Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

M

Musab YEMENOĞLU

Guest
Selamun aleyküm Nazmi Hocam. Ben 29.07.2013 Tezli YL öğrencisiyim. Fakat bana 'bakaya' msjı geldi ve askerliğe gittim derdimi anlatamadım. Şu an 3 celp dönemi sebebiyle de 750 lira para cezası çıkardılar. Ne yapmam lazım? İşin içinden çıkamadım?! Lütfen yardımcı olu. Şimdiden teşekkür ederim...

mrtcn92

Öğrenci
Arkadaşlar,

Eğer 26 Kasım 2014 Tarihinden Önce okula kayıt yaptırdıysanız, mevcut okulunuzla ilişiği kesip başka bir okula kayıt yaptırmanıza gerek yok. Üniversitenizin enstitünüze gidip geçici madde 67 den yararlanarak askerliğinizi uzatmanızı istediğiniz yönünde dilekçenizi enstitüye verin. Okul bunu kendi hallediyor. Okul ile askerlik şubesi arasındaki yazışmalar yaklaşık 20 ile 30 gün sürüyor. O yüzden fazla süre geçirmemeye çalışın. (e-devlete biraz geç düşebiliyor. Doğrudan askerlik şubesi ile temas ederseniz daha iyi olur.)Tezli veya tezsiz olması farketmez. Herkesi Kasım 2017 tarihine kadar uzatıyorlar. Benim askerlik süremde Kasım 2017 olacak şekilde uzatıldı.

Son düzenleme:

davesinner

Öğrenci
Merhabalar hocam, lisans mezunuyum ve 2 yıllık tecil hakkım bitti. Dün askerlik şubesine gittiğimde direk Ağustosta askersin dediler. Elime de bir belge verdiler. Belgede '28.07.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur' yazıyor. Ağustosta da atamam olurmuş sanırım. Yüksek lisans yapmak istiyorum bu güz döneminde. Bir sıkıntı olmazsa gireceğim bir yere. Ama geçen senenin başvuru tarihlerine baktığımda, kesin kayıtlar Ağustosun ortasını hatta sonunu buluyor. Bu durumda okulu kazansam bile askerlik belgesi istenecek ve ben o tarihler içerisinde askerlik belgesi alıp alamayacağımı bilmiyorum. Biraz araştırdım. Kesin kayıt tarihlerini gösterir belgeyi okuldan alıp askerlik şubesine gidince geçici olarak bir süre uzatıp sana askerlik belgesini veriyorlarmış. Var mıdır bir bilgisi olan? Teşekkür ederim.

davesinner

Öğrenci
- - - Güncellendi - - -

Merhabalar hocam, lisans mezunuyum ve 2 yıllık tecil hakkım bitti. Dün askerlik şubesine gittiğimde direk Ağustosta askersin dediler. Elime de bir belge verdiler. Belgede '28.07.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur' yazıyor. Ağustosta da atamam olurmuş sanırım. Yüksek lisans yapmak istiyorum bu güz döneminde. Bir sıkıntı olmazsa gireceğim bir yere. Ama geçen senenin başvuru tarihlerine baktığımda, kesin kayıtlar Ağustosun ortasını hatta sonunu buluyor. Bu durumda okulu kazansam bile askerlik belgesi istenecek ve ben o tarihler içerisinde askerlik belgesi alıp alamayacağımı bilmiyorum. Biraz araştırdım. Kesin kayıt tarihlerini gösterir belgeyi okuldan alıp askerlik şubesine gidince geçici olarak bir süre uzatıp sana askerlik belgesini veriyorlarmış. Var mıdır bir bilgisi olan? Teşekkür ederim.

Msb ' de şöyle bir yazı var :
' Askerlik Kanunu’nun 86’ncı veya 89’uncu maddelerine tabi ve derhal sevki gereken yükümlülerden bir yükseköğrenim kurumunu kazananlara talepleri halinde kayıt yaptırabilmeleri için, askere sevk evrakının teslimini müteakip “Şartlı Askerlik Durum Belgesi” verilir. Ancak, bunların öğrenci olarak askerlik ertelemeleri yapılmamaktadır. '

Bu durum benim durumumla alakalımıdır. Yani Ağustosta kaçak durumuna düşşem bile okula kayıt yaptırmak için gerekli belgeyi veriyorlar mı?

Teşekkürler.

Edit: Bu sorular sorulmuş olabilir. Bana uygun yorumları okuyorum arkadaşlar. Yine de güncel bilgiye ihtiyacım var.

