Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

kuramci

Araştırma Görevlisi
Merhabalar acil cevap verebilir misiniz, sayfaları tek tek okudum ama herhangi bir cevap bulamadım.

2015 yazında, o tarihte tezli yüksek lisanslara herhangi bir harç ödemesi olmadığından ikisine de kaydoldum. İlk önce ytü'ye sonra da istanbul'a kaydoldum.

Ytü kayıt aşamasında askerlik durum belgesi istemedi, istanbul istedi ve tecilimi istanbul üniversitesi 2018 ekime kadar gerçekleştirdi(3yıl)

İlk dönem iki üniversiteye de kaydoldum. istanbulda harç gözükmedi. Ytüye devam ettim istanbul'daki derslerden kaldım. Amacım en kısa zamanda yıldızı bitirmekti.

Bu dönem ytüden derslerimi seçtim. istanbul üniversitesi her zaman olduğu gibi tüm öğrencilerine otomasyon ve harç problemi yaşattı. otomasyonda harcım ilk dönem ve bu dönem olmak üzere çıktı. Tecilde bir sıkıntı olmasın diye harcımı yatırıp istanbuldan da ders seçecektim fakat bankada bir haftadır problem olduğunu ve ödemelerin gerçekleşmediğini söylediler. istanbuldan ders seçmiş olmama rağmen bu banka sorunundan ötürü ders seçmedim gibi gözüküyor.

Şimdi sorum, ben ders kaydı yaptırmadım diye istanbul üniversitesi tecilimi iptal ettirir mi ya da bu 3 yıllık tecil hiç ders kaydı yaptırmasam bile iptal olmaz mı?

okulu ara sor diyeceksiniz aradım herkes birbirine yönlendiriyor ve telefonlara kimse cevap vermiyor, şu an şehirdışında olduğumdan okula da gidemiyorum.

Yardımcı olur musunuz lütfen.

İki ylisans da tezli.

ders kaydı yaptırmasanız da tecil bozulmaz.

havacı01

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba alan dışı yüksek lisans yapıyorum, ilk dönem ders kaydımı yaptırdım ama bazı sorunlar nedeniyle okula devam edemedim, ikinci dönem ders kaydı yaptırmazsam;
1 Askerlik tecil durumu etkilenir mi
2 kyk kredi alıyorum kredim kesilir mi
Acil cevaplarsanız sevinirim 1 2 günlük süre vermişler şehir dışına gitmem gerekebilir...

A

Akademik Forum

Guest
misafir

Merhaba esimin mesleki staj nedeniyle 30 temmuza kadar tecilli bu arada yuksek lisansa basbursa yeniden tecil hakki kazanir mi

timuf1

Öğrenci
Merhabalar hocalarım benim de size sorularım var.
2013 Ağustos ayında yüksek lisansa kayıt yaptırdım.Ancak tezi uzattım ve 6.yarıyıl veya 3.senemdeyim.Tezimi dönem bitmeden savunmuş olacağım.Okulun sitesinde 2017 Ocak ayı için tecil süresinin biteceğini yazıyor.Normal şartlar altında Haziran ayı için biten bir okul için tecil tarihinin 2017 haziran olması gerekmez mi?
Doktoraya başvuracağım için tecil ne kadar uzun olursa o kadar iyi olur.Bu konuda fikirlerinizi alırsam sevinirim. Çok teşekkürler

