Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

Dogukan89

Öğrenci
Tecillerinizde sorun olmaz arkadaşlar ama okul bitince gelecek sene tecilinizde doğrudan kalkar

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Saseci

Öğrenci
Arkadaşlar durumu benim gibi olan varsa askerlik şubesi ile görüştüm rapor ile bir celp dönemi daha atlatılabiliyor tecil ettirdiğimiz için sonra kayıt yenile tecil devam esiyor

A

Akademik Forum

Guest
Yüksek lisans ve askerlik tecili

selamlar
ben 2014 şubat lisans mezunuyum, askerlik tecilim 2016 şubatta son buluyor. tezsiz y lisans yapsam tecil sürem ne kadar uzar- saü tezsiz y lisans başvuru koşullarında şöyle bir not yazılı(tezsiz y lisansı 3. dönemde bitirmezseniz okuldan atılırsınız) böyle bir durumda tecil sürem de bitmiş olur mu, eğer öyle olursa bana maksimum 1,5 yıl tecil mi yapılıyor
teşekkürler

Sinan Poyraz

Öğrenci
Merhaba,

1986 doğumluyum ve bu ay sonu mezun durumda olacağım. Aralık ayında askerlik şubeye gittim ve kasım celbine yazdılar. Temmuz'da yüksek lisansa başvuracağım, böylece askerliğim tecil olur mu yoksa kasım celbinde olduğum için gitme zorunluluğum mu var?

A

Akademik Forum

Guest
ARKADASLAR COK ONEMLI.. 2 tane universite ile gorustum..iki enstitude farkli cevaplar verdi. 1.enstitu, mesela 15 haziranda parayi odedin kayit oldun diyelim, 16 haziranda askerlik subesine yaziyo yolluyoruz dedi.. Diger enstitu ise kaydinizi 15 hazirandan aliriz, ama yaziyi derslerin basladigi tarih olan 15 eylulde yollariz dedi. Simdi burdaki sikinti ne diyeceksiniz? E birinde hazirandan itibaren basliyor digerinde eylul ortasindan..arada 3 ay var nerdeyse...sizcede sacma degil mi?

otto88

Öğrenci
arkadaşlar merhaba,

ben geçen sene yüksek lisansa başladım ve tecilimi yaptırdım. bu sene aynı anda 2 tezli y.lisans yapılamaz şartı çıkınca bazı sebeplerden şu anda yüksek lisans yaptığım yerden kaydımı sildirip başka bir bölümde yüksek lisansa başlamayı düşünüyorum. bu durumda tecil sürem değişir mi? kaydımı sildirip başka üni. veya bölüme kayıt yaptırınca tecil için yapmam gereken bir şeyler var mı ayrıca? bi açıklarsanız sevinirim.

blackprague

Öğrenci
Arkadaşlar şubat ayında askerlik şubesinden aldığım belgede 30-09-2016'ya kadar askerlikle ilişiği bulunmamaktır diye yazıyordu fakat şimdi edevletten belge istedim 01-07-2016'ya kadar askerlikle ilgili bir sakıncası yoktur yazıyor. E ben şimdi yüksek lisansı kazanırsam eylülde kayıt yapamayacak mıyım temmuz geçti diye. Elimdeki belgede Eylül yazarken edevlette niye farklı görünüyor bu tarih ?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar şubat ayında askerlik şubesinden aldığım belgede 30-09-2016'ya kadar askerlikle ilişiği bulunmamaktır diye yazıyordu fakat şimdi edevletten belge istedim 01-07-2016'ya kadar askerlikle ilgili bir sakıncası yoktur yazıyor. E ben şimdi yüksek lisansı kazanırsam eylülde kayıt yapamayacak mıyım temmuz geçti diye. Elimdeki belgede Eylül yazarken edevlette niye farklı görünüyor bu tarih ?
Hocam ben de hemen hemen aynı durumdayım benim durum belgesinde de 30.06.2016 ya kadar askerlik yonunden bir sakıncası yoktur yazıyor, ama soyle bi durum var 30 hazirana kadar askerlik subesıne gidersem sanırım kasım celbine yazıyorlar o yuzden kasıma kadar bir yuksek lısansa kayıt yaparsanız bi sıkıntı olmaz diye dusunuyorum.

osmanyksel06

Öğrenci

hocam benim tecilim de 30.06.2016 yazıyor yani aynı durumdayız ve şöyle yapmamız gerekiyor 30 hazirana kadar ben askerlik subesine gidicem buyuk ihtimalle kasım celbine yazacaklar yani kasıma kadar askerlik yonunden bi sıkıntımız olmayacak eylulde de bi yüksek lisansa kaydımızı yaptırırsak 3 yıl tecil olacak diye biliyorum

Ali Tibet

Öğrenci
arkadaslar.. E DEVLET te yazan bu tarihe onem vermeyin... askerlik subesinden alinan kagit farkli ben sordum.. sen 30.06 ya kadar degil, subeden aldigin kagidin uzerinde yazan tarihe kadar kayit yaptirabilirsin.. ama yok illaki hemen istersen eseny.. universitesi kayit yapiyor aninda subeye yaziyi yolluyor.

osmanyksel06

Öğrenci
İnşallah eylüle kadar vakit vardır gerçekten kardeşim şubeye gidersen buraya bilgilendirmek için yazarsan çok seviniriz.

