Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

A

Akademik Forum

Guest
hocam yüksek lisansa hak kazanıp kaydımı yaptırdıktan sonra dondurup askere gidebiliyor muyum bir sıkıntı olur mu böyle bir durumda ,kaydım ne kadar süreyle donmus olarak kalabilir ?

A

Akademik Forum

Guest
Hocam merhaba, geçen sene şubat ayında tezsiz yüksek lisanstan mezun oldum. Tecilimde mart 2017 sonunda bitiyor. Yaşım 28. Tecil ettirmek için ne yapmam gerekiyor. bütünleşik doktora not ortalamaları hep 3.00'dan başlıyor ama lisans ortalamam maalesef 2.70 :( açıkçası ortada kaldım...

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,

Lisans sonrası 2 yıl tecil yaptırıp süre dolmadan tezsiz yüksek lisansa başlamıştım.
Tezsiz yüksek lisans şubat 2018 de bitiyor. Askerlik tecilim mayıs 2018.
Tezsiz yüksek lisans bitince 1 yıl daha tecil hakkım var mı? Mayıs 2019 a kadar uzatabilir miyim tecili ?
Yoksa daha önceden bu hakkı kullandığım için yeniden uzatma hakkım yok mu ?

sigmarho

Öğrenci
Arkadaslar bana bir yardimci olur musunuz cok tirsiyorum.

Biraz karisik ama 2014 Haziranda Lisanstan mezun oldum. 2016 Ocakta yukseklisansa basladim o alani istemiyordum ama askerlik icin basvurdum. 2016 Eylulde asil istedigim alana gectim 2016 Eylulden simdi 2017 Ocaka kadar eski yukseklisansimdan askerlik subesine ilisigi kesilmistir yazisini yollamamislar, yeni bolumumdeki memur bana zaten tecilin oldugu icin red geldi dedi tekrar denedik yine ayni fln. Eski yerdekiler de yolladik diyor.

Bunun ustune bi de (gercekten okurken sen de kasinmissin diyebilirsiniz ama hepsinin sebepleri vardi) simdi bir daha yukseklisans alanimi degistirdim (ilisigimi kesip yeniden baska bolume basvuruyorum) simdi ben gitsem ilk yukseklisans bolumumden ilisigi kesilmistir yazisi alsam ve yeni kayit oldugum yukseklisans bolumunden kayit yazisini gotursem askerligi tecil ettirebilir miyim ?

Yani o kadar ilginc bi olay ki torpilin olsa benim tecilimi bozmayin desen ilk yukseklisansimdakiler bunu yapmaz su an zamaninda yapmadiklari icin askere gitmek zorunda kalirsam inanilmaz yani :/

A

Akademik Forum

Guest
benim de tecilim mayıs 2017 idi, geçici madde ile 26 mart 2018'e kadar uzatmak üzere öğrenci işlerini de yönlendirerek başvurdum, eğer olmazsa çok fena sıkışmış olacağım :)

Merhaba ,

haziran sonu itibariyle okulla ilişiğim kesilecek. Tezsiz yüksek lisans ile başka programa kayıt olacağım ancak eylul ayına kadar tecil durumum ne olur Garantiye almak adına şubatta mı kayıt olmalıyım?

Tezli yüksek lisans yapıyorum. Ikı yarı yıl sonunda başarılı olamayan öğrencilerin ilişiği kesilir yazıyor yönetmelikte. Öğrenci işlerinden bana dediler ki dersler toparlanamayacak gibiyse dönem ortasında da ilişik kesilebilir. Mümkün mü böyle birşey?

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

A

Akademik Forum

Guest
şimdi sorum çok kritik. Zira inanılmaz bir bilgi kirliliği var.

20 Nisan 2016'daki Yök yönetmelik değişikliği; mevcut yüksek lisans öğrencilerine daha önceki dönemleri dikkate almadan 2016-2017 güz dönemini ilk dönem kabul edip 3 yıl azami süreni tekrar başlatıyorum diyor.
Okula tecilimin buna göre uzatılması için dilekçe verdim. Onlar ise 2547 sayılı kanın 67. geçici maddesine göre (kanun tarihi 26 aralık 2014) tecil uzatılması talebinde bulunmuş. kanun tarihinden itibaren 3 yıl 4 ay yani 26 mart 2018'e kadar için yazılmış. Fakat benim hakkım azami sürem kadar değil mi? yani benim hesabıma göre 2020 falan olması gerekirken 2018 için talepte bulunulmuş. O tarih geldiğinde mezun olamazsam ne olacak? Yani azami sürem içinde tecilim biterse ne olacak? şimdiden teşekkürler.

Aynı konudan ben de müzdaribim. 2014 Eylül'de yüksek lisansa başladım ama tecilim 2018 Ocak'ta doluyor. Okulum bana 2019 bahar döneminin mezuniyet için son tarih olduğunu ancak 2018 Ocak'tan sonra askerlik tecilinin uzatılamayacağını söyledi. Yani öğrenciyken askerliğe gitmiş olacam.

sfell

Öğrenci
Arkadaşlar geçici madde ile ilgili bende sonucu paylaşayım. Dilekçeyi vereli 20 gün olmuştu. Bir ses seda çıkmayınca okula gidip tekrar tecil evrakı düzenlemelerini rica ettim. Sağolsunlar yaptılar. Yeni evrakı da elden götürüp askerlik şubesine verdim. 15 dakika sonra 26 mart 2018 tarihine kadar tecil ettiler. Tavsiyem evrakı elden takip etmeniz. Kolay gelsin...

A

Akademik Forum

Guest
Askerlik teciili

MERHABA

benzer konudan ben de sıkıntılıyım. sen nasıl bir çözüm bulabildin? yardımcı olabilir misin?

anemon07

Öğrenci
merhaba arkadaşlar;

21.06.1988 doğumluyum.
2015 te 4 yıllık üniden mezun oldum, 14.07.2017 ye kadar askerlik tecilim bulunuyor.
tezsiz yüksek lisansı kazandım şubatta kayıt olmayı düşünüyorum.
bir buçuk yıl daha askerliğim ertelenir mi?(29 yaşını geçmiş olacağım)
bir de bu tecil işlemi için herhangi bir şey yapmam gerekir mi? yoksa üniversite dilekçe mi gönderiyor?

yüksek asker

Öğrenci
Arkadaşlar ben mayıs celbini raporla atlatabilirsem ağustos celbine kadar yüksek lisans kaydı yaptırabilir miyim ? Yani bu zaman zarfında yüksek lisans kayıtları yapılabilir mi ?

SeLMaN-RTS

Öğrenci
2014 yüksek lisans girişliyim. eylül 2017 ye kadar tecilliydi. Üniversiteme dilekçe verdim 20 gün kadar önce bugün askerlik şube ile görüştüm 26 Kasım 2017 ye kadar ertelemiş :). Yani sadece 1 celp dönemi atmış.

A

Akademik Forum

Guest
benim de tecilim mayıs 2017 idi, geçici madde ile 26 mart 2018'e kadar uzatmak üzere öğrenci işlerini de yönlendirerek başvurdum, eğer olmazsa çok fena sıkışmış olacağım :)

Arkadaşlar merhaba, bugün edevletten kontrol ettiğimde tecilim 26 mart 2018'e uzamıştı. 2014 Kasım öncesi tezli yüksek lisansa kayıtlıysanız daha önce arkadaşların yazdığı gibi %100 ihtimalle 67. madde kapsamında askerliğinizi uzatabiliyorsunuz.

Nisan 2016'da çıkan yök kanunu ile öğrenim sürelerinin tekrar başlaması sebebiyle yök ve msb'nin ortak bir kararı olmadığı için henüz onunla tecil yapamıyoruz, belki seneye kadar bir karar alınır ancak henüz net bir şey yok.

A

Akademik Forum

Guest
2014 yüksek lisans girişliyim. eylül 2017 ye kadar tecilliydi. Üniversiteme dilekçe verdim 20 gün kadar önce bugün askerlik şube ile görüştüm 26 Kasım 2017 ye kadar ertelemiş :). Yani sadece 1 celp dönemi atmış.

Hocam merhaba, ben de sizin durumunuzdayım. 2014 eylül tezsiz yl girişliyim tecilim 15.09.2017 bitiş gözüküyor. Dönem kayıtları hariç hiç bir derse gitmedim.
Bütün derslerden kaldım. Gecen dönem süreler sıfırlanıp azami 3 dönem hak tanındı bizim gibilere. Ben sizin gibi tecil güncellemesi yaptırtmadım ama merak ettiğim konu şu:
-Önceki mesajlarda birisi okulu bitiremeyeceğiniz kesinleşmesi durumunda okulla ilişiğiniz kesilebilir demiş. Tüm derslerden kaldıgım için benim artık kalan son iki dönemde okulu bitirme ihtimalim yok. O yüzden kayıt yenilesem dönem içinde okuldan atabilirler mi konusunda tedirginim. Siz de aynı durumda mısınız. Geçtiğiniz dersler var mı yoksa hepsinden kaldınız mı. Bir de bu durumun sıkıntı olup olmayacağıyla ilgili bilginiz varmı? Tesekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba
Kaydımı üniversiteden sıldırmeden kendimi garantiye almak adına bu ay içerisindekı yuksek lısansa kaydolsam ve yenı kayıttan sonra ılk unıdekı kaydımı sıldırsem tecil ıslemım olur mu?

SeLMaN-RTS

Öğrenci
Hocam merhaba, ben de sizin durumunuzdayım. 2014 eylül tezsiz yl girişliyim tecilim 15.09.2017 bitiş gözüküyor. Dönem kayıtları hariç hiç bir derse gitmedim.
Bütün derslerden kaldım. Gecen dönem süreler sıfırlanıp azami 3 dönem hak tanındı bizim gibilere. Ben sizin gibi tecil güncellemesi yaptırtmadım ama merak ettiğim konu şu:
-Önceki mesajlarda birisi okulu bitiremeyeceğiniz kesinleşmesi durumunda okulla ilişiğiniz kesilebilir demiş. Tüm derslerden kaldıgım için benim artık kalan son iki dönemde okulu bitirme ihtimalim yok. O yüzden kayıt yenilesem dönem içinde okuldan atabilirler mi konusunda tedirginim. Siz de aynı durumda mısınız. Geçtiğiniz dersler var mı yoksa hepsinden kaldınız mı. Bir de bu durumun sıkıntı olup olmayacağıyla ilgili bilginiz varmı? Tesekkürler.

Seninle aynı durumdayız (sadece benimki tezli yl.). Bende hiç bir dersi vermedim ama 1 celp dönemi olsa da tecil alabildim. Hiç ders vermesem de hala okulu bitirme şansım var atamazlar diye düşünüyorum. Kayıt yenileme başladı bugün kaydımı yeniledim bir sıkıntı yok gibi.

M

Misafir26

Guest
Seninle aynı durumdayız (sadece benimki tezli yl.). Bende hiç bir dersi vermedim ama 1 celp dönemi olsa da tecil alabildim. Hiç ders vermesem de hala okulu bitirme şansım var atamazlar diye düşünüyorum. Kayıt yenileme başladı bugün kaydımı yeniledim bir sıkıntı yok gibi.

Cevap için tesekkürler. Bugün öğrenci işleriyle görüştüm normal dönemde bitiremezseniz (yani 6. Dönem sonunda) öyle yazabilirisniz dilekçeyi dediler. Ama 1 dönem ekstra hakkın askerliği kapasayıp kapsamadığını bilmediklerini söylediler. Siz yaptıgınıza göre bende bi şansımı deneyim :)

SeLMaN-RTS

Öğrenci

Ben 5.dönem sonunda yaptım 1 celp attı sadece . Dene şansını