Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

fm.

Öğrenci
Merhaba,

2014 güz döneminde Gazi Üniversitesinde bilimsel hazırlık dersleri alarak yüksek lisansa başladım. Bilimsel hazırlıkta 3 dersimi verdim fakat iş nedeni ile ve bazı sağlık sorunları ile uzunca bir süre ara verdim. 3 dersim kaldı. Tecilim 2017 aralıkta bitecek. Ancak sanıyorum Haziran ayı gibi okul ile ilişiğim kesilecek. Durum kısaca böyle iken sormak istediğim şey şu. Başka üniversite ve başka bölümde yüksek lisansa kabul alsam askerliği tekrar tecil ettirebilir miyim?

Teşekkür ederim.

Saygılarımla.

blanchot

Öğrenci
Bu konuda internette bazı üniversitelerin formları mevcut . arama yaparak bunlara benzer şekilde dilekçe oluşturabilirsiniz.

Navierstok hocam mrb enstütiye gidip bu yasayı sordum haberlerinin olmadığını sylediler internetten yasayı arattı ama bişey ulamadığını syledi 2014 ocak kayıtlıyım bende ne yapmam gerekir ? acil cevap yyazabilirmisinz

blanchot

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba , pazartesi günü itibariyle e devlet üzerinden 26.03.2018'e kadar bu maddeden tecilim uzatıldı . Sonucu paylaşacağımı bildirmiştim. Maddenin geçerliliği devam etmekte.

mrb dilekçeyi gtürdüm ama bununla ilgili hiçbir bilgi yok dediler internette arattı hatta bişey bulamadı bu yasayla ilgili benimde çok bilgim olmadığı için pek birşey diyemedim ne yapabilirim ? cevap yazarsanız ok sevinirim (3 yılım bitti benim de 2014 ocak girişliyim)

Moderatör tarafında düzenlendi:
S

Sesafe

Guest
mrb dilekçeyi gtürdüm ama bununla ilgili hiçbir bilgi yok dediler internette arattı hatta bişey bulamadı bu yasayla ilgili benimde çok bilgim olmadığı için pek birşey diyemedim ne yapabilirim ? cevap yazarsanız ok sevinirim (3 yılım bitti benim de 2014 ocak girişliyim)

- - - Güncellendi - - -

Hocam bu konuda ısrarlı olmanız lazım eğer şu ana kadar kimse böyle bir talepte bulunmadıysa enstitüye bilmiyor olabilirler veya uğraşmak istememişlerdir .Fakat bu madde 26 Kasım 2014 tarihinde önce kayıt olanları kapsadığı için zaten sizin yararlanma hakkınız bulunmuyor diye biliyorum . Ama yinede dilekçenizi vermenizi öneririm denemek adına eğer uzatma talebi istiyorsanız .

A

Akademik Forum

Guest
Hocam bu konuda ısrarlı olmanız lazım eğer şu ana kadar kimse böyle bir talepte bulunmadıysa enstitüye bilmiyor olabilirler veya uğraşmak istememişlerdir .Fakat bu madde 26 Kasım 2014 tarihinde önce kayıt olanları kapsadığı için zaten sizin yararlanma hakkınız bulunmuyor diye biliyorum . Ama yinede dilekçenizi vermenizi öneririm denemek adına eğer uzatma talebi istiyorsanız .

mrb hocam yasa 26 kasım 2014 öncesini kapsıyorsa benim faydalanailmem gerekmior mu kayıt tarihim 26 kasım 2014 öncesi 2014 ocak kayıtlıyım ben çünkü

S

Sesafe

Guest
mrb hocam yasa 26 kasım 2014 öncesini kapsıyorsa benim faydalanailmem gerekmior mu kayıt tarihim 26 kasım 2014 öncesi 2014 ocak kayıtlıyım ben çünkü

Merhaba hocam haklısınız yanlış okumaktan kaynaklandı yoğunluktan . Nedense birden ocak 2015 'e aklım gitti . Bu kanundan yararlanabilirsiniz . Vakit geçmeden tekrar dilekçenizi vermenizi öneririm .

yuceelly

Öğrenci
Merhaba ben Haziran'da mezun oldum bu sene KPSS ye hazırlanıyorum ama olmazsa yüksek lisansa başlamayı düşünüyorum yüksek lisansa başlayıp askerliği tekrar tecil ettirip o ara bir lisans daha okuyabilir miyim? Lisansın süresi max 2 yıl olur önceki bölümümden ders saydirabilecegim için yaş 25

Son düzenleme:

Oldboy

Akademikpersonel.org
Merhaba ben Haziran'da mezun oldum bu sene KPSS ye hazırlanıyorum ama olmazsa yüksek lisansa başlamayı düşünüyorum yüksek lisansa başlayıp askerliği tekrar tecil ettirip o ara bir lisans daha okuyabilir miyim? Lisansın süresi max 2 yıl olur önceki bölümümden ders saydirabilecegim için yaş 25

Yüksek lisans yaparken, lisans okumanızın askerlik teciline bir etkisi yok, yapabilirsiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Tecil hakkında

Merhaba benim askerlik tecilim 25.05.2017 tarihinde bitiyor ve ağustos 2017 de askerim .tezsiz yüksek lisans yapıp erteletmek istiyorum .şu anda kayıt yaptırırsam tecil tarihim kayıt olduğum günden itibaren başlıyor .şimdi aklıma takılan bir konu var acaba bi sonraki güz dönemi kayıtlarını beklesem bakaya kalırmıyım ve herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım .yoksa şimdi kayıt olup işi garantilemelimiyim ?

