Osman bey ben de ilk üniveritemden yatay geçişle ayrıldım. Kaydımı sildirdim ders dönemini yeni üniversitemde saydırdım.
Bu kayıt sildirip yeni master'a başlamakla aynı denmişti ve yeni bir 3 yıl alabileceğimi söylemişlerdi o zaman. Şimdi ise ilk kayıt tarihi dikkate alınır denmekte. Şubenin hatası mı var sizce
02.01.1989 doğumluyum. E-devlet askerlik durumumu sorgulamamdaki elektronik evrakta 17.01.2017 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazılmaktadır.
30.06.2011 tarihinde lisans programından mezun oldum.
17.09.2013 tarihinde X Üniversitesinde tezli yüksek lisansa başladım.
Eylül 2014-Eylül 2015 dönemi arasında 2 dönem olarak öğrenciliğimi dondurdum.
Öğrenciliğimi tamamlayamayarak 08.10.2015 tarihinde Y Üniversitesine yatay geçiş yaptım ve 02.09.2015 tarihi itibariyle yeni bir eğitim sürecine başladım.
Halen eğitim süresi en fazla 3(üç) yıl olarak öngörülen Y Üniversitesi tezli yüksek lisans öğrencisiyim.
Yukarıda belirttiğim hususlar dikkate alınarak tecil tarihimin düzenlenmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.
ASKERLİK ŞUBESİNİN YAZMIŞ OLDUĞUM DİLEKÇEYE CEVABI
Sayın E,
X Üniversitesi Enstitüsünde yüksek lisanssa 17.09.2013 tarihinde kayıt yaptırmanız nedeniyle ertelemeniz yapılmıştır.
08.10.2015 tarihinde Y üniversitesine yatay geçiş olarak kayıt yaptırmışsınız.
Yatay geçiş olarak kayıt yaptırmanız nedeniyle sevk tehir süreniz yüksek lisansa ilk kayıt tarihi (17.09.2013) esas alınması nedeniyle 17.01.2017 tarihine kadar ertelemeniz yapılmıştır.
- - - Güncellendi - - -
Hocam bende seninle aynı durumdayım. KTÜ de halihazırda devam eden bir yüksek lisansım var. Kayıt sildirip farklı bir üniversiteye kayıt yaptırıcam. Öncelikle KTÜ'de kayıt sildirme işlemi ne kadar sürüyo sana onu sormak istiyorum. Birde diğer üniversitenin sonucu açıklanmadan kayıt sildirip risk almak istemiyorum. Ama bu seferde kayıt hakkı kazandığımda hızlıca KTÜ'den kayıt sildirip yeni askerlik durum belgesi alabilir miyim, ondan endişe ediyorum. Kazandığım yere kayıt yaptıramamaktan çekiniyorum açıkçası. Bildiğin kadarıyla cevap verebilirsen memnun olurum.
20-06-2016, 08:49 #959
Ayrıca 1 yıl kayıt donudurma yaptım. Neticede bu 3yıl 4ayın içerisinde dahil edilmemeli diye de düşünüyorum. Haksız mıyım? Bu tarz bir durum başına gelen yok mu arkadaşlar??