Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

engere

Öğrenci
Arkadaşlar ben ilk dönem harç yatırıp tecil işlemim olduktan sonra diğer dönemlerde harç yatırmazsam tecilim bozulur mu lütfen cevap..

İki dönem üst üste harç yatırılmadığının tespiti halinde bağlı olduğunuz enstitü harekete geçip öğrencilik kaydınızı silebilir.Bu durumda askerlik şubesine de bunu bildireceklerdir.Tecil süreniz bozulmuş olur.Yani farklı bir erteleme imkanınız olmazsa ilk celp dönemi için başvuruda bulunmanız gerekir.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba. Ben geçen ay Lisans mezunu oldum ve askerliğim için 31.12.2018'e kadar sakınca yok görünüyor. Bu bağlamda,

1) Eğer bu Eylül'de tezli yüksek lisansa başlarsam, yüksek lisansın verdiği 3 yıl tecil hakkıyla birlikte, tecilim, 2021'e mi, yoksa 2019'a mı uzar?

2) Yüksek lisans mezuniyetinden sonra +1 yıl tecil hakkı vardır deniyor. Bu +1 yıl yukarıda bahsettiğim sürelere dahil mi yoksa ek mi? (Yani net olarak merak ettiğim şu, diyelim ki tezli yüksek lisansa bu Eylül'de başladım ve 2 yılda bitirdim, şu an 31.12.2018 olan tecil sürem ne zamana kadar uzar?)

3) Yüksek lisansa başladıktan sonra yahut herhangi bir aşamasında, tecilimizin uzatılması için herhangi bir işlem yapıyor muyuz, yoksa sistem otomatik olarak görüyor mu? Bu işlemleri biz yapıyorsak, internet üzerinden halledebiliyor muyuz, yoksa şubeye mi gitmemiz gerekiyor?

Hepsini cevaplayabilirseniz sevinirim. Sağolun...

A

Akademik Forum

Guest
tecil

Merhaba, 31.09.2016 tarihine kadar tecilim var, şu sıralar özel üni tezsiz bir yüksek lisans programına başvurup 1.5 sene ertelemeyi planlıyorum.
Ağustos 2016 da kayıt olma durumunda 1.5 sene eklersek aşağı yukarı Şubat 2018'de ilişiğimi kesecekler, onlar keserse yeni bir yüksek lisansa başvurup tekrar erteleyemiyormuşum.
Eğer ben ilişiği kesmek istersem de kasım aralık 2017 gibi talepte bulunmam lazımmış.
Bu koşullarda benim başka bir okula geçip başka bir yüksek lisans programıyla askerlik tecilini sürdürebilmem için ne yapmam gerekir?
Sırf bu tecil amacı için önerebileceğiniz okullar var mı? En mantıklı hareket ne olur?

Teşekkürler

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhaba, ben uzaktan eğitim yüksek lisans yapıyorum. Ve okulun kayıt yenileme tarihi eylül ayı olarak gözüküyor. Sorum şu ben eylül-ekim gibi yurtdışına çıkacağım eğer para yatırıp kayıt yenilemezsem, okul bunu hemen askerlik şubeye bildirir ve ben kaçak durumuna düşüp sıkıntı yaşar mıyım havaalanında?

horozigo

Araştırma Görevlisi
Merhaba. Ben geçen ay Lisans mezunu oldum ve askerliğim için 31.12.2018'e kadar sakınca yok görünüyor. Bu bağlamda,

1) Eğer bu Eylül'de tezli yüksek lisansa başlarsam, yüksek lisansın verdiği 3 yıl tecil hakkıyla birlikte, tecilim, 2021'e mi, yoksa 2019'a mı uzar?

2) Yüksek lisans mezuniyetinden sonra +1 yıl tecil hakkı vardır deniyor. Bu +1 yıl yukarıda bahsettiğim sürelere dahil mi yoksa ek mi? (Yani net olarak merak ettiğim şu, diyelim ki tezli yüksek lisansa bu Eylül'de başladım ve 2 yılda bitirdim, şu an 31.12.2018 olan tecil sürem ne zamana kadar uzar?)