yetisirecz

Öğrenci
Mrblar.bende hepiniz gibi askerlik mağduruyum.şuan yüksek lisans yapıyorum bu dönem 6.dönemim(3.yıl) yaşım 28.tecilim 3 haziran sevk dönemi 2016 eylül.yüksek lisans programını bitirmeden bölümden kayıt sildirip başka bir bölüme kayıt yapılınca 3 yıl daha erteleniyormuş.şimdi asıl sorun şu..kaydımızı sildirdik.askerlik şubesi kayıt silme işleminden sonra askerlik için 1 ay süre tanınır dediler.kaydımızı silince bakayamı düşüyoruz o 1 aylık sürede?yeni kayıt yaptırabiliyormuyuz?3 haziran tecilin bitiş tarihi üniversteye kayıtlarda haziranda yapılıyor.bu adamlar kayıt yaparken benden askerlik durum belgesi isteyecekler.diyelimki kayıtlar haziranın 10unda açıldı.bakacaklarki tecil geçmiş kayıt yapamayızmı dicekler?kafam çok karıştı askerlik şubesini arıyoruz üniversite bilir diyolar üniversteyi arıyoruz askerlik şubesi bilir diyolar.üniverstede bu dönem kayıt sildirip başka bi bölüme kayıt yapalım diyor.şuanki programım uzaktan eğitim.burdan kaydını sildir tezsiz normal bi programa kaydol okula gelemeyeceğin için kaydını dondur hazirandada tekrar başka bir uzaktan eğitime geçiş yap diyor???ne yapmalıyım??

Gunes Yunus

Öğrenci
Mrblar.bende hepiniz gibi askerlik mağduruyum.şuan yüksek lisans yapıyorum bu dönem 6.dönemim(3.yıl) yaşım 28.tecilim 3 haziran sevk dönemi 2016 eylül.yüksek lisans programını bitirmeden bölümden kayıt sildirip başka bir bölüme kayıt yapılınca 3 yıl daha erteleniyormuş.şimdi asıl sorun şu..kaydımızı sildirdik.askerlik şubesi kayıt silme işleminden sonra askerlik için 1 ay süre tanınır dediler.kaydımızı silince bakayamı düşüyoruz o 1 aylık sürede?yeni kayıt yaptırabiliyormuyuz?3 haziran tecilin bitiş tarihi üniversteye kayıtlarda haziranda yapılıyor.bu adamlar kayıt yaparken benden askerlik durum belgesi isteyecekler.diyelimki kayıtlar haziranın 10unda açıldı.bakacaklarki tecil geçmiş kayıt yapamayızmı dicekler?kafam çok karıştı askerlik şubesini arıyoruz üniversite bilir diyolar üniversteyi arıyoruz askerlik şubesi bilir diyolar.üniverstede bu dönem kayıt sildirip başka bi bölüme kayıt yapalım diyor.şuanki programım uzaktan eğitim.burdan kaydını sildir tezsiz normal bi programa kaydol okula gelemeyeceğin için kaydını dondur hazirandada tekrar başka bir uzaktan eğitime geçiş yap diyor???ne yapmalıyım??
Hocam cevapları söyle oldu bizzat şubeye gidip sordum ben benim de temmuz 15 gibi bitiyor tecil im eylül 30 a dek askerlik le ilgili ikisi yoktur diye yazı veririz o zamana dek yaptırır sin dediler bilginiz olsun.

SM-N9005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mhd

Öğrenci
Arkadaşlar tezsiz yüksek lisansa kayıt olmuştum. 2018 e kadar tecilim var gözüküyor. İkinci harç döneminde ücreti yatıramadım. Kayıt yenilenemedi diyor. Bu durumda acaba tecilin bozulması için üniversite Askeriye ye bildirim yapar mı ? Tecrübeli olanlar var mı bu konuda ?

chilecAsh

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar tezsiz yüksek lisansa kayıt olmuştum. 2018 e kadar tecilim var gözüküyor. İkinci harç döneminde ücreti yatıramadım. Kayıt yenilenemedi diyor. Bu durumda acaba tecilin bozulması için üniversite Askeriye ye bildirim yapar mı ? Tecrübeli olanlar var mı bu konuda ?

Evet isterse yapar, yasal haklaridir.

horozigo

Araştırma Görevlisi

Hocam normalde kimse uğraşmıyor ama isterlerse yaparlar. "Genellikle" sorun olmuyor, yine de okulu aramakta fayda var.

