Yüksek Lisans ve Doktora İçin Atılma Geri mi Geliyor?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar tezsiz master süresinde yalnız ciddi sıkıntı var. 3 dönemde bitirebilecek var mı gerçekten? Çoğu zaten 2. öğretim ve çalışan insanlar tercih ediyor genelde. Bazı tezsiz master bölümlerinde de 10 dan fazla ders var üstelik.Birde Bu dönemden itibaren sayılıyorsa 2 dönemimiz mi kaldı bizim şimdi?

nanofly

Öğrenci
Diyelim bu yönetmelik değişikliğinde atıldınız, moralinizi bozmayın. Büyük ihtimal, içinizde bir hayat ve umut olduğu için atılıyorsunuz. Gidin Türklerin ve genel olarak müslümanların bulunmadığı yerde gerekirse sıfırdan başlayın. Türkler ve diğer müslümanlar bir arada bulundu mu ortamın ortalama zeka seviyesi inanılmaz derecede düşüyor. Bu ülkeye de bir daha dönmeyin ta ki bir iki atom bombası atılana kadar. Çünkü o zaman bilim yapmanın savsaklanacak bir çalışma olmadığı anlaşılacak.Eğer atılırsanız bu fırsatı değerlendirin. Belki bir iki gün üzülür ağlarsınız ama gerçekten sizi bu duruma getiren insanlardan kurtulmak, sizi içten içe çürüten bitlerden kurtulmak gibi.Bu olanağın değerini bilin, şükredin.

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
yaf aslında çok fazla da deruni düşünmeye gerek yok , beş para etmez eylemler yüzünden , koca bir dünya hükmünde olan kendimizi hezeyan ile , sürekli bir düşünce ile meşgul ederek yoruyoruz , beş para etmez eylemler..hemde kocaman bir hiçç..

uğraşın birazcık , oluyorsa o senindir , saçma sapan çıktılar veriyorsa hay ben senin bilimine de yönetmeliğine de , diyin başka bir yerden gerekirse Bambaşka bir şeyden başlayın (sonra belki kaldığı yerden devam edersiniz) , valla benim 2018 e kadar tecilli, bende temelli gitmek istiyorum bikaç başvuru var, nurani salına salına yurtdışına giden başvurularım :D,

eğer bunlar kabul edilmezse , yada madem biz akıllıyız , madem biz bilim yapıyoruz, madem biz farklıyız , biz zekiyiz, biz birşeyler bulduk madem , o zaman benim bilimsel çalışmam yayınlanmalı yurtdışında hemde iyi bir dergide veya iyi bi okulda sen farklısın çünkü.. ...

haaaa buda mı olmadı ... onlarda hiç mi iltifat etmedi sana ,hadi yaa ...

lan olum sen bu işten hakkaten anlamıyorsun demekki diyip geçmem lazım başka bir işe ...bilim milim diil , başka bişey ,o değil yani...ne kadar da saçma bişey yahu , bende pekala hero diilim , bende , o insanla eşit haklara sahibim , bende hata yapabilirm abi,

çünkü ben INSANIM :) , kendimi yinede seviyorum ne var.önce askerliği yaparız (yurtdışı da olmuyorsa madem)(en geç bu kasımda) sonra en nihayetinde temizlikçi bile olsam ..ben değerliyim derim ...benim bildiğim bazı şeyler var çünkü..

bu fani gözlerle en aşşağı denilen insanı da gördüm , en ali olanı da ..muhabbetine katıldım ...ikisi de çok kıymetliydi benim için.

*** insan kıymetlidir ***

Son düzenleme:

Hayrullah07

Öğrenci
Arkadaşlar son durum itibariyle bu tarihten önce başladığımız tezli yüksek lisansın ders kısmı için 2,tez hazırlama dahil 3 yılımız var değil mi? Misal 2015 şubatta başlayanda 2016 şubatta başlayanında minimum 2 yılı var değil mi cevaplarsanız sevinirim kolay gelsin iyi günler.

A

Akademik Forum

Guest
hakikaten askerlik tecili tezsiz için 1.5 yıl uzayacak mı? Buna emin miyiz?

A

Akademik Forum

Guest
Yeni yasanin tek amaci askere adam toplamak.. peki birsey soracagim, tezsizde simdi onumuzde 3 donem var..diyelim ki kayit dondurdum bir donem, derslere gidemeyecegim o zama ne olacak? iste ack burda enstituler bence bu konunun uzerinde durmali.. Egerki azami 3 yy veriyor ise ogrenci 2yy dondurur boyle bir hakki var yeni yonetmelikte buna deginilnemis..kayit dondurursa tecili uzayabilir bence enstituler bu konuya odaklanmali yoksa tezsiz yl diye bir alan yakinda kalmayacak.

