Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

O

Ogun

Guest
Doktora

Merhaba arkadaşlar,

Bir üniversitenin doktora programına kayıt yaptırdım ve askerliğim 2022 tarihine kadar ertelendi. Bir sene sonra, yurtdışında başka bir üniversiteye kayıt yaptırmak istediğimde bu tecil hakkım kaybolur mu? Bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar ben geçen sene lisanstan mezun oldum 2 ay sonra gidip askerliğimi tecil ettirdim dolayısıyla belgemde "sevk tehirli" olarak görünüyor. Tarihi de 09/06/2018'e kadar. Eylül ayında tezli yüksek lisansa başladım ancak hala askerlik durum belgemde tecil nedenim "öğrenci" olarak değil de "sevk tehirli" olarak görülüyor.

Sorum şu, ben bir ar. gör. ilanına başvurmak istiyorum. İstenen belgeler arasında askerlik durum belgesi de var. Belgemi bu şekilde göndersem bir sorun teşkil eder mi? Ederse düzeltmek için ne yapmam gerekir? Teşekkürler...

nyzn

Öğrenci
2017 de bahar döneminde yüksek lisans kayıtları oluyor mu ? yoksa bütün üniversiteler sadece güz döneminde mi kayıt alıyor ?

bjkonur

Öğrenci
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] Hocam ve arkadaşlar merhaba,
Şubat 2013de Anadolu üniversitesinde yüksek lisansa başladım ve askerliğimi Haziran 2016ya kadar tecil ettiler. Daha sonrasından ben şubat 2015de öyp ile İzmir katip çelebi üniversitesini kazandım ve bu tarihte bu okula kaydımı yaptırdım. Böylelikle iki üniversiteden birden yüksek lisans kaydım oldu. Sorun şu ki Haziran 2016dan beri asker kaçağı gözüküyormuşum ve halen izmir katip çelebideki öğrenciliğimi kabul etmeyeceklerini söylediler askerlik şubeden. Ben Anadolu ünideki kaydımı sildirdim. Şimdi katip çelebideyim aldığım belgelerle askerlik şubeye başvursam tecilimi yaparlar mı? Bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

serhanolgun

Öğrenci
Merhaba Arkadaslar,

2547 sayılı Kanuna eklenen geçici 67. Madde ye göre; "Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrenciler bakımından azami sürelerin hesaplanmasında, daha önceki öğrenim süreleri dikkate alınmaz."

yukaridaki madde hala yürürlükte değil mi? Bundan yararlanabiliyoruz değil mi?

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar
Yüksek Lisans 2013 te kayıt olup 3 yıl tecil yaptırdım. Hiçbir derse katılamadım. Normalde 1 hafta öncesine kadar 2017 Ağustos ayına kadar tecilli gözüküyordum bugün baktım 2016 Ekim 28 ine kadar sorun yoktur diyor
Benim 2017 Ağustos tecilli ne oldu
Tekrar tecil yapamaz mıyım

Perscitus

Öğrenci
Merhaba,

Ben 2015-2016 Güz ve Bahar dönemini bir üniversitede tamamladım, sonrasında ise başka bir üniversiteye geçiş yaptım. İlk üniversiteden tecil tarihim Eylül 2018'e kadardı. Şimdiki üniversitemde de tecil tarihim yine Eylül 2018'e kadar gözüküyor. Burada bir yanlışlık mı var? Yeniden tecilimin (doğal olarak daha ileri bir tarihe) yapılması gerekmiyor muydu?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar ben geçen sene lisanstan mezun oldum 2 ay sonra gidip askerliğimi tecil ettirdim dolayısıyla belgemde "36. mad. sevk tehirli" olarak görünüyor. Tarihi de 09/06/2018'e kadar. Eylül ayında tezli yüksek lisansa başladım ancak hala askerlik durum belgemde tecil nedenim "öğrenci" olarak değil de "sevk tehirli" olarak görülüyor.

Sorum şu, ben bir ar. gör. ilanına başvurmak istiyorum. İstenen belgeler arasında askerlik durum belgesi de var. Belgemi bu şekilde göndersem bir sorun teşkil eder mi? Ederse düzeltmek için ne yapmam gerekir? Teşekkürler...

Yanıtlarsanız sevinirim.

mumcu_omer

Öğrenci
Evet yürürlükte işlem yapıyorlarmış Çorumdaki şubeden. benim dilekçemi bu karar ile bir türlü işleme alamamalarına rağmen enstitüdekiler i hala bu maddeyi aftan dönenler için olduğunu zannedip benim işlemimi bir türlü yapmak istemedikleri bir durum askerlik şubesindekiler ile konuşturmama rağmen; benimde bir ricam yaptıran arkadaşlar var Üniversitenin illa duyuru yayınlaması ve benim bu yürürlüklükten yararlanmam için başvurmam mı gerekiyor?

A

Akademik Forum

Guest
yüksek lisans için tecil ettirmeye şubeye gittim ki ne olsun boy kilodan askerlikten muaf oldum hadi hayırlısı...

