Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

H

Hiçkimseninadı

Guest
Arkadaşlar bilgi sahibi olan biri yukarıda sorduğum soruları cevaplarda çok memnun olacağım. Yardımınıza ihtiyacım var.

Lisanstan sonra hiç askerlik şubesine gitmediğim halde devlet otomatik tecil mi etmiş yoksa mezuniyetten sonra 2 yıl içinde şubeden tecil ettiremediğim için önümüzdeki dönem gitçek zorunda mıyım?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba arkadaşlar,

Benim şöyle bir durumum var ve bu konuda bilgisi olan arkadaşların desteğine ihtiyaç duyuyorum.

2013 yılı Haziran ayında lisanstan mezun oldum ve aynı yılın Eylül ayında yüksek lisansa başladım. YL'ye başlamamla birlikte askerlik durumum 31 Aralık 2016 tarihine kadar tecilli hale geldi. Geçen sene başka bir şey için askerlik şubeyi aradığımda ise şifahen celp dönemimin Mayıs 2017 olduğunu öğrendim.

Şimdi sorun şu ki ben henüz tezimi yazamadım. Normal şartlarda 31 Aralık 2016 tarihine kadar tezimi savunup mezun olsam 1 yıl daha tecil hakkımı kullanabileceğimin farkındayım. Ancak benim sorum, tezimi 31 Aralık 2016 ile Mayıs 2017 tarihleri arasında bir tarihte bitirirsem de bu imkandan yararlanıp yararlanamayacağım? Aynı şekilde Ocak-Şubat gibi okulun Bahar Yarıyılı derslerine kayıt yaptırma imkanım olur mu? Derslerim bitti ama tezi savunmak için o döneme kayıt yaptırmak gerekiyor zira.

Bu durum benim için çok önemli. Yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar bilgi sahibi olan biri yukarıda sorduğum soruları cevaplarda çok memnun olacağım. Yardımınıza ihtiyacım var.

Lisanstan sonra hiç askerlik şubesine gitmediğim halde devlet otomatik tecil mi etmiş yoksa mezuniyetten sonra 2 yıl içinde şubeden tecil ettiremediğim için önümüzdeki dönem gitçek zorunda mıyım?
Hocam,
1) ben lisanstan mezun olduktan sonra 2 yıl tecil için askerlik şubesinde hiç bir işlem yaptırmadım kendiliğinden yapılmıştı.
2)".... tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur" verilen tarihe kadar herhangi bir YL programına kayıt yaptırdığınız takdirde 3 yıl daha ertelenir. Benim bizzat bu şekilde de 3 yıl 2019 a kadar uzatıldı. Bunun içinde kendim hiçbir işlem yapmadım. Enstitü kendisi halletti( okul Muğla Üniversitesi )
3) son olarak YL kaydı için"... tarihine kadar sakınca yoktur" tarihini geçmişseniz bakaya kalmış oluyorsunuz. Bakaya kalındığındada YL a kayıt yaptırmak için askerlik durum belgesini alamazsınız. Ancak bununda çaresi var kayıttan önce askerlik şubesine gidip sevk işlemlerinizi başlatırsınız ve sizi en yakın celp dönemine sevk ederler yani bu şekilde de 3-5 aylık bir süre kazanmış olursunuz. Bu süre zarfında da YL kaydınızı yapıp 3 yıl erteleme hakkınız olur. (Biraz uzun oldu anca bu kadar toparlayabildim) :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba arkadaşlar,

Benim şöyle bir durumum var ve bu konuda bilgisi olan arkadaşların desteğine ihtiyaç duyuyorum.

2013 yılı Haziran ayında lisanstan mezun oldum ve aynı yılın Eylül ayında yüksek lisansa başladım. YL'ye başlamamla birlikte askerlik durumum 31 Aralık 2016 tarihine kadar tecilli hale geldi. Geçen sene başka bir şey için askerlik şubeyi aradığımda ise şifahen celp dönemimin Mayıs 2017 olduğunu öğrendim.

Şimdi sorun şu ki ben henüz tezimi yazamadım. Normal şartlarda 31 Aralık 2016 tarihine kadar tezimi savunup mezun olsam 1 yıl daha tecil hakkımı kullanabileceğimin farkındayım. Ancak benim sorum, tezimi 31 Aralık 2016 ile Mayıs 2017 tarihleri arasında bir tarihte bitirirsem de bu imkandan yararlanıp yararlanamayacağım? Aynı şekilde Ocak-Şubat gibi okulun Bahar Yarıyılı derslerine kayıt yaptırma imkanım olur mu? Derslerim bitti ama tezi savunmak için o döneme kayıt yaptırmak gerekiyor zira.