A

Akademik Forum

Guest
bilimsel hazırlık ilk dönemi tamamlamıştım.Sonra gidemedim kaldı ve bu dönemde kayıt yaptırmadım.Durmum ne olur ? Bu dönem başladıysa yönetmelik bilimsel hazırlık tekrarı gerekecek ve kayıt olmadığım içim 2 yarıyılda bitmeyecek atılırmıyım ?

A

Akademik Forum

Guest
Danismanlar dokunulmaz mi?

Danismanlari kim denetleyecek kimse bunu dile getirmiyor ? 1-2 yil tezi bekleten hocalar ne kadar iyi niyetli?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,

Ben 2013 Güz döneminde özel bir üniversitede tezsiz (10 ders +proje) yüksek lisansa başladım ve 6 dönemde biteremezsem her dönem aldığım ders için ücret ödemem gerekecekti. Ama dün bu sistemden bahsettiler ve benim projemin şu an onaylanmama durumu var. Bu noktada benim eğitim ile ilişiğim kesilecek mi? Yaz okulu ya da proje için başka şansım olmayacak mı?

E

enginerdemir

Guest
Yükseklisans Eğitimi Süresi

Selâm, 2012 tezli yükseklisansa başladım. İlk sene dersleri tamamladım. Ancak tezimi şu tarih itibariyle henüz teslim edemedim. Bu yasa ile benim durumum nasıl şekillenir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
İş değişikliği ve evlilik sebebi ile dersten kalıp projeyi bir sonraki döneme bırakmaya karar vermiştim. Teslime 2 hafta kala bu konuyu öğrendim ama danışman yazıp vermeme izin vermedi, bu sebeple onaylanmıyor şu an.

symo++

Kısıtlanmış Üyelik
MERHABA;

bu konu ile ilgili enstitü müdürlüğüne resmi bir dilekçe ile bilgi talebinde bulunmuş ve çıkacak olan sonucu burada paylaşacağımı aktarmıştım.

sonuç açıklandı ,gelen cevap e -postamda özetle şu şekilde ;

" 20.04.16 tarihli yök lisansütü eğitim ve öğretim yönetmeliği yeni kayıt yaptıracak öğrenciler için olup ,yök eski kayıtlı öğrencilerin durumu ile ilgili bir açıklama yapmamıştır. yök ten açıklama geldiği zaman öğrencilerimiz bilgilendirileceklerdir."

waters

Öğrenci
Direk konuyla ilgili değil ama bir sorum olacak. Ben lisans tecilimin bitmesine 6 7 ay varken yüksek lisansa başladım. Olası yüksek lisanstan atılma durumunda lisans mezuniyetimden dolayı hak kazandığım bu 6 7 ayı yeniden kullanabiliyor muyum yoksa bu sure yandı mı artık?

TarIk1

Öğrenci
MERHABA;

bu konu ile ilgili enstitü müdürlüğüne resmi bir dilekçe ile bilgi talebinde bulunmuş ve çıkacak olan sonucu burada paylaşacağımı aktarmıştım.

sonuç açıklandı ,gelen cevap e -postamda özetle şu şekilde ;

" 20.04.16 tarihli yök lisansütü eğitim ve öğretim yönetmeliği yeni kayıt yaptıracak öğrenciler için olup ,yök eski kayıtlı öğrencilerin durumu ile ilgili bir açıklama yapmamıştır. yök ten açıklama geldiği zaman öğrencilerimiz bilgilendirileceklerdir."

bu ne saçma iştir yahu? eski öğrenciler için ayrı bir karar mı çıkmasını bekleyeceğiz?

nanofly

Öğrenci
Syın #294 nolu mesajın sahibi, neden aynı sorunu yaşadığım gün cevap verdiniz? (Evet mesajlarda sübliminal mesaj gören istatistikçi arkadaştan sonra paranoya belirtileri göstermeye başladım.) Belki de atılmamızı kolaylaştırmak için böyle davranıyorlar. Çünkü ceplerinden okuyoruz ya. Annemiz, babamız dört gözle mezuniyetimizi beklemiyorlar ya. Çünkü sizin tezsiz y. lisans bitirtmemek onlara bitirtmekten daha çok ün sağlayacak, adlarının önüne ördükleri bu korku çemberinde öğrencileri daha çok ezebilecekler ya. Bu ülkenin üniversitelerinin amacı bilim üretmek değil, beyin öğütmek.

Son düzenleme:

nymphe

Öğrenci
Hani eski öğrenciler için atılma söz konusu değildi? Süreler sıfırlanacaktı? Yanlış bilgi mi dolaştı haftalardır?

r2dr

Öğrenci
Kendi enstitüm yorumu rektörlüğün yorumuna bıraktığını söylüyor.
YÖK, 1 ay önce üniversitelere yazı yollamaya başlamıştı sözde..Ben henüz herhangi bir üniversiteye öyle bir yazının ulaştığına yönelik duyum almış değilim. Alan herhangi bir kimse olduğunu da düşünmüyorum. Delinin biri kuyuya bir taş attı..