TedParker

Öğrenci
Herkese Merhabalar;
Uzatmış yüksek lisans öğrencisiyim. 8. Dönemim ancak bir takım sorunlar yuzunden bu kayıt dönemini kaçırdım, 19 şubatta mazeretli kayıt da sona ermiş durumda. Okul muhtemelen askeriyeye bildirmiş bu durumu. Polis eli ile askerlik şubeye uğramam için kağıt birakılmış adresime. Bu durumda izlemem gereken yol nedir. Askere şuan gitmem mümkün değil. Öğrenci sayfamda ayrılma tarihi olarak 28 şubat görünüyor. Öğrenciliğim düşürülmüş mü, raporla vb ile ekstra bir mazeretli kayıt yapılabilir mi, askeriye nazarında durumum nedir? bilgisi olanlara cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.

aykutyildirim

Öğrenci
Yüksek lisans askerlik tecili

iyi günler
ben şu an hacettepe üniversitesinde lisans seviyesinde işletme okuyorum ve aynı zamanda aöf iktisat okuyorum
ancak aöf 2 yıl önceden bitecek.
ben aöfden sonra yüksek lisansa kabul edilirsem askerliğim yüksek lisans olarak ertelenince bu sırada hacettepe işletmeden mezun olmam sorun yaratır mı?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
iyi günler
ben şu an hacettepe üniversitesinde lisans seviyesinde işletme okuyorum ve aynı zamanda aöf iktisat okuyorum
ancak aöf 2 yıl önceden bitecek.
ben aöfden sonra yüksek lisansa kabul edilirsem askerliğim yüksek lisans olarak ertelenince bu sırada hacettepe işletmeden mezun olmam sorun yaratır mı?
Hangi lisans programı ile tecil yaptıysanız onun süresine tabisiniz, onu bitirip yüksek lisansa başlarsanız o zaman 3 yıl daha tecil edilirsiniz sonrasında bir lisans programı bitirmeniz onu hiç bir şekilde etkilemez.

Mayhem

Öğrenci
Merhabalar Ben aöf'den işletme bitirdim daha sonra Hacettepe'ye kaydoldum kısa bir süre sonra devam etmedim ama hala kayıtlıyım ve buradan tecil ediliyor benim askerlik durumum peki yüksek lisansa kaydolursam buradan yüksek lisans üzerinden tecil alabilirmiyim

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
Herkese Merhabalar;
Uzatmış yüksek lisans öğrencisiyim. 8. Dönemim ancak bir takım sorunlar yuzunden bu kayıt dönemini kaçırdım, 19 şubatta mazeretli kayıt da sona ermiş durumda. Okul muhtemelen askeriyeye bildirmiş bu durumu. Polis eli ile askerlik şubeye uğramam için kağıt birakılmış adresime. Bu durumda izlemem gereken yol nedir. Askere şuan gitmem mümkün değil. Öğrenci sayfamda ayrılma tarihi olarak 28 şubat görünüyor. Öğrenciliğim düşürülmüş mü, raporla vb ile ekstra bir mazeretli kayıt yapılabilir mi, askeriye nazarında durumum nedir? bilgisi olanlara cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.

merhaba;

8 Dönem geçtiği için hem azami süreyi, hem de sadece o programa kayıt olurkenki yapılabilecek en son tecil tarihini aşmış bulunuyorsunuz (dondurduğunuzda da zaten tecil tarihi değişmez). ve muhtemelen bakaya kalmış olacaksınız ki..bu şekilde bir muamelede bulunulmuş.

en yakın askeri şubeye gidebilirsiniz. ancak sanki önce (mümkün ise) bir yakınınız vasıtasıyla bilgi edinmeniz daha mantıklı. ama elbette ki resmi prosedür imkan dahilinde er yada geç zaten uygulanır.

gerekli bilgi aldıktan sonrada ,size önerim:

eğer bakaya kalmadıysanız ve sizi zorla askere almanızı gerektirecek bir durum yok ise (ne yazık ki bu olasılık biraz düşük,aktardığınız bilgi kadarıyla) o zaman

askerliğinizi tehir (tecil) edecek bir beyan imkanı varsa onu kullanın ama olmuyorsa askere alınacaksınız.ama bu o kadar kötü bişey de değil. güçlü olun, ben zaman zaman ,tecilim 2018 e kadar olduğu halde ,tecil bozup gitmeyi ,aradan çıkarmayı düşünmüştüm.program daha önemlidir aslında, hala da düşünürüm,ancak şu anda bazı projelerim ve yayına hazır denebilecek bikaç makalem var.yoksa giderdim belli bi hedef olmasaydı.

geçmiş olsun.ve umarım istemediğiniz bi gelişme olmaz.

tüm hayatınızda başarılar dilerim.
allaha emanet olun.