Zubrovka

Öğrenci
Hocam merhaba, benim sorum su sekilde. Su an bir yuksek lisans yapiyorum ancak yök un degisen yonetmeligi sonucu (yuksek lisans süreleri ile ilgili) yeni bir yuksek lisansa basvurmaya karar verdim. Yeni yuksek lisansa kayit olacagim ve yenisinin tecil yapmasi icin eskisi ile ilisigimin kesilmesi ve askerlik tecilimin bozulmasi gerekiyor. Șu anki okulumla ilisigimi kendim mi kesmem gerekiyor yeni okuldan tecil alabilmek icin yoksa beni zaten subatta su anki okulun atma ihtimalleri var eger onlar ilisigimi keserse yeni yuksek lisansim askerlik ertelemesinde sorun olur mu hocam. Benim yapmamla onlarin yapmasi arasinda fark.var.midir
Cevabinizi bekliyorum hocam gunlerdir.bu soruya bir cevap bulamadim

- - - Güncellendi - - -

Bunu cevabini bulabildiyseniz lutfen paylasin. Okul ilisigi keserse tekrar yeni bir yuksek lisansa basvurmak engel mi daha dogrusu tecil icin engel oluyor mu bende ilk kez duyuyorum. Bildigim sey sadece mezun olmamak kaydi var yeni.bir yuksek lisans ile erteleme yapmak icin

TarIk1

Öğrenci
24 kasım'da süresi dolacak olan tecilim bitmeden bu pazartesi günü geçici maddeden faydalanmak için okula gideceğim. bakaya kalma durumum nedir bu süre zarfında?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar ben geçen sene lisanstan mezun oldum 2 ay sonra gidip askerliğimi tecil ettirdim dolayısıyla belgemde "sevk tehirli" olarak görünüyor. Tarihi de 09/06/2018'e kadar. Eylül ayında tezli yüksek lisansa başladım ancak hala askerlik durum belgemde tecil nedenim "öğrenci" olarak değil de "sevk tehirli" olarak görülüyor.

Yanıtlarsanızsevinirim.

A

Arif 88

Guest
tecil

Meehaba,agustos 1988 dogumluyum ve y.lisansta 3 seneyi tamamladım. Tecil hakkim ocak 17 ye kadar. Ocak 17 kadar mezun olamazsam takip eden agustos ayina kadar askeeligim tecil edilir mi? Birde mezun olursam 17 ocaktan once doktoraya kayit yaptirmak istiyorum. Bu sure zarfinda tecilsiz olacagim doktoraya kaydımı 1 ay icerisinde tamamlarim. Bu durumda doktora ile tekrar tecil edebilir miyim?

mumcu_omer

Öğrenci
Tarlk hocam okula gittiniz mi geçiçi maddeyi sormak için bi cevap alabildiniz mi ensitünüzden

- - - Güncellendi - - -

24 kasım'da süresi dolacak olan tecilim bitmeden bu pazartesi günü geçici maddeden faydalanmak için okula gideceğim. bakaya kalma durumum nedir bu süre zarfında?
Tarlk hocam okula gittiniz mi geçiçi maddeyi sormak için bi cevap alabildiniz mi ensitünüzden

TarIk1

Öğrenci

- - - Güncellendi - - -

aradım. askeriyeden olumlu ya da olumsuz bir dönüş alamadıklarını ama yine de dilekçe için şansımı denemem gerektiğini söylediler. ben 4. yılımdayım şu an. okuldan atılmadık ama askerlik şubesi bunu normal öğrenim süresinden saymıyormuş. yine de 1 yıl erteleyebiliyoruz, bakaya kalmazsın dediler.

B

batteria

Guest
tecil

aradım. askeriyeden olumlu ya da olumsuz bir dönüş alamadıklarını ama yine de dilekçe için şansımı denemem gerektiğini söylediler. ben 4. yılımdayım şu an. okuldan atılmadık ama askerlik şubesi bunu normal öğrenim süresinden saymıyormuş. yine de 1 yıl erteleyebiliyoruz, bakaya kalmazsın dediler.

Bu durumda mezuniyet sonrası olan 1 yıl tecil hakkınızı mı kastettiler acaba hocam ? bilgi verebilirmisiniz..

TarIk1

Öğrenci
dilekçemi verdim şimdi. hala geçici madde geçerli ancak mart 2018 yerine kasım 2017'ye kadar yapıyorlarmış. kasım da olumlu. olsun da.

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar bir sorum olacak 1989 doğumluyum yüksek lisanstan dolayı tecilimin 3 yıl 4 aylık kısmı 1 aralıkta doluyor ne sürede askere alırlar bi süre daha uzatma şansım var mı teşekkürler şimdiden

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhabalar bir sorum olacak 1989 doğumluyum yüksek lisanstan dolayı tecilimin 3 yıl 4 aylık kısmı 1 aralıkta doluyor ne sürede askere alırlar bi süre daha uzatma şansım var mı teşekkürler şimdiden
1 aralıktan sonraki ilk celp döneminde askere alınırsınız. Durumunuz nedir bitirdiniz mi eğitime devam mı?