Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar yüksek lisansa girdiğimizde direk 3 yıl tecil etmiyor mu bi değişiklik yapıldı okula devam etmen lazım diyorlar bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi

Eniser

Öğrenci
Bu konu hakkında bugün ilk olarak enstitü ile konuştum. Azami süre sonunda bitmeyen yüksek lisans için öğrencilik devam ettiği sürece 1 yıl tecil edildiğini fakat en doğru bilgiyi askerlik şubesinden alınabilceğini söyledi. Ardından askerlik şubesini aradım ve ilgili bayan 3 yıl sonunda okulun bitmemesi durumunda öğrenciliğinin devam ettiğini belgelemen ile birlikte 1 yıl tecil hakkı verildiğini belirtti arkadaşlar .

Sadece 1 defa mı veriyor bu hakkı acaba? Yoksa 35 yaşına ve mezun olana kadar 1 er yıl olarak mı?

otto88

Öğrenci
Hocam ben de aynı tedirginliği yaşadıgım için ktü den kaydımı biraz erken sildirdim çünkü kaydımı sildirmem yetmiyor aynı zamanda ktü nün bunu askerlik subesine bildirmesi gerekiyor bu işlem uzayabilir diye kaydımı erken sildirmiştim,
sürece gelecek olursak ben 7 haziranda ktü öğrenci işlerini aradım kaydımı sildirmek istedigimi söyledim ve ne yapmam gerektigini sordum, dilekçe yazıp fax çekmemin yeterli oldugunu söylediler ve aynı gün dilekçeyi yazıp fax çektim hatta aynu gün de kaydımı silmişler :) e-devletten sorguladıgımda artık ogrenci olarak gorunmuyordum, askerlik subesinin tecili iptal etmesi ise 1 hafta sonra oldu yani kayıt silindikten sonra 1 hafta veya 10 gün içinde askerlik şubesine bildiriliyor... ama yine de ne olur ne olmaz bence siz çok geç kalmayın kaydınızı biraz erken sildirin zaten kayıt silindikten sonra 30 eylüle kadar subeden askerlik yonunden bir sakıncası yoktur diye bir durum belgesi alabilirsiniz,, ve zaten başka bir ünv ye yüksek lisans kaydınızı o vakte kadar yaptırmıs olursunuz bence... kayıtlar en geç eylülde oluyor bazı unvler temmuz agustosta kayıt alıyor ben temmuzda herhangi bir yere yerlesebilecegimi dusunerek kaydımı erken sildirdim

hocam neden kaydı sildirmek yetmiyor? yani benim kaydımı sildirip başka üniversiteye kaydımı yaptırmam için ilk kaydımı sildirdiğim yerin bunu askerlik şubesine iletmesini de mi beklemek zorundayım? ben illa kazanıp kazanmayacağıma göre kaydımı sildireceğim. inşallah sıkıntı olmaz.

navierstok

Öğrenci
Sadece 1 defa mı veriyor bu hakkı acaba? Yoksa 35 yaşına ve mezun olana kadar 1 er yıl olarak mı?

Hocam aslında kafa karışıklığına yol açmamak için şunu belirtmek gerekiyor . 20 Nisan 2016'da yapılan değişikliğe kadar 35 yaşına dek 1'er yıl tecil hakkınız bulunmaktaydı öğrenciliğiniz devam ettiği sürece. Fakat 20 Nisan ' da yayınlanan yeni yönetmelikle birlikte azami eğitim süreleriniz sıfırlanmakta olup 2016 -2017 güz dönemi 1.dönem olmakla birlike önümüzde ki 4 yarıyılda ders + semineri veremezseniz teciliniz kalkar . 4 yarıyıl içinde ders + semineri verirseniz en geç 6.yarıyılın sonunda tezinizi bitirmeniz gerekir teciliniz bozulmaması adına.yüksek lisans bittikten sonra 1 yıl tecil hakkınız bulunmaktadır.

TarIk1

Öğrenci
Hocam aslında kafa karışıklığına yol açmamak için şunu belirtmek gerekiyor . 20 Nisan 2016'da yapılan değişikliğe kadar 35 yaşına dek 1'er yıl tecil hakkınız bulunmaktaydı öğrenciliğiniz devam ettiği sürece. Fakat 20 Nisan ' da yayınlanan yeni yönetmelikle birlikte azami eğitim süreleriniz sıfırlanmakta olup 2016 -2017 güz dönemi 1.dönem olmakla birlike önümüzde ki 4 yarıyılda ders + semineri veremezseniz teciliniz kalkar . 4 yarıyıl içinde ders + semineri verirseniz en geç 6.yarıyılın sonunda tezinizi bitirmeniz gerekir teciliniz bozulmaması adına.yüksek lisans bittikten sonra 1 yıl tecil hakkınız bulunmaktadır.

kendinden çok emin bir şekilde 3 yıl 4'aydan fazla tecil kesinlikle yok diyen arkadaşlar neye dayanarak söylüyordu bunu?

Eniser

Öğrenci

Hocam peki bu durum bizim gibi eski girişlileri de etkiledi mi? Ben 2014 Şubat girişliyim. Benim bildiğim kadarıyla bizim için de bitirme süresi ek olarak 6 yarıyıl uzatıldı. Ama bu durumda askerlik işi ne olacak onu merak ediyorum.

kratos

Öğrenci
Arkadaşlar Merhaba,

11.07.2016 tarihinde tecilim bitiyor.
Sevk tarihi 30.09.2016
Celp dönemi Kasım 2016

2. Öğretim yada uzaktan eğitim bir yüksek lisans programına kayıt olup tekrar tecil ettirmek istiyorum. Siz tecrübeli arkadaşlara 3 adet soru

1)Hangi tarihten itibaren yoklama yada asker kaçağı pozisyonuna düşerim ve gbt de filan çıkar?
2)Üniversiteye kaydımı tamamladıktan sonra okul direkt tecil ediyor mu? Benim bir şey yapmam lazım mı?
3)Başvurduğum üniversiteler arasında kayıt tarihi Ağustos olanlar var. Tecilim temmuzda bitiyor ancak celp Kasım ayı. Kayıt için beklesem bu süreçte beni alırlar mı? Ne gelir başıma?

Konuya çok uzağım. Umarım yardımcı olacak bir arkadaş olur. Şimdiden teşekkür ederim

A

Akademik Forum

Guest
yüksek lisansa 2013 kayıtlıyım 2016 kasımda tecilim bitiyor yeni gelen yönetmeliğe göre şimdi birinci dönemde sayılıyorum bu yüzden tecilimi uzatabilir miyim bir bilginiz var mı

navierstok

Öğrenci
Hocam peki bu durum bizim gibi eski girişlileri de etkiledi mi? Ben 2014 Şubat girişliyim. Benim bildiğim kadarıyla bizim için de bitirme süresi ek olarak 6 yarıyıl uzatıldı. Ama bu durumda askerlik işi ne olacak onu merak ediyorum.

Hocam mantıken yeni durumda 2016 2017 güz dönemiyle birlikte yeni yönetmeliğe tabi tutularak sürenizin başlaması gerekir . 4 yarıyılda dersleri bitirmen gerekiyor onu karıştırmayalım lütfen . 6 yarıyıl tez süren için max verilen süre. Yinede askerlik şuben ve enstitünle iletişimde olmanda fayda var .

M

Mirket

Guest
Konudaki neredeyse tum mesajlari okudum. Bazi sorularim var. Yanlis anlamadiysam nisan ayindaki yonetmelik değişikligi askerlik tecil surelerini etkiledi. Bu yonetmelik degisikligi olmadan once tezli ve tezsiz ayrimi olmadan tecil sureleri 3 yildi ve okuldan atılma yoktu. Yonetmelik degisikligi ile bu sureler tezsiz yl tecil 1.5 yil ve tezli yl tecil suresi 3 yil oldu ve okuldan atilma geldi.

Daha once yl kaydini yaptirdiktan sonra 3 yil dolmadan mesela 2.5 yil sonunda okuldan kaydi silip baska bir yla kayit yaptirinca tecil suremiz tekrar 3 yil daha uzuyordu. Boyle boyle 35 yasina kadar hic yl bitirmeden son dönemlerde baska yla kayit yaptirip bedelliyi bekliyorduk. Simdi bu yonetmelikten sonra boyle yapmaya devam edebilir miyiz? Mesela tezsiz icin 1.5 yil tecili yaptik 1 yil sonunda baska bir tezsize gectik geriye 6 ay tecilimiz kalmisken bu sure yeni kayitta tekrar 1.5 yila cikar mi?

Bir de onceden 1.donem kayit yapip egitim harcini yatirip sonraki donemlerde okuldan uyari gelmedikce yatirmadan devam edebiliyordu. Atilma gelince bu donem harclarini gecistirmek tecil icin sıkıntı olur mu?

Merhabalar; aralık 1988 doğumluyum önümüzdeki kasımda tecilim doluyor. şuan yüksek lisans başvurusu yapmayı düşünüyorum. eğer yüksek lisans eğitimim olursa kaç yıl tecil hakkım olur. 30 yaş sınırı falan nasıl olacak şimdiden teşekkürler...

mhsr

Öğrenci
Arkadaşlar Merhaba,

11.07.2016 tarihinde tecilim bitiyor.
Sevk tarihi 30.09.2016
Celp dönemi Kasım 2016

2. Öğretim yada uzaktan eğitim bir yüksek lisans programına kayıt olup tekrar tecil ettirmek istiyorum. Siz tecrübeli arkadaşlara 3 adet soru

1)Hangi tarihten itibaren yoklama yada asker kaçağı pozisyonuna düşerim ve gbt de filan çıkar?
2)Üniversiteye kaydımı tamamladıktan sonra okul direkt tecil ediyor mu? Benim bir şey yapmam lazım mı?
3)Başvurduğum üniversiteler arasında kayıt tarihi Ağustos olanlar var. Tecilim temmuzda bitiyor ancak celp Kasım ayı. Kayıt için beklesem bu süreçte beni alırlar mı? Ne gelir başıma?

Konuya çok uzağım. Umarım yardımcı olacak bir arkadaş olur. Şimdiden teşekkür ederim

benimde aklımda olan birkaç soru burada var. inşallah cevaplayan birileri bulunur.

Ali Tibet

Öğrenci
aklima birsey katildi.. bakin bu cok onemli arkadaslar.. hani hep diyorlar ya kayit sil kayit yenile.. biz zaten mezun olmayinca okul kaydimizi silmiyor mu? atiyorum okul kaydimizi haziranda sildi, kasim celbine tabi oluyoruz.. o arada da yeniden y.lisansa kayit oluyoruz.. anlamadigim nokta kaydi niye biz siliyoruz ki zaten mezun olamazsak okul kaydi siliyor. ?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar dert ortakları merhaba bende geçen yıl yl başladım 2018 e kadar tecil oldu bugün bir kağıt geldi tecilim bozulmuş üniversiteyi aradım 2, dönem ders kaydı yapmadığım içinmiş. Şimdi ben nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum acaba seneye dönem başında ders seçimi yapsam yeniden tecil olur mu yada yeni bir yl kaydı yaptırsam başka okula bu sorunu mu çözer mi lütfen bana yardımcı olun kpss puanım yalan olacak bu durumda

Merhaba ben 1. sınıf yüksek lisans öğrencisiyim askerlik tecilim 2019 Ocak ayına kadar uzatıldı. Şu an yüksek lisans 1. sınıfın 2.dönemin kayıtları var. 2. Döneme kayıt yaptırmayacağım tecilim bozulur mu?

Renac

Öğrenci
değerli hocalarım benim de bir sorunum var ben lisans mezunu oldugum zaman geçen sene askerlik tecilimi yaptırdım ve 23.06.2017 ye kadar tecil hakkı tanındı ardından ocak ayında bir yl programına katılmaya hak kazandım tezli şimdi edevlet sitesine girdiğim zaman tecil tarihi hala 23.06.2017 yazıyor bunu nasıl düzeltirebilirim ? teşekkürler

A

Akademik Forum

Guest
Bilimsel hazırlık ve askerlik tecil

Merhaba arkadaşlar,
Yüksek lisansta bilimsel hazırlık yapanların askerlik tecili ile ilgili kafam çok karışık. Zira 20.04.2016 tarihli yönetmeliğin 7. maddesine göre "tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanır." Yani yönetmelik maddesi diyor ki; BİLİMSEL HAZIRLIKTA GEÇEN SÜRE HARİÇ olmak üzere dört yarıyıldır. Bu durumda bilimsel hazırlık dönemi nereye ait oluyor? Bilimsel hazırlık sınıfına kayıt yaptırdığımızda da 4 yarıyıllık haktan faydalanabiliyor muyuz? ASIL MERAK ETTİĞİM SORU ŞU; "BİLİMSEL HAZIRLIĞA KAYIT YAPTIRDIĞIMIZDA DA DOĞRUDAN DOĞRUYA ASKERLİK 3 YIL BOYUNCA TECİL EDİLİYOR MU, YOKSA BİLİMSEL HAZIRLIK SÜRESİ BOYUNCA YANİ 1 YIL SÜREYLE Mİ ASKERLİK TECİL EDİLİYOR?
Yanıtlarsanız müteşekkir olurum. Saygılarımla.

burak42

Öğrenci
Şunu da belirteyim arkadaşlar. Önceki sayfalarda belirilen 2547 sayılı kanunun 67.geçici maddesine göre askerlik tecil işlemlerinin 29 mart 2018 e kadar uzatılması işlemi devam ediyor :) daha 2 gün önce yazıyı burda gördükten sonra üniversiteme ve asal şb müdürüne danıştım. ikisinden de olur aldıktan sonra üniversiteme dilekçe bıraktım cvp bekliyorum. Ha bu süreç tabiki 29 kasım 2014 ten önce yüksek lisansa kayıt yaptıranları kapsıyor. Ayrıca zaten yeni değişen yönetmelikte de atılma geldiğinden mart 2018 e tecilin uzaması bir işinize yarar mı bilmiyorum. Burda konu hakkında bilgilendirme yapan arkdaşlara teşekkür ediyorum.

arkadaşlar merhaba bi sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim

2012 Şubatta Y lisansa başladım tez dönemindeyim tecilim 1 Haziran 2015 de bitti enstitüyü aradım 67. madeden yararlanarak tecilimi 1 Haziran 2017 ye kadar uzattılar.
29 Kasım 2014 den önce başladığım için benimde 29 Mart 2018 e kadar hakkım var mı yani 1 Haziran 2017 yaklaşırken enstitüyü arasam benim tecilimi 29 Mart 2018 e kadar uzatırlar mı??

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...