3) Yüksek lisansa başladıktan sonra yahut herhangi bir aşamasında, tecilimizin uzatılması için herhangi bir işlem yapıyor muyuz, yoksa sistem otomatik olarak görüyor mu? Bu işlemleri biz yapıyorsak, internet üzerinden halledebiliyor muyuz, yoksa şubeye mi gitmemiz gerekiyor?

Hepsini cevaplayabilirseniz sevinirim. Sağolun...

Verilen 2 yıl içinde yüksek lisansa başlarsanız, başladığınız andan itibaren 3 yıl tecil hakkı verilir. Eylül 2016'da başladınız diyelim, teciliniz 2019'da biter. Tecili genellikle yüksek lisansa başladığınız okul hallediyor.

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar. Yüksek lisansımın uzamasından dolayı uzun zamandır bakaya durumundaydım. Yüksek lisansımı yeni bitirdim ve hatta bir doktora programına kayıt yaptırmaya hak kazandım. Şimdi yüksek lisans mezuniyet belgem ile doktorayı kazandığıma dair belgeyi alıp askerlik şubesine gitsem tecil verirler mi? 29 yaşındayım, tecille ilgili bir sıkıntı olur mu?

yüksek lisans(tezli) kayıt olsam,ders kaydı ,harç yatırma tüm işlemleri yapıp derslere gitmesem kaç yıl tecilli olurum?sürem dolmadan atılma riski var mı?
lütfen biri aydınlatırsa sevinirim.lisans mezuniyetinden 1 yıl tecilim var fakat bana durumumdan 2 yıl lazım cevabınıza göre kayıt olacağım ?

engere

Öğrenci
yüksek lisans(tezli) kayıt olsam,ders kaydı ,harç yatırma tüm işlemleri yapıp derslere gitmesem kaç yıl tecilli olurum?sürem dolmadan atılma riski var mı?
lütfen biri aydınlatırsa sevinirim.lisans mezuniyetinden 1 yıl tecilim var fakat bana durumumdan 2 yıl lazım cevabınıza göre kayıt olacağım ?

öyle bir durumda 3 yıl+4 ay tecil ettirme hakkın olur.Azami öğrenim süresinden önce atılma durumun dediğin şartlarda oluşmaz.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba, 31.09.2016 tarihine kadar tecilim var, şu sıralar özel üni tezsiz bir yüksek lisans programına başvurup 1.5 sene ertelemeyi planlıyorum.
Ağustos 2016 da kayıt olma durumunda 1.5 sene eklersek aşağı yukarı Şubat 2018'de ilişiğimi kesecekler, onlar keserse yeni bir yüksek lisansa başvurup tekrar erteleyemiyormuşum.
Eğer ben ilişiği kesmek istersem de kasım aralık 2017 gibi talepte bulunmam lazımmış.
Bu koşullarda benim başka bir okula geçip başka bir yüksek lisans programıyla askerlik tecilini sürdürebilmem için ne yapmam gerekir?
Sırf bu tecil amacı için önerebileceğiniz okullar var mı? En mantıklı hareket ne olur?

Teşekkürler

Böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum onlar keserse yeni bir okula kaydını yaptırıp tekrar tecil ettirmen için nasıl bir engel olabilir ki? Sonucta mezun olmuyorsun yüksek lisanstan. Bilgisi olan arkadaslar aydınlatırsa sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
Bir üniversitenin birinci öğretim tezsiz yüksek lisans programına başvurdum. Tek amacım askerliği tecil edebilmek.

Derslere gidemeyeceğim, bu durumda devamsızlıktan kalma, öğrencilik hakkımın sona ermesi gibi bir durum olabilir mi?

