Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar gördüğüm kadarıyla herkes aynı konulardan şikayetçi ve birçok sorunun cevabını bulamıyoruz tek bildiğimiz tezsiz yüksek lisans 3 dönem(1,5 yıl), tezli yüksek lisans 3 yıl 4 ay tecil ediyor askerliği eğer gözümden kaçmadıysa en önemli sorunun cevabını bilemiyoruz sanırım yüksek lisans yaparken başka bir yüksek lisansa geçiş yaparsak tecil hakkımız tekrar sıfırlanıp baştan mı başlıyor yoksa tecil süresi kaldığı yerden mi devam ediyor ???

navierstok

Öğrenci
Teşekkürler Tarık Hocam. dün dilekçemi verdim bu konuda gelişmelere sonucu tekrar burada yazacağım . Son bir sorum daha olacak size dilekçeyi vermeden askerlik şubesinin 1 yıl daha erteleyebiliyoruz bakaya kalmazsınız demesini yazmışsınız bunu tam olarak açarmısınız ne demek oluyor acaba ? Mezuniyet sonrası doğan 1 yıl tecil hakkı yerine mi sayıyorlar acaba burada ? Yukarıda başka bir arkadaşta yazmış bilgi verebilirseniz memnun olurum..

Arkadaşlar merhaba , pazartesi günü itibariyle e devlet üzerinden 26.03.2018'e kadar bu maddeden tecilim uzatıldı . Sonucu paylaşacağımı bildirmiştim. Maddenin geçerliliği devam etmekte.

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar, askerlik tecilim 24.06.2017 tarihinde bitiyor, yarı dönemde tezli yüksek lisans bulamazsam tezsize kaydolmayı düşünüyorum. Bu durumda tezsizi bitirmeden kaydımı sildirerek tezli yüksek lisansa başlarsam askerlik tecilim yenileniyor mu? Yardımlarınız için teşekkür ederim.

low_profile

Öğrenci
iyi akşamlar kasım 2016 da tecilim bitiyordu sağlık raporuyla şubat 2017 ye kadar bir dönem ertelettim.2 gün önce bir üniversitede yüksek lisansa kesin kaydım yapıldı.ancak üniversite şubat 2017 ye kadar tecili olanlara bir belge göndereck onunla mayıs 2017 ye kadar yani 1 dönem geçici erteleme yapmamızı istiyorçünkü kendisi ancak 20 şubatta askerlik tecil belgelerini göndereceğini söyledidaha önce geçici erteleme almıstım sağlık raporuyla bir daha alabilirmiyim üniversitenin gönderdiği belgeyle lütfen yardımcı olun teşekürler...

bi-muhaba

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, Lisansı bitirdikten sonra (2014) Lisans üzerinden 2 yıl tecil yaptırdım. Bu süre içerisinde de bir okulda y.l 'ye başladım. En son öyp alımları sonucunda da önceki yl'mi sildirip başka okula geçtim. Bu arada 30 eylül 2016'da da tecil sürem bitti. Ancak okulun tecil işlemlerini yapacağını varsayarak şubeye gidip de herhangi bir işlem yapmadım. Ta ki kasım ayında bakaya kaldığımı öğrenene kadar. Daha sonra şubeye gittim. Orada Ocak ayının sonlarına kadar bir süre tanıdılar ve bağlı olduğum kurumun askerlik şubesiyle yazışma başlatması gerektiğini söylediler. Ben de kurumla görüştüm ve işlemleri başlatacaklarını söylediler. Sonucun da en az 15 gün içerisinde açıklanacağı söylendi. Şimdi merak ettiğim böyle bir durumda tecil olmaması ihtimali var mı? Yoksa öyp kapmasındayken askerlik yapmak ne gibi sonuçlar doğurur. Aydınlatırsanız memnun olurum. Teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleme:
iyi akşamlar net sayısal değerler ile tezli ve tezsiz yl tecil sürelerini yazabilir misiniz, her yerde farklı bilgi var,
bilgi kirliliğinden usandım, farklı askerlik şubelerinden bambaşka şeyler söyleniyor güzide ülkemde :)
tezli yl süresi + mezuniyetten sonra şu kadar tecil
tezsiz yl süresi + mezuniyetten sonra şu kadar tecil
şeklinde yazabilirseniz çok memnun olurum , teşekkürler...

şimdi sorum çok kritik. Zira inanılmaz bir bilgi kirliliği var.

20 Nisan 2016'daki Yök yönetmelik değişikliği; mevcut yüksek lisans öğrencilerine daha önceki dönemleri dikkate almadan 2016-2017 güz dönemini ilk dönem kabul edip 3 yıl azami süreni tekrar başlatıyorum diyor.
Okula tecilimin buna göre uzatılması için dilekçe verdim. Onlar ise 2547 sayılı kanın 67. geçici maddesine göre (kanun tarihi 26 aralık 2014) tecil uzatılması talebinde bulunmuş. kanun tarihinden itibaren 3 yıl 4 ay yani 26 mart 2018'e kadar için yazılmış. Fakat benim hakkım azami sürem kadar değil mi? yani benim hesabıma göre 2020 falan olması gerekirken 2018 için talepte bulunulmuş. O tarih geldiğinde mezun olamazsam ne olacak? Yani azami sürem içinde tecilim biterse ne olacak? şimdiden teşekkürler.

