Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

engere

Öğrenci
Merhabalar,

Sizlere bir sorum olacak. Şu an İstanbul Üniversitesi'nde tezli yüksek lisans yapmaktayım.
Ders aşamasını bitirdim. Tecilim ise Haziran 2018'de bitmektedir.
Yüksek lisans kaydımı sildirip başka bir üniversitenin tezli yüksek lisansına kaydolmam halinde tecil sürem tekrar 3 yıl uzayabilir mi?
Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var.
Dayanak maddeleri de biliyorsanız, lütfen paylaşır mısınız?

Uzayabileceğini düşünüyorum.Şayet Msb sevk tehir yönetmeliği'nde madde 12 fıkra 3'te,ancak mezun olanların aynı derecede ya da daha aşağı bir programdan dolayı tekrar sevk tehirinde bulunamayacağı yazıyor.Mezun olmadan aynı derecede yeni bir programa başlarsanız buna hakkınız olur diye yorumluyorum.Özel olarak yönetmelikte bu durum belirtilmemiş.

http://www.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/askeralma/msb_sevk_tehir_yonetmekligi.pdf

KingOdin

Öğrenci
Merhaba,
Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Benim erteleme bitim tarihim:16.09.2016(E-devlette'de böyle yazıyor ve askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur yazıyor)
Fakat şubeden aldığım kağıtta 31.12.2016'ya kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur yazıyor.
Yüksek lisansa kayıt yaptırdım fakat okul ne zaman şubeye bildirim yapar bilmiyorum. Eğer 16.09 dan sonra yaparsa bi sakınca olur mu?
Teşekkürler.

engere

Öğrenci
Merhaba,
Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Benim erteleme bitim tarihim:16.09.2016(E-devlette'de böyle yazıyor ve askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur yazıyor)
Fakat şubeden aldığım kağıtta 31.12.2016'ya kadar askerlik işlemleri yönünden sakıncası yoktur yazıyor.
Yüksek lisansa kayıt yaptırdım fakat okul ne zaman şubeye bildirim yapar bilmiyorum. Eğer 16.09 dan sonra yaparsa bi sakınca olur mu?
Teşekkürler.

Şubeden aldığınız kağıt erteleme bitim tarihinden sonraki muhtemel ilk celp dönemi için son başvuru tarihini gösteriyordur.Kayıt yaptırdıysanız sıkıntı çıkmadan 1 ay içinde msb'den onay gelir.Tabi bu durumu siz de enstitünüzü arayarak teyit ettirin.

KingOdin

Öğrenci
Şubeden aldığınız kağıt erteleme bitim tarihinden sonraki muhtemel ilk celp dönemi için son başvuru tarihini gösteriyordur.Kayıt yaptırdıysanız sıkıntı çıkmadan 1 ay içinde msb'den onay gelir.Tabi bu durumu siz de enstitünüzü arayarak teyit ettirin.

Teşekkür ederim. Peki okul bildirimde gecikirse bir sorun yaşar mıyım? Yani 16.09'ı geçerse? Kayıt iptali gibi bir durumla karşılaşma ihtimalim var mı?

engere

Öğrenci
Teşekkür ederim. Peki okul bildirimde gecikirse bir sorun yaşar mıyım? Yani 16.09'ı geçerse? Kayıt iptali gibi bir durumla karşılaşma ihtimalim var mı?

31.12.2016 tarihi muhtemel sevk için son başvuru tarihidir.Bu tarihten önce herhangi bir başvuru yapmasanız da bir sıkıntı çıkmaz.O zamana kadar tekrar ertelenmiş olur.Okul zaten kaydınızı yapmış durumda.Kaydınızı bu yüzden sonradan iptal etmesi gibi bir durum oluşmaz.

Son düzenleme:
H

Hukuk Tezli YL

Guest
Uzayabileceğini düşünüyorum.Şayet Msb sevk tehir yönetmeliği'nde madde 12 fıkra 3'te,ancak mezun olanların aynı derecede ya da daha aşağı bir programdan dolayı tekrar sevk tehirinde bulunamayacağı yazıyor.Mezun olmadan aynı derecede yeni bir programa başlarsanız buna hakkınız olur diye yorumluyorum.Özel olarak yönetmelikte bu durum belirtilmemiş.

http://www.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/askeralma/msb_sevk_tehir_yonetmekligi.pdf

İlginiz için çok teşekkür ederim.
İyi günler dilerim.