Bu durum benim için çok önemli. Yardımcı olursanız sevinirim.
Hocam tam emin değilim ama bence öğrenci işleriyle bi görüşün. Bildiğim kadarıyla tez için enstitü askelik Şubesinden 6 ay-1 yıl gibi bir erteleme talep edebiliyordu.

H

Hiçkimseninadı

Guest
Çok çok teşekkür ederim. Çok açıklayıcı ve bilgilendirici bir cevap olmuş.

Hocam,
1) ben lisanstan mezun olduktan sonra 2 yıl tecil için askerlik şubesinde hiç bir işlem yaptırmadım kendiliğinden yapılmıştı.
2)".... tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur" verilen tarihe kadar herhangi bir YL programına kayıt yaptırdığınız takdirde 3 yıl daha ertelenir. Benim bizzat bu şekilde de 3 yıl 2019 a kadar uzatıldı. Bunun içinde kendim hiçbir işlem yapmadım. Enstitü kendisi halletti( okul Muğla Üniversitesi )
3) son olarak YL kaydı için"... tarihine kadar sakınca yoktur" tarihini geçmişseniz bakaya kalmış oluyorsunuz. Bakaya kalındığındada YL a kayıt yaptırmak için askerlik durum belgesini alamazsınız. Ancak bununda çaresi var kayıttan önce askerlik şubesine gidip sevk işlemlerinizi başlatırsınız ve sizi en yakın celp dönemine sevk ederler yani bu şekilde de 3-5 aylık bir süre kazanmış olursunuz. Bu süre zarfında da YL kaydınızı yapıp 3 yıl erteleme hakkınız olur. (Biraz uzun oldu anca bu kadar toparlayabildim) :)

azadgs

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, 2013 yılında kayıt olduğum yüksek lisansın tecil süresi Kasım 2016 itibariyle bitecek. Bu zaman diliminde çeşitli sebeplerle tezimi bitiremedim. Ve 2015 yılında yeni bir yüksek lisans programına kayıt oldum. Şu an bu programın tez aşamasındayım.
Sorum şu: İlk kayıt olduğum yüksek lisans programından kaydımı sildirsem ikinci yüksek lisans programından yeniden tecil alabilir miyim ?? Yani tecilim 3 yıl uzar mı?
Acilen cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleme:
K

korayyyy

Guest
acill yardımm

Merhabalar Arkadaşlar size bir sorum olacaktı ben 2015 yılında lisanstan mezun oldum . Tecilim 2017 yılı eylül ayına kadar ben sdü uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisansa başvurdum . Bunun nedeni ise girecek olacağım iş yerleri en az 2 yıl tecil olsun istemeleridir. Acaba benim tecilim kaç yıl uzar 2o nisan kararları diye bişey duydum 1 buçuk yıl uzuyor dediler uzaktan öğretimde bilgisi olan yazsın benim 1 yıllık tecilim yandımı

B

Brky89

Guest
Doktora ile askerlik tecili

Selam arkadaşlar, bir sorum olacaktı;

Bu ayın sonunda askerlik tecilim bitiyor bende doktora kaydı yaptırdım, ve büyük bir ihtimalle tecilim olacak; fakat 1 sene sonra yurtdışında bir üniversitede doktora programına kayıt hakkım doğarsa ve oraya gitmek istersem buradaki kaydımı sildirip, tecil edebilirmiyim yine askerliğimi? Bu konu hakkında beni bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkür ederim.

emrecantaha

Öğrenci
merhabalar tezli yüksek lisans öğrencisiyim 2013 girişliyim ve bu sene 4. senem olacak okulda tecil tarihim 22/11/2016 gözüküyor. tecilim otomatik uzayacak mı yoksa askerlik şubesine başvurmam gerekecek yardım rica edecektm.

navierstok

Öğrenci
merhabalar tezli yüksek lisans öğrencisiyim 2013 girişliyim ve bu sene 4. senem olacak okulda tecil tarihim 22/11/2016 gözüküyor. tecilim otomatik uzayacak mı yoksa askerlik şubesine başvurmam gerekecek yardım rica edecektm.

Hocam 2013 girişliyseniz tecil süreniz dolması gerekmezmeydi tam anlayamadım ben . 3. yılın sonunda teciliniz bitince öğrenciliğiniz devam ettiğinden dilekçe verererk mi uzattınız acaba ?Bu konuda bilgi verebilirmisiniz ?

