Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

symo++

Kısıtlanmış Üyelik
selam iyi günler Ben Necmettin erbekan konya üniverstesinde yüksek lisansa basvurdum ilk taksıdımı yatırdım askerlik durumum 3 sene ertelendi şimdi yeni bir taksit var yatrmaz isek askerlik durumunu bozacaklarını yazmıslar şimdi yatırmk zorundamıyım yatırmasam bu durumda hemen askere mi gitmiş olurum bilginiz varsa lütfen cevap verebilirmisiniz ACİLL 4 GÜNÜM KALDI

MERHABA;

para yatırdığınıza göre ,siz tezsiz bir lisansüstü programa kayıt yaptırmışsınız. çünkü tezli lisansüstü programları ücretsizdir. lütfen vakit kaybetmeden ,mesai saatleri içersinde ,programa kaydınızı gerçekleştirdiğiniz birim ile irtibata geçiniz.

tüm hayatınızda başarılar dilerim.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
X üniversitesine bu yıl Arş.Gör. olarak atandım. Yüksek Lisans eğitimine devam ettiğim diğer Üniversite şu an bana borç çıkarmış durumda. Daha 2. yarıyıldayım bu ne anlama geliyor? Napmam gerekir.

A

Akademik Forum

Guest
Herkese selamlar,

4 yıllık üniversite mezunuyum, okul bittikten sonra 2 yıllık tecil Hakkı'mı kullandım.. 23/06/2016 da bu süre dolacak.. Yaz sonunda yüksek lisans a başlayacağım.. Arada yaklaşık 2 ay boşluk olacak.. Bu süre içinde askere alınmam gibi bir durum olabilir mi ?
Bir de Temmuz ayında otelde kalırsam sorun olur mu ? Bildiğim kadarıyla polis gelip kağıt imzalatıyor 15 gün içerisinde şubeye gidilmesi yönünde..

Teşekkürler..

A

Akademik Forum

Guest
Herkese selamlar, saygılar,

Şöyle bir sorum var: Yüksek lisans kaydımı sildirdikten sonra enstitünün sevk tehiri iptali için gönderdiği yazı takriben ne zaman işleme alınır? Yani sistemde sevk tehiri iptali ne zaman gerçekleşir, bilginiz var mı? Yeni başladığım yüksek lisansından yeniden tecil almak için dar bir sürem kaldı. Cevaplarsanız çok sevinirim.

onatarkin

Öğrenci
Arkadaşlar benim askerlik işlemlerinde Sevk Tarihi: 10.02.2017 Şu an ben yüksek lisans yapıyorum.Yazın ikinci bir yüksek lisans ile tekrar başvurarak tecili uzatmak istiyorum.
a) Yeni yüksek lisansa kayıt yaptırdıktan sonra, eski okulla ilişiği kesip, yeni yl tecil başvurusu yapabilir miyim? (Garanti olması açısından) Tecil işlemini okul hallediyor mu yoksa askerlik şubesine de ilişiği kesmeyi bildirmem gerekiyor mu?
b) İlişiği kestikten sonra yeni YL tecil işlemi başvurusu kısa sürede sonuçlanır mı? Yoksa bakaya mı kalırım.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,
Yüksek lisansta 1. üniversiteden tecilim Temmuz'da bitiyor. 2. üniversite'ye Ocak'ta kayıt yaptırdım ama 1. üniversiteden tecilim olduğu için yeni tecil yapılmıyor tabi. İlk üniversiteden de kayıt sildirmek istemiyorum çünkü tez dönemine geldim, bedelli çıktığı gibi tezimi vermek istiyorum.

Aklıma gelen üç yol var ama hangisi doğru yol, bunu sormak istiyorum:

A) 1. üniversiteden kayıt sildirmeden, "sevk tehiri iptali" isteyerek, tecilim düştükten sonra 2. üniversiteden tecil alabilir miyim?
B) Temmuz'da 1. üniversiteden tecilim bitince 2. üniversiteden tecil alabilir miyim yoksa asker kaçağı mı olmuş olurum?
C) 1. üniversiteden kayıt sildirmek. Bunu yapmam gerekirse nelere dikkat etmem gerekiyor?