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar. 92 doğumluyum. 2010 Yılında liseyi bitirip aynı sene üniversite hayatına atıldım. 2 yıllık bir üniversite idi. 2012 ekim gibi buradan mezun oldum. 2012-2013 yıllarında tekrar üniversiteye hazırlanıp ayrı bir üniversite daha kazandım. Şu anda halen burada okumaktayım 3. sınıfım (hazırlık dahil). Bu sırada halihazırda mezun olmuş olduğum üniversiteyi açıköğretimden (sınavsız dgs sistemi) uzatarak 4 yıllığa tamamladım ve buradan da mezun oldum. Tecilim ile ilgili bir sıkıntı yaşıyorum. Şubede son tecil hakkımı kullandığımı söylediler. 2017 ağustosuna kadar vaktim olduğunu söylediler ancak okulum 2018 de bitiyor ve bunun için yüksek lisansı deneyip kazanırsam 2018'e kadar tecil hakkı kazanır mıyım? Kolay gelsin.

A

Akademik Forum

Guest
Evet dediğiniz maddeden yararlanıp tecil sürenizi uzatabilirsiniz.Mart 2018 ise 4 aylık tez uzatma süresini eklerlerse olabilir.Ben de bu kanundan yararlandım ancak erteleme bitim tarihim 26 kasım 2017 görülüyor yani kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren tam 3 yıl sonrası.Bunun için enstitünüze bu kanun maddesini de içeren bir askerlik sevk tehir dilekçesi ile başvuru yapmanız gerekecek.

Merhaba, kanundan yararlanma aşamalarını detaylı olarak açıklayabilir misiniz? Yani dilekçeyi nasıl yazdınız, bunu sosyal bilimler enstitüsüne mi teslim ettiniz. Onlara teslim ederken bir şey söylediniz mi ya da bir belge gerekti mi?

Metron

Öğrenci
Hocalarım ben şu anda iki yıllık iş sağlığı güvenliği örgün öğretim okuyorum. okuduğum okulda (celal bayar) aynı bölümün uzaktan eğitimi de mevcut. Geçen hafta kolum kırıldı uzaktan eğitime geçmem lazım.Kurum içi yatay geçiş yaparsam askerlik tecilim değişir mi? Örgün öğretimdeki tecilim aynen devam eder mi?

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Tezsiz yüksek lisansta 1.5 yıl sonunda atılma olduğu için aklıma takılan sorular vardı. İlgili üniversiteyi arayıp derslerden kalma durumunda sonraki dönem telafisi olup olmayacağını sordum. 1. dönem en fazla 2 dersten kalabilirsiniz. 2. dönem ise bir dersten dahi kalsanız okul ile ilişiğiniz kesilir şeklinde oldu. Yani dersleri geçmek şart. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Tüm üniversitelerde böyle midir?

engere

Öğrenci
Merhaba, kanundan yararlanma aşamalarını detaylı olarak açıklayabilir misiniz? Yani dilekçeyi nasıl yazdınız, bunu sosyal bilimler enstitüsüne mi teslim ettiniz. Onlara teslim ederken bir şey söylediniz mi ya da bir belge gerekti mi?

evet,dilekçenizi bağlı olduğunuz enstitüye vereceksiniz.Şu ifadelere yer verebilirsiniz:

26 Kasım 2014 tarih ve 29187 sayılı Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, 6569 Sayılı Kanun’un 32. Maddesi uyarınca 2547 sayılı Kanun’a eklenen geçici 67. Madde hükmünde belirttiği üzere bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler bakımından azami sürelerin hesaplanmasında, daha önceki öğrenim sürelerinin dikkate alınmamasının uygulanmasına ilişkin 15.07.2015 tarihli YÖK Yürütme Kurulu Kararı [EK1] neticesinde askerlik sevk tehirine esas teşkil eden azami süremin yeniden hesaplanması gereği doğmuştur.
Bu hususlar neticesinde askere sevkimin yeniden tehir işleminin yapılması için gereğini saygılarımla arz ederim.

