Yüksek Lisans ve Doktora İçin Atılma Geri mi Geliyor?

A

A.P. Misafir

Guest
2014 güz döneminde tezli yüksek lisansa kayıt oldum, askerlik tecili için kullandım.Şu anda 4. dönemdeyim ama okula hiç gitmediğim için derslerin hiçbirini veremedim. Yönetmeliğe göre bu dönem atılacağım değil mi?

Derslere devam edip bitirme aşamasına gelenler bile atılıyor. Biraz farklılığı olan herkes atılsın diye de yazı gitmiş. Onun için bu ülkede bilim üreteceğim diye çok heveslenmeyin.

Dogukan89

Öğrenci
2014 güz döneminde tezli yüksek lisansa kayıt oldum, askerlik tecili için kullandım.Şu anda 4. dönemdeyim ama okula hiç gitmediğim için derslerin hiçbirini veremedim. Yönetmeliğe göre bu dönem atılacağım değil mi?

Bari dersleri verseydiniz sizin gibiler yüzden yönetmelik değişti. Atılma durumu enstitüler kendi içlerinde karar alıp uyguluyorlar bir kısmı süreleri sıfırlarken bazıları 1 sene daha hak veriyor. Kendi enstitünüze danışın.

TarIk1

Öğrenci
yani son dönemde olanların azami süre eksi bir dönem süresi oluyor, öyle mi? öyleyse neden medeniyet üniversitesi gibi bazı üniversiteler sadece iki dönem süre verdi? buna göre son dönemdeki yüksek lisans öğrencilerinin beş dönem hakkı olması gerekmiyor mu?

A

Akademik Forum

Guest
evet ben de aynı konuya değinmek istiyorum.tezi kasıtlı olarak uzatan problemli hocalar var.onların yüzünden dönem uzuyorda uzuyor!! O zaman ne olacak?Bence bunun içinde yönetmelik çıkarılmalı.Ben YL tezimi 10 ayda sürekli başında durarak uykusuz gecelerle tamamladım.2-3 sene süründürmeye alışan hocalar tepki gösterdi.

omarfako2

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, bu karar öyp'lileri de etkiler mi? Açıklamada tüm lisansüstü eğitim öğrencilerinin diyor. Eğer öyle ise buradan çıkan sonuç görevlendirmemiz bitse de maksimum süreyi henüz doldurmamış olduğumuz için kadro ile ilişik kesme durumu ile karşılaşmayacağımız mı oluyor?

A

Akademik Forum

Guest
Değerli arkadaşlar, İstanbul Üniversitesi doktora öğrencisiyim. Azami süremi doldurmuştum. Tez danışmanım ta aralık ayında atılmanın geri geleceğini, yönetmenlik yürürlüğe girdiğinde tez aşamasının birinci dönemi sayılacağımı söylemişti. Yani Nisan ayında yönetmelik çıktığına ögre bahar ayında birinci dönemimi tamamlamış sayılıyorum. Tez aşaması 2 yıldır.Demek daha bir buçuk senem var atılmamak için. Yönetmelikten de anlaşılan zaten bu değil mi?

goggles

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar merhaba, bu karar öyp'lileri de etkiler mi? Açıklamada tüm lisansüstü eğitim öğrencilerinin diyor. Eğer öyle ise buradan çıkan sonuç görevlendirmemiz bitse de maksimum süreyi henüz doldurmamış olduğumuz için kadro ile ilişik kesme durumu ile karşılaşmayacağımız mı oluyor?
Etkilemez bence. 50d ve oyplilerin kadro sureleri bu yeni karara gore duzenlenmez buyuk ihtimalle.

navierstok

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba , yeni yönetmeliğin açıklanmasından yaklaşık 1.5 ay geçmesine rağmen hala insanların kafalarında ki sorulara net cevap veren bir açıklama yok maalesef . Şu an görünen durum mevcut durumda lisansüstü eğitimlerine devam eden kişilerin sürelerinin sıfırlanacağı ve yeni yayınlanan yönetmeliğe göre tabi tutulmaları . Fakat bence bu durumun önümüzdeki 2016 - 2017 güz döneminde başlayacağı düşüncesindeyim . Sonuçta bu yönetmelik dönemsel bazlı olduğundan bu dönemi kapsamayacaktır.Bu dönemin kayıtları şubat ayında yapıldığından yeni yönetmeliğe bu dönemin 1. dönem sayılmaması gerekir diye düşünüyorum .

Son düzenleme:

nanofly

Öğrenci
Atılma gelince, kasap ya da cellat ruhlu hocaların iştahları yerine geldi. Öğrenci kemirmeye başladılar. Hocalara da bir düzenleme gelmedikçe bu sistem de yürümeyecek.

A

Akademik Forum

Guest
Değerli arkadaşlar, ben enstitüyü arayıp net bilgi alamadım. Kendi enstitüsünden kararla, yönetmelikle ilgili net bilgi alabilen aranızda var mı? Azami süre eski öğrencilere nasıl uygulanır? Bilgi paylaşabilir misiniz? Saygılarımla...

A

Akademik Forum

Guest
Değerli arkadaşlar, YÖKteki bir memurdan edindiğim bilgiye göre her üniversite şu an azami süresi dolmuş olanların atılıp atılmayacağına kendi karar verecekmiş. Benim üniversitemin sos.bil. ensititüsü memuru rektörlükten karar beklendiğini belirtti. Rektörlük ne derse o olacak galiba. Hayırlısı artık.

nanofly

Öğrenci
Atılma gelince, kasap ya da cellat ruhlu hocaların iştahları yerine geldi. Öğrenci kemirmeye başladılar. Hocalara da bir düzenleme gelmedikçe bu sistem de yürümeyecek.
Örneğin doktora döneminde, danışmanların da, teze katkılatını veya yönlendirmelerini gösteren rapor hazırlamaları istenebilir.

alfisti

Öğrenci
arkadaşlar merhaba. benim 2 sorum olacak.

1) şu an bir yerde yüksek lisans yapıyorum. ikinci bir üniversitede de yapabilir miyim?
2) şayet yapamazsam, şu anda yükseklisans yaptığım yerden kaydımı sildirip yeni üniversiteme geçince almış oldugum burs kesilir mi, devam mı eder yoksa en kötü krediye mi dönüşür?

navierstok

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba , mevcut durumda olan öğrenciler atılma olmayacak. Hala bazı yanlış bilgiler dolaşmakta maalesef forumda. Belli olmayan durum 4 dönem ders için + 2 dönem tez için olan sürenin bu dönemden itibaren mi başlayacağı yoksa önümüzde ki dönemden itibaren mi başlayacağı ..

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhaba , mevcut durumda olan öğrenciler atılma olmayacak. Hala bazı yanlış bilgiler dolaşmakta maalesef forumda. Belli olmayan durum 4 dönem ders için + 2 dönem tez için olan sürenin bu dönemden itibaren mi başlayacağı yoksa önümüzde ki dönemden itibaren mi başlayacağı ..
Yökün açıklamasında belli zaten 2015-2016 Bahar yarıyılı 1. dönem sayılacak