Hocam Bugün askerlik subesine gittim durumu izah ettim "eylüle kadar yüksek lisansa kayıt olacagımı fakat askerlik tecilimin 30 haziranda bittiğini" söyledim ve bana 30 eylül 2016 ya kadar "askerlik yönünden bir sakıncası yoktur" diye bir askerlik durum belgesi verdi, 30 eylüle kadar kayıt yaptırdıgımda bi sorun olmayacagını söyledi hocam.

osmanyksel06

Öğrenci
arkadaslar.. E DEVLET te yazan bu tarihe onem vermeyin... askerlik subesinden alinan kagit farkli ben sordum.. sen 30.06 ya kadar degil, subeden aldigin kagidin uzerinde yazan tarihe kadar kayit yaptirabilirsin.. ama yok illaki hemen istersen eseny.. universitesi kayit yapiyor aninda subeye yaziyi yolluyor.

Bu arada durum arkadaşın dediği gibi... ben askerlik şubesine gittim askerlik durum belgesi aldım bugun 30 eylül 2016 tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur yazıyor fakat e-devletten baktıgımda hala 30 Haziran olarak görünüyor... Bu arada şubedeki bayan 30 eylüle kadar yüksek lisansa kayıt yaptırdıgımda bi sorun olmayacagını söyledi.

- - - Güncellendi - - -

Bu arada askerlik şubesiyle görüştüm e-devlette yazan durum belgesi (30 haziran) sınıflandırmayı baz alıyor dedi, önemli olan şubeden aldıgınız belgenin üzerinde yazan tarih (30 Eylül) dedi yani 30 eylüle kadar her hangi bir yüksek lisansa kayıt yaptırırsanız askerliğiniz tecil olur dedi.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba benimde bir sorum olıcaktı. Yeni mezun oldum ben. Askeriyeye gidip tecili bozdurduktan sonra yüksek için kesin kayıtta sıkıntı çıkartırlarmı?

blackprague

Öğrenci
Bu arada durum arkadaşın dediği gibi... ben askerlik şubesine gittim askerlik durum belgesi aldım bugun 30 eylül 2016 tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur yazıyor fakat e-devletten baktıgımda hala 30 Haziran olarak görünüyor... Bu arada şubedeki bayan 30 eylüle kadar yüksek lisansa kayıt yaptırdıgımda bi sorun olmayacagını söyledi.

- - - Güncellendi - - -

Bu arada askerlik şubesiyle görüştüm e-devlette yazan durum belgesi (30 haziran) sınıflandırmayı baz alıyor dedi, önemli olan şubeden aldıgınız belgenin üzerinde yazan tarih (30 Eylül) dedi yani 30 eylüle kadar her hangi bir yüksek lisansa kayıt yaptırırsanız askerliğiniz tecil olur dedi.

kardeşim peki bakaya kalma durumu var mıdır eylül ayına kadar yani ağustosta falan şubeye gidip bir şey yapmak gerekir mi ? Bir de sınıflandırmak ne demek ki

osmanyksel06

Öğrenci
kardeşim peki bakaya kalma durumu var mıdır eylül ayına kadar yani ağustosta falan şubeye gidip bir şey yapmak gerekir mi ? Bir de sınıflandırmak ne demek ki

Yok mesela ben 30 eylüle kadar yüksek lisansa kayıt yaptırırsam birşey yapmam gerekmiyor zaten askerlik durum belgesini de şubeden verdiler (30 eylül yazıyor) kaydı onunla yaptırıcam daha sonra ünv askerliği tecil ettiriyor , yalnız 30 eylüle kadar yüksek lisans kayıt yaptırmazsam o zaman 30 eylüle kadar askerlik işlemlerine baslamam lazım.. yani kısaca sen sadece 1 temmuza kadar askerlik subesine git muhtemelen sana da 30 eylül tarihli bir askerlik durum belgesi verirler onunla yuksek lısans kaydını yaptırırsın başka da birşey yapmana gerek yok.. Yalnız kayıt tarihinin 30 eylülden önce olması gerekiyor 30 eylüle kadar kayıt yaptırdıgın an bi sorun yok

A

Akademik Forum

Guest
Hocam yüksek lisansa başlayınca enstütü tecil ettirmiyor muki? Nasıl oluyorda lisans tecili ile devam ediliyor?