Ek olarak ise güncel askerlik durum belgenizi ve yökün kararını ekleyebilirsiniz.Karar;Ekli dosyayı görüntüle 5754 dosyasının en son sayfasında.

engere

Öğrenci
Hocalarım ben şu anda iki yıllık iş sağlığı güvenliği örgün öğretim okuyorum. okuduğum okulda (celal bayar) aynı bölümün uzaktan eğitimi de mevcut. Geçen hafta kolum kırıldı uzaktan eğitime geçmem lazım.Kurum içi yatay geçiş yaparsam askerlik tecilim değişir mi? Örgün öğretimdeki tecilim aynen devam eder mi?

Hayır,değişmez,önceki tecil süreniz geçerli olmaya devam eder,sonuçta kaldığınız yerden devam etme imkanı sağlıyorsunuzdur,verdiğiniz dersleri sayarlar zaten.

Constantin3

Öğrenci
evet,dilekçenizi bağlı olduğunuz enstitüye vereceksiniz.Şu ifadelere yer verebilirsiniz:

26 Kasım 2014 tarih ve 29187 sayılı Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, 6569 Sayılı Kanun’un 32. Maddesi uyarınca 2547 sayılı Kanun’a eklenen geçici 67. Madde hükmünde belirttiği üzere bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler bakımından azami sürelerin hesaplanmasında, daha önceki öğrenim sürelerinin dikkate alınmamasının uygulanmasına ilişkin 15.07.2015 tarihli YÖK Yürütme Kurulu Kararı [EK1] neticesinde askerlik sevk tehirine esas teşkil eden azami süremin yeniden hesaplanması gereği doğmuştur.
Bu hususlar neticesinde askere sevkimin yeniden tehir işleminin yapılması için gereğini saygılarımla arz ederim.

Ek olarak ise güncel askerlik durum belgenizi ve yökün kararını ekleyebilirsiniz.Karar;Ekli dosyayı görüntüle 5754 dosyasının en son sayfasında.

Çok teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
tezsiz yüksek lisansa kayıt olup 3/2/2018 yılına kadar tecil hakkı kazandım..

şimdi ilk dönem tüm derslerden kalırsam hatta 2.dönemde de kalırsam tecil ile ilgili herhangi sıkıntı yaşarmıyım ? teşekkür ederim...

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar benim durumum sizlerden de vahim 2 yıldır bakayayım. Kimse de gelip arayıp sormadı. Bir kez otelde tutanak imzalatıldı 3*4 ay önce o kadar.
yarın askerlik şubesine gittiğimde bana celp dönemi çıkacak . (ceza allah'ın emri ödeyeceğiz)
o celp dönemine kadar yüksek lisansa başvurabilir miyim?
halihazırda bir enstitü beni kabul etti. Adam bana bu kayıt tarihleri arasında askerlikle alakalı bir problem olmaması gerekiyor dedi.
Askerlikten nasıl bir evrak almam gerekiyor? Yarın gideceğim acil cevaplarsanız büyük amme hizmeti olur.

Not: Sahip olduğum sebeplerle kim olsa gitmez.. ailem söz konusu yoksa kaçak olmak hoş bir durum değil.

marskartal

Öğrenci
iyi günler nazmi hocam;

hocam benim size 1 soru olacak. Ben 07.02.2014 yılında yüksek lisansa başladım. ders dönemimi bitirdim. şu an tez dönemindeyim ve 6. yarıyıl ders kaydı yaacam. Ancak benim tecil sürem 07.02.2017 tarihinde doluyor. yani yüksek lisansım bitmiyor. şimdi ben 1 yıl daha tecil ettirebilir miyim? tecil uzatma imkanı varsa nasıl yapabilirim?

- - - Güncellendi - - -

iyi günler nazmi hocam;

hocam benim size 1 soru olacak. Ben 07.02.2014 yılında yüksek lisansa başladım. ders dönemimi bitirdim. şu an tez dönemindeyim ve 6. yarıyıl ders kaydı yaacam. Ancak benim tecil sürem 07.02.2017 tarihinde doluyor. yani yüksek lisansım bitmiyor. şimdi ben 1 yıl daha tecil ettirebilir miyim? tecil uzatma imkanı varsa nasıl yapabilirim?