A
Akademik Forum
Guest
hocam yüksek lisansa hak kazanıp kaydımı yaptırdıktan sonra dondurup askere gidebiliyor muyum bir sıkıntı olur mu böyle bir durumda ,kaydım ne kadar süreyle donmus olarak kalabilir ?
şimdi sorum çok kritik. Zira inanılmaz bir bilgi kirliliği var.
20 Nisan 2016'daki Yök yönetmelik değişikliği; mevcut yüksek lisans öğrencilerine daha önceki dönemleri dikkate almadan 2016-2017 güz dönemini ilk dönem kabul edip 3 yıl azami süreni tekrar başlatıyorum diyor.
Okula tecilimin buna göre uzatılması için dilekçe verdim. Onlar ise 2547 sayılı kanın 67. geçici maddesine göre (kanun tarihi 26 aralık 2014) tecil uzatılması talebinde bulunmuş. kanun tarihinden itibaren 3 yıl 4 ay yani 26 mart 2018'e kadar için yazılmış. Fakat benim hakkım azami sürem kadar değil mi? yani benim hesabıma göre 2020 falan olması gerekirken 2018 için talepte bulunulmuş. O tarih geldiğinde mezun olamazsam ne olacak? Yani azami sürem içinde tecilim biterse ne olacak? şimdiden teşekkürler.
benim de tecilim mayıs 2017 idi, geçici madde ile 26 mart 2018'e kadar uzatmak üzere öğrenci işlerini de yönlendirerek başvurdum, eğer olmazsa çok fena sıkışmış olacağım
2014 yüksek lisans girişliyim. eylül 2017 ye kadar tecilliydi. Üniversiteme dilekçe verdim 20 gün kadar önce bugün askerlik şube ile görüştüm 26 Kasım 2017 ye kadar ertelemiş . Yani sadece 1 celp dönemi atmış.
Hocam merhaba, ben de sizin durumunuzdayım. 2014 eylül tezsiz yl girişliyim tecilim 15.09.2017 bitiş gözüküyor. Dönem kayıtları hariç hiç bir derse gitmedim.
Bütün derslerden kaldım. Gecen dönem süreler sıfırlanıp azami 3 dönem hak tanındı bizim gibilere. Ben sizin gibi tecil güncellemesi yaptırtmadım ama merak ettiğim konu şu:
-Önceki mesajlarda birisi okulu bitiremeyeceğiniz kesinleşmesi durumunda okulla ilişiğiniz kesilebilir demiş. Tüm derslerden kaldıgım için benim artık kalan son iki dönemde okulu bitirme ihtimalim yok. O yüzden kayıt yenilesem dönem içinde okuldan atabilirler mi konusunda tedirginim. Siz de aynı durumda mısınız. Geçtiğiniz dersler var mı yoksa hepsinden kaldınız mı. Bir de bu durumun sıkıntı olup olmayacağıyla ilgili bilginiz varmı? Tesekkürler.
Seninle aynı durumdayız (sadece benimki tezli yl.). Bende hiç bir dersi vermedim ama 1 celp dönemi olsa da tecil alabildim. Hiç ders vermesem de hala okulu bitirme şansım var atamazlar diye düşünüyorum. Kayıt yenileme başladı bugün kaydımı yeniledim bir sıkıntı yok gibi.
Seninle aynı durumdayız (sadece benimki tezli yl.). Bende hiç bir dersi vermedim ama 1 celp dönemi olsa da tecil alabildim. Hiç ders vermesem de hala okulu bitirme şansım var atamazlar diye düşünüyorum. Kayıt yenileme başladı bugün kaydımı yeniledim bir sıkıntı yok gibi.