Yüksek Lisans ve Doktora İçin Atılma Geri mi Geliyor?

ahmedoff

Profesör
Lisansüstünde atılma geri geldi ? Akademik Takvim

Bu habere göre konu hortladı arkadaşlar malesef.

- - - Güncellendi - - -

peki yeterliliğe kaç defa girme hakkı olacak arkadaşlar?

Madde 19
(1) Bir öğrenci bir yılda en fazla iki kez yeterlik sınavına girer.
(5) Yeterlik sınavında başarısız olan öğrenci başarısız olduğu bölüm/bölümlerden bir sonraki yarıyılda tekrar sınava alınır. Bu sınavda da başarısız olan öğrencinin doktora programı ile ilişiği kesilir.

Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği

krnsy

Öğrenci
Arkadaşlar az önce yök çağrı merkezi ile görüştüm bu konu hakkında. Bu gün çıkan yönetmeliğin bu günden sonra lisans üstü eğitime başlayacak için geçerli olacağını söyledi. Geriye dönük olarak şu an hali hazırda öğrencileri kapsamadığını bildirdi. Açıkçası bu dedikleri beni tatmin etmedi, siz ne düşünüyorsunuz?

yakamoz

Öğrenci
Arkadaşlar az önce yök çağrı merkezi ile görüştüm bu konu hakkında. Bu gün çıkan yönetmeliğin bu günden sonra lisans üstü eğitime başlayacak için geçerli olacağını söyledi. Geriye dönük olarak şu an hali hazırda öğrencileri kapsamadığını bildirdi. Açıkçası bu dedikleri beni tatmin etmedi, siz ne düşünüyorsunuz?

Hocam geçici madde 1 bunu düzenliyor aslında. ilk okuduğumda şu anki öğrencileri kapsamadığı kanaatine ulaşmıştım. demek ki doğruymuş :)

A

Akademik Forum

Guest
Eski Doktora öğrencilerine yönelik ve yeterlilik hakkınız azalması

Benim Doktorada 8. dönemim. bu yıl ilk defa yeterliliğe gireceğim. Daha önce girememiştim. Şimdi benim durum bu maddelere göre ne olacak? Yeterlilik hakkım azaldı mı? Tez sürem kısaldı mı? Bilgi verirseniz sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
Ben 27.08.2012 tarihinde yüksek Lisansa başladım. Yeni bölüm başkanı ile eski bölüm başkanının kavgalı olması ve eski bölüm başkanının da danışmanım olması sorunları arasında kaldım ve teze çok geç geçtim. bu süreçte danışman değişikliğim falan oldu ve şimdi tezi yazıyorum atılır mıyım atılmaz mıyım durumum ne olur yardımcı olabilecek var mı acaba?

A

Akademik Forum

Guest
Atılma meselesi

merhaba merhaba ben yüksek lisansa 2012 girdim bazı özel sebeblerden dolayı dersleri tamamlayamadım şimdi atılacakmıyım

A

Akademik Forum

Guest
Konuyla ilgili kesin bilgisi olan var mı? Bn şuan 6. Yarıyıldayım ve tezimiin bu dönem bitmesi mümkün değil. Bu durumda YL ile ilişiğim kesilecek mi?

TarIk1

Öğrenci
6. yüksek lisans yarıyılındayım. tez henüz bitmedi ve bitecek gibi durmuyor. atılacak mıyım doktor bey? moralim altüst oldu. birkaç yazı var ama yorumlar çelişkili ve maddeler muğlak. yetkili, işi bilen biri iç ferahlatıcı bir şeyler söylesin lütfen...:culpability:

bizi delirtmek için mi böyle muğlak ifadelere yer veriyorlar, anlayamıyorum. insan gibi söylesene kardeşim, bu tarihten önce kayıt yaptırmış öğrencileri kapsar veya kapsamaz. kelimelere takla attırmanın ne lüzumu var allah aşkına...

Son düzenleme:

nesli61

Öğrenci
Hocam herkes için süre sıfırdan başlıyormuş son söylenenlere göre. Yani 20 nisan 2016 dan itibaren 6 yarıyılımız var. yök hukuk müşaviliriği ve yökte çalışan kişilerden bilgi alınmıştır. Her ihtimale karşı yökten açıklama bekleyin

TarIk1

Öğrenci
Hocam herkes için süre sıfırdan başlıyormuş son söylenenlere göre. Yani 20 nisan 2016 dan itibaren 6 yarıyılımız var. yök hukuk müşaviliriği ve yökte çalışan kişilerden bilgi alınmıştır. Her ihtimale karşı yökten açıklama bekleyin

biraz rahatlatıcı oldu. yine de konuyu takip etmek lazım.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam bu dönem de geçerli mi acaba? Yani 2015-2016 Bahar'dan mı yoksa 2016-2017 güzden itibaren mi 6 dönem verirler acaba? Bugünden itibarenin hangisi olduğunu kafamda bir türlü oturtamadım. Benim için çok önemli olduğu için soruyorum.

kaytanbiyikli

Öğrenci
Hocam bu dönem de geçerli mi acaba? Yani 2015-2016 Bahar'dan mı yoksa 2016-2017 güzden itibaren mi 6 dönem verirler acaba? Bugünden itibarenin hangisi olduğunu kafamda bir türlü oturtamadım. Benim için çok önemli olduğu için soruyorum.

akademikkk39

Öğrenci
Geçiş hükümleri
GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmelikle getirilmiş hükümlerin uygulaması ve belirlenmiş süreler yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihinden itibaren başlar.

Değişiklikler yönetmelik sonrası kaydolacak öğrencileri kapsıyor anladığım kadarıyla ama tedirgin de olmadım değil.Bu konuda net bir açıklama yapacak olan yok mu moderatörlerden?

Son düzenleme:

TarIk1

Öğrenci
her üniversitenin kendisine göre yorumlayacağı söylentileri de var. şu muğlak geçici maddeyi yazanın ne söylemek istediğini sorsak yine muğlak bir cevap verir, eminim.