Teşekkürler.

symo++

Kısıtlanmış Üyelik
Herkese selamlar,

4 yıllık üniversite mezunuyum, okul bittikten sonra 2 yıllık tecil Hakkı'mı kullandım.. 23/06/2016 da bu süre dolacak.. Yaz sonunda yüksek lisans a başlayacağım.. Arada yaklaşık 2 ay boşluk olacak.. Bu süre içinde askere alınmam gibi bir durum olabilir mi ?
Bir de Temmuz ayında otelde kalırsam sorun olur mu ? Bildiğim kadarıyla polis gelip kağıt imzalatıyor 15 gün içerisinde şubeye gidilmesi yönünde..

Teşekkürler..

MERHABA ;

son cümleyle ne demek istediğinizi anlıyamadım ,ancak sizin bu dönem içersinde tezli bir programa kayıt yaptırmış olmanız gerekirdi. şu haliyle temmuzda asker olacaksınız. ancak birkaç açıklayamadığım durum mevcut bunlarda ;

1)sevk tehirinizin yapılmış olduğu tarihten sonra ,bildiğim kadarıyla 3 ay kadar daha tehir edilebilmektedir. ancak ne gibi bir beyanda bulunması gerektiğini bilmiyorum,bu nedenle bu durumu bağlı bulunduğunuz askeri şube ile görüşünüz çünkü ekim sonuna kadar ,bir tezli programa kayıt yaptırmanız dahilinde kayıt yaptırdığınız tarih itibariyle, yeni bir 3 yıl 4 ay teciliniz yapılacaktır.

2) şimdi burada ,askeri şubeyle yapacağınız görüşmenizin olumsuz değerlendirilmesi varsayımıyla bu açıklamayı yapıyorum. tezsiz yl ile tezsiz yl programları farklı programlar. başvuruları da farklılık arzedebilir (tarihleri farklı olabilir) , ancak tezsiz yl programlarının ücretli olduğu bilgisi mevcut. bu nedenle ,sizi askere almazdan önce belki tezsiz bir programa kayıt yaptırmanız mümkün olursa ,o zaman sizi isteseler de zorla askere alamayacaklar. önerim : bu mümkün ise ilk önce bir tezsiz programa (ama sadece ilk dönemine) kayıt yaptırn ,daha sonra elde edeceğiniz tehirden sonra arada kalan zamanda (1 dönem) tezli programlara başvurun ,kazanırsanız eski programdaki kaydınızı sildirip ,tezli programa devam edersiniz.

LÜTFEN DİKKAT: bence plan çok önemlidir ,muhtemelen hayatınızın baharında,normal yaşam diliminizin en güzel yıllarını yaşıyorsunuzdur. bu nedenle başlamadan önce kurallı ve tutarlı bir plan zannımca en önemlisi olacaktır.

başarılar dilerim..

- - - Güncellendi - - -

Merhaba,
Yüksek lisansta 1. üniversiteden tecilim Temmuz'da bitiyor. 2. üniversite'ye Ocak'ta kayıt yaptırdım ama 1. üniversiteden tecilim olduğu için yeni tecil yapılmıyor tabi. İlk üniversiteden de kayıt sildirmek istemiyorum çünkü tez dönemine geldim, bedelli çıktığı gibi tezimi vermek istiyorum.

Aklıma gelen üç yol var ama hangisi doğru yol, bunu sormak istiyorum:

A) 1. üniversiteden kayıt sildirmeden, "sevk tehiri iptali" isteyerek, tecilim düştükten sonra 2. üniversiteden tecil alabilir miyim?
B) Temmuz'da 1. üniversiteden tecilim bitince 2. üniversiteden tecil alabilir miyim yoksa asker kaçağı mı olmuş olurum?
C) 1. üniversiteden kayıt sildirmek. Bunu yapmam gerekirse nelere dikkat etmem gerekiyor?

Teşekkürler.

SELAM ;

Ne yazık ki MSB nin uygulamakta olduğu hiyerarşiden dolayı ilk 2 planınızı yapamamaktasınız , ancak 3. öncülde verdiğiniz yol için ,belki kayıt yaptırmış olduğunuz okula önceden haber vererek (ki buda tek tek ilgili akademisyenlere onay için bir bir imzasına sunulacağı için çok etkili olmayacaktır zannımca), belki ilk programdaki kaydınızı sildirip ancak bu esnada ,almış olduğunuz derslerin detaylı dökümlerini resmi belge İle beyan edip , yeni kayıt yaptırmış olduğuınuz bu programda eski derslerinizi saydırabilirsiniz., yani genelde böyle yapılır ve geçtiğiniz her dersi saydırabilirsiniz. ancak bazı okullarda ,dersler ilgili akademisyenlere tek tek arzedileceği için her hoca buna muafiyet vermeyebilir. ki siz tez dönemine girdiğiniz için zaten ders dönemi tamamlanmıştır. ben bunu deneyebileceğinizi düşünüyorum ve tutarlı da olur bence. ancak lütfen tarihlere dikkat edin. bildiğim kadarıyla şu ikisinden biri mutlaka geçerli olur (genellikle).

