hocam ozel mesaj attim size. saygilar.Arkadaşlar durumu benim gibi olan varsa askerlik şubesi ile görüştüm rapor ile bir celp dönemi daha atlatılabiliyor tecil ettirdiğimiz için sonra kayıt yenile tecil devam esiyor
Hocam ben de hemen hemen aynı durumdayım benim durum belgesinde de 30.06.2016 ya kadar askerlik yonunden bir sakıncası yoktur yazıyor, ama soyle bi durum var 30 hazirana kadar askerlik subesıne gidersem sanırım kasım celbine yazıyorlar o yuzden kasıma kadar bir yuksek lısansa kayıt yaparsanız bi sıkıntı olmaz diye dusunuyorum.Arkadaşlar şubat ayında askerlik şubesinden aldığım belgede 30-09-2016'ya kadar askerlikle ilişiği bulunmamaktır diye yazıyordu fakat şimdi edevletten belge istedim 01-07-2016'ya kadar askerlikle ilgili bir sakıncası yoktur yazıyor. E ben şimdi yüksek lisansı kazanırsam eylülde kayıt yapamayacak mıyım temmuz geçti diye. Elimdeki belgede Eylül yazarken edevlette niye farklı görünüyor bu tarih ?
Arkadaşlar şubat ayında askerlik şubesinden aldığım belgede 30-09-2016'ya kadar askerlikle ilişiği bulunmamaktır diye yazıyordu fakat şimdi edevletten belge istedim 01-07-2016'ya kadar askerlikle ilgili bir sakıncası yoktur yazıyor. E ben şimdi yüksek lisansı kazanırsam eylülde kayıt yapamayacak mıyım temmuz geçti diye. Elimdeki belgede Eylül yazarken edevlette niye farklı görünüyor bu tarih ?
İnşallah eylüle kadar vakit vardır gerçekten kardeşim şubeye gidersen buraya bilgilendirmek için yazarsan çok seviniriz.
arkadaslar.. E DEVLET te yazan bu tarihe onem vermeyin... askerlik subesinden alinan kagit farkli ben sordum.. sen 30.06 ya kadar degil, subeden aldigin kagidin uzerinde yazan tarihe kadar kayit yaptirabilirsin.. ama yok illaki hemen istersen eseny.. universitesi kayit yapiyor aninda subeye yaziyi yolluyor.
Bu arada durum arkadaşın dediği gibi... ben askerlik şubesine gittim askerlik durum belgesi aldım bugun 30 eylül 2016 tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur yazıyor fakat e-devletten baktıgımda hala 30 Haziran olarak görünüyor... Bu arada şubedeki bayan 30 eylüle kadar yüksek lisansa kayıt yaptırdıgımda bi sorun olmayacagını söyledi.
- - - Güncellendi - - -
Bu arada askerlik şubesiyle görüştüm e-devlette yazan durum belgesi (30 haziran) sınıflandırmayı baz alıyor dedi, önemli olan şubeden aldıgınız belgenin üzerinde yazan tarih (30 Eylül) dedi yani 30 eylüle kadar her hangi bir yüksek lisansa kayıt yaptırırsanız askerliğiniz tecil olur dedi.
kardeşim peki bakaya kalma durumu var mıdır eylül ayına kadar yani ağustosta falan şubeye gidip bir şey yapmak gerekir mi ? Bir de sınıflandırmak ne demek ki