Yüksek Lisans ve Doktora İçin Atılma Geri mi Geliyor?

A

Akademik Forum

Guest
Hiçbir okuldan mevcut ögrencilerin durumu ile ilgili birşey yok herkes bekliyoruz diyip duruyor nereye gidecek bu işin sonu belirsiz.

nanofly

Öğrenci
Beğenmediklerini atacaklar. Bizim enstitüyle konuştum. Eski öğrencilere, afla dönenler dahil ek süre verileceğini söyledi. Benim hocam atılma geldikten sonra çıtayı yükseltti. İkinci yazarı olduğum A sınıfı bir dergide yayınlanmış bir makalem var. Şimdi tek yazarlı makale istiyor. Halbuki yönetmeliğe göre mezun olmam gerekiyor. Hakkımı gasp ediyor. Enstitü müdürüyle konuşsam işe yarar mı?

nanofly

Öğrenci
Bilgilerim çürüsün, ben çürüyeyim diye bekliyorlar. Bunlara hoca diyenin Allah belasını versin.

- - - Güncellendi - - -

A sınıfı dergide yaymlanmış makaleye çamur atacak kadar çapsız hocaların olduğu ülkede bilim bu kadar olur işte. Ucuz söylemlerle, anlık gelişigüzel cümlelerle bilim üretilebileceğini sanan çapsız, kapasitesiz, kalitesiz, tek standartı öğrenciye eziyet olan insanlarla bilim üretmeye çalşmaktansa ölmeyi tercih ederim. İşte bir Tükiye gerçeği daha.

- - - Güncellendi - - -

Bariz yalanlar söyleyerek öğrencisini küçük düşürebileceğini sanan biri hoca olursa, örencisini de kendi gibi zanneder. Yalan söyleyerek öğrencisini aptal durumuna düşüreceğini sanan kişi, sadece kişiliğini ortaya sergiler.

Mezun olma şartlarını sağladığım halde mezun edilmiyorsam dava açabilir miyim?

Son düzenleme:

yakamoz

Öğrenci
Bilgilerim çürüsün, ben çürüyeyim diye bekliyorlar. Bunlara hoca diyenin Allah belasını versin.

- - - Güncellendi - - -

A sınıfı dergide yaymlanmış makaleye çamur atacak kadar çapsız hocaların olduğu ülkede bilim bu kadar olur işte. Ucuz söylemlerle, anlık gelişigüzel cümlelerle bilim üretilebileceğini sanan çapsız, kapasitesiz, kalitesiz, tek standartı öğrenciye eziyet olan insanlarla bilim üretmeye çalşmaktansa ölmeyi tercih ederim. İşte bir Tükiye gerçeği daha.

- - - Güncellendi - - -

Bariz yalanlar söyleyerek öğrencisini küçük düşürebileceğini sanan biri hoca olursa, örencisini de kendi gibi zanneder. Yalan söyleyerek öğrencisini aptal durumuna düşüreceğini sanan kişi, sadece kişiliğini ortaya sergiler.

Mezun olma şartlarını sağladığım halde mezun edilmiyorsam dava açabilir miyim?

tabii ki açabilirsiniz. davayı iptal davası olarak açacağınız için bu konuda enstitüye bir dilekçe ile başvurup red kararı(mezun etmeme kararı) almanızı ve davayı bunu ileri sürerek açmanızı öneririm.

nanofly

Öğrenci
tabii ki açabilirsiniz. davayı iptal davası olarak açacağınız için bu konuda enstitüye bir dilekçe ile başvurup red kararı(mezun etmeme kararı) almanızı ve davayı bunu ileri sürerek açmanızı öneririm.

Neye dayanarak mezun etmeme kararı verecekler? Yönetmeliğe göre jürimi oluşturup savunmaya almaları gerekiyor. Önce böyle bir dilekçe versem? Kabul etmezlerse dava açmak daha mantıklı.

yakamoz

Öğrenci
haklısınız. söylemeye çalıştığım şey aslında herhangi bir olumsuz cevap. yani sizin şartları sağlamanıza rağmen idarenin işlemi gerçekleştirmeyi reddetmesi yönünde, idari yargıda iptal davası açmayı gerektirecek bir karar.

nanofly

Öğrenci
Yönetmelikteki atılma şartını sağlayıp atılma ama aynı yönetmelikteki mezun olma şartını sağlayıp mezun olamama Türkiye'de icat edildi.

fecri_ati

Öğrenci
Beyler önceden af çıkarıldı çünkü geçmişte muhafazakar olanlar üniversitelerden atılmıştı onlara yeni haklar verildi ve geri dönenler işlerini hallettiler. Şimdi atılma geri getirirldi çünkü muhalefet olanlar ünilerden temizlenecek. Her şey siyasi. Bu ülkede YÖK oldukça bu işler böyle devam edip gidecek. Hayırlısı bakalım..

TarIk1

Öğrenci
her üniversite farklı ve keyfi kararlar çıkaracaksa eski öğrenciler için farklı üniversitelerden gelecek olası atılma durumunda kimse sesini çıkaramayacak. herkes yök'ü aradı burada, eski öğrenciler için sürelerin yeniden hesaplanacağı söylenmedi mi? bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?

Son düzenleme:

TarIk1

Öğrenci
bu arada şu kasım 2014 öncesi kayıtlı öğrenciler için tecil sürelerinin yeniden hesaplanması rafa mı kaldırıldı acaba?

canengin

Öğrenci
Merhaba..eğer soracağım soru önceden cevaplandıysa ve ben farkedemediysem bunun için özür dilerim..yeteri kadar karıştı kafam yönetmelikleri okurken 😊

2016-2017 güz dönemi için doktora başvurusu yapmayı düşünüyorum.Ne kadar tecil alabiliyorum bu durumda.Ve eğer derslere hiç girmeyip sadece kayıt yaptırarak bu durumu ne kadar devam ettirebilirim.Tezli yüksek lisans mezunu olarak başvurduğum doktorada ilk 4 yarıyılda dersleri bırakırsam ilişiğim kesilir ve tecilim ortadan kalkar mı?cevaplayabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

nanofly

Öğrenci
Merhaba..eğer soracağım soru önceden cevaplandıysa ve ben farkedemediysem bunun için özür dilerim..yeteri kadar karıştı kafam yönetmelikleri okurken 😊

2016-2017 güz dönemi için doktora başvurusu yapmayı düşünüyorum.Ne kadar tecil alabiliyorum bu durumda.Ve eğer derslere hiç girmeyip sadece kayıt yaptırarak bu durumu ne kadar devam ettirebilirim.Tezli yüksek lisans mezunu olarak başvurduğum doktorada ilk 4 yarıyılda dersleri bırakırsam ilişiğim kesilir ve tecilim ortadan kalkar mı?cevaplayabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

Zaten üniversite eğitiminde sizin gibi düşünenler de ayrı bir sıkıntısınız. Eğer niyetiniz akademik kariyerse özür dilerim. Ama ciddi bir kariyer düşünüyorsanız da Türkiye'deki üniversitelerden uzak durun. Çünkü Türkiye'deki üniversitelerde her durumda ya mağdur ya mazlum ama kesinlikle bilim üretmeyen biri olursunuz. Gidin askerliğinizi en çatışmalı yerde yapın. Ama üniversitede ruhunuzu yiyen bitlerden uzak durun. Hiç olmazsa askerlikte, düşmanınız meydandadır.

pat

Öğrenci

En geç iki sene sonra atılırsınız. Sizin gibiler yüzünden atılma geri geldi

A

Akademik Forum

Guest
2014 güz döneminde tezli yüksek lisansa kayıt oldum, askerlik tecili için kullandım.Şu anda 4. dönemdeyim ama okula hiç gitmediğim için derslerin hiçbirini veremedim. Yönetmeliğe göre bu dönem atılacağım değil mi?