*** muafiyet başvuruları genellikle ders eğitim öğretim yılının ilk 2 haftasında alınır
*** muafiyet başvuruları genellikle kayıt yaptırdığınız dönemin ilk 2 haftasında alınır

bu tarihi atlarsanız okul okul muafiyet vermeyebilir ,onun için lütfen buna dikkat ediniz.

BAŞARILAR DİLERİM..

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Merhaba, askerliği tecil için süleyman demirel üni uzaktan tezsiz yüksek lisansa kayıt yaptırdım. Ancak e devletten kontrol ettiğimde tecil bitiş tarihi değişmemiş.(sadece lisans mezuniyeti sonrası 2 yıl tecil hakkımı kullanmistim) sadece tecil sebebi değişmiş. Önceden lisans mezuniyeti gibi bir şey yazarken şimdi yurtiçi yüksek lisans yazıyor. Bu durumda ne yapmam gerek acaba?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba, askerliği tecil için süleyman demirel üni uzaktan tezsiz yüksek lisansa kayıt yaptırdım. Ancak e devletten kontrol ettiğimde tecil bitiş tarihi değişmemiş.(sadece lisans mezuniyeti sonrası 2 yıl tecil hakkımı kullanmistim) sadece tecil sebebi değişmiş. Önceden lisans mezuniyeti gibi bir şey yazarken şimdi yurtiçi yüksek lisans yazıyor. Bu durumda ne yapmam gerek acaba?

K

kadio34

Guest
MERHABA ;

son cümleyle ne demek istediğinizi anlıyamadım ,ancak sizin bu dönem içersinde tezli bir programa kayıt yaptırmış olmanız gerekirdi. şu haliyle temmuzda asker olacaksınız. ancak birkaç açıklayamadığım durum mevcut bunlarda ;

1)sevk tehirinizin yapılmış olduğu tarihten sonra ,bildiğim kadarıyla 3 ay kadar daha tehir edilebilmektedir. ancak ne gibi bir beyanda bulunması gerektiğini bilmiyorum,bu nedenle bu durumu bağlı bulunduğunuz askeri şube ile görüşünüz çünkü ekim sonuna kadar ,bir tezli programa kayıt yaptırmanız dahilinde kayıt yaptırdığınız tarih itibariyle, yeni bir 3 yıl 4 ay teciliniz yapılacaktır.

2) şimdi burada ,askeri şubeyle yapacağınız görüşmenizin olumsuz değerlendirilmesi varsayımıyla bu açıklamayı yapıyorum. tezsiz yl ile tezsiz yl programları farklı programlar. başvuruları da farklılık arzedebilir (tarihleri farklı olabilir) , ancak tezsiz yl programlarının ücretli olduğu bilgisi mevcut. bu nedenle ,sizi askere almazdan önce belki tezsiz bir programa kayıt yaptırmanız mümkün olursa ,o zaman sizi isteseler de zorla askere alamayacaklar. önerim : bu mümkün ise ilk önce bir tezsiz programa (ama sadece ilk dönemine) kayıt yaptırn ,daha sonra elde edeceğiniz tehirden sonra arada kalan zamanda (1 dönem) tezli programlara başvurun ,kazanırsanız eski programdaki kaydınızı sildirip ,tezli programa devam edersiniz.

LÜTFEN DİKKAT: bence plan çok önemlidir ,muhtemelen hayatınızın baharında,normal yaşam diliminizin en güzel yıllarını yaşıyorsunuzdur. bu nedenle başlamadan önce kurallı ve tutarlı bir plan zannımca en önemlisi olacaktır.

başarılar dilerim..

- - - Güncellendi - - -

Öncelikle sorularımı yanıtladığınız için teşekkürler ,

Aldığım tecil belgesinde aynen şu şekilde yazıyor ,

Aşağıda kimliği yazılı yükümlünün 30.09.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur.

