Ocak ayına kadar Yüksek lisansa kayıt yaparsanız 3 yıl daha tecil ettirilir. Lisans sonrası tecil hakkı 2 yıldır zaten sizinki de yapılmış. Bundan sonra sadece yüksek lisans ile ettirebilirsiniz. Misal benim de mezuniyetim haziran 2014 idi 30 eylül 2016 kadar otomatik tecilim yapılmıştı.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.konu benim için çok önemli, biraz fazla evham yapmış durumdayım, Bayramın dahi tadını çıkaramayacağımı düşünüyorum.
Şu anda yüksek lisansa başvurdum ve sonucunu bekliyorum, başvurduğum üniversitedeki kayıt elemanı üniversite lisans eğitiminden sonra iki yıllık tecilini askerlik şubesine giderek yapman lazımdı, önce ordan tecil ettirmen gerekir dedi. FAKAT ben üni mezuniyetimin üstünden 2 yıl geçmiş olmasına rağmen hiç askerlik şubesine gitmedim.
1-Şu anda şundan korkuyorum: Edevlette görünen kayıt üniversiteden mezun olmadığım varsayımına dayanıyor olabilir mi? 35/C öğrenci eyt yazıyor. Bu yüzden mi 31.12.2016 tarihini gösteriyor? Yoksa lisans mezuniyetimi devlet otomatik görerek askerlik şubesine ben gitmeden tecil mi ettirmiş? Otomatik iki yıl tecil ettiklerine emin misiniz? Bu konu çok önemli.
2)Ben 27.08.2014'te mezun olduğum ve iki yıl içinde şubeye gidip tecil ettiremediğim için yüksek lisans ertelemesini yapamazsın, çünkü lisansı erteleme Hakkın bitmiş/ ertelesek bile 27.08.2016 tarihine ertelenir sen bu tarihler içinde yüksek lisansa kayıt olmamışsın bu yüzden erteleyemeyiz diyebilirler mi?
Son olarak tecil bitiş tarihi içinde mi YL'yr kayıt olmalıyız erteleme için yoksa .... Tarihine kadar sorunu yoktur tarihinden önce mi?