Son düzenleme:

TedParker

Öğrenci
merhaba;

8 Dönem geçtiği için hem azami süreyi, hem de sadece o programa kayıt olurkenki yapılabilecek en son tecil tarihini aşmış bulunuyorsunuz (dondurduğunuzda da zaten tecil tarihi değişmez). ve muhtemelen bakaya kalmış olacaksınız ki..bu şekilde bir muamelede bulunulmuş.

en yakın askeri şubeye gidebilirsiniz. ancak sanki önce (mümkün ise) bir yakınınız vasıtasıyla bilgi edinmeniz daha mantıklı. ama elbette ki resmi prosedür imkan dahilinde er yada geç zaten uygulanır.

gerekli bilgi aldıktan sonrada ,size önerim:

eğer bakaya kalmadıysanız ve sizi zorla askere almanızı gerektirecek bir durum yok ise (ne yazık ki bu olasılık biraz düşük,aktardığınız bilgi kadarıyla) o zaman

askerliğinizi tehir (tecil) edecek bir beyan imkanı varsa onu kullanın ama olmuyorsa askere alınacaksınız.ama bu o kadar kötü bişey de değil. güçlü olun, ben zaman zaman ,tecilim 2018 e kadar olduğu halde ,tecil bozup gitmeyi ,aradan çıkarmayı düşünmüştüm.program daha önemlidir aslında, hala da düşünürüm,ancak şu anda bazı projelerim ve yayına hazır denebilecek bikaç makalem var.yoksa giderdim belli bi hedef olmasaydı.

geçmiş olsun.ve umarım istemediğiniz bi gelişme olmaz.

tüm hayatınızda başarılar dilerim.
allaha emanet olun.

Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle.
Evet durumum bakaya, askerlik şube ile görüştüm durumumu beyan ettim onlar da yardımcı olmaya çalıştılar her yönü ile açıkladılar sağ olsunlar. Bakaya işlemlerimi yaptırırsam mayısta yerim belli olacak imiş ama herhangi bir işlem yaptırmadıkça bu yoklama kaçağı durumu devam edecek. Bir miktar cezaya tabi oldum 356,00-TL. Eğer polis tutanağı ile getirilirsem bu 4 katı ile çarpılıyormuş ve yoklamam yaptırılıyormuş. Kanuna da gözgezdirdim, şu halde okuduğum programa denk (yüksek lisans) kayıt yaptırmak engellemiyor tecili yalnızca bir üst seviye program yani doktora engelliyor. Yalnızca şöyle bir durum varmış, eğer okula ücretimi ödeyip kaydımı yenileseydim bazı özel durumlar için enstitü sayısını hatırlayamadığım bir af kanunu kapsamında askerlik şube ile yazışma yapıp ek erteleme talep ediyormuş, bu ensititüde memur arkadaştan telefonda aldığım kabaca bir bilgi. Netice itibari ile bir çözüm yolu kalmadı duruma göre hareket edeceğiz. Askerliğin de şahsım adına bir korkutucu tarafı yok ama borçlarım vardı ve son 6-7 ay artık bitiriyordum tam o döneme denk gelmesi beni sarstı neyse artık bir çare düşüneceğiz. Tekrar cevap için teşekkür ederim, size de başarılar dilerim.

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle.
Evet durumum bakaya, askerlik şube ile görüştüm durumumu beyan ettim onlar da yardımcı olmaya çalıştılar her yönü ile açıkladılar sağ olsunlar.

....programa denk (yüksek lisans) kayıt yaptırmak engellemiyor tecili yalnızca bir üst seviye program yani doktora engelliyor.... Askerliğin de şahsım adına bir korkutucu tarafı yok ama borçlarım vardı ve son 6-7 ay artık bitiriyordum tam o döneme denk gelmesi beni sarstı neyse artık bir çare düşüneceğiz. Tekrar cevap için teşekkür ederim, size de başarılar dilerim.