Bir kez kayıt yapmakla 3 yıl tecil hakkı kazanır mıyım, yoksa her dönem kaydımı yenilemem gerekir mi?

neomanger

Öğrenci
Arkadaşlar öncelikle böyle bir konuyu başlattığınız için çok teşekkür ederim ben de bu konuda bir şey sormak istiyorum ilginiz için şimdiden teşekkür ederim 2013 kayıtlıyım tecilim 2016 ağustos da bitiyor ilgili geçici maddeye göre ben de 2018 mart a kadar askerliği tecil edebilir miyim daha önce tecil Hakkımı kullandığım halde bu mümkün mü

horozigo

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar öncelikle böyle bir konuyu başlattığınız için çok teşekkür ederim ben de bu konuda bir şey sormak istiyorum ilginiz için şimdiden teşekkür ederim 2013 kayıtlıyım tecilim 2016 ağustos da bitiyor ilgili geçici maddeye göre ben de 2018 mart a kadar askerliği tecil edebilir miyim daha önce tecil Hakkımı kullandığım halde bu mümkün mü

Hangi 'ilgili' madde hocam? Teciliniz bitiyor, doktoraya başlamazsanız bakaya durumuna düşüyorsunuz.

engere

Öğrenci
2547 sayılı kanun 67. Geçici madde

Evet dediğiniz maddeden yararlanıp tecil sürenizi uzatabilirsiniz.Mart 2018 ise 4 aylık tez uzatma süresini eklerlerse olabilir.Ben de bu kanundan yararlandım ancak erteleme bitim tarihim 26 kasım 2017 görülüyor yani kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren tam 3 yıl sonrası.Bunun için enstitünüze bu kanun maddesini de içeren bir askerlik sevk tehir dilekçesi ile başvuru yapmanız gerekecek.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
ben nişantaşı üniversitesine tezsiz yüksek lisansa kayıt oldum tecilim 3/2/2018 yılına uza aşagı yukarı 1 yıl 4-5 ay gibi bir süre bu süre az değil mi ? ayrıca 3 dönem için parayı peşin alıyorlar 3 dönem sonunda sanırım ek para isteyecekler fakat ben 3. dönem gibi yani 2018 ocakta tekrar tecil için burdaki kaydımı sildirmeden başka bir üniversiteye kayıt olup daha sonra mı nişantaşı üniversitesinden kaydımı sildirmeliyim ? birde ara dönemde Ocak ayı veya aralık ayında kayıt olabilecek okul bulabilir miyim ? Teşekkürler...

H

Hukuk Tezli YL

Guest
Merhabalar,

Sizlere bir sorum olacak. Şu an İstanbul Üniversitesi'nde tezli yüksek lisans yapmaktayım.
Ders aşamasını bitirdim. Tecilim ise Haziran 2018'de bitmektedir.
Yüksek lisans kaydımı sildirip başka bir üniversitenin tezli yüksek lisansına kaydolmam halinde tecil sürem tekrar 3 yıl uzayabilir mi?
Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var.
Dayanak maddeleri de biliyorsanız, lütfen paylaşır mısınız?

Adaland45

Öğrenci
Süre
MADDE 12 – (1) Tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt
olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına
bakılmaksızın en az iki yarıyıl, en çok üç yarıyıldır. Bu sürenin sonunda başarısız olan veya programı tamamlayamayan
öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir. ARKADAŞLAR 20 NİSAN 2016 ÇARŞAMBA GÜNÜ ÇIKAN YÖNETMELİK İLİŞİK KESME DURUMUNDA ASKERLİK ŞUBESİNE BİLDİRİLİRMİ ??

Adaland45

Öğrenci
TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA KAYITLI ÖĞRENCİLER

Yeni yönetmelikte, tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi ise bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırılmadığına bakılmaksızın en az iki yarıyıl, en çok üç yarıyıl olarak belirlenmiştir.

Üç yarıyıl sonunda mezun olamayan öğrencilerin ilişikleri yükseköğretim kurumu tarafından silinecektir. Bu nedenle 2015 bahar döneminden önce kayıt yaptıran öğrencilerin eğitim dönemleri bir olacak ve geriye kalan bir yıl içinde mezun olamayan tezsiz yüksek lisans öğrencilerinin kayıtları silinecektir.

Örneğin; 2014 yılında tezsiz yüksek lisans programına kayıt yaptıran öğrenci 2015 bahar dönemi itibarıyla birinci dönemi gibi değerlendirilecek ve geriye kalan iki dönemde mezun olamadığı takdirde ilişiği kesilecektir.