Vay arkadaş. Ama yönetmelik böyle bir yetki vermiyor ki. Verse bile keyfilik olur ki vermiyor yahu.
Vay arkadaş. Ama yönetmelik böyle bir yetki vermiyor ki. Verse bile keyfilik olur ki vermiyor yahu.
Bu facebook sayfasindaki gibi "Kayincomun YOK yonetiminde tanidigi var, o dedi" turu sozde bilgilendirmeler sadece kirlilik yaratiyor. Yonetmelikte YOK'un bu yetkiyi okullara-enstitulere biraktigina dair tek bir ibare var mi? Yoruma acik olan gecici madde ile ilgili bizlerin resmi olarak ulasabilecegi en dogru kaynak YOK Cagri merkezi ve oradaki gorevliler de artik haliyle bunalmis sekilde azami surelerin 20 Nisan 2016 itibariyle baslatilacagini soyluyorlar. Zaten YOK'un boyle cok kritik bir karari okullarin inisiyatifine birakmasi esitlik prensibi ile kesinlikle bagdasmayan birsey olur: A okulu sureleri sifirliyor, B okulu donem sonunda milleti patir patir atiyor. B okulunda okuyanlarin gunahi neydi o zaman? Boyle birsey soz konusu olamaz. Su an benim kulaklarimla duydugum ve buradaki diger arkadaslarin da duydugu azami surenin 20 Nisan 2016 baslangic alinarak yeniden hesaplandigi. Bu tarz kaynagi kuskulu paylasimlara itibar etmeyelim.
Ben de takip ediyorum bu facebook sayfasini, bu paylasimi ben de gordum, size degil tepkim O kadar fazla bilgi kirliligi oldu ki 3 gundur, is sinir harbine dondu. Eldeki en resmi bilgi bizim YOK'ten edindiklerimiz diye dusunuyorum.kendisini tanımıyorum. ekşi sözlük'te gördüm sayfasını. öğretim elemanları sendikası başkanı olduğu yazıyor. muteber bir kaynak olduğu ve bağlantıları bulunduğunu düşündüğüm için önerdim.
Peki YÖK öğrenim sürelerini sıfırlayacaksa 50d li kadrolara başvuru süresi bundan etkilenirmi
Peki YÖK öğrenim sürelerini sıfırlayacaksa 50d li kadrolara başvuru süresi bundan etkilenirmi
Madem süreler sıfırlanıyor, öğrencilik süresine bağlı 50/d kadrosu da bundan olumlu etkilenir mi? Yine her şey birbirine karıştı.
Herhangi bir kaynağa dayandırmadan eski uygulamadan fikir yürütme yapacak olursak, 50/d'li arkadaşların bu sıfırlanma ile kadro sürelerinin de uzatılacağını pek sanmıyorum. Saçma, mantıksız ve adaletsiz olduğunun farkındayım.
[MENTION=68414]Hellraiser[/MENTION] adlı arkadaş atılmayla ilgili diğer başlıkta aşağıdaki linki paylaşmış. Buradaki karar metnine bir göz atın. Lisansüstü öğrencilerin azami sürelerinde başlangıcın 2014-2015 Güz olarak belirlenmesi uygun görüldükten sonra bunun yalnızca öğrenciliği kapsadığını, kadro süresine yönelik herhangi bir süre uzatmanın söz konusu olmadığını belirtmek için ikinci bir karar metni (yani bu linkte yer alan) yayımlanmış.
İlgili Link: http://oyp.metu.edu.tr/oyp/pages/showFile.htm?type=3&duyuruId=270
50/d'li arkadaşlar için süre uzatılmasını bırakın, 33a'yı da 50/d gibi yapacak gibi duruyorlar. Nasıl ki lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliğinin değişim sinyalleri verildi ve bir gün yaptım-oldu şeklinde karşımıza çıkıverdi, şimdi yok yeni taslak, yok devlet memurları kanunu falan derken ortalık bulandırılarak aynısının yapılacağını düşünüyorum. Umarım yanılıyorumdur.
Son olarak şu Bilgi Notu'yla ilgili kısa bir sorum olacak.
Yahu ben herkesin gördüğü bir noktayı kaçırıyor olabilir miyim?
Hem enstitülerin hem de halihazırda lisansüstü eğitimini sürdüren arkadaşların kafasını karıştıran ve en fazla karmaşaya yol açan temel konu "yeni yönetmeliğin eski öğrencileri hangi şartlarda kapsayıp kapsamadığı" değil miydi? O halde ben niçin madde madde sıralanmış onlarca satırın arasında bu konuyla ilgili tek bir açıklama dahi göremiyorum?..veya ne bileyim şu konuya ilişkin detaylar ilerleyen günlerde açıklığa kavuşturulacaktır tarzı bir ibare de yok. Allah aşkına metne bir bakın. Koskoca devlet kurumunda bir tane kurallı cümle kurmayı bilen adam kalmadı mı? Yüzlerce insanı ilgilendiren metinler "vs.."ler, anlatım bozuklukları, ucu açık ifadelerden geçilmiyor. Ben şu forum mesajını bile gönder demeden önce tekrar okuyorum. Anlamak mümkün değil.
Arkadaşlar merhaba, genel itibariyle herkes süreye takılmış durumda ama bir vahim durumda derslerini tamamlayanlar için, şu anda doktora yapmaktayım ve enstitümde doktorada seminer dersi yok ve bir yılda aldığım akts 60 bu durumda ne olacak? Tekrar ders mi alacağım? Bununla ilgili YÖK ile konuşan var mı?
Arkadaşlar merhaba, genel itibariyle herkes süreye takılmış durumda ama bir vahim durumda derslerini tamamlayanlar için, şu anda doktora yapmaktayım ve enstitümde doktorada seminer dersi yok ve bir yılda aldığım akts 60 bu durumda ne olacak? Tekrar ders mi alacağım? Bununla ilgili YÖK ile konuşan var mı?