Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

blackprague

Öğrenci
Yok mesela ben 30 eylüle kadar yüksek lisansa kayıt yaptırırsam birşey yapmam gerekmiyor zaten askerlik durum belgesini de şubeden verdiler (30 eylül yazıyor) kaydı onunla yaptırıcam daha sonra ünv askerliği tecil ettiriyor , yalnız 30 eylüle kadar yüksek lisans kayıt yaptırmazsam o zaman 30 eylüle kadar askerlik işlemlerine baslamam lazım.. yani kısaca sen sadece 1 temmuza kadar askerlik subesine git muhtemelen sana da 30 eylül tarihli bir askerlik durum belgesi verirler onunla yuksek lısans kaydını yaptırırsın başka da birşey yapmana gerek yok.. Yalnız kayıt tarihinin 30 eylülden önce olması gerekiyor 30 eylüle kadar kayıt yaptırdıgın an bi sorun yok

Teşekkürler dostum bende şu an bir belge var 2015 şubatta almıştım tecil bitim tarihi 1 temmuz fakat 30 eylül tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur yazıyor inşallah öyledir temmuz ağustosta bakaya kalmayı istemiyorum çünkü edevlette öyle görünce de panik oldum bir an

osmanyksel06

Öğrenci
Teşekkürler dostum bende şu an bir belge var 2015 şubatta almıştım tecil bitim tarihi 1 temmuz fakat 30 eylül tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur yazıyor inşallah öyledir temmuz ağustosta bakaya kalmayı istemiyorum çünkü edevlette öyle görünce de panik oldum bir an

Hocam Sen yine de her ihtimale karşı askerlik şubesine gidip yeni bi durum belgesi al genelde durum belgesi vs. 6 ay geçerli oluyor kayıt sırasında sıkıntı çıkarmasınlar, askerlik şubesine gittiginde durumunu anlat yüksek lisansa kayıt olacagını falan söyle 2 tane durum belgesi verirler. sıra alırken tecil işlemleri için sıra al.

otto88

Öğrenci
arkadaşlar şu sorum arada kaynadı, bilen cevaplarsa sevinirim:

arkadaşlar merhaba,

ben geçen sene yüksek lisansa başladım ve tecilimi yaptırdım. bu sene aynı anda 2 tezli y.lisans yapılamaz şartı çıkınca bazı sebeplerden şu anda yüksek lisans yaptığım yerden kaydımı sildirip başka bir bölümde yüksek lisansa başlamayı düşünüyorum. bu durumda tecil sürem değişir mi? kaydımı sildirip başka üni. veya bölüme kayıt yaptırınca tecil için yapmam gereken bir şeyler var mı ayrıca? bi açıklarsanız sevinirim.

navierstok

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba ,

Forumda çok uzun uzun bu konular hakkında konuşulmuş ama şunu sormak istiyorum tüm sayfalara bakamadım. Yüksek lisans için verilen 3 yıl 4 aylık tecil hakkı eğer yüksek lisans 3 yılda bitmezse askerlik tecili 35 yaşına kadar 1 yıl uzatılarak yapılıyor mu ? Yoksa askerlik işlemleriniz ilk celbe tabi oluyor mu ?

Bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim ..

osmanyksel06

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba ,

Forumda çok uzun uzun bu konular hakkında konuşulmuş ama şunu sormak istiyorum tüm sayfalara bakamadım. Yüksek lisans için verilen 3 yıl 4 aylık tecil hakkı eğer yüksek lisans 3 yılda bitmezse askerlik tecili 35 yaşına kadar 1 yıl uzatılarak yapılıyor mu ? Yoksa askerlik işlemleriniz ilk celbe tabi oluyor mu ?

Bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim ..

Hocam yüksek lisans ne olursa olsun 3 yıldan daha fazla tecil etmiyor ancak şöyle yapabilirsin şu an ki yüksek lisanstan kaydını sildirip başka bir yüksek lisansa kayıt yaptırırsan 3 yıl daha tecil olur.

- - - Güncellendi - - -

arkadaşlar şu sorum arada kaynadı, bilen cevaplarsa sevinirim:

arkadaşlar merhaba,

ben geçen sene yüksek lisansa başladım ve tecilimi yaptırdım. bu sene aynı anda 2 tezli y.lisans yapılamaz şartı çıkınca bazı sebeplerden şu anda yüksek lisans yaptığım yerden kaydımı sildirip başka bir bölümde yüksek lisansa başlamayı düşünüyorum. bu durumda tecil sürem değişir mi? kaydımı sildirip başka üni. veya bölüme kayıt yaptırınca tecil için yapmam gereken bir şeyler var mı ayrıca? bi açıklarsanız sevinirim.

hocam yüksek lisanstan kaydını sildirirsen onlar askerlik şubesine bildiriyorlar ve tecil iptal oluyor bu durumda başka bir yüksek lisansa kayıt yaptırmazsan askere gitmek zorunda kalırsın, ben kendimden örnek vereyim... KTÜ'de yüksek lisansa kaydım vardı fakat tecilim kasım 2016 da bitiyordu o yuzden inşallah temmuzda başka bir yüksek lisansa kayıt olup askerliği 3 yıl daha tecil ettirmek için ktü deki kaydımı sildirdim ve onlar askerlik şubesine bildirmişler ve kasım 2016 olan tecilim iptal olmus su an 30 eylül 2016 ya kadar askerlik yönünden bir sakıncam yok olarak görnüyor yani benim 30 eylüle kadar başka bir yüksek lisansa kayıt yaptırmam lazım yaptırısam 3 yıl daha tecil olacak inşallah,, 30 eylüle kadar kayıt yaptırmazsam geçmiş olsun :)

navierstok

Öğrenci
Hocam yüksek lisans ne olursa olsun 3 yıldan daha fazla tecil etmiyor ancak şöyle yapabilirsin şu an ki yüksek lisanstan kaydını sildirip başka bir yüksek lisansa kayıt yaptırırsan 3 yıl daha tecil olur.

- - - Güncellendi - - -

hocam yüksek lisanstan kaydını sildirirsen onlar askerlik şubesine bildiriyorlar ve tecil iptal oluyor bu durumda başka bir yüksek lisansa kayıt yaptırmazsan askere gitmek zorunda kalırsın, ben kendimden örnek vereyim... KTÜ'de yüksek lisansa kaydım vardı fakat tecilim kasım 2016 da bitiyordu o yuzden inşallah temmuzda başka bir yüksek lisansa kayıt olup askerliği 3 yıl daha tecil ettirmek için ktü deki kaydımı sildirdim ve onlar askerlik şubesine bildirmişler ve kasım 2016 olan tecilim iptal olmus su an 30 eylül 2016 ya kadar askerlik yönünden bir sakıncam yok olarak görnüyor yani benim 30 eylüle kadar başka bir yüksek lisansa kayıt yaptırmam lazım yaptırısam 3 yıl daha tecil olacak inşallah,, 30 eylüle kadar kayıt yaptırmazsam geçmiş olsun :)

Hocam cevabınız için teşekkürler . fakat bazı forumlarda 3 yıl azami sürenin sonunda harç payı ödeyerek kayıt yapma durumunda 1 er yıl tehirle 35 yaşa dek tecil edildiği yazılıyor.Bu konuda eminmisiniz ?

tar1k_demir

Öğrenci
Arkadaşlar 2016 Ağustos celbinde askere gideceğim gibi görünüyor. 30 Hazirana kadar sevk işlemleri için şubeye gitmem gerekiyor.

Şimdi ben 15 Ağustos'da yüksek lisans için kesin kayıt yaptıracağım üniversiteye. Fakat sevk tarihi 4 Ağustos. Yani rapor alarak bir celp dönemi ertelemem gerekiyor.

Ayın kaçında kaç gün rapor almam gerekiyor? Lütfen yardım

bendeniz46

Öğrenci
02.01.1989 doğumluyum. E-devlet askerlik durumumu sorgulamamdaki elektronik evrakta 17.01.2017 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazılmaktadır.
30.06.2011 tarihinde lisans programından mezun oldum.
17.09.2013 tarihinde X Üniversitesinde tezli yüksek lisansa başladım.
Eylül 2014-Eylül 2015 dönemi arasında 2 dönem olarak öğrenciliğimi dondurdum.
Öğrenciliğimi tamamlayamayarak 08.10.2015 tarihinde Y Üniversitesine yatay geçiş yaptım ve 02.09.2015 tarihi itibariyle yeni bir eğitim sürecine başladım.
Halen eğitim süresi en fazla 3(üç) yıl olarak öngörülen Y Üniversitesi tezli yüksek lisans öğrencisiyim.

Yukarıda belirttiğim hususlar dikkate alınarak tecil tarihimin düzenlenmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.

ASKERLİK ŞUBESİNİN YAZMIŞ OLDUĞUM DİLEKÇEYE CEVABI

Sayın E,
X Üniversitesi Enstitüsünde yüksek lisanssa 17.09.2013 tarihinde kayıt yaptırmanız nedeniyle ertelemeniz yapılmıştır.
08.10.2015 tarihinde Y üniversitesine yatay geçiş olarak kayıt yaptırmışsınız.
Yatay geçiş olarak kayıt yaptırmanız nedeniyle sevk tehir süreniz yüksek lisansa ilk kayıt tarihi (17.09.2013) esas alınması nedeniyle 17.01.2017 tarihine kadar ertelemeniz yapılmıştır.
İyi günler.

A

Akademik Forum

Guest
yardım

merhaba arkadaşlar bir sorum olacak 28.08.2015 tarihinde tezli yüksek lisansa başladım kayıt yaparken askerlik şubesinden aldığım evrakta 30.09.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur yazıyor. e devletten baktığım zaman 19.06.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur yazıyor. okulu aradım eylül ayında güz dönemi kaydını yenilersin ondan sonra tecil işlemleri için yazışmaları yaparız dediler. ne yapmam gerekiyor. 30.09.2016 ya göre mi hareket etmeliyim

navierstok

Öğrenci
Hocam bi ünv yi arayın sorun isterseniz çünkü işlemleri onlar yapıyor. Onlar şubeye yazı göndermezlerse ertelenmiyor.

Bu konu hakkında bugün ilk olarak enstitü ile konuştum. Azami süre sonunda bitmeyen yüksek lisans için öğrencilik devam ettiği sürece 1 yıl tecil edildiğini fakat en doğru bilgiyi askerlik şubesinden alınabilceğini söyledi. Ardından askerlik şubesini aradım ve ilgili bayan 3 yıl sonunda okulun bitmemesi durumunda öğrenciliğinin devam ettiğini belgelemen ile birlikte 1 yıl tecil hakkı verildiğini belirtti arkadaşlar .

A

Akademik Forum

Guest
Lisans mezunuyum. 30.09.2016 tarihinde tecilim doluyor bu tarihe kadar yuksek lisansa başvuracağım. Gunduz calismaya devam ederken ikinci ogretim 2 yıllık onlisans okumayi dusunuyorum. Yuksege basladiktan sonra ygs puanı ile 2 yillik onlisans okumamda bir sakinca var mi arkadaşlar?

A

Akademik Forum

Guest
Rapor alarak askerliği bir celp dönemi ertelemem gerekiyor. Hangi tarihler arasında kaç gün rapor almam gerekiyor yardımcı olur musunuz?

K

kariyertecil

Guest
Merhaba, kafamı çok karıştıran bir konu var. Lisans mezunuyum ve 2 yıllık tecil hakkımı kullandım 7/7/2016'da doluyor. Mevcut işim sebebiyle şu an askere gitmek istemiyorum, uzaktan yüksek lisans yapacağım fakat kayıtları Temmuz ortası ile Ağustos'ta olacak. Bakaya kayıp, zamanı gelince kayıtlara gitsem sorun olur mu?

M

miafirrrr

Guest
Arkadaşlar hayırlı günler. Aynı okulun farklı fakültesine kayıt yaptırırsak askerlik tecil olur mu. Şöyle aynı üniversitenin elektrik fakültesinden kayıt sildirip yüksek lisansa ilahiyatta kayıt olsak askerlik tecil olur mu. Birde kayıt sildirme kaç gün sürer acaba. Teşekkürler...

Z

Ziyeretçi

Guest
-

- - - Güncellendi - - -

Hocam bende seninle aynı durumdayım. KTÜ de halihazırda devam eden bir yüksek lisansım var. Kayıt sildirip farklı bir üniversiteye kayıt yaptırıcam. Öncelikle KTÜ'de kayıt sildirme işlemi ne kadar sürüyo sana onu sormak istiyorum. Birde diğer üniversitenin sonucu açıklanmadan kayıt sildirip risk almak istemiyorum. Ama bu seferde kayıt hakkı kazandığımda hızlıca KTÜ'den kayıt sildirip yeni askerlik durum belgesi alabilir miyim, ondan endişe ediyorum. Kazandığım yere kayıt yaptıramamaktan çekiniyorum açıkçası. Bildiğin kadarıyla cevap verebilirsen memnun olurum. :)

osmanyksel06

Öğrenci
Hocam bende seninle aynı durumdayım. KTÜ de halihazırda devam eden bir yüksek lisansım var. Kayıt sildirip farklı bir üniversiteye kayıt yaptırıcam. Öncelikle KTÜ'de kayıt sildirme işlemi ne kadar sürüyo sana onu sormak istiyorum. Birde diğer üniversitenin sonucu açıklanmadan kayıt sildirip risk almak istemiyorum. Ama bu seferde kayıt hakkı kazandığımda hızlıca KTÜ'den kayıt sildirip yeni askerlik durum belgesi alabilir miyim, ondan endişe ediyorum. Kazandığım yere kayıt yaptıramamaktan çekiniyorum açıkçası. Bildiğin kadarıyla cevap verebilirsen memnun olurum. :)

Hocam ben de aynı tedirginliği yaşadıgım için ktü den kaydımı biraz erken sildirdim çünkü kaydımı sildirmem yetmiyor aynı zamanda ktü nün bunu askerlik subesine bildirmesi gerekiyor bu işlem uzayabilir diye kaydımı erken sildirmiştim,
sürece gelecek olursak ben 7 haziranda ktü öğrenci işlerini aradım kaydımı sildirmek istedigimi söyledim ve ne yapmam gerektigini sordum, dilekçe yazıp fax çekmemin yeterli oldugunu söylediler ve aynı gün dilekçeyi yazıp fax çektim hatta aynu gün de kaydımı silmişler :) e-devletten sorguladıgımda artık ogrenci olarak gorunmuyordum, askerlik subesinin tecili iptal etmesi ise 1 hafta sonra oldu yani kayıt silindikten sonra 1 hafta veya 10 gün içinde askerlik şubesine bildiriliyor... ama yine de ne olur ne olmaz bence siz çok geç kalmayın kaydınızı biraz erken sildirin zaten kayıt silindikten sonra 30 eylüle kadar subeden askerlik yonunden bir sakıncası yoktur diye bir durum belgesi alabilirsiniz,, ve zaten başka bir ünv ye yüksek lisans kaydınızı o vakte kadar yaptırmıs olursunuz bence... kayıtlar en geç eylülde oluyor bazı unvler temmuz agustosta kayıt alıyor ben temmuzda herhangi bir yere yerlesebilecegimi dusunerek kaydımı erken sildirdim

bendeniz46

Öğrenci
Osman bey ben de ilk üniveritemden yatay geçişle ayrıldım. Kaydımı sildirdim ders dönemini yeni üniversitemde saydırdım.
Bu kayıt sildirip yeni master'a başlamakla aynı denmişti ve yeni bir 3 yıl alabileceğimi söylemişlerdi o zaman. Şimdi ise ilk kayıt tarihi dikkate alınır denmekte. Şubenin hatası mı var sizce

02.01.1989 doğumluyum. E-devlet askerlik durumumu sorgulamamdaki elektronik evrakta 17.01.2017 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazılmaktadır.
30.06.2011 tarihinde lisans programından mezun oldum.
17.09.2013 tarihinde X Üniversitesinde tezli yüksek lisansa başladım.
Eylül 2014-Eylül 2015 dönemi arasında 2 dönem olarak öğrenciliğimi dondurdum.
Öğrenciliğimi tamamlayamayarak 08.10.2015 tarihinde Y Üniversitesine yatay geçiş yaptım ve 02.09.2015 tarihi itibariyle yeni bir eğitim sürecine başladım.
Halen eğitim süresi en fazla 3(üç) yıl olarak öngörülen Y Üniversitesi tezli yüksek lisans öğrencisiyim.

Yukarıda belirttiğim hususlar dikkate alınarak tecil tarihimin düzenlenmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.

ASKERLİK ŞUBESİNİN YAZMIŞ OLDUĞUM DİLEKÇEYE CEVABI

Sayın E,
X Üniversitesi Enstitüsünde yüksek lisanssa 17.09.2013 tarihinde kayıt yaptırmanız nedeniyle ertelemeniz yapılmıştır.
08.10.2015 tarihinde Y üniversitesine yatay geçiş olarak kayıt yaptırmışsınız.
Yatay geçiş olarak kayıt yaptırmanız nedeniyle sevk tehir süreniz yüksek lisansa ilk kayıt tarihi (17.09.2013) esas alınması nedeniyle 17.01.2017 tarihine kadar ertelemeniz yapılmıştır.

- - - Güncellendi - - -

20-06-2016, 08:49 #959

Ayrıca 1 yıl kayıt donudurma yaptım. Neticede bu 3yıl 4ayın içerisinde dahil edilmemeli diye de düşünüyorum. Haksız mıyım? Bu tarz bir durum başına gelen yok mu arkadaşlar??

TarIk1

Öğrenci
Şunu da belirteyim arkadaşlar. Önceki sayfalarda belirilen 2547 sayılı kanunun 67.geçici maddesine göre askerlik tecil işlemlerinin 29 mart 2018 e kadar uzatılması işlemi devam ediyor :) daha 2 gün önce yazıyı burda gördükten sonra üniversiteme ve asal şb müdürüne danıştım. ikisinden de olur aldıktan sonra üniversiteme dilekçe bıraktım cvp bekliyorum. Ha bu süreç tabiki 29 kasım 2014 ten önce yüksek lisansa kayıt yaptıranları kapsıyor. Ayrıca zaten yeni değişen yönetmelikte de atılma geldiğinden mart 2018 e tecilin uzaması bir işinize yarar mı bilmiyorum. Burda konu hakkında bilgilendirme yapan arkdaşlara teşekkür ediyorum.

tecilim 2016 kasım'da bittiği için "kasım'da gel yoksa şube ertelemez, dilekçeni verme" diye ısrar ediyor. nasıl ikna edeceğim ben bu memuru? şimdi yapayım da kafam rahatlasın diyorum, strese giriyorum. bir yol gösterin. geçici madde bu süre içinde yürürlükten kalkarsa ne yapacağım? hayatımızla oynuyorlar yahu.