Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar geçen yıl mezun oldum. mezuniyetten sora 2 yıl tecil ettim 2017 hazirana kadar tecilim vardı, simdi yüksek lisansa basladım, sonuc olarak aradaki 1 yıl tecil silinip yüksek lisans tecilimi baslıyacak yani

AliiRıza

Öğrenci
Merhabalar. ben 2014 yılında tezsiz yüksek lisans yaptım ve mezun oldum. 1 yıllık askerlik tecilimi de kullandım. sonra bakaya kaldım ve yurt dışında çalışma ile tecilimi aralık 2016 ya kadar uzattım. Şimdi türkiye de olmam gerekiyor. Uzaktan tezsiz yüksek lisans a başvurmayı düşünüyorum. Böyle 2. tezsiz yüksek lisans ile askerliğim tekrar tecil olur mu ? Olmazsa başka çözüm yolu nedir ? Acil yazarsanız sevinirim..

A

Akademik Forum

Guest
Şunu da belirteyim arkadaşlar. Önceki sayfalarda belirilen 2547 sayılı kanunun 67.geçici maddesine göre askerlik tecil işlemlerinin 29 mart 2018 e kadar uzatılması işlemi devam ediyor :) daha 2 gün önce yazıyı burda gördükten sonra üniversiteme ve asal şb müdürüne danıştım. ikisinden de olur aldıktan sonra üniversiteme dilekçe bıraktım cvp bekliyorum. Ha bu süreç tabiki 29 kasım 2014 ten önce yüksek lisansa kayıt yaptıranları kapsıyor. Ayrıca zaten yeni değişen yönetmelikte de atılma geldiğinden mart 2018 e tecilin uzaması bir işinize yarar mı bilmiyorum. Burda konu hakkında bilgilendirme yapan arkdaşlara teşekkür ediyorum.

Merhaba Arkadaşlar,

Belirtilen kanun ve maddeye göre askerlik tecili halen yapılmaktadır.

Bilgilerinize...

moonp34

Öğrenci
Arkadaşlar diyelim bir yüksek lisans programına başladım, fakat 1 sene sonra ondan vazgeçip başka bir programa kayıt oldum. Askerlik için gün işlemeye başlar mı, yoksa tecil etmeye devam edebilir miyim?

ogzhntoker

Öğrenci
Merhaba benim için çok önemli bir soru

Askerlik durum belgesinde 31.03.2017 tarihine kadar askerlik yönünden bir yükümlülüğü yoktur yazıyor

Alt kısımda erteleme bitim tarihim 16.01.2017

Benim diploma tarihim 16.01.2015

Şİmdi ben bahar döneminde yükseklisansa başvurmak istesem okul başvuru tarihi 16.01.2017 den sonra ise örneğin 25.01.2017 gibi yükseklisans tecilimi askerlik şubesi kabul eder mi yoksa güz döneimnde yükseklisansa başvurmam mı gerekli ?

emreipekci

Öğrenci
Merhaba benim için çok önemli bir soru

Askerlik durum belgesinde 31.03.2017 tarihine kadar askerlik yönünden bir yükümlülüğü yoktur yazıyor

Alt kısımda erteleme bitim tarihim 16.01.2017

Benim diploma tarihim 16.01.2015

Şİmdi ben bahar döneminde yükseklisansa başvurmak istesem okul başvuru tarihi 16.01.2017 den sonra ise örneğin 25.01.2017 gibi yükseklisans tecilimi askerlik şubesi kabul eder mi yoksa güz döneimnde yükseklisansa başvurmam mı gerekli ?
Şubat ayı sonuna kadar bir yüksek lisans programına yerleşirseniz teciliniz gerçekleşir.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bozyel

Öğrenci
Merhabalar benim çok acil bir sorum olacaktı.İstanbulda bulunan bir akademi de yüksek lisansa başladım muhtemel sevk tarihi geçmeden kaydımı yaptım ve kurum ile irtibata geçtim tecil için.Kurum 1 gün sonra benimle irtibata geçti tecil işleminin gerçekleştiğini söylediler.Fakat e-Devlet te benim tecil görünmüyor.Arayıp bunu sorduğum zaman bana dersler başladığı zaman sistemde görüneceğini söylediler.Sorularım şu olacak.

1) Sizce bu açıklama doğru mu.Doğru ise mantığı ne
2 ) Şayet doğru değil ise tecil işlemini ben bir daha nasıl yapacağım.Çünkü muhtemel sevk tarihinden önce yaptım kaydımı.

manahuna

Öğrenci
Geçen sene tezli yüksek lisanstan mezun oldum ve tecil yaptırdım. Verilen belgede celp dönemi kasım gözüküyor.
Bugün e-devletten baktığımda ise 29.07.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur.

ERTELEME NEDENİ: Sınıf ve tertip bekliyor.

Bu durumda ağustosta asker miyim? Celp tarihimi öne mi çektiler? Geçen hafta doktora mülakatına girdim ve kazandım fakat kayıtlar Eylülde. Bu durumda tecil hakkım olur mu?

engere

Öğrenci
Merhabalar benim çok acil bir sorum olacaktı.İstanbulda bulunan bir akademi de yüksek lisansa başladım muhtemel sevk tarihi geçmeden kaydımı yaptım ve kurum ile irtibata geçtim tecil için.Kurum 1 gün sonra benimle irtibata geçti tecil işleminin gerçekleştiğini söylediler.Fakat e-Devlet te benim tecil görünmüyor.Arayıp bunu sorduğum zaman bana dersler başladığı zaman sistemde görüneceğini söylediler.Sorularım şu olacak.

1) Sizce bu açıklama doğru mu.Doğru ise mantığı ne
2 ) Şayet doğru değil ise tecil işlemini ben bir daha nasıl yapacağım.Çünkü muhtemel sevk tarihinden önce yaptım kaydımı.

Bağlı olduğunuz kurumun 1 gün sonra tecil işleminin gerçekleştiğini söylemesinin anlamı,senin dilekçenin sadece milli savunma bakanlığı asker alma birimine gönderilmesi olduğunu düşünüyorum. Oradan çıkacak erteleme onay kararı ise genelde 1 ay gibi bir süreyi bulur.Onay kararı verildiğinde e-devlette görürsün.Bu süre içinde sevk tarihinin geçmiş olması durumunda endişe etmene gerek yok.Zira asker alma birimleri evrakların geliş tarihine göre işlem yapacaklardır.

A

Akademik Forum

Guest
iyigünler 13 temmuzda yüksek lisansa kaydımı yaptırdım ama e devletten baktığımda askere gideceğim yer bile çıkmış ne yapabilirim.

A

Akademik Forum

Guest
Askerlik durum belgesinin geçerlilik süresi var mı ?
Eylül 2014 te aldıgım 30.09.2016 ya kadar askerlikle ilişiği yoktur yazan belgemi agustos ayı içinde yüksek lisans kaydında kullanabilir miyim ? Çok teşekkürler...

manahuna

Öğrenci
Yetkili bir abi cevaplar mı?

31.09.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur

ERTELEME BİTİM: 17.06.2016
CELP DÖNEMİ:KASIM 2016

Şimdi Eylül 5-9 arası doktora kaydımı yaptıracağım
Bu bilgileri göz önüne alırsak kayıtta ve yeniden tecil ettirmede sorun yaşar mıyım?

ozanb

Öğrenci
Eylül ayında kazandığım yüksek lisans bölümüne kaydoalacağım, tecilim 2017 Mayıs'ta bitiyor.
Eylülden sonra hemen tecil işlemlerini yapmalı mıyım ? yoksa tecil bitimine yakın mı yapmalıyım ?
Bu iki seçenek üzerinden bakarsak tecil bitimine yakın tecil yaptırırsam bir avantajı olur mu ?

blackprague

Öğrenci
Yüksek lisansa kayıt yaptın madem sen niye askerlik sevk işlemlerini yaptırdın ki ondan yerin belli olmuştur şubeyle görüşmeni tavsiye ediyorum

umutbozok

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar yüksek lisans tez dönemindeyim.06/01/2017 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR diyor. bu tarihten önce tezi teslim edersem askerlik tecil süresi uzuyor mu?

burak5107

Öğrenci
Arkadaşlar Merhaba,lisans eğitimimden sonra 2 yıl tecil hakkım doldu.(29.07.2016 yazıyor e-devlette).
Bedelli askerlik çıkana kadar tezsiz yüksek lisans yapmak istiyorum.Askeriye 'ye gidip bir celp dönemi daha tecil hakkı varmış galiba doğru mudur?(Şubat Celbine kadar).Yüksek lisans başvurusu için uzatmak istiyorum süreyi.

Ayrıca, Ankara'da tezsiz yüksek lisans için ne önerirsiniz ucuz ve sıkıntısız, uzaktan eğitim de olabilir.?

engere

Öğrenci
Yetkili bir abi cevaplar mı?

31.09.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur

ERTELEME BİTİM: 17.06.2016
CELP DÖNEMİ:KASIM 2016

Şimdi Eylül 5-9 arası doktora kaydımı yaptıracağım
Bu bilgileri göz önüne alırsak kayıtta ve yeniden tecil ettirmede sorun yaşar mıyım?

31.09.2016 tarihine kadar erteleme hakkını kullandığın sürece sıkıntı olmaz.Kayıt yaptırdıktan sonra 1 ay içinde erteleme başvurun onaylanır,Enstitünden takibini yapmanı öneririm.

- - - Güncellendi - - -

Merhaba arkadaşlar yüksek lisans tez dönemindeyim.06/01/2017 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR diyor. bu tarihten önce tezi teslim edersem askerlik tecil süresi uzuyor mu?

Tezini o tarihten önce teslim edersen mezuniyet tarihin itibariyle müracaatınla 1 yıl daha tehir işlemi yaptırabilirsin.

- - - Güncellendi - - -

Eylül ayında kazandığım yüksek lisans bölümüne kaydoalacağım, tecilim 2017 Mayıs'ta bitiyor.
Eylülden sonra hemen tecil işlemlerini yapmalı mıyım ? yoksa tecil bitimine yakın mı yapmalıyım ?
Bu iki seçenek üzerinden bakarsak tecil bitimine yakın tecil yaptırırsam bir avantajı olur mu ?

tecilini eylülden hemen sonra da mayıs 2017den hemen önce de yaptırsan durum belgende aralık 2019'a kadar ertelendiğini göreceksin.

manahuna

Öğrenci
31.09.2016 tarihine kadar erteleme hakkını kullandığın sürece sıkıntı olmaz.Kayıt yaptırdıktan sonra 1 ay içinde erteleme başvurun onaylanır,Enstitünden takibini yapmanı öneririm.

- - - Güncellendi - - -

Tezini o tarihten önce teslim edersen mezuniyet tarihin itibariyle müracaatınla 1 yıl daha tehir işlemi yaptırabilirsin.

- - - Güncellendi - - -

tecilini eylülden hemen sonra da mayıs 2017den hemen önce de yaptırsan durum belgende aralık 2019'a kadar ertelendiğini göreceksin.

o zaman dikkate almamız gerekn 30.09.2016 kısmı ?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba

Nazmi hocam merhaba. Ben yüksek lisansa 2013 Ağustos ayında girdim ve 2016 Temmuz ayında yani toplamda 3 senede bitirdim. Benim tecil hakkım 1 sene daha var mı? Yani tescilini 2017 ye kadar erteleyebilir miyim