theolympiabuff
Öğrenci
Arkadaşlar ben ilk dönem harç yatırıp tecil işlemim olduktan sonra diğer dönemlerde harç yatırmazsam tecilim bozulur mu lütfen cevap..
Arkadaşlar ben ilk dönem harç yatırıp tecil işlemim olduktan sonra diğer dönemlerde harç yatırmazsam tecilim bozulur mu lütfen cevap..
Merhaba. Ben geçen ay Lisans mezunu oldum ve askerliğim için 31.12.2018'e kadar sakınca yok görünüyor. Bu bağlamda,
1) Eğer bu Eylül'de tezli yüksek lisansa başlarsam, yüksek lisansın verdiği 3 yıl tecil hakkıyla birlikte, tecilim, 2021'e mi, yoksa 2019'a mı uzar?
2) Yüksek lisans mezuniyetinden sonra +1 yıl tecil hakkı vardır deniyor. Bu +1 yıl yukarıda bahsettiğim sürelere dahil mi yoksa ek mi? (Yani net olarak merak ettiğim şu, diyelim ki tezli yüksek lisansa bu Eylül'de başladım ve 2 yılda bitirdim, şu an 31.12.2018 olan tecil sürem ne zamana kadar uzar?)
3) Yüksek lisansa başladıktan sonra yahut herhangi bir aşamasında, tecilimizin uzatılması için herhangi bir işlem yapıyor muyuz, yoksa sistem otomatik olarak görüyor mu? Bu işlemleri biz yapıyorsak, internet üzerinden halledebiliyor muyuz, yoksa şubeye mi gitmemiz gerekiyor?
Hepsini cevaplayabilirseniz sevinirim. Sağolun...
yüksek lisans(tezli) kayıt olsam,ders kaydı ,harç yatırma tüm işlemleri yapıp derslere gitmesem kaç yıl tecilli olurum?sürem dolmadan atılma riski var mı?
lütfen biri aydınlatırsa sevinirim.lisans mezuniyetinden 1 yıl tecilim var fakat bana durumumdan 2 yıl lazım cevabınıza göre kayıt olacağım ?
Merhaba, 31.09.2016 tarihine kadar tecilim var, şu sıralar özel üni tezsiz bir yüksek lisans programına başvurup 1.5 sene ertelemeyi planlıyorum.
Ağustos 2016 da kayıt olma durumunda 1.5 sene eklersek aşağı yukarı Şubat 2018'de ilişiğimi kesecekler, onlar keserse yeni bir yüksek lisansa başvurup tekrar erteleyemiyormuşum.
Eğer ben ilişiği kesmek istersem de kasım aralık 2017 gibi talepte bulunmam lazımmış.
Bu koşullarda benim başka bir okula geçip başka bir yüksek lisans programıyla askerlik tecilini sürdürebilmem için ne yapmam gerekir?
Sırf bu tecil amacı için önerebileceğiniz okullar var mı? En mantıklı hareket ne olur?
Teşekkürler
Arkadaşlar öncelikle böyle bir konuyu başlattığınız için çok teşekkür ederim ben de bu konuda bir şey sormak istiyorum ilginiz için şimdiden teşekkür ederim 2013 kayıtlıyım tecilim 2016 ağustos da bitiyor ilgili geçici maddeye göre ben de 2018 mart a kadar askerliği tecil edebilir miyim daha önce tecil Hakkımı kullandığım halde bu mümkün mü
2547 sayılı kanun 67. Geçici madde
Verilen 2 yıl içinde yüksek lisansa başlarsanız, başladığınız andan itibaren 3 yıl tecil hakkı verilir. Eylül 2016'da başladınız diyelim, teciliniz 2019'da biter. Tecili genellikle yüksek lisansa başladığınız okul hallediyor.