Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

eckaraca

Öğrenci
Nazmi Hocam Merhaba,
Lisans mezuniyetim sonrasında tezsiz yüksek lisans bitirdim ancak bu okul vasıtasıyla askerliğimi tecil ettirmedim.
Şu an başka bir okulda yüksek lisans öğrencisiyim ve Eylül 2017 tarihine kadar askerlik ile ilgili bir sakıncam yok.
Eylül 2017'den önce bu okuldan kayıt sildirip, başka bir okula kayıt olursam, tekrar 3 yıl tecil edilir miyim?
Bilginiz var mı? Cevaplarsanız çok sevinirim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi Hocam Merhaba,
Lisans mezuniyetim sonrasında tezsiz yüksek lisans bitirdim ancak bu okul vasıtasıyla askerliğimi tecil ettirmedim.
Şu an başka bir okulda yüksek lisans öğrencisiyim ve Eylül 2017 tarihine kadar askerlik ile ilgili bir sakıncam yok.
Eylül 2017'den önce bu okuldan kayıt sildirip, başka bir okula kayıt olursam, tekrar 3 yıl tecil edilir miyim?
Bilginiz var mı? Cevaplarsanız çok sevinirim.
35 yaşını geçmiyorsanız sorun yok, kaydınızı sildirip tecili düşürürsünüz ve sonradan yeniden başka bir yüksek lisansa kayıt yapıp 3 yıl tecil alabilirsiniz.

orhncn

Öğrenci
Nazmi Hocam Merhaba
Hocam ben Kahramanmaraş ta tezsiz yüksek lisans öğrencisi idim. taki bugüne kadar . Bu sene şubat 2016 kayıt yapıp harc parasını yatırdım. öğrencilik hakkı kazandım. Askerlik yönünden 02/02/2019 ertelendi askerliğim . 2016 kayıt yenileme ikinci dönem yani iş yoğunluğundan ne harç parasını ne ders kaydı yapabildim. bugün atılan mail ile ''SAYIN ÖĞRENCİMİZ ASKERLİK TEHİRİNİZ KAYDINIZI YENİLEMEDİĞİNİZDEN İPTAL EDİLMİŞTİR. BİLGİLERİNİZE SUNULUR'' şeklinde mail atmışlar. şimdi hemen askere alırlar mı . çalışıyorum. koskoca bir eve tek başına bakıyorum. kaydı yenilemenin bir yollu yok mu.:(:(

Kemalz01

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,Ben Ağustos 2013 de yüksek lisansa başladım ama 3 yıl içinde yüksek lisansı bitiremedim,en son nisan ayında çıkan yönetmelikle bana 1 yıl daha eğitim öğretim süresi verdiler,şuanda sistemde 4-1 döenm okuyor gösteriyor.Sormak istediğim konu şu askerlik tecil bitiş sürem 23 kasım 2016 ve artık tecil süremin bittiğini söylüyorlar.Ben tecil süremin uzatılması için nasıl bir yol izleyeceğim.Benim gibi aynı durumda bulunan arkadaş var mı?Veya bu konu hakkında bilgisi olan?Şimdiden cevap verip ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim.

navierstok

Öğrenci
tam bir hafta sonra askerliğim 26 mart 2018'e kadar ertelenmiş durumda. yani madde hala geçerli.

Hocam burda yapmanız gereken tek şey enstitüye ilgili dilekçeyi vermek oldu değilmi ? Bu konuda önceki sayfaları detaylı okuma zamanım olamadı . Benim tecilim ekim 2017 sonunda bitiyor . Bu durumda dilekçe vererek 5 aylık ek bir süre hakkım oluyor anladığıma göre 2014 eylül girişliyim tezli yüksek lisansa . Bilgi verebilirseniz sevinirim ..

TarIk1

Öğrenci
Hocam burda yapmanız gereken tek şey enstitüye ilgili dilekçeyi vermek oldu değilmi ? Bu konuda önceki sayfaları detaylı okuma zamanım olamadı . Benim tecilim ekim 2017 sonunda bitiyor . Bu durumda dilekçe vererek 5 aylık ek bir süre hakkım oluyor anladığıma göre 2014 eylül girişliyim tezli yüksek lisansa . Bilgi verebilirseniz sevinirim ..

evet fakat dilekçeyi teciliniz bitmek üzereyken kabul ediyorlar. ben nisan gibi gittiğimde kabul edilmemişti. belki sizin enstitünüzde durum farklıdır. şansınızı deneyin.

Mehmet272727

Öğrenci
İyi akşamlar Nazmi bey ben tezli yüksek lisans öğrencisiyim 3.donemimdeyim ve askerliğim 2019 şubat ayına kadar tecil edildi. Sorum şu bu universiteden kaydimi silip şubatta yeni bir tezsiz yuksek lisansa kayıt yaptırırsam tekrardan tecil edilir mi askerliğim. acil yardım

Son düzenleme:

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
İyi akşamlar Nazmi bey ben tezli yüksek lisans öğrencisiyim 3.donemimdeyim ve askerliğim 2019 şubat ayına kadar tecil edildi. Sorum şu bu universiteden kaydimi silip şubatta yeni bir tezsiz yuksek lisansa kayıt yaptırırsam tekrardan tecil edilir mi askerliğim. acil yardım
Evet edebilirsiniz 35 yaşına kadar

mechaniq

Öğrenci
Hocam peki bakaya vs. kalmamak için hangi işlem adımlarında yapmak lazım ? Yeni kayıt olacağımız programa kesin kayıt hakkı kazandıktan sonra mı eski kaydımızı sildirelim ? Yoksa Şubat ayına kadar zaten bir celp olmadığından eski üniversiteden kayıt sildirip tecilide bozduralım mı

