, 2013, 2014 girişliler için tecil tarihi aynı süreye denk geliyor. 2014 girişliler 4 ay kazanıyor.

ronaldinho böyle söylemiş:

"kanunun yayınlandığı 26 kasım 2014'ten itibaren 3 yıl 4 ay şeklinde ertelenecek. "

ben de yanlış anlıyor olabilirim. açıklama hiç sarih değil. tecilin bittiği tarihe 3 yıl 4 ay ekleniyor da olabilir.

Resmi gazetenin yürürlüğe girdiği tarihi temel alıyorlarmış. Ancak ilişiği kesilen öğrenciler ise resmi gazetede yayınlandığı tarihten azami 5 ay içinde başvurması isteniyor. Haliyle o tarihte geçti. Bu arada tezli ve tezsiz ayrımı yapılmıyor. Tek şartları 35 yaşını geçmemen.

Edit: Yarın dilekçemi göndereceğim. Gelişmeyi burada yazarım.

muhufuk88

Öğrenci
Merhabalar, benim bir sorum olacak.
ben şuan yüksek lisans yapmaktayım, derslerimi verdim tek dersim kaldı onu 6.dönemde vermeyi planlıyorum ancak bu dersi vermeden okuldan kaydımı sildirip başka bir yüksek lisansa kayıt olsam askerliğim tekrar 3 yıl tecil olur mu ?

TarIk1

Öğrenci
Resmi gazetenin yürürlüğe girdiği tarihi temel alıyorlarmış. Ancak ilişiği kesilen öğrenciler ise resmi gazetede yayınlandığı tarihten azami 5 ay içinde başvurması isteniyor. Haliyle o tarihte geçti. Bu arada tezli ve tezsiz ayrımı yapılmıyor. Tek şartları 35 yaşını geçmemen.

Edit: Yarın dilekçemi göndereceğim. Gelişmeyi burada yazarım.

bir gelişme var mı?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhaba, bir üniversitenin araştırma gorevliligini kazandim. Su anda hiç bir yerde yüksek lisans yapmiyorum. Lisans mezuniyetinden sonra 2 yıl tecil ettirmistim. Bu surede haziranda sona erecek. Çeşitli sebeplerden bahar dönemi için yl programlarına basvuramadim ve neredeyse her üniversitenin başvuru tarihleri geçti. Başvurusu devam eden özel universiteler de paket fiyat uyguladıkları için 10bin liradan başlayan ucretler teklif ediyorlar. Son ihtimal olarak bu parayı odeyecegim. Benim merak ettiğim, kazandigim üniversite askerliği tecil eder mi? Böyle bir imkân var mi? Ya da tecil bitiş tarihi ile celp dönemi arasında bir yüksek lisans programına kaydolabilir miyim? Yoksa tecilim bittiği için okullar kabul etmez mi? Askerlik şubesinden aldığım belgede 30.09.2016ya kadar askerlikle ilgili işlemler yönünden sıkıntı yoktur tarzı yazı varken e devletten baktığımda haziran 2016 ya kadar diyor. Yardımcı olabilecek arkadaşların fikirlerini alabilir miyim

monztrk

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba

Yüksek lisans öğrencisiyim. 2017 ocak'ta tecilim bitiyor. Şimdi bu yıl sonunda yeni bir YL yazılıp diğerinden kayıt sildirsem tekrar tecil alabiliyor muyuz? Bunun bir kesinliği var mı? Yaş 28.

Şimdiden teşekkürler

cybercivil

Öğrenci
Olayın esası şu , 35 yasına kadar yuksek lisansın devam ettigi surece senı askere alamazlar. ama dikkat etmen gereken husus su ; 3 yılı doldurduktan sonra yuksek lisansın bitmediyse , kacak gozukmekle beraber , masterinin bitmedigini askeriye tebliğ edersen tescilin uzatılır. 35 e kadar yolu var.

dönerci

Öğrenci
Merhabalar acil cevap verebilir misiniz, sayfaları tek tek okudum ama herhangi bir cevap bulamadım.

2015 yazında, o tarihte tezli yüksek lisanslara herhangi bir harç ödemesi olmadığından ikisine de kaydoldum. İlk önce ytü'ye sonra da istanbul'a kaydoldum.

Ytü kayıt aşamasında askerlik durum belgesi istemedi, istanbul istedi ve tecilimi istanbul üniversitesi 2018 ekime kadar gerçekleştirdi(3yıl)

İlk dönem iki üniversiteye de kaydoldum. istanbulda harç gözükmedi. Ytüye devam ettim istanbul'daki derslerden kaldım. Amacım en kısa zamanda yıldızı bitirmekti.

Bu dönem ytüden derslerimi seçtim. istanbul üniversitesi her zaman olduğu gibi tüm öğrencilerine otomasyon ve harç problemi yaşattı. otomasyonda harcım ilk dönem ve bu dönem olmak üzere çıktı. Tecilde bir sıkıntı olmasın diye harcımı yatırıp istanbuldan da ders seçecektim fakat bankada bir haftadır problem olduğunu ve ödemelerin gerçekleşmediğini söylediler. istanbuldan ders seçmiş olmama rağmen bu banka sorunundan ötürü ders seçmedim gibi gözüküyor.

Şimdi sorum, ben ders kaydı yaptırmadım diye istanbul üniversitesi tecilimi iptal ettirir mi ya da bu 3 yıllık tecil hiç ders kaydı yaptırmasam bile iptal olmaz mı?

okulu ara sor diyeceksiniz aradım herkes birbirine yönlendiriyor ve telefonlara kimse cevap vermiyor, şu an şehirdışında olduğumdan okula da gidemiyorum.

Yardımcı olur musunuz lütfen.

İki ylisans da tezli.

Son düzenleme: