Yüksek Lisans ve Doktora İçin Atılma Geri mi Geliyor?

A

Akademik Forum

Guest
Bu kadar insanı üzmeye kimsenin hakkı yok hem atılma yok deniyor hocalar da rahat öğrenci bitirmek istese bile atılma yok diye hoca rahat davranıyor öğrenci ne yapsın hocaya mahkum sonuçta :(

EserKUTAY

Öğrenci
Şimdi Nazmi Hocam bizi bu konuda detaylıca aydınlatabilir misiniz? Ben 8 Mart 2016'da İşletme (Tezsiz) Yükseklisansa kaydoldum. 4 Nisan 2016'da derslere başladık ben bu yeni sürelerin kapsamı dışında mı kalıyorum yoksa biz bu yeni sürelere dahil miyiz?

Şimdi bu süreler eğer geçerli olacaksa bu okulda en fazla 2 dönemimiz daha olacak demek buda 10 ders + projenin bu sürede verilmesi demek. Bize bu dönem en fazla 4 ders alabileceğimizi söylediler bizde 4 ders aldık hadi 5 derste diğer dönem aldık diyelim üçüncü döneme projeyi yazacağız yani ya bu derslerden kalırsak? Bu YÖK'ün hiç mi Allah Korkusu yok bu kadar mı vicdansız şerefsizler bunlar. Tezsiz için en az 2 yıl (4 dönem) süre verilmeliydi. 3 dönemde kimse bitiremez Finans dersi var, maliyet muhasebesi var hangi birini verelim bu derslerin İnşallah yeni süreler bizi kapsamıyordur çünkü 20 nisan 2016'dan itibaren geçerli olacaksa biz 8 Mart 2016 tarihinde Kayıt olduk. Dersler 4-9 Nisan tarihlerinde başladı.

A

Akademik Forum

Guest
Şimdi Nazmi Hocam bizi bu konuda detaylıca aydınlatabilir misiniz? Ben 8 Mart 2016'da İşletme (Tezsiz) Yükseklisansa kaydoldum. 4 Nisan 2016'da derslere başladık ben bu yeni sürelerin kapsamı dışında mı kalıyorum yoksa biz bu yeni sürelere dahil miyiz?

Şimdi bu süreler eğer geçerli olacaksa bu okulda en fazla 2 dönemimiz daha olacak demek buda 10 ders + projenin bu sürede verilmesi demek. Bize bu dönem en fazla 4 ders alabileceğimizi söylediler bizde 4 ders aldık hadi 5 derste diğer dönem aldık diyelim üçüncü döneme projeyi yazacağız yani ya bu derslerden kalırsak? Bu YÖK'ün hiç mi Allah Korkusu yok bu kadar mı vicdansız şerefsizler bunlar. Tezsiz için en az 2 yıl (4 dönem) süre verilmeliydi. 3 dönemde kimse bitiremez Finans dersi var, maliyet muhasebesi var hangi birini verelim bu derslerin İnşallah yeni süreler bizi kapsamıyordur çünkü 20 nisan 2016'dan itibaren geçerli olacaksa biz 8 Mart 2016 tarihinde Kayıt olduk. Dersler 4-9 Nisan tarihlerinde başladı.

Arkadaşım sana kesinlikle katılıyorum. Bende hali hazırda çalışmakta olan bir tezsiz yüksek lisans öğrencisiyim. Benim okuduğum bölümdeki ve hocalarımızın bize tavsiyesi bile ( ki bizde kayıtlı olan öğrencilerin neredeyse hepsi çalışarak yüksek lisans yapıyorlar) dönemde 2 dersten fazla almayın altından zor kalkarsınız 6 yarıyıla yayı yüksek lisansınızı şeklinde iken bize maksimum 3 yarıyıl tanınması nasıl bir mantıktır anlamış değilim. Sosyal hayatımızdan feragat edip işten gidip hafta içi 9 buçukta dersten çıkıyoruz. Bu nasıl iş anlamadım, ki en iyi ihtimal tezsiz yüksek lisansa kaydolan çalışan birisi 4+4+2 ve proje şeklinde derslerini verebilir, ders yükü dışında ödevleri sunumları ders projelerini saymıyorum bile. YÖK resmen tezsiz programı neredeyse imkansız hale getirmiş, umarım yeni yönetmelik bizi bağlamıyordur.

singularity

Öğrenci
Geçiş hükümleri
GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmelikle getirilmiş hükümlerin uygulaması ve belirlenmiş süreler yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihinden itibaren başlar.
(2) Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden önce aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıtlı olan öğrenciler hakkında 35 inci maddenin altıncı fıkrası uygulanmaz.
(3) 6/2/2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programlarına kayıtlı olan veya mezun olan öğrenciler doktora programlarına başvurabilir.
Yürürlük
MADDE 37 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 38 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Yükseköğretim Kurulu Başkanı yürütür.

Bence gayet açık bu yönetmelikten sonra kayıt olanlar için uygulanacak önceki dönemleri kapsamaz. Hatta dikkat edin Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden önce aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıtlı olan öğrenciler hakkında 35 inci maddenin altıncı fıkrası uygulanmaz ifadesi de bu yönetmelikten önceki durumların geçerli olmadığını gösteriyor.

law8989

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, ben İU SBE 2012 girişliyim, 2013 guz döneminde teze başladım, ama henuz bitiremedim. Dun yururluge giren yönetmelik kapsamında benim durumum ne olacak Bir de bizim SBE 2014 2015 bahar dönemini 1.dönem saydıgına ilişkin senato kararı da vardı. Yardımcı olabilir misiniz

cihatsakarya

Öğrenci
site yetkilileri detaylı bilgi vermeli arkadaşlar !! ben şimdi 5. yarıyılımın içindeyim süreler sıfırlanacak diyorlar yani altı yarıyıl daha mı verecekler bana yoksa yönetmelikte tez için belirtildiği gibi 1 yıl (2 dönem) mııııı ????

Rethguals

Öğrenci
2013 Eylül'de yüksek lisans'a kabul oldum. Tezsiz yüksek lisans. Ancak program 16 dersten oluşuyor, ders yoğunluğu diğer tezsiz programlara göre yoğun. Hiç takılmadan en az 2 senede (4 yarıyılda) bitiyor. Askerlik bana Temmuz 2016'ya kadar tecil verdi.

Tam 2 yılda 16 dersi temizledim. Yazın ortalık karışık, siyasi karmaşadan ne olacağı belli değildi malum. Hazır 1 sene daha tecilim varken ve tezsiz programlara doktora yolu kapanmışken (Tezsiz'e Şubat 2013'ten sonra girenler doktoraya başvuramıyor hiç bir şekilde) okulu 1 sene uzattım sadece projeyi vermeyerek, önümü göreyim dedim.

Neyse esas söylemek istediğim şeye geleyim. Ne olduysa Şubat 2016'da yani bundan 2 ay önce oldu. Öğrenci İşleri bize öyle bir müjde verdi ki, son zamanlarda aldığım açık ara en muhteşem haberdi. Askeriye tecillerimize 1.5 yıl daha ekledi! Yani tecil oldu benim Kasım 2017. Ben de projeye başlamayı önümüzdeki seneye bıraktım. Ve bu tarihi de kendim askerlik şubesinden doğrulattım.

Şimdi 20 Nisan'daki yönetmelik çıktı. burayı okuyorum, ekşideki konuyu okuyorum. Güzel, hayırlı haberler veren de var; bittiğimizin resmini çizen de var. Bilgi kirliliği inanılmaz boyutta. Okulu arıyorum, çıkan kadın 1-2 aya duyuracağız dedi. 1-2 ay diyor şaka gibi. 1-2 ay sonra her şey için çok geç olacak çok mu zor şu belirsizliği gidermek kardeşim. O maddeyi ilk okuduğunda tamam diyorsun bizi bağlamıyor, ama diğer anlamda da okuyunca da oluyor. Nereye çeksen oraya gidiyor cümle, inanılmaz ! Ancak sınırdaki kişiler için atılma hemen olacaksa neden bizlere 1.5 yıl daha tecil verildi?

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
rethguals kardesim, site yoneticilerimiz daha iyi bilir ancak benim bildigim soyle birsey var.. ben subat 2016 da tezsiz yuksek lisansa basladim.. 3 sene tecil aldim ancak benim anladigim bu yeni cikan yasaya gore benim onumde 3 donem var.. hadi 1 donemi atlattik sayalim.. yani bu geri kalan 2 donemde benim mezun olmam lazim yoksa atiliyorum..aleyhime de olsa mantikli olan bu.. hadi belki su guzelligi yaparlar, bu 1 donemi saymaz da sifirlayip 3 donem veriri ama su kesin ki benim askerligin 3 yil erteleme isi yalan olacak. cunku sure 3 yariyila yani 1.5 yila dustu.. o zaan sunu yapacagiz 1.5 yil sonuna kayit sildirip bolum degistiricez 3 yila tamamlamak icin.

yakamoz

Öğrenci
Arkadaşlar YÖK çağrı merkezine ulaşmayı başarabildim sonunda. 20 Nisan 2106 tarihinden itibaren 6 yarı yılımız olduğu cevabını aldım.
herkese hayırlı olsun :)

TarIk1

Öğrenci
bana da olumlu bilgi verdiler okulu aradığımda ama. olumsuz bilgi alanlar da var. okullara göre kimisi "madde çok açık, eski öğrencileri okuldan atmak için hazırlanmış" derken, kimisi de yine "çok açık, eski öğrencileri kapsamıyor" diyor. şimdilik okullar kendilerine göre yorumlamış gibi görünüyor. işin kötüsü yök de çelişkili bilgiler vermekte. hukuk bürosu ve çağrı merkezi olarak farklı yorumlamış durumdalar. asıl yorumlaması gereken hukuk müşavirliğine vekaleten bakıldığı için şimdilik bilgi veremiyorlarmış mı neymiş. yine beklemede kalın.

not: çağrı merkezlerinden de olumlu bilgi geldiğine göre artık kesinleşti demektir. işi bozan çağrı merkezleriydi. hukukçular zaten eskileri kapsamıyor diye yorumluyordu.

Son düzenleme:

singularity

Öğrenci
Merhaba arkadaşım YÖK' e ulaştı 21. dönem doktorasına devam ediyor, aldığı cevap bu tarihten itibaren 12 döneminiz daha olacağı şeklinde kesin bilgidir. demek ki YÖK eski öğrenciler için süre sıfırlama düşünerek hazırlamış yönetmeliği:)

TarIk1

Öğrenci
umutlarınızı diri tutunuz fakat son gelen bilgiler her üniversitenin kendi kafasına göre hareket edeceği yönünde. tam rahatlıyoruz, sonra yine diken üstündeyiz. bir an önce üniversiteler açıklama yapsın. beklemek işkence gibi.