İyi günler arkadaşlar, benim de askerlikle ilgili bir sorum var. Bilgili arkadaşlar cevap verebilirse çok sevinirim.

Yüksek lisans bitmeden yeni bir y.lisansa başlanıp eskisinin tecilini iptal edip yeni y. lisansın teciliyle 3 yıl daha tecil hakkı kazanabiliyoruz. Buraya kadar bir sıkıntı yok fakat atılma tekrar geldiği için bu durumu etkileyen herhangi bir yeni hüküm var mı? İkinci sorum ise ilk yüksek lisansımızda aldığımız dersleri ikincisinde saydırabiliyor muyuz?

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler :)

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Ben yüksek lisansa kaydımı yaptırdım 20 eylül kayıt tarihim görünüyor öğrenci belgesinde fakat askerlik durum belgesinde 30 eylül son ve sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor şimdi okul tecil işlemi için 30 eylülü geçirirse ne olur bir de 30 eylüle kadar sizce tecil işlemletini tamamlayabilir mi

strabon

Öğrenci
Merhabalar,

Eylül 2016'da yüksek lisansa kayıt oldum. Askerlik tecilim Aralık 2016'ya kadar yapıldı. 1 yıldır tez aşamasındayım ve bu yıl 7. yarıyılım için kayıt oldum.

20 Nisan 2016'daki YÖK değişiklikleri sonucu bu yarıyılın ilk yarıyıl sayılıp, 4 yarıyıl içinde mezun olmam gerekiyor. Yani 2018 Haziranına kadar okulum uzatılabilecek. Ben bu süreyi tam olarak kullanmak istiyorum ancak askerlik tecilim de aynı şekilde 2018 Haziranına kadar uzatılabilir mi?

Teşekkür ederim :)

A

Akademik Forum

Guest
Asker tecili

Tecili 30 eylülde bitiyor ama bn yüksek lisansa 22 ağustosta kayıt yaptim 30 eylülden sonra bakaya kalsam bile askerliği tecil olurmu....

A

Akademik Forum

Guest
merhablar, yüksek lisansta ikinci yılıma başlıyorum, 30 eylülde tecilim bitiyor, kendi otomatik mi uzayacak yoksa benim öğrenci belgesi vs. gidip tecil mi ettirmem lazım

marskartal

Öğrenci
iyi günler hocam. benim bir sorum olacak. üniversite de mühendis olarak çalışıyorum. 3 yıllık iş tecrübem var. yüksek lisansta tez aşamasındayım. bulunduğum üniversite de akademik kadro eksikliği olduğu için mühendislik fakültesinden bana branşımla ilgili 2 ders vermem için yazı yazdılar. ben bu dersleri verebilir miyim? onun için şartlar( yl, yüksek lisans, dil puanı, ales vb.) gibi şartlar var mı? hangi kriterlere bakıyorlar. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

emrecantaha

Öğrenci
Hocam 2013 girişliyseniz tecil süreniz dolması gerekmezmeydi tam anlayamadım ben . 3. yılın sonunda teciliniz bitince öğrenciliğiniz devam ettiğinden dilekçe verererk mi uzattınız acaba ?Bu konuda bilgi verebilirmisiniz ?

hocam açıkçası ben birşey yapmadım yüksek lisans için otomatiktecili 2+1 sene yapıyorlar benimde ona tekabül ediyor. ben askerlikle ilgili ekstre hiç birşey yapmadım şu ana kadar ancak tecil ileri yürümüyor ileri ve şu durumda nasıl tecil uzatacağımı bilmiyorum. bazı arkadaşlar yeni okula kayıt yaptırarak bu sorunu çözmüş ama aynı okulda bu işi çözmenin yolu yok mudur

Emre Akıncı

Öğrenci
2016 kasımda 3 yıl 4 aylık tecil sürem dolacak. okulun sitesinde (marmara sbe) öğrencilik durumu devam ederse 1 yıl daha tecil hakkımın olduğu söyleniyor. yani mezun olmazsam 1 sene daha uzatma şansım var, öyle mi?

Merhabalar;

Aynı sey Marmara unıversıtesı tarafından bana da soylendı,askerlık subesıne yazı yazılacagı ve ona gore bellı sure erteletılecegı yonunde

Konuyla ılgılı net bılgı verebılır mısınız Nazmı hocam?