Celp dönemi : Kasım 2016
Muhtemel sevk tarihi : 30.09.2016
Erteleme bitim tarihi : 23.06.2016
Yükümlünün 1 eylül 2016-30 eylül 2016 tarihleri arasında sevk öncesi hazırlık işlemlerini yaptırması gerekmektedir.

Şimdi , bu bilgilere göre benim tecilim 23.06 da mı yoksa 30.09 da mı bitiyor.. burayı netleştiremedim açıkçası..

Eğer 30.09 ise zaten sorun yok, o tarihe kadar yüksek lisans a kayıt yaptırmış olacağım.. ancak eğer 23.06 ise ilk mesajımda söylediğim o 2 aylık boşluk oluşacak.. Bu dönemde asker kaçağı mı olmuş oluyorum.. ? Eylül ayında yüksek lisans a kayıt yaptırmam da herhangi bir sıkıntı çıkarır mı bu durum ?

umarım 30.09 da bitiyordur da ikinci ihtimali düşünmeyiz bile ..

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
Öncelikle sorularımı yanıtladığınız için teşekkürler ,

Aldığım tecil belgesinde aynen şu şekilde yazıyor ,

Aşağıda kimliği yazılı yükümlünün 30.09.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur.

Celp dönemi : Kasım 2016
Muhtemel sevk tarihi : 30.09.2016
Erteleme bitim tarihi : 23.06.2016
Yükümlünün 1 eylül 2016-30 eylül 2016 tarihleri arasında sevk öncesi hazırlık işlemlerini yaptırması gerekmektedir.

Şimdi , bu bilgilere göre benim tecilim 23.06 da mı yoksa 30.09 da mı bitiyor.. burayı netleştiremedim açıkçası..

Eğer 30.09 ise zaten sorun yok, o tarihe kadar yüksek lisans a kayıt yaptırmış olacağım.. ancak eğer 23.06 ise ilk mesajımda söylediğim o 2 aylık boşluk oluşacak.. Bu dönemde asker kaçağı mı olmuş oluyorum.. ? Eylül ayında yüksek lisans a kayıt yaptırmam da herhangi bir sıkıntı çıkarır mı bu durum ?

umarım 30.09 da bitiyordur da ikinci ihtimali düşünmeyiz bile ..

MERHABA; tecilinizin son geçerlilik tarihi :23.06.16 olup, bu tarihten sonra ise yapılacak sevk işlemleri önceliğindeki hazırlıkların (da) şahsınız tarafından gerçekleştirlmesi gerektiği anlatılmış.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN : bir tezli programa kayıt yaptırmadı iseniz ve statünüz yalnızca lisans mezunu ,ancak askerliğinizi tehir etmek istiyorsanız ,askeri şube ile görüşmeniz önerilir. ayrıca daha önce forumda paylaşılmış olan (msb) bağlantılarını okumanız önerilir. paylaşımlar günceldir.

iyi günler.

mumcu_omer

Öğrenci
Hocam e devletten baktınız mı var mı gelişme?

- - - Güncellendi - - -

Tezli-Tezsiz diye bir ayrım yokmuş. Lisansüstü okuyan herkes için geçerli. Enstitü "sevk tehir dilekçesi" doldurmamı istedi sadece. Dilekçeyi şubeye gönderecekmiş. Birkaç hafta içinde "e-devlette" belli olur zaten.
Hocam var mı bir gelişme ?

impress

Öğrenci
merhabalar 06.01.1986 doğumluyum bi kaç gün önce msb den mesaj aldım bakaya olarak aranmaktasın diye sorum şu Eylül ayında ikinci üniversiteye kayıt yaptırmak için askerlik kararı aldıracağım askerlik kararı aldırdıktan sonra yüksek lisansa başvurmasam her sene ne kadar caza olur? Üniversiteyi aradım askerlik yaşım geçti ikinci üniversiteye kayıt yapar mısınız diye sordum.Kazanılan bir hak var kayıt yapılır ama ders vermeyiz ders kayıtın bloke olur dedi askerlik kararı aldırsamda mı ders alamam sizce? Hem master yaparak hemde ikinci üniversite okuyabilir miyim? Lütfen cevaplar mısınız inanın soracak çevremde kimse yok bilgili birisi beni aydınlatır mı?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
merhabalar 06.01.1986 doğumluyum bi kaç gün önce msb den mesaj aldım bakaya olarak aranmaktasın diye sorum şu Eylül ayında ikinci üniversiteye kayıt yaptırmak için askerlik kararı aldıracağım askerlik kararı aldırdıktan sonra yüksek lisansa başvurmasam her sene ne kadar caza olur? Üniversiteyi aradım askerlik yaşım geçti ikinci üniversiteye kayıt yapar mısınız diye sordum.Kazanılan bir hak var kayıt yapılır ama ders vermeyiz ders kayıtın bloke olur dedi askerlik kararı aldırsamda mı ders alamam sizce? Hem master yaparak hemde ikinci üniversite okuyabilir miyim? Lütfen cevaplar mısınız inanın soracak çevremde kimse yok bilgili birisi beni aydınlatır mı?
Merhaba, master yaparken 2. üniversite okuyabilirsiniz. Askerlik kararı aldırıp sonra da yüksek lisansa başlarsanız o zaman 3 yıl tecil hakkı alabilirsiniz sıkıntı olmaz.