Merhaba tekrar , vallaha keşke size yardımcı olabilseydim;

aslında ben yazmış olduğunuz durumu da eklemiştim yinede biraz uçuk bir olasılık gibi gördüğümden sonradan mesajı güncelleyerek sildim, ancak sizin anlattığınız ve yeni bir bilgi olan bu durumu bende gerçekten yaşanmış örneğini ilk defa gördüğümden dolayı ,tekrar belki size veya başka bir arkadasa yardımcı olur diye ekleyeceğim:
üstte yazdığınız ve in bold (kalın harfler ) içersine aldığım ifadeye dair "...aslında anlattığınız kadarıyla halen de herşey bitmiş değil gibi, tabi eğer zorla sizi askere almayacaklarsa [bunun için çok çok geçmişolsun ,allah yardımcınız olsun inşallah]
üstte verdiğiniz hiyerarşi de bilgim dahilindeydi , ve ben şunu yazmıştım. "..sizi zorla askere almayacaklarsa , o zaman tezli bir programa yeniden kayıt yaptırıp (ancak bu esnada da eski programlakaydınızı sildirmeniz gerek!) ,tekrar yepyeni 3 yıl 4 ay tecil yaptırmanız mümkün (ama bunun için yaşınızın <35 olması şartı var her durumda.bu da sağlanıyorsa devam ediyorum.

tezli programa kayıt hakkı kazanmak ise çoğunlukla zordur. yani olmaz değil hemen olmayabilir anlamında. zaten başvuru tarihleri kapandı.
peki bu dudumda ne yapabilirsiniz;

o zaman tezsiz bir programa kaydolmak ,çünkü çoğunlukla bild,iğim kadarıyla bu program için mülakat yapılmaz ,zor değildir (tabi ücretli o da var) ancak burada da hiyerarşi de sorun olur mu ,bence şunu yaparsanız hiyerarşi problem olmayacaktır.
eğer illa amacınız tecil ederek zaman kazanmak ise , ve buna mali anlamda bir engel yok ise ve ayrıca sizi zorlada askere almayacaklarsa,
o zaman , eğer tezsiz birprograma kayıt ettirip ,o esnada da tezli programa kayıtlı olduğunuz ilişiğinizi keserseniz , o zaman mevcut durumunuz "lisans mezunu" olarak kalacağından , tezsiz yl ye de yeni kayıt yaptırmış olduğunuzdan ,yeni bir tecilalabileceğinizi düşünüyorum.ancak dediğim gibi bu şartların sağlanması lazım.bir ekleme: eğer askere gidecekseniz ,tezli programla ilişiğinizi kesmeyiniz. dönünce tekrar devam edersiniz.

son bir yorum

sizi anlıyorum. bence iş hakkında plan hemen hemen herşeyden önemli . planınızı yapın ve gerçekleştirin. başarılar ..

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
selam iyi günler Ben Necmettin erbekan konya üniverstesinde yüksek lisansa basvurdum ilk taksıdımı yatırdım askerlik durumum 3 sene ertelendi şimdi yeni bir taksit var yatrmaz isek askerlik durumunu bozacaklarını yazmıslar şimdi yatırmk zorundamıyım yatırmasam bu durumda hemen askere mi gitmiş olurum bilginiz varsa lütfen cevap verebilirmisiniz ACİLL 4 GÜNÜM KALDI

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
selam iyi günler Ben Necmettin erbekan konya üniverstesinde yüksek lisansa basvurdum ilk taksıdımı yatırdım askerlik durumum 3 sene ertelendi şimdi yeni bir taksit var yatrmaz isek askerlik durumunu bozacaklarını yazmıslar şimdi yatırmk zorundamıyım yatırmasam bu durumda hemen askere mi gitmiş olurum bilginiz varsa lütfen cevap verebilirmisiniz ACİLL 4 GÜNÜM KALDI
Merhaba, vakıf üni.leri o şekilde tehdit ediyorlar ama yasal bir dayanağı yok kanunen bozamazlar eğer ücreti yatırmayacaksanız dondurma dilekçesi veriniz.