A
Akademik Forum
Guest
Arkadaşlar yüksek lisansa girdiğimizde direk 3 yıl tecil etmiyor mu bi değişiklik yapıldı okula devam etmen lazım diyorlar bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi
Bu konu hakkında bugün ilk olarak enstitü ile konuştum. Azami süre sonunda bitmeyen yüksek lisans için öğrencilik devam ettiği sürece 1 yıl tecil edildiğini fakat en doğru bilgiyi askerlik şubesinden alınabilceğini söyledi. Ardından askerlik şubesini aradım ve ilgili bayan 3 yıl sonunda okulun bitmemesi durumunda öğrenciliğinin devam ettiğini belgelemen ile birlikte 1 yıl tecil hakkı verildiğini belirtti arkadaşlar .
Hocam ben de aynı tedirginliği yaşadıgım için ktü den kaydımı biraz erken sildirdim çünkü kaydımı sildirmem yetmiyor aynı zamanda ktü nün bunu askerlik subesine bildirmesi gerekiyor bu işlem uzayabilir diye kaydımı erken sildirmiştim,
sürece gelecek olursak ben 7 haziranda ktü öğrenci işlerini aradım kaydımı sildirmek istedigimi söyledim ve ne yapmam gerektigini sordum, dilekçe yazıp fax çekmemin yeterli oldugunu söylediler ve aynı gün dilekçeyi yazıp fax çektim hatta aynu gün de kaydımı silmişler e-devletten sorguladıgımda artık ogrenci olarak gorunmuyordum, askerlik subesinin tecili iptal etmesi ise 1 hafta sonra oldu yani kayıt silindikten sonra 1 hafta veya 10 gün içinde askerlik şubesine bildiriliyor... ama yine de ne olur ne olmaz bence siz çok geç kalmayın kaydınızı biraz erken sildirin zaten kayıt silindikten sonra 30 eylüle kadar subeden askerlik yonunden bir sakıncası yoktur diye bir durum belgesi alabilirsiniz,, ve zaten başka bir ünv ye yüksek lisans kaydınızı o vakte kadar yaptırmıs olursunuz bence... kayıtlar en geç eylülde oluyor bazı unvler temmuz agustosta kayıt alıyor ben temmuzda herhangi bir yere yerlesebilecegimi dusunerek kaydımı erken sildirdim
Sadece 1 defa mı veriyor bu hakkı acaba? Yoksa 35 yaşına ve mezun olana kadar 1 er yıl olarak mı?
Hocam aslında kafa karışıklığına yol açmamak için şunu belirtmek gerekiyor . 20 Nisan 2016'da yapılan değişikliğe kadar 35 yaşına dek 1'er yıl tecil hakkınız bulunmaktaydı öğrenciliğiniz devam ettiği sürece. Fakat 20 Nisan ' da yayınlanan yeni yönetmelikle birlikte azami eğitim süreleriniz sıfırlanmakta olup 2016 -2017 güz dönemi 1.dönem olmakla birlike önümüzde ki 4 yarıyılda ders + semineri veremezseniz teciliniz kalkar . 4 yarıyıl içinde ders + semineri verirseniz en geç 6.yarıyılın sonunda tezinizi bitirmeniz gerekir teciliniz bozulmaması adına.yüksek lisans bittikten sonra 1 yıl tecil hakkınız bulunmaktadır.
Hocam aslında kafa karışıklığına yol açmamak için şunu belirtmek gerekiyor . 20 Nisan 2016'da yapılan değişikliğe kadar 35 yaşına dek 1'er yıl tecil hakkınız bulunmaktaydı öğrenciliğiniz devam ettiği sürece. Fakat 20 Nisan ' da yayınlanan yeni yönetmelikle birlikte azami eğitim süreleriniz sıfırlanmakta olup 2016 -2017 güz dönemi 1.dönem olmakla birlike önümüzde ki 4 yarıyılda ders + semineri veremezseniz teciliniz kalkar . 4 yarıyıl içinde ders + semineri verirseniz en geç 6.yarıyılın sonunda tezinizi bitirmeniz gerekir teciliniz bozulmaması adına.yüksek lisans bittikten sonra 1 yıl tecil hakkınız bulunmaktadır.
Hocam peki bu durum bizim gibi eski girişlileri de etkiledi mi? Ben 2014 Şubat girişliyim. Benim bildiğim kadarıyla bizim için de bitirme süresi ek olarak 6 yarıyıl uzatıldı. Ama bu durumda askerlik işi ne olacak onu merak ediyorum.
Arkadaşlar Merhaba,
11.07.2016 tarihinde tecilim bitiyor.
Sevk tarihi 30.09.2016
Celp dönemi Kasım 2016
2. Öğretim yada uzaktan eğitim bir yüksek lisans programına kayıt olup tekrar tecil ettirmek istiyorum. Siz tecrübeli arkadaşlara 3 adet soru
1)Hangi tarihten itibaren yoklama yada asker kaçağı pozisyonuna düşerim ve gbt de filan çıkar?
2)Üniversiteye kaydımı tamamladıktan sonra okul direkt tecil ediyor mu? Benim bir şey yapmam lazım mı?
3)Başvurduğum üniversiteler arasında kayıt tarihi Ağustos olanlar var. Tecilim temmuzda bitiyor ancak celp Kasım ayı. Kayıt için beklesem bu süreçte beni alırlar mı? Ne gelir başıma?
Konuya çok uzağım. Umarım yardımcı olacak bir arkadaş olur. Şimdiden teşekkür ederim
benimde aklımda olan birkaç soru burada var. inşallah cevaplayan birileri bulunur.
Şunu da belirteyim arkadaşlar. Önceki sayfalarda belirilen 2547 sayılı kanunun 67.geçici maddesine göre askerlik tecil işlemlerinin 29 mart 2018 e kadar uzatılması işlemi devam ediyor daha 2 gün önce yazıyı burda gördükten sonra üniversiteme ve asal şb müdürüne danıştım. ikisinden de olur aldıktan sonra üniversiteme dilekçe bıraktım cvp bekliyorum. Ha bu süreç tabiki 29 kasım 2014 ten önce yüksek lisansa kayıt yaptıranları kapsıyor. Ayrıca zaten yeni değişen yönetmelikte de atılma geldiğinden mart 2018 e tecilin uzaması bir işinize yarar mı bilmiyorum. Burda konu hakkında bilgilendirme yapan arkdaşlara teşekkür ediyorum.