A

Akademik Forum

Guest
Kalırsınız, ama dilekçe ile çözen arkadaşlar olmuştu bir şekilde. Riskli bence şimdiden kayıt olmanızda fayda var.

A

Akademik Forum

Guest
67. Madde

Merhaba arkadaşlar,

Bildiğiniz gibi tezsiz yüksek lisans süresi 3 seneden 1,5 seneye düştü. Ben 2013'te tezsiz yüksek lisansa başladım. Şimdi geçici 67. maddeden faydalanmak istesem bu maddenin aktif olduğu tarih olan 2014'ten sonra 3 sene mi atlar yoksa 1,5 sene mi? Biraz bakındım ama net bir şey bulamadım.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam 15.06.2017 de benim ancak 30 eylüle kadar yüksek lisansa başlarsan bakaya kalmıyorsun askeri şubeden öğrendim tezli kazanamazsan güz dönemini bekle ağustos eylülde en kötü tezsize kayıt olursun 1 dönem fazladan harç yatırma

mrtmrt38

Öğrenci
Merhaba,
2017 ocakta uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisansa kayıt yaptığım takdir de 19.06.2017′ ye kadar olan tecil sürem ne kadar uzar ?
1.5 yıldan sonra 1 yıl daha hakkım var sanırım yani toplamda 2.5 yıl hakkım kayıt tarihinde mi başlar yoksa haZiran 2017den sonra mı başlar?
Ve son sorum; benim tecil sürem haziran 2017de bitiyor ama 30 eylüle kadar askerlikle ilgili bir sıkıntı yoktur deniyor belgede ben hemen ocakta y.lisansa mı kayıt yapayım yoksa bekleyip agustosta mı yapayım?
Cvplarımız için şimdiden çok teşekkür ederim sağlıcakla kalın…

nec

Öğrenci
arkadaşlar cok acil!!
Şu an bi unı YL kaydım var evıme yakın baska bı unıde yuksek basvurmak ıstıyorum fakat basvuruya gıttıgımde onceki unı den kaydınızı sıldırmem gerektıgını yoksa kayıt yapamayacaklarını soyledıler. Şu anki kaydımı sildiğimde bosta kalma durumu olursa tecil durumu nasıl olacak?
mevcut durumda 2019 kadar tecillim var yuksek lısanstan kaydımı sıldırıp baska bı unıde yuksege baslayamazsam tecılım ne olur ???

A

Akademik Forum

Guest
Tecil

Merhaba,
Şu anda yüksek lisansa kayitli bir öğrenciyim 2018 ocak da askerlik tecil surem doluyor ancak okulla ilişiğim 2017 haziranda biticek yüksek lisans programini bitirmeden kaydımı sildirip başka bir yüksek lisans programına kayıt olursam tecil sürem uzar mı ?

S

Sinan7171

Guest
Tecil

2015te lisanstan mezun oldum. 2015 Eylülde tezli yüksek lisansa kayıt yaptırdım. Bütün derslerden devamsızlıktan kaldım. Sonraki 2 dönem üst üste de kayıt yenilemediğim için öğrencilik pasif duruma düştü. 2017nin haziranında tecil bitiyor.
1-Öğrenciliği tekrar aktifleştirebilir miyim?
2- Aktifleşince tecili uzatabilir miyim?
3- 2016 Şubatta öğretmenliğe atandım. Bu durum tecil için bir işe yarar mı?
3- Ya da tecili uzatmak için hangi yolu deneyebilirim? Lütfen yardımcı olun çok araştırdım ama bilgi bulamadım

nageto

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

İki dönemdir kayıtlı olup, işlerimin yoğunluğundan dolayı gidemediğim tezli yüksek lisans programıyla 1-2 hafta içerisinde ilişiğim kesilecek. Ben yine de yüksek lisans okumak istiyorum. Fakat anladım ki tezli programlar bana göre değil. Okulum Askerlik Şubesi'ne yazı gönderip tecilimi iptal ettikten hemen sonra bir uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programına kaydolsam askerliğimi tecil ettirebilir miyim? Tezliden sonra tezsize başvuruyor olmam tecile engel olur mu?

sfell

Öğrenci
Ocak ayı sonunda bitecek olan tecilimle ilgili 05.01.2017 tarihinde geçici maddeden yararlanmak için dilekçemi okula verdim. Okuldaki eleman Ankara askerlik şubesi gözüküyor dedi. Cevap biraz geç gelir ama ay sonuna kadar hallolur dedi. Bekliyoruz. İnşallah bir sıkıntı çıkmaz.

A

Akademik Forum

Guest
35 yaşını geçmiyorsanız sorun yok, kaydınızı sildirip tecili düşürürsünüz ve sonradan yeniden başka bir yüksek lisansa kayıt yapıp 3 yıl tecil alabilirsiniz.

Ben de aynı durumdayım. Tezsiz bitirdim, tezsiz esnasında tecil ettirmedim. Şuan tezli öğrencisiyim ve bu okuldan kaydımı silip, sıfırdan kayıt olursam 3 yıl tecil alır mıyım? Sonuçta tezsiz YL mezunuyum halihazırda.
Cevabınızı bekliyorum. Saygılar