Hocam peki bakaya vs. kalmamak için hangi işlem adımlarında yapmak lazım ? Yeni kayıt olacağımız programa kesin kayıt hakkı kazandıktan sonra mı eski kaydımızı sildirelim ? Yoksa Şubat ayına kadar zaten bir celp olmadığından eski üniversiteden kayıt sildirip tecilide bozduralım mı

bu konudan ben de muzdaribim. bir cevap alabilirsem sevinirim

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar merhaba. Kafama takılan bir soru var.
diyelim ki bir araştırma görevlisi kadrosuna başvurdum ve kazandım. İstenilen belgeleri gönderdim. Atama yapılmasını bekliyorum. Bu süre zarfında tecilim bitti diyelim. Durum ne olur. askerden döndükten sonra kazanılmış hakkımı alırmıyım. atamam olur mu

brtvrdrl

Öğrenci
Hemen hemen herkesin merak ettiği bir soruyu paylaşmak istiyorum,

Lisans mezunuyum ve 2 yıllık tecil hakkımı da kullandım, tecilim bitmesinden itibaren 3 celp dönemi geçti ve ben askerlikle ilgili hiçbir işlem yapmadım, şu an yüksek lisans kazanıp askerliği tecil ettirebilirmiyim, hangi yolu izlemem gerekiyor ?

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar merhaba. Kafama takılan bir soru var.
diyelim ki bir araştırma görevlisi kadrosuna başvurdum ve kazandım. İstenilen belgeleri gönderdim. Atama yapılmasını bekliyorum. Bu süre zarfında tecilim bitti diyelim. Durum ne olur. askerden döndükten sonra kazanılmış hakkımı alırmıyım. atamam olur mu

Kazanılmış hak diye bir şey yok. Atama yazısını 15 gün içinde tebellüğ edip göreve başlamak gerekir.

A

Akademik Forum

Guest
acil lutfen

Merhaba hocam ocak 25 de tecilim bitiyor en ucuz yollu nasıl yukseye kaydolurm . Uzaktan eğitim sansm nedir yetisirmiyim

A

Akademik Forum

Guest
selamlar.

hali hazırda uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisansa kayıtlıyım. iilişiğimi kesip bir kaç gün sonra aynı üniversitenin 2. öğretim başka bir programına kayıt yaptırsam. tecili uzatabilir miyim? işe yarar mı?

sfell

Öğrenci
Navierstok Hocam hayırlı akşamlar. Yazdığınız dilekçenin örneğini bizimle paylaşır mısınız? Tecilim ocak sonunda bitecek. Bende bu madden yararlansam. Teşekkür ederim...

S

Sistem Mağduru

Guest
celp dönemi

Hayırlı Günler herkese. Henüz yeni evlenmiş ve şu dönemde askere gitmesi hayatını alt ust edecek biri olarak birşey sormak isterim.
Öncelikle uzaktan tezsiz yl yapıyorum. 3 dönem normal süre bitti ve 3 dönem de tekrar aldım. Üniversitrnin yetkilisiyle irtibat kurdugumda bahar döneminde kayit yenileme yapmamin tecil yönünden bir fayda sağlamayacağını ancak kayıt silip yenileme yapabilirsem tekrar tecil alabileceğimi belirtti. Fakat bu prosedür sorun teşkil etmemekte.

Benim merak ettiğim ve çözüm aradığım konu şu. Universitr yetkilisi yeni tecil kağıtlarının 20 Şubatta gönderileceğini şayet celp dönemim şubat 2017 ise ara dönem celp ertelemesi yaptırmam gerektiğini söyledi. Ama şubat sonrası ise celp herhangi bir sorun olmayacağını belirtti.

E devletten baktığımda Şubat 2017ye kadar askerlik yönünden bir sakıncam olmadiğını gösteren askerlik durum belgesini gördüm.

Şimdi benim 3 sorum olacak.

1)Edevletteki belgede Şubat 2017ye kadar dedigine göre benim celp dönemim Şubat 2017 mi ?

2)Şayet celp dönemin Şubatsa, ben universite yetkilisinin bahsettiği celp dönemi ötelemesini nasıl yapabilirim ?

3)Şayet bu ötelemeyi yaptıramazsam ve şubat 2017 olarak kalırsa fakültenin 20 şubatta tskya göndereceği tecil yazısı beni kapsamayacak mı ? Ben kaçak durumuna mı düşmüş olacağım ?

Lutfen bilen arkadaşlar cevaplarını esirgemesinler.

Hakkinızi helal edin cok detayli yazdim fakat olası bir cevap ayni durumdaki baska arkadaslara da yanit olacaktir.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,

Mart 2015'te tezsiz yüksek lisanstan mezun oldum ve 10 şubat 2017'ye kadar askerliğimi tecil ettirdim. Şimdi doktoraya başvuracaktım ki tezsiz yüksek lisans doktora yapamaz diye bilgisi ile karşılaştım. Kariyerim hala devam ediyor ve evlilik arifesindeyim bir evlilik hayatımı mahvedecektir. Tekrar tezli bir yüksek lisans bana tecil kazandırır mı?

Yardımınızı beklerim.

Teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
avenida jefferson

hocam e devlette ilişik olmadığını söylediği tarih celp döneminiz olmayabilir; çünkü benim şubeden aldığım belgede ilişiğimin bulunmadığı tarih e devlette görünen tarihle aynı değil, şubeden aldığım kağıtta aralık ayına kadar ilişiğim yokken e-devlette eylül ayına kadar ilişiğim olmadığı görünüyor.Kayıt olduktan sonra zaten her durumda tecil yapıyorlar. Kayıt yaptırıken sorun çıkmıyorsa sorun yok bence.

H

hourina

Guest
cevap

Navierstok Hocam hayırlı akşamlar. Yazdığınız dilekçenin örneğini bizimle paylaşır mısınız? Tecilim ocak sonunda bitecek. Bende bu madden yararlansam. Teşekkür ederim...

Bu konuda internette bazı üniversitelerin formları mevcut . arama yaparak bunlara benzer şekilde dilekçe oluşturabilirsiniz.