Son düzenleme:

davesinner

Öğrenci
Msb ' de şöyle bir yazı var :
' Askerlik Kanunu’nun 86’ncı veya 89’uncu maddelerine tabi ve derhal sevki gereken yükümlülerden bir yükseköğrenim kurumunu kazananlara talepleri halinde kayıt yaptırabilmeleri için, askere sevk evrakının teslimini müteakip “Şartlı Askerlik Durum Belgesi” verilir. Ancak, bunların öğrenci olarak askerlik ertelemeleri yapılmamaktadır. '

Bu durum benim durumumla alakalımıdır. Yani Ağustosta kaçak durumuna düşşem bile okula kayıt yaptırmak için gerekli belgeyi veriyorlar mı?

Teşekkürler.

Edit: Bu sorular sorulmuş olabilir. Bana uygun yorumları okuyorum arkadaşlar. Yine de güncel bilgiye ihtiyacım var.

Arkadaşlar yaptığım derin araştırmalar sonucunu sizinle paylaşayım. Sınıflandırma tarihi belli olmuş arkadaşlar için, sınıflandırma tarihinden sonra yüksek lisans yapmak sadece heyet raporu ile oluyor. Örneğin sınıflandırmanız temmuz 27 de belli olcak. 1. grup çıktınız ve Ağustosun ilk haftası gibi de sevk tarihiniz belli oldu. Ağustostan sonra ben yüksek yapıcam, buyrum kazandığıma dair belge filan yemiyor. Temmuzun 27 sinden önce kazanmış olduğunuza dair belge lazım. Nitekim o sıralarda da yüksek başvuruları başlamıyor bile. Yüksek yapabilmek için Sevk tarihiniz belli olunca o tarihi de kapsayacak şekilde 1 aylık heyet raporu almanız lazım. Aksi durumda askersiniz. Heyet rapor sunulursa da bir sonraki celp dönemine aktarılırsınız. Bir defaya mahsus birşeymiş bu. Artık o arada yükseği kazanmanız lazım. Keşke cevap veren olaydı da bu kadar uğraşmasaydım. Teşekkürler herkese

Son düzenleme:

Kaya2

Öğrenci
Nazmi Hocam merhaba,

Ben bir yüksek lisans programına kayıtlıyım, tecilim Haziran'da doluyor. Başka bir yüksek lisansa kayıt oldum. Tecilin yenilenmesi için eski yüksek lisans programından kaydımı sildirmemi söyledi enstitü. Kaydımı sildirdikten sonra ikinci yüksek lisansı yaptığım enstitü tecil yazısını gönderene kadar tecilim bozulmuş mu oluyor?

İşlem sırasını yazabilir misiniz?

davesinner

Öğrenci
Nazmi hocam cevap verir misiniz lütfen tüm forumu okudum bulamadım,

Heyet raporu ile sevk tarihimi bir sonraki celp dönemine erteletip o arada yüksek lisansa yazılıcam. Ama bu heyet raporunu sadece askeri hastaneden mi almalıyız. Devlet hastanesi olmuyor mu? Bir de sağlık gerekçesi olarak ne yazmalı bu raporda?

Teşekkürler hocam

A

Akademik Forum

Guest
heyet raporuyla alakası yok arkadaşım,

senin sevk öncesi hazırlık işlemlerini hangi tarihe kadar yapmış olman gerekiyor?

örneğin benim 31 aralığa kadardı,
5 günlük bir rapor aldım, 4 ocakta teslim ettim, bu rapor 31 aralık tarihini kapsıyordu, bu da bi sonraki celbe attı beni ki seni bu durum kurtarır

S

Serkanozdemir28

Guest
Merhabalar benimde bir problemim var üniversitenin lisans bölümünden 07.2014 yılında mezun oldum ve bu tarihten 2 yıl olmak üzere 07.2016 tarihine kadar tecilli gözüküyorum şuan ise askere gitmemek için yüksek lisansa başlamak istiyorum.Asıl probleme gelince üniversitenin kayıt işlemleri Eylül aynının 10 ile 20 si arasında gözüküyor ve 2 ay gibi bakaya düşmüş olacağım herhangibi Bi çevirmeye yakalansam alır götürürler durumu olacak gibi ayrıcada yüksek lisans kayıt işlemi sırasında benden askerlikle ilgili belgede isteyecekler işin içinden çıkamadım bilgisi olup yol gösterebilecek biri varsa çok makbule geçer..

davesinner

Öğrenci
Yani belgede 27 temmuz siniflandirma tarihim olraka görünüyor. Belge su an da yanimda degil bakarim ama subede ogrendigim kadariyla heyet raporu lazim, anca oyle halledersin cunku senin durumun farkli sen zaten bi suredir bakayaymissin dediler. Dogru, cunku ben bakayaydim lisans tecilimin de hakkini doldurmustum. Embesil gibi subeye gittim guya bakaya borcumu odeyeyim diye, memur islemleri baslatmis, agustos ta askersin dedi. Olaylar boyle gelistigi icin bana heyet raporu lazim sanirim. Ben oyle anladim

davesinner

Öğrenci
Merhabalar benimde bir problemim var üniversitenin lisans bölümünden 07.2014 yılında mezun oldum ve bu tarihten 2 yıl olmak üzere 07.2016 tarihine kadar tecilli gözüküyorum şuan ise askere gitmemek için yüksek lisansa başlamak istiyorum.Asıl probleme gelince üniversitenin kayıt işlemleri Eylül aynının 10 ile 20 si arasında gözüküyor ve 2 ay gibi bakaya düşmüş olacağım herhangibi Bi çevirmeye yakalansam alır götürürler durumu olacak gibi ayrıcada yüksek lisans kayıt işlemi sırasında benden askerlikle ilgili belgede isteyecekler işin içinden çıkamadım bilgisi olup yol gösterebilecek biri varsa çok makbule geçer..
Hocam yakalansan da sikinti olmaz, merak etme, ole tut gotur filan yok artik. Sadece subeye ugrama, yuksegi kazan, kesin kayitta askerlik belgesi isteyince, subeye git onlar seni bir sonraki celbe atip, muhtemelen kasim, kasima kaar askerlikle iliskisi yoktur belgesi verirler, o da senin okulun icin yeterli olur. Sonrasini okul tecil yapar zaten

- - - Güncellendi - - -

heyet raporuyla alakası yok arkadaşım,

senin sevk öncesi hazırlık işlemlerini hangi tarihe kadar yapmış olman gerekiyor?

örneğin benim 31 aralığa kadardı,
5 günlük bir rapor aldım, 4 ocakta teslim ettim, bu rapor 31 aralık tarihini kapsıyordu, bu da bi sonraki celbe attı beni ki seni bu durum kurtarır
Ben sevk oncesi hazirlik islemini yaptirdim iste hocam, bakaya borcumu odeyeyim diye gittim meger adam benim askere alma islemlerimi yapiyormus

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi Hocam merhaba,

Ben bir yüksek lisans programına kayıtlıyım, tecilim Haziran'da doluyor. Başka bir yüksek lisansa kayıt oldum. Tecilin yenilenmesi için eski yüksek lisans programından kaydımı sildirmemi söyledi enstitü. Kaydımı sildirdikten sonra ikinci yüksek lisansı yaptığım enstitü tecil yazısını gönderene kadar tecilim bozulmuş mu oluyor?

İşlem sırasını yazabilir misiniz?
aynı konu ile ilgili bilgisi olan var mı

A

Akademik Forum

Guest
hocam tezsiz yüksek lisansa başladım unv. askerlik tecilimi 18 ay yapacakmış hani üç yıl oluordu unv. bna bu sekilde soyledi

A

Akademik Forum

Guest
Bu yeni yasayla beraber kayıt sildirip tekrar yeni bir bölüme kaydolup yeniden tecil alma durumu zarar görmedi değil mi arkadaşlar?

A

Akademik Forum

Guest
Simdi ben tezsiz yuksek lisansa baslarsin 1.5 sene mi tecil vericekler? Eskide 3 veriliyordu.. Hadi tezliye baslasan da bu sefer 2.yilin sonunda eger bir dersin bile kalirsa alttan okuldan atiliyorsun dolayisi ile tecilin gidiyor. Bunu bilerek yaptilar. Askere ihtiyaclari olacaklari icin yaptilar. Bu isten universitelerde cok zarar gorecek.

A

Akademik Forum

Guest
Simdi yazin tezsiz yuksek lisansa basvuruda bulunacaklara 1.5 sene mi tecil vericekler. Cok sacma.

A

Akademik Forum

Guest
artik tezsiz yuksek lisans askerlik ertelemesi 1.5 sene olacak.. buda demektir ki tezsiz yuksek lisans diye bolum yakinda tarih olacaktir. 3 yariyilda tezsizde olsa yuksek lisans bitmez. ayrica benim yuksek lisansi ne zaman bitirecegime yok karar veremez ki ? istedigim zaman bitirirm.