Kemalz01

Öğrenci
NAZMİ HOCAM Ben Ağustos 2013 de yüksek lisansa başladım ama 3 yıl içinde yüksek lisansı bitiremedim,en son nisan ayında çıkan yönetmelikle bana 1 yıl daha eğitim öğretim süresi verdiler,şuanda sistemde 4-1 döenm okuyor gösteriyor.Sormak istediğim konu şu askerlik tecil bitiş sürem 23 kasım 2016 ve artık tecil süremin bittiğini söylüyorlar.Ben tecil süremin uzatılması için nasıl bir yol izleyeceğim.Benim gibi aynı durumda bulunan arkadaş var mı?Veya bu konu hakkında bilgisi olan?Şimdiden cevap verip ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim.

navierstok

Öğrenci
evet fakat dilekçeyi teciliniz bitmek üzereyken kabul ediyorlar. ben nisan gibi gittiğimde kabul edilmemişti. belki sizin enstitünüzde durum farklıdır. şansınızı deneyin.

Teşekkürler Tarık Hocam. dün dilekçemi verdim bu konuda gelişmelere sonucu tekrar burada yazacağım . Son bir sorum daha olacak size dilekçeyi vermeden askerlik şubesinin 1 yıl daha erteleyebiliyoruz bakaya kalmazsınız demesini yazmışsınız bunu tam olarak açarmısınız ne demek oluyor acaba ? Mezuniyet sonrası doğan 1 yıl tecil hakkı yerine mi sayıyorlar acaba burada ? Yukarıda başka bir arkadaşta yazmış bilgi verebilirseniz memnun olurum..

TarIk1

Öğrenci
bir yıl tecil hakkı yine tamamen geçici maddeyle ilgili. ya 2017 kasım olacaktı ya da 2018 mart. neticede 2018 mart oldu.
[MENTION=49836]Kemalz01[/MENTION]

forumdaki üyeler olarak bizim yaptığımız gibi enstitünüze dilekçe verebilirsiniz. fakat bizim öğrencilik hakkımız 1 yıl değil de (sanırım) 3 yıl uzatıldığı için durumunuzdan emin değilim. enstitünüze danışmanız kesin bilgi için daha faydalı olur.

A

Akademik Forum

Guest
Tekrar tecil

Nazmi Hocam bir sorum olacak çok acil cevap verirseniz sevinirim.

Ocak ayında ilk yüksek lisansımı yapmaya başladım askerlik tecil için 2019 ocak ayına kadar tecilim vardı. Özel nedenlerden dolayı Sonbahar döneminde ders kaydı yapamadığım için askerlik tecilim bozulmuş. Bugün kağıt geldi Kasım 2016 celbinde sevke tabidir diye ve bu aralıkta kpss tercih yapacam. Tekrar tecil işlemini nasıl yapabilirim? Bir yol gösterirseniz çok sevinirim.

ankara00

Öğrenci
Nazmi Hocam bir sorum olacak çok acil cevap verirseniz sevinirim.

Ocak ayında ilk yüksek lisansımı yapmaya başladım askerlik tecil için 2019 ocak ayına kadar tecilim vardı. Özel nedenlerden dolayı Sonbahar döneminde ders kaydı yapamadığım için askerlik tecilim bozulmuş. Bugün kağıt geldi Kasım 2016 celbinde sevke tabidir diye ve bu aralıkta kpss tercih yapacam. Tekrar tecil işlemini nasıl yapabilirim? Bir yol gösterirseniz çok sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
Tecil

Mrhb benim en acilinden tezsiz yl baslamam lazim ne yapmam lazim biliyrm akademik takvime gore yanlis zamanda harekete gectm ama sattlar bunu gerektryrdu kisacasi ne yapmam gerekli askerligi uzatmam lazim.

futi3

Öğrenci
Merhaba,
2013 Eylul ayinda tezsiz yuksek lisansa basladim ve 2015 temmuz ayinda mezun oldum. Ilk kayit oldugumda askeri subeden askerligimin 2016 eylule kadar ertelendigine ve subat 2017 yilinda sevk edilecegim dair yazi geldi. Bazi forumlarda tezsiz yuksek lisansin 3+1 yil askerligi erteledigi yaziyor. Simdi askeri subeye gitsem 1 yil daha tecil hakkim var midir? Yoksa bu 1 yil hakkimi eylul ayindan once mi askeri subeye gidip kullanabilirdim?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,
2013 Eylul ayinda tezsiz yuksek lisansa basladim ve 2015 temmuz ayinda mezun oldum. Ilk kayit oldugumda askeri subeden askerligimin 2016 eylule kadar ertelendigine ve subat 2017 yilinda sevk edilecegim dair yazi geldi. Bazi forumlarda tezsiz yuksek lisansin 3+1 yil askerligi erteledigi yaziyor. Simdi askeri subeye gitsem 1 yil daha tecil hakkim var midir? Yoksa bu 1 yil hakkimi eylul ayindan once mi askeri subeye gidip kullanabilirdim?

Gidip askerlik şubesine sorun hocam geç olmadan..