mevludo

Öğrenci
Merhaba, master yaparken 2. üniversite okuyabilirsiniz. Askerlik kararı aldırıp sonra da yüksek lisansa başlarsanız o zaman 3 yıl tecil hakkı alabilirsiniz sıkıntı olmaz.

Hocam merhaba, master öğrencisiyim bazı durumlardan dolayı askere gitmeyi düşünmüyorum 3 sene için, tezimde uzayabilir bu sene açıköğretime başvursam hem mastera devam edip hem açık öğretim okusam tecil durumum ne olur açıköğretime göre mi olur yoksa bi değişme olmaz mı

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam merhaba, master öğrencisiyim bazı durumlardan dolayı askere gitmeyi düşünmüyorum 3 sene için, tezimde uzayabilir bu sene açıköğretime başvursam hem mastera devam edip hem açık öğretim okusam tecil durumum ne olur açıköğretime göre mi olur yoksa bi değişme olmaz mı
Hayır ikinci kere lisans ile tecil edemezsiniz.

bedelli86

Öğrenci
tezsiz yüksek lisansa kayıtlıyım.daha sonra 2.ci bir tezsiz yüksek lisansa kayıt oldum..tecilim ilkinden yapıldı.ilkinden kayıt sildirip ikinciden sıfırdan tecil alabilirmiyim.şuan aynı anda 2 kaydım var.ilkini sildirip kayıtlı olduğum ikinciden tekrar 3 yıl tecil alabiliyormuyum.

örling

Öğrenci
Hocam merhabalar ben 2010 senesinde 2 yıllık önlisans programına kayıt yaptırdım . Çeşitli nedenlerden dolayı azami öğrenim süresinde bitiremedim . Bir kaç gün önce MSB den yoklama kaçağı olduğuma dair bi mesaj aldım . 2547 sayılı kanunun geçici 67.maddesinden yararlanıp askerliğimi tekrar tecil etme şansım varmıdır. okulla ilişiğim hala devam ediyor . Teşekkürler .

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba, 3-4 sayfa okudum ama durumuma karşılık tam soruyu ve cevabı bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim.

Şu anda bir tezsiz yl programına kayıtlıyım, bu tezsiz yl sayesinde yaptırdığım tecilim 2017 yılı Eylül ayında sona eriyor. Kayıtlı olduğum tezsiz yl programını bitirmeden, kayıt sildirmeden yeni bir yüksek lisans programına kayıt olduğumda yeni bir tecil işlemi yaptırablir miyim?

İyi günler,

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,

Bir tezsiz yüksek lisans programına kayıtlıyım, azami süre seneye bitiyor, tecilim de 2017 temmuza kadar. Eğer okulu bitirmezsem tecilim sürekli uzar mı? milli savunma bakanlığının sitesinde şöyle yazıyor;

ı. Yurt içi veya yurt dışında (öğrenciliklerinin tanınmasını müteakip) öğrenim görenlerin askerlikleri, elektronik ortamda bildirilmesini müteakip bir defada okulun azami öğrenim süresi kadar, bu süre sonunda mezun olamayanlar ise öğrenime devam ettikleri sürece yıllık olarak 29 yaş sonuna kadar ertelenir. Azami öğrenim sürelerinin hesaplamasında hazırlık/intibak sınıfı ile dil okulunda geçen süreler dikkate alınmaz.

http://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrencilerin-askerlik-erteleme-islemleri

Bu konuda yorumunuz var mı?