Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar Allah rizasi icin bana bir sey soyleyin kafam cok karisik ne olur.. simdi benim tecilim 2017 mart ayinda bitiyor.. temmuza kadar askerlik yonunden bir sakincam yok. 2017 ocakta, bahar ayi icin kayitlar basliyor. Simdi ben kaydimi ocakta sildirirsem Subat celbine gitmezmiyim? subat celbine atildigim icin dolayisi ile ocakta kayit yaptiramayabilirim.. bunun sirasi nedir lutfen ne olur gidemiyorum evliyim zor durumdayim. tesekkur ederim arkadaslar.

TarIk1

Öğrenci
tam da tahmin ettiğim gibi. şimdilik bir süreç başlatamıyorlarmış. daha önce ilgilenmeyen aklımı seveyim.

yürürlükten kalktı mı acaba ya? link de silinmiş... korktuğum şeyler bir bir başıma geliyor.

- - - Güncellendi - - -

bugünkü değişiklikle daha önce kanunda yapılan askerlikle ilgili şu değişikliğin bir ilgisi var mı acaba? şu konuştuğumuz tecili uzatan geçici madde yürürlükten kalkmış olabilir mi? Sinop Üniversitesi

link silinmiş. acaba yürürlükten kalkmış olabilir mi? nasıl öğreneceğiz bunu?

A

Akademik Forum

Guest
Tezsizden tezliye geçersek askerlik için yeniden mi süre veriliyor ? Ya da 2 . Kez yüksek lisans yapsak askerlik tecil edilir mi kaç yaşına kadar sürer bu?

cagovet641

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar.
Şu askerlik konusunda bende kafayı yemek üzereyim.Bilen anlayanınız var ise yardımcı olursanız çok sevinirim.
Lisans programından mezun olduktan sonra tecilim şubat 2016 da sona erdi.ağustos celbine kaldım.mart ayında askerlik işlemlerini başlatmadığım için suan bakaya duruma dusmusum.hazıran ayında yuksek lısans basvuruları baslıyor.sımdı askerlık subesıne gıtsem bakaya durumumu kaldırsam hazıran ayı ıcın yuksek lısans basvurusunu yapabılır mıyım yoksa sen agustos ayında askere gıdeceksın dıyıp kayıt ıcın belge vermezler mı?yada agustos ayından sonra askerlık subesıne gıtsem kasım celbıne kadar askerlık ılıskısı yoktur belgesı verırler mı?
durumu anlatabıldıgım kadarıyla yardımcı olursanız sevınırım.

delen__1905

Öğrenci
hocam bakaya düştükten sonra kaldıramazsınız bir sürü insan bu hatayı yapıyor ve bakaya düştükten sonra hiçbir yüksek linsan ve doktora kaydı kurtaramıyor YLSY bursiyeriiym bize dedikleri bakaya düşmeden bize askerlik ile ilgili bilgi verin diiyorlar çünkü bakaya düştükten sonra biz birşey yapamayız diyorlar siz bunu askerlik şubeye sorarak net öğrenin bir de lakin MEB in bize söylediği buydu haberiniz olsun

A

Akademik Forum

Guest
Celp dönemi : Kasım 2016
Muhtemel sevk tarihi : 30.09.2016
Erteleme bitim tarihi : 07.06.2016 sizce kasim ayinda mi askerdeyim. Yoksa muhtemel sevk tarihi dedigi donemde mi askerde oluyorum.

Mbug

Öğrenci
Sevk Tarihi Nedir?

Askerlik işlemlerini tamamlamış ve celp dönemi belirlenmiş bireylerin askerlik yerlerine sevk edilecekleri tarihtir. Sevk başlangıç tarihi + Verilen Yol Süresi + Birliğine teslim olacağı tarih, olarak belirlenir.

Sevk edileceği tarih genelde yola çıkılması gereken tarihtir. Ancak yılların vermiş olduğu imkanlar doğrultusunda artık mesafeler çok uzun sürmediği için Sevk tarihi + yol süresi verilir. Bu yol süresi 1-2-3 gün olabilmektedir. O yüzden Sevk tarihinde yola çıkmayıp, teslim olacağınız tarihte, gideceğiniz acemi birliğinin bulunduğu il veya ilçede havalimanı var ise uçağa binerek aynı gün birliğinize teslim olabilirsiniz.

Sevk tarihi kişinin askeri birliğine katılmak üzere yola çıkması gereken tarihe denmektedir.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar bu dönem yüksek lisansa başlamayı düşünüyorum askerlik tecili icin. Fakat bir de soyle bir dusuncem var ygs puanim ile bir universiteye yerlesip istedigim bolume dolayli da olsa ulasmak.

Kafama takilan konu ise su: Mezun oldugum bolumden yuksek lisans yaparken ygs ile onlisans okuyabilir miyim? Ve okurken yuksek lisanstan dolayi askerligik tecil edilir mi? Ayrica kyk kredisinden ygs ile yerlesince tekrar yararlanabilir miyim?

A

Akademik Forum

Guest
Yardım

Arkadaşlar bu dönem yüksek lisansa başlamayı düşünüyorum askerlik tecili icin. Fakat bir de soyle bir dusuncem var ygs puanim ile bir universiteye yerlesip istedigim bolume dolayli da olsa ulasmak.

Kafama takilan konu ise su: Mezun oldugum bolumden yuksek lisans yaparken ygs ile onlisans okuyabilir miyim? Ve okurken yuksek lisanstan dolayi askerligik tecil edilir mi? Ayrica kyk kredisinden ygs ile yerlesince tekrar yararlanabilir miyim?

Arkadaşlar şu konularda yardımcı olabilir misiniz? Konuların olabilitesine göre planlar yapmam gerekiyor artık.

tumsekvar

Öğrenci
25 yasındayım. Yuksek lisansa b aslıcam. Askerliğimi yapmadım. Yuksek lisans ardından da doktora yaptıktan sonra askere gitmek istiyorum. Ben doktorayı bitirene kadar askerlik meselesi eğitimime zararlı olur mu? Diyelimki yuksek lisans veya doktora yaparken hadi seni askere götürüyoruz gibi bi durum olur mu? Bu konu h akkında bilgim olmadıgı icin soruyorum. Yardımcı olanlara tesekkur ederim.

A

Akademik Forum

Guest
A.yesevi universitesi surelerin sifirlanmayacagini iddia ediyor yani ogrenci eger bu yeni yonetmelikten once kayit oldu ise oyle devam edecek andak yeni kayit olan kisiler icin sure 1.5 yil olacak diyor.. bence mantikli olan guz donemi itibari ile tezsizde herkese 3 yari yil vermeleri mantikli olan bu..

A

Akademik Forum

Guest
Biraz acil bir durum yardımcı olabilir misiniz ???

Arkadaşlar merhabalar durum biraz ciddi yardımcı olablirseniz sevinirim...

Ben 2014 haziran ayında lisans eğitimimi bitirdim 2 yıl tecil hakkımı kullandım.Fakat geçtiğimiz yıl yüksek lisans başvurularım kabul edilmedi..Bu yaz en kötü tezsiz y.l başvurup tecil ettirmeyi düşünüyordum fakat askerlik belgesinde 18.06.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakınca yoktur diyor..En yakın y.l başvurusu haziranda olduğuna göre bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekiyor acaba?? Yardımcı olabilecek cevaplayabilecek varsa şimdiden çok teşekkür ederim....

Arkadaşlar merhabalar durum biraz ciddi yardımcı olablirseniz sevinirim...

Ben 2014 haziran ayında lisans eğitimimi bitirdim 2 yıl tecil hakkımı kullandım.Fakat geçtiğimiz yıl yüksek lisans başvurularım kabul edilmedi..Bu yaz en kötü tezsiz y.l başvurup tecil ettirmeyi düşünüyordum fakat askerlik belgesinde 18.06.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakınca yoktur diyor..En yakın y.l başvurusu haziranda olduğuna göre bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekiyor acaba?? Yardımcı olabilecek cevaplayabilecek varsa şimdiden çok teşekkür ederim....

dostum bugün askerlik şubeye gittim benim belgede de 9.8.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakınca yoktur yazıyor. neyse,hangi tarihe kadar yüksek lisans başvurusu yapsam tecil edersiniz?, diye sordum. 9.8.2016 ya kadar bana en azından yüksek lisansı kazandı belgesi getirmen gerek o zaman sana 3 ay daha tecil hakkı verilir bu sürede kesin kayıt yaptırırsın ve 3 yıl tecil olur(öğrenime devam ettiğin takdirde.) dedi.

memura, başvurmak istediğim üniversitenin mülakat sonuçlarını açıklama tarihi 28 Ağustos olarak görünüyor. bakaya kalsam tecil ettirebilir miyim?, dedim. memur,hayır bakaya kaldığın zaman hiçbir şekilde tecil ettiremezsin yüksek lisans bi işe yaramaz tecil için dedi.yani "askerlik işlemleri yönünden sakınca yoktur" tarihin ne ise o tarihe kadar yüksek lisansa kabul edildin edildin. benim memurdan aldığım bilgi net olarak bu. umarım yardımcı olur.

A

Akademik Forum

Guest
Yüksek Lisans askerlik tecili

Şunu da belirteyim arkadaşlar. Önceki sayfalarda belirilen 2547 sayılı kanunun 67.geçici maddesine göre askerlik tecil işlemlerinin 29 mart 2018 e kadar uzatılması işlemi devam ediyor :) daha 2 gün önce yazıyı burda gördükten sonra üniversiteme ve asal şb müdürüne danıştım. ikisinden de olur aldıktan sonra üniversiteme dilekçe bıraktım cvp bekliyorum. Ha bu süreç tabiki 29 kasım 2014 ten önce yüksek lisansa kayıt yaptıranları kapsıyor. Ayrıca zaten yeni değişen yönetmelikte de atılma geldiğinden mart 2018 e tecilin uzaması bir işinize yarar mı bilmiyorum. Burda konu hakkında bilgilendirme yapan arkdaşlara teşekkür ediyorum.

M

MisafirYL

Guest
Şunu da belirteyim arkadaşlar. Önceki sayfalarda belirilen 2547 sayılı kanunun 67.geçici maddesine göre askerlik tecil işlemlerinin 29 mart 2018 e kadar uzatılması işlemi devam ediyor daha 2 gün önce yazıyı burda gördükten sonra üniversiteme ve asal şb müdürüne danıştım. ikisinden de olur aldıktan sonra üniversiteme dilekçe bıraktım cvp bekliyorum. Ha bu süreç tabiki 29 kasım 2014 ten önce yüksek lisansa kayıt yaptıranları kapsıyor. Ayrıca zaten yeni değişen yönetmelikte de atılma geldiğinden mart 2018 e tecilin uzaması bir işinize yarar mı bilmiyorum. Burda konu hakkında bilgilendirme yapan arkdaşlara teşekkür ediyorum.

2013 yılında kayıt oldum yüksek lisansa ve bu açıklamanın ardından fakültemi aradım. Onlar tecilimin 2017 Şubat ayına kadar ertelenmiş olduğunu bu tarihten sonrası için bir şey yapamayacaklarını söylediler. Yani tam da anlamadım ne dediklerini ama bu minvalde bir konuşma geçti. Ardından kanunu ve kayıt yılımı tekrarladım, sonra askerlik şubesi ile iletişim kurmam gerektiğinden bahsettiler.

Bir de askerlik erteletme ile ilgili dilekçe olayında kendilerinin yalnızca başvuru yaptığını ve buna askerlik şubesinin karar verdiğini söylediler ancak dilekçe bırakmayı önerdiğimde yine olay buna yanaşmamak ve askerlik şubesi ile direkt iletişime geçmek yönünde oldu. Tam anlayamadım ya da kendimi anlatamadım orada.

Her neyse ben askerlik şubesine de bir gidip durumu anlatacağım, oradan aldığım bilgiye göre de ilerleyeceğim. Merak ettiğim okuldan yapılan açıklama konusunda bir gariplik olup olmadığı.

TarIk1

Öğrenci
Şunu da belirteyim arkadaşlar. Önceki sayfalarda belirilen 2547 sayılı kanunun 67.geçici maddesine göre askerlik tecil işlemlerinin 29 mart 2018 e kadar uzatılması işlemi devam ediyor :) daha 2 gün önce yazıyı burda gördükten sonra üniversiteme ve asal şb müdürüne danıştım. ikisinden de olur aldıktan sonra üniversiteme dilekçe bıraktım cvp bekliyorum. Ha bu süreç tabiki 29 kasım 2014 ten önce yüksek lisansa kayıt yaptıranları kapsıyor. Ayrıca zaten yeni değişen yönetmelikte de atılma geldiğinden mart 2018 e tecilin uzaması bir işinize yarar mı bilmiyorum. Burda konu hakkında bilgilendirme yapan arkdaşlara teşekkür ediyorum.

marmara üniversitesinde hala atılma meselesi açıklığa kavuşmadığı için dilekçe bırakmama izin vermediler. memurlara laf da anlatamadım.

Adaland45

Öğrenci
slm arkadaslar ben 16.09.2015 tezsiz yüksek lisans a askerlik tecil ettirmek için başvurdum okul 22.09.2018 e kadar tecil etti.yeni çıkan kanunla tecilimi bozacaklarmı 1.5 yılı düştü deniliyo bilgisi olan warmı yoksa yeni kayıt olanlara bu yönetmelik uygulanacak bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.

Saseci

Öğrenci
Merhabalar arkadaşlar özellikle Nazmi hocam sizden cevap bekliyorum ve bilen arkadaşlardan. Ekim 2015 tarihinde selçuk Üniversitesi tezsiz yl ye kaydımı yaptırdım fakat kayıt zamanından önce tecil hakkım dolmuştu ve rapor ile celp dönemi atlattım ve 2018 tarihine kadar askerliğimi tehir ettirdim fakat maddiyatımdan dolayı bahar dönemi kaydımı yenileyemedim ve okul bu durumu askerlik şubesine bildirmiş benim tecil düştü ve Ağustos celbine otomatik düştü ben bu durumda ne yapabilirim